Menu

Fotbal

Evropská liga

Real Betis – Stade Rennes

1:3

konec (1:2)

21.02.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín • 1/16 finále • David Suchý

Tipsport: 1.57 4.36 6.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:11. (22:52:21)
Je konec! Druhý poločas nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaralo Rennes, které se logicky raduje z postupu do osmifinále, svého soupeře totiž porazilo poměrem 3:1. Francouzský celek se ve druhém poločase snažil ubránit nadějné vedení, což se také podařilo. Betis sice měl výraznou územní převahu, avšak se střeleckými pokusy si poradil český brankář Tomáš Koubek. Betis tak nevyužil dobrého výsledku z prvního zápasu, o osudu tohoto zápasu rozhodla pasáž mezi dvacátou a třicátou minutou.

90+4

Konec zápasu.

90+4

90+4. M'Baye NIANG - 1:3

90+4

Rennes právě vstřelilo branku!
Je tu definitivní rozhodnutí tohoto zápasu! Domácí vložili všechny zbytky sil do útočení, což ale přineslo protiútok pro soupeře. Ben Arfa potáhl míč a poté našel M'BAYE NIANGA, který střelou ke vzdálenější tyči překonal Roblese.

90+3

Do konce zápasu nezbývá už moc času, domácí zakládají jednu z posledních útočných akcí.

90+2

Žlutou kartu dostává Mehdi Zeffane (Stade Rennes FC).

90+2

Nakonec to dalším střeleckým pokusem zkoušel Canales, který i tentokráte našel prostředek branky, s čímž počítal český brankář Koubek.

90+1

Do útočení se zapojil také obránce Mandi, kterému se ale nepodařilo dostat do pokutového území. Domácí se ale stále obléhají opačnou šestnáctku.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Joaquín, přichází Emerson.

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Betis by stále potřeboval vstřelit branku, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.

87

Další protiakci tentokráte táhl Ben Arfa, který zbytečně nic nevymýšlel. Naopak otřel míč o nohu napadajícího Laineze, jeho celek bude vhazovat.

86

Dnešní utkání mohl rozhodnout Niang, který ale celkem dlouho váhal se zakončením. Nakonec ho otřel o nohu protihráč, následně si Robles poradil s dorážkou.

85

Jenomže vzápětí Canales odflákl přihrávku křížem, navíc jí dokázal vystihnout jeden z protihráčů, který se dostal na útočnou polovinu.

84

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Hunou, přichází Romain Del Castillo.

83

Rozehrávku přímého kopu si nakonec vzal na starost Canales, který ale nemířil vůbec přesně. Koubek nemusel zasahovat, nyní bude rozehrávat.

82

Taktický zákrok vytasil hostující Traoré, který navíc vyfasoval žlutý kartónek. Karetní ocenění ale přišlo až po následných debatách se sudím.

81

Jednalo se o rozehrávku nakrátko, po které se Rennes nepřesností zbavilo hracího předmětu. Následně si soupeř došel pro zisk autového vhazování.

80

Jeden z hráčů Rennes pochopitelně bude polehávat po zemi, hosté totiž nikam nepospíchají. Navíc mají k dispozici standardku, kterou rozehraje Ben Arfa.

79

Po kratší době tu máme další žlutou kartu, kterou vyfasoval domácí Joaquín, jenž u postranní čáry loktem zasáhl do obličeje soupeře.

79

Francouzský celek si dal s provedením střídání celkem načas, hlavní sudí by tuto prodlevu měl započítat do nastaveného času. Mezitím opět hrají domácí.

78

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Diego Lainez.

77

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ramy Bensebaini, přichází Mehdi Zeffane.

76

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Jérémy Gelin.

75

Žlutou kartu dostává William Carvalho (Real Betis).

74

Na opačné straně se Guardado chtěl dostat k centru, který si nakonec rozmyslel. Místo toho vypálil Lorén, jehož tvrdá rána skončila na pohotovém Mexerovi.

73

K rozehrávce rohového kopu se postavil Grenier, který to zkoušel na přední tyč. Tam se nejvýše do vzduchu dostal Sidnei, jenž v poklidu odhlavičkoval.

72

Z hodně velké vzdálenosti to zkoušel střelec první branky Bensebaini. Jeho tvrdá rána narazila do zad protihráče, od kterých se míč odrazil do zámezí.

69

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Jesé, přichází Sergio León.

69

Rennes se v posledních minutách probudilo, avšak předchozí kombinace postrádala větší přesnost. Robles okamžitě rozehrál od své svatyně.

68

Na druhé straně se zrodil protiútok, který po pravém křídle táhl Sarr. Jeho přihrávka směřovala k hranici malého vápna, kde ale zasahoval Bartra.

67

O autové vhazování z pravé strany se postaral domácí Joaquín, kterému se podařilo najít Jesého, jehož ránu levačkou odvracel do bezpečí brankář Koubek,

66

Avšak ani tento volný kop nepřinesl nic nebezpečného, načež ještě situaci dohrával domácí zadák Mandi, který v pokutovém území fauloval Greniera.

65

Jesé se pokoušel projít přes dvojici protihráčů, která ho nakonec nedovoleným způsobem poslala k zemi. Domácí budou zahrávat standardku.

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Betis stále marně touží po vyrovnávací brance. Rennes je v úvodu druhého poločasu hodně pasivní.

63

Ben Arfa zřejmě neslyšel píšťalku sudího, která přerušila hru. I tak se hostující útočník dostal ke střele, kterou celkem v poklidu zneškodnil Robles.

62

Nutno ještě dodat, že Sidnei šel do souboje s protihráčem hodně riskantně. V opačném případě by nastala druhá žlutá a také pokutový kop pro hosty.

61

Da Silva si tak dlouho pohrával s míčem, až se nakonec rozhodl přenést hru na na pravou stranu, kde se ocitl na zemi Niang, o faul se ale nejednalo.

60

Guardado se ještě pokoušel zachytit na hrací ploše zdánlivě ztracený míč, což se nakonec nepodařilo. Koubek nebude s rozehrávkou nikam spěchat.

59

Snad poprvé ve druhém poločase se k míči dostal brankář Robles, který okamžitě rozehrál po zemi. Na druhé straně se Jesému povedlo trefit protihráče.

58

Žlutou kartu dostává M'Baye Niang (Stade Rennes FC).

57

Renes se na delší dobu dostalo k souvislejší práci s míčem, což hostům maximálně vyhovuje. Jsou to totiž domácí hráči, kteří musí za každou cenu vyrovnat.

56

Český brankář ve službách Rennes si připsal další rutinní zákrok. Canales si totiž navedl míč na pravou nohu, slaboučká rána ale směřovala doprostřed.

55

Ten ale nepřinesl žádné zakončení, následně se na zemi ocitl napadající Lorén, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Sarr se ale přes Bartru nedostal.

54

Lo Celso si tak dlouho rovnal míč ke střele, až se nakonec rozhodl odcentrovat, avšak jeho centr srazil protihráč. Betis bude zahrávat rohový kop.

53

Koubek musel zasahovat, průniková přihrávka totiž našla v šestnáctce osamoceného Loréna, jehož rána pravačkou putovala doprostřed branky.

52

Betisu sice byla poskytnuta výhoda, avšak nic nebezpečného nakonec nepřinesla. Lo Celso totiž před pokutovým územím nevyzrál na pozorného Mexera.

51

O autové vhazování z pravé strany se postaral hostující Traoré, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Greniera, jenž okamžitě přešel na druhou stranu.

50

Lo Celso dokázal oslovit naběhnuvšího Jesého, který ještě dokázal před brankovou čárou odcentrovat na Moróna, jehož hlavička nebyla povedená.

49

Následně se za dalekonosnou kolmicí pokoušel dostat hostující Hunou, který si ale nepohlídal svůj náběh za obranu. Vůbec první ofsajd pro Rennes.

48

Hned v samotném úvodu se k pokutovému území pokoušel dostat hostující křídelník Sarr, kterému se to ale nepovedlo. Naopak s míčem hraje Lo Celso.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem překvapivý scénář. Rennes se totiž hodně rychle dostalo do vedení, přičemž se mu náskok podařilo navýšit o další branku. Francouzský celek je v prvním poločase výrazně nebezpečnější, většinu času se totiž spoléhá na rychlé protiútoky, které jsou doslova smrtelné. Betis se dlouhou dobu směrem dopředu hledal, nakonec se mu ale podařilo skórovat na rozdíl jediné branky, avšak k jistotě postupu potřebuje ještě jednu trefu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Domácím se čistým způsobem podařilo ukořistit hrací předmět, po kterém přišel faul na Jesého. Canales se postavil k rozehrávce standardky, která zamířila na hlavu Da Silvy.

43

Najednou ožil také stadion v Seville, který si přeje další branku. To se pokusil vyslyšet Jesé, kterému se ale nepovedla přihrávka na kolegu Loréna.

41

41. Giovani Lo Celso - 1:2

41

Real Betis právě vstřelil branku!
Domácí jsou zpět v zápase, nyní potřebují ještě jednu branku! Průniková přihrávka našla na levém křídle Canalese, který si všiml naprosto volného GIOVANIHO LO CELSA, jehož zakončení placírkou bylo natolik přesné, že na něj Koubek nestačil dosáhnout.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

S míčem si zahrál také brankář Koubek, který z jedničky posílal míč na druhou stranu hrací plochy, kde číhal Grenier. Následné vypálil vedle branky Hunou.

38

Rennes pochopitelně nikam nespěchá, nyní se mu podařilo vybojovat hned dva auty. Po tom druhém se do šestnáctky dostal Traoré, po jehož centru pálil nad Niang.

37

Joaquín se dokázal prodrat k centrovanému balónu, na který se snažil vyhoupnout Lorén. To se nepodařil, avšak za ním za cenu rohu zasahoval Traoré.

36

Žlutou kartu dostává Sidnei (Real Betis).

35

Hunou pouze prodlužoval míč za sebe, kde se nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Místo toho zakročil Sidnei, který přistrčil vedle stojícímu Mandimu.

34

Ani posléze se nejednalo o přesnou kombinaci, domácí hráči se na sebe zlobí. Soupeř bude moci vhazovat, Bensebaini pochopitelně nikam nespěchá.

33

Na druhé straně se Traoré dostal k dalšímu autovému vhazování, které posílal na hruď Bena Arfy, jenž ale v osobním souboji nedokázal uspět.

32

Dalekonosné přenesení hry mělo na levém křídle najít naběhnuvšího Guardada, kterému se nepodařilo zachytit míč na hrací ploše. Koubek bude vykopávat.

31

Betis se okamžitě po rozehrávce usadil na polovině soupeře, což pochopitelně stačit nemůže. V tuto chvíli pracuje s hracím předmět Carvalho.

30

30. Adrien HUNOU - 0:2

30

Rennes právě vstřelilo branku!
S domácím celkem to nevypadá vůbec dobře! Rennes totiž podniklo velice nadějný protiútok, přičemž se ke střeleckému pokusu nadechl záložník Sarr, který střílenou nabídkou našel ADRIENA HUNOUA, před kterým stála odkrytá branka. Betis bude muset také dvakrát skórovat!

29

Posléze se v ofsajdovém postavení zjevil velezkušený Joaquín, kterému se nepodařilo načasovat náběh za obranu, což posléze potvrdil také opakovaný záběr.

28

Na řadu přišel rohový kop pro domácí. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, následná vzdušná nabídka od skončila v náruči Koubka.

27

Posléze se do pokutového území dostal domácí Jesé, který se pokoušel vypálit z ostrého úhlu, s čímž počítal také Koubek, jenž v poklidu zakročil.

24

Rennes se i posléze dostalo k rychlému protiútoku, který na sebe vzal Ben Arfa, který na hranici šestnáctky našel Nianga, ke kterému se vrátil Guardado.

23

Vzápětí se k pohotovému zakončení dostal Grenier, který zhruba ze třiceti metrů zacílil přímo doprostřed branky, kde se ale nacházel brankář Robles.

22

22. Ramy BENSEBAINI - 0:1

22

Rennes právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Rennes zahrávalo další rohový kop, i tentokráte z levé strany. Nejvýše do vzduchu si naskočil RAMY BENSEBAINI, jehož důrazná hlavička směřovala mimo dosah Roblese. V tuto chvíli se v postupové pozici nacházejí hosté!

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Betis je o poznání aktivnější, avšak k překonání českého brankáře zatím nedošlo.

20

Jesému se v tandemu podařilo najít Canalese, který okamžitě cpal míč do malého vápna, kde se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Aut pro Rennes.

19

Carvalho se rozhodl přenést hru k pravé postranní čáře, kde se ale nepohyboval nikdo ze spoluhráčů. Výsledkem je přihrávka pouze do zámezí.

18

Na opačné straně měl hodně prostoru kolem sebe Bourigeaud, avšak kolmice na Sarra byla o něco delší. Včas z branky vystartoval brankář Robles.

17

Vzorně se vracel Lo Celso, který navíc čistým způsobem obral unikajícího Nianga o balón. To si vysloužilo potlesk zaplněného stadionu ve Španělsku.

16

Následné přenesení hry mělo na pravém křídle najít Joaquína, který sice vybojoval aut, avšak poté se do ofsajdového postavení dostal domácí Guardado.

15

Sled nedovolených zákroků pokračuje. Tentokráte si o žlutou kartu řekl Da Silva, který v hlavičkovém souboji doslova zboural Loréna, jenž ulehl na zem.

14

Vzápětí se domácí dožadovali autové vhazování, které si přeci jenom vyzkouší. Jako poslední se totiž dotkl míče jeden z hráčů francouzského celku.

13

Směrem kupředu to zkoušel hostující Bourigeaud, který dokráčel ke smečce protihráčů, načež se raději rozhodl přenést hru na pravou stranu hrací plochy.

12

Úvodní zakončení Betisu obstaral již zmiňovaný Guardado, který se o míče opřel ze vzduchu, avšak kostrbatou ránu dokázal vyhlavičkovat protihráč.

11

Vzápětí to příliš neodhadl domácí Guardado, který při napadání zavadil o nohu jednoho ze soupeřů. Jelikož je začátek utkání, tak se žlutit nebude.

10

Pro přihrávku si seběhl domácí Carvalho, který posléze roztáhl hru na pravou stranu, kde se Joaquínovi nepodařilo obejít dobře stojícího Sarra.

9

Domácí si rovněž vyzkoušeli autové vhazování, které obstaral sám kapitán Joaquín. Po jeho rozehrávce přišel další nedovolený zákrok ze strany Rennes.

8

Posléze u středového kruhu skončil na zemi Lo Celso, kterého zezadu fauloval Bourigeaud. Jednoznačný faul, Betis okamžitě rozehrál nakrátko.

7

K rozehrávce od své branky se dostal také brankář Robles, který na jistotu rozehrál do strany na Mandiho, jehož následná přihrávka nebyla zrovna přesná.

6

Posléze u postranní čáry dokázal zasáhnout domácí Mandi, který za sebe nepustil Ben Arfu. Francouzský celek se tak ujme autového vhazování z pravé strany.

5

Na řadu přišel rohový kop pro Rennes. Po jednom ze soubojů skončil na zemi Bensebaini, avšak pokutový kop to nebude. Naopak je pískáno ve prospěch domácích.

4

Následně to po levém křídle zkoušel Sarr, který v pokutovém území dokázal najít Bensebainiho, jehož zakončení Robles vyrazil vedle své branky.

3

Hned v úvodu utkání hosté reklamovali hraní rukou v podání Bartry, avšak hlavní sudí tuto situaci zřejmě neviděl. Může se tak pokračovat ve hře.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Betis: Robles – Mandi, Bartra, Sidnei – Joaquín (C), W. Carvalho, Canales, Guardado – Lo Celso, Morón, Jesé.
Náhradníci: Pau López – Barragán, Feddal, Javi García, Lainez, León, Emerson.

Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva (C), Bensebaini – Niang, Grenier, Bourigeaud, Sarr – Hunou, Ben Arfa.
Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Gelin, Johansson, Lauriente, Nyamsi, Zeffane.

Rozhodčí: Kassai – Ring, Toth (všichni Maďarsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

První zápas

Start do úvodního střetnutí vyšel lépe francouzskému celku, který se celkem rychle ujal dvoubrankového vedení, které soupeř dokázal zkorigovat. Ještě před odchodem do šaten si ale Rennes vzalo dvoubrankové vedení zpět. Druhý poločas byl v režii Betisu, který nejprve snížil na 2:3, načež v poslední minutě řádné hrací doby vyrovnal na konečných 3:3 talentovaný Lainez. Betis tak má lepší výchozí pozici na postup.
Stade Rennes FC

Na opačné straně stojí francouzské Rennes, kterému se daří o něco hůř. Rennes v tuto chvíli okupuje až jedenáctou pozici své domácí soutěže, na pohárové pozice mu schází pouze čtyři body. Francouzský celek v minulém kole nezvládl venkovní zápas proti Remeši, která slavila vítězství 2:0. Rennes si ale ve skupinové fázi počínalo celkem dobře, avšak na jistotu postupu muselo čekat do posledního kola, přičemž v přímém souboji porazilo Astanu poměrem 2:0. Rennes ale ve skupině prohrálo hned ve třech případech, naopak dvě ze tří vítězství přišly v souboji s Jabloncem.
Real Betis

Fotbalisté Betisu se v posledních týdnech nenacházejí zrovna v dobré formě, avšak v tuto chvíli se nacházejí na osmé pozici. Betis ztrácí na pohárové pozice pouze tři body, přičemž se na oném šestém místě nachází Deportivo Alavés, se kterým sehrálo minulý zápas. Španělský celek si ve skupinové fázi Evropské ligy počínal velmi dobře, za celou dobu totiž neprohrál jediný zápas, což vedlo ke konečnému prvnímu místu. Betis měl v konečné fázi dvoubodový náskok na druhý Olympiakos, který v přímém souboji o postup, sesadil na nepostupovou pozici milánský AC.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy 1/16 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Betis a Stade Rennes FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Betis – Stade Rennes

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 41. Lo Celso (Canales) – 22. Bensebaini (Grenier), 30. Hunou (Sarr), 90+4. Niang (Ben Arfa)

Karty:   36. Sidnei (RBE), 75. W. Carvalho (RBE), 79. Joaquín (RBE) – 58. Niang (REN), 82. H. Traoré (REN), 90+2. Zeffane (REN)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:11.

Real Betis: Robles – Mandi, Bartra, Sidnei – Joaquín (C) (89. Emerson), W. Carvalho, Canales, Guardado (78. Lainez) – Lo Celso, Morón, Jesé (69. León).
Náhradníci: Pau López – Barragán, Feddal, Javi García, Lainez, León, Emerson.

Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva (C), Bensebaini (77. Zeffane) – Niang, Grenier, Bourigeaud (76. Gelin), Sarr – Hunou (84. Del Castillo), Ben Arfa.
Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Gelin, Johansson, Lauriente, Nyamsi, Zeffane.

Rozhodčí: Kassai – Ring, Toth (všichni Maďarsko)

První zápas: Rennes - Real Betis 3:3