Menu

Fotbal

Evropská liga

KRC Genk – SK Slavia Praha

1:4

konec (1:1)

21.02.2019, 21:00 • Luminus Arena, Genk • 1/16 finále • Vít Muzikář

Tipsport: 1.98 3.66 4.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Slavia po velkém obratu a výhře 4:1 v Genku postupuje do osmifinále Evropské ligy! V pohárech tak zůstává alespoň jeden český zástupce. Plzeň totiž po prohře 0:3 v Záhřebu vypadla.

90+1

Nastavuje se pět minut.

90

90. Itova velká šance, míč skončil na břevně

90

Pozuelo nahrál křížem na pravou stranu, kde byl Ito rychlejší než Bořil. Japonec v barvách Genku uháněl na Koláře, kterého přeloboval, ale balón skončil po křižné střele na jedné z tří tyči hostující branky. Z opakovaného zábvěru se poté zdálo, se že to byla dokonce spoj zadní tyčky a břevna.

87

Stoch přišel o míč na levé straně si van Buren (SLA) počínal mimo fotbalová pravidla. K faulu došlo přímo před zraky hlavního rozhodčího, který vzápětí vytáhl žlutou kartu.

82

Žlutou kartu dostává Vladimír Coufal (SK Slavia Praha).

75

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Mick Van Buren.

68

68. Milan ŠKODA - 1:4

69

Slavia právě vstřelila branku!
Slavia by teď trefila branku soupeře snad i z Prahy! Hraje ve velké pohodě. Na Stochův roh z pravé strany se na zadní tyči vyšplhal do vzduchu MILAN ŠKODA a balón poté zapadl do blízkosti vzdálenější šibenice.

65

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Peter Olayinka.

64

64. Milan ŠKODA - 1:3

64

Slavia právě vstřelila branku!
Slavia rozehrávala volný přímý kop zprava, na přední tyči si vyskočil Souček a střílel. Jackers vytáhl jeho zakončení pravou rukou a MILAN ŠKODA následnou přesnou rybičkou do prázdné branky vstřelil jednu z nejdůležitějších branek ve své kariéře v pohárové Evropě. A teď už Genk skutečně musí dát tři góly k postupu do osmifinále Evropské ligy.

63

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ibrahim Benjamin Traoré, přichází Miroslav Stoch.

58

Genk střídá brankáře. Dewaest zranil před druhým gólem Slavie Vukoviče. Do hry nastupuje Jackers. Domácí tak mají dostřídáno v dnešním duelu.

56

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Casper De Norre, přichází Jere Uronen.

54

54. Ibrahim Benjamin Traoré - 1:2

54

Slavia právě vstřelila branku!
I třetí gól v zápase jde za brankářem! Zmrhal poslal centr z levé strany na přední tyč, kde se vůbec nedohodl Vukovič s Dewaestem. Dewaest vlastně zajel ve skluzu do svého brankářem, tím jej poslal na trávník. Vukovičovi vypal balón z náruče. Odražený míč dopravil IBRAHIM BENJAMIN TRAORÉ snadno k levé tyčce prázdné branky. Genk teď musí dát dva góly.

51

Škoda (SLA) mířil při presinku levou nohou do blízkosti pravého kotníku Vukoviče a dostává kartu.

45+1

Dvě minuty se nastavují!

45

Výhodě předcházel faul Wouterse (Genk), který z levé strany ve skluzu trefil nohu Traorého a naprosto po právu si vysloužil žlutou kartu.

41

Další žlutá. Malinovskyj to udělal dost šikovně, nastavil tělo a tím víceméně donutil Traorého (SLA) k faulu. Traoré byl dost rozčílený a skotský sudí mu musel ještě trošku domluvit.

40

Kúdela (SLA) si faulem z pravé strany na Samattu řekl o žluté potrestání. Stoper Slavie nezažívá dobrý večer. Nejprve se dost podepsal pod první branku a teď bude hrát více než poločas pod hrozbou vyloučení.

29

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bryan Heynen, přichází Dries Wouters.

26

To snad ne, Heynen se pozvracel na trávník a otázkou zůstává, jestli bude pokračovat v zápase. Těžko říci, jestli to je důsledek špatné stravy před zápasem, anebo třeba nervozity z utkání.

23

23. Vladimír COUFAL - 1:1

23

Slavia právě vstřelila branku!
Zmrhal zaútočil s Traorém po levé straně, jeho centr do ohně směrem na zadní tyčku vyrazil Vukovič před hlavu VLADIMÍRA COUFALA a balón rozvlnil síť prázdné brány. Za současné situace tak postupuje Slavie. Ta se prosadila po více než 200 minutách.

10

10. Leandro TROSSARD - 1:0

10

Genk právě vstřelil branku!
Ojojoj, takhle tohle je obrovská hrubice a gól bez větší námahy a z první vyložené šance zápasu! Kolář dobře vyběhl z branky ze svého pohledu na pravou stranu a zpracoval jej zhruba hrudí. Dobře přečetl hru, neboť jinak by se před Samattou otevírala zajímavá příležitost. Jenže Kolář se vzápětí vůbec nedohodl s Kúdelou. Jejich špatná komunikace vyústila ve skutečnost, že se míče ujal přihlížející LEANDRO TROSSARD a křížem po zemi k zadní tyči do naprosto opuštěné branky vstřelil úvodní trefu dvojzápasu.

KRC Genk – SK Slavia Praha

1:4

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 10. Trossard – 23. Coufal, 54. Traoré, 64. Milan Škoda, 69. Milan Škoda (Stoch)

Karty:   45. Wouters (GNK) – 40. Kúdela (SLA), 41. Traoré (SLA), 51. Milan Škoda (SLA), 82. Coufal (SLA), 87. Van Buren (SLA)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:26.

KRC Genk: Vuković (58. Jackers) – Maehle, Dewaest, Lucumi, De Norre (56. Uronen) – Malinovskyj, Pozuelo, Heynen (29. Wouters) – Trossard (C), Samatta, Ito.
Náhradníci: Jackers – Wouters, Ingvartsen, Uronen, Aidoo, Ndongala, Gano.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré (63. Stoch) – Masopust (65. Olayinka), Král, Zmrhal – Milan Škoda (C) (75. Van Buren).
Náhradníci: Kovář – Olayinka, Hušbauer, Van Buren, Stoch, Baluta, Frydrych.

Rozhodčí: Madden – Connor, Mulvanny (všichni SCO)

První zápas: Slavia - Genk 0:0