Menu

Fotbal

Evropská liga

SSC Neapol – FC Curych

2:0

konec (1:0)

21.02.2019, 18:55 • Stadio San Paolo, Neapol • 1/16 finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.12 10.7 22.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20. (20:49:11)
Neapol porazila Curych i ve druhém utkání a může se radovat z postupu do osmifinále! Švýcarský celek v Evropské lize končí!

Dlouho se ani jeden tým nemohl prosadit k většímu tlaku. Až pět minut před koncem první půle přišel nebezpečný centr z volného přímého kopu. Těsně před brankáře tečoval balon Insigne, ale Yanick Brechet ustrážil svou branku. To už se Brechetovi nepovedlo o několik minut později. Adam Ounas individuálně překonal střední části trávníku, poté vyzval ke skórování Simone Verdiho.

Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Svěřenci trenéra Ancelottiho diktovali tempo zápasu, nepouštěli soupeře téměř vůbec k balonu a byli odměněni pojišťovací brankou. Dries Mertens našel průnikovou přihrávkou Adama Ounase, který křížnou ránou přidal ke své asistenci z prvního poločasu také gól. Curych se již na odpověď nezmohl, Alex Meret prožil v brance Neapole klidný zápas.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Neapol dohrává odvetné utkání s balonem pod kontrolou. Curych běhu podobně jako téměř celém v zápase bez míče. Po faulu Milika ještě Curych rozehrával volný přímý kop, ale míč skončil jen v moci Mereta.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Alex Meret musel ještě v nastaveném čase rychle z branky. Před unikajícím Lavdimem Zuberim byl ale u balonu o něco dříve a stačil jednoznačně uklidit míč do bezpečí.

90

Hosté jsou smířeni s vyřazením a už ani nemají sílu napadat zdlouhavou rozehrávku domácího týmu. Adrian Winter ale přece jen ještě získal balon pro Curych.

89

Balon si několikrát posunula celá obranná řada Neapole. Italský tým s přehledem kráčí k postupu do osmifinále Evropské ligy.

88

Mirlind Kryeziu sice balon získal, poté se ale až příliš dlouho rozhodoval komu ho předá, až se k němu přiřítil napadající Dries Mertens a o balon ho připravil.

87

Domácí fotbalisté si závěr zápasu užívají. Neapol se už tolik nežene do útoku, raději pokračuje v kombinaci ve středu pole a nepouští soupeřům balon.

86

Od Luperta mířil míč k nohám Insigneho. Domácí kapitán byl pod dohledem Bangury, který dokázal odpálit balon alespoň za postranní lajnu.

85

S vysokým centrem do pokutového území neměl Alex Meret žádné problémy. Domácí tým následně rozehrál jen do kombinace a pokračuje v držení balonu.

84

Do konce druhého poločasu už nezbývá příliš času, i s nastavením méně než deset minut. Curych se ale i nadále snaží alespoň lehce potrápit domácí tým.

83

Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Benjamin Kololli, přichází Levan Kharabadze.

82

Milik měl proti sobě hned dva obránce, ale i tak se dostal ke střele. Polský útočník pálil z hranice vápna jen těsně nad břevno Brecherovy branky.

81

Švýcarský tým pokračuje v aktivní hře. Krasniqi si pomohl ve spolupráci střídajících hráčů s Zumberim, ale poté se dostal k balonu jen Simone Verdi.

80

Hosté se pokoušejí napadat rozehrávku domácího celku až na útočné polovině, ale k balonu se ne a ne dostat. Neapol kontroluje závěr zápasu.

79

Hned ve čtyřech se nyní domácí hnali do otevřené obrany. Insigne si ale dal míč daleko od kopačky a toho využil jeden z posledních obránců Umaru Bangura.

78

Curych se ještě snaží alespoň druhý zápas lehce zdramatizovat. Souhra Sohma s Ceesayem ale nebyla z nejpřesnějších a u balonu jsou znovu domácí.

77

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Adam Ounas, přichází Arkadiusz Milik.

76

76. Adam OUNAS - 2:0

76

Neapol právě vstřelila branku!
Neapolští fotbalisté přidávají druhý zásah v dnešním utkání! Curych se sice ubránil po rohovém kopu, ale Neapol přišla s dalším parádní akcí. Mertens vysunul na pravé straně ADAMA OUNASE, který přízemní ránou překonal Brechera.

75

Dries Mertens dostal přihrávku za obranu, už už to vypadalo, že se belgický útočník požene sám na hostujícího brankáře, ale je pískán těsný ofsajd.

74

I s blížícím se závěrem se na trávníku nic nemění. Domácí tým drží balon na útočné polovině, ale až do vápna Curychu se dostává jen sporadicky.

73

Ghoulamův střílený pas z levé strany musel řešit nebezpečným skluzem ve vlastním vápně Bangura. Neapol ještě rozehrávala rohový kop, ale v šestnáctce se už neprosadila.

72

Adam Ounas ještě mohl přihrávat na levou stranu, ale rozhodl se o střelu ze střední vzdálenosti. Brecherovi nyní stačilo kontrolovat míč směřující mimo tři tyče.

71

Po dlouhých minutách v obraně se dostává ke slovu také Curych. Winterův vysoký centr do pokutového území si stáhl ze vzduchu do rukavic Meret.

70

Kalidou Koulibaly se vrhl do souboje s Ceesayem po hlavě a byl u balonu o něco dříve než hostující útočník. Útočná snaha může opět začít u domácí obrany.

69

Neapol nepouští soupeře k balonu. Ghoulam přihrával Verdimu, střelec zatím jediného dnešního gólu se ale neprosmýkl kolem Wintera a míč skončil za postranní lajnou.

68

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Allan.

68

O prudkou ránu po rychlé otočce se pokusil Zumberi. Tvrdá rána ale končí daleko od domácí branky, ani nyní nemusel Alex Meret zasahovat.

67

Koulibaly tentokrát zkoušel procedit míč skrz obranu na Mertense, ale jeho přihrávka byla až příliš prudká a skončila až u Brechera.

66

Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Marco Schönbächler, přichází Bledian Krasniqi.

65

Koulibaly se vrátil s ojedinělým útokem Zumberiho. Neapol se rychle přesunula s balonem na útočnou polovinu, ale Ghoulamův centr do vápna neprošel.

64

Neapol i nadále pokračuje v obléhání pokutového území hostujícího celku. Verdi si několikrát nahrál s Diawarou, poté byli ale domácí hráči vytlačeni.

63

Domgjoni nyní nebezpečně sestřelil zezadu Zielinského. Neapol rozehrávka pouze do kombinace a po několika přihrávkách přichází o balon.

62

Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Stephen Odey, přichází Lavdim Zumberi.

61

Insigne si naváděl míč na pravou nohu, už už se chystal střílet, ale pod nohy mu vletěl skluzem Winter. Domácí pokračovali v akci rohovým kopem, který ale končí jen zásahem Brechera.

60

Po hodině hry kontroluje italský celek postup do osmifinále. V domácí odvetě vede na Curychem stále o jednu branku, navíc s lehkostí drží balon na útočné polovině.

59

Odey vystartoval po Diawarovi ve středu pole po vzájemném kontaktu. Celou situaci musel urovnávat až hlavního rozhodčí. Lehké postrkování se obešlo bez žluté karty.

58

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Vlad Chiricheş, přichází Sebastiano Luperto.

57

Bangarův odkop příliš daleko od vápna Curychu nedoletěl. Domácí ale následně odrazili míč jen za koncovou lajnu.

56

Do rozehrávky Koulibalyho se vložil Ceesay, který byl následně podražen. Útočník z Gambie Assam Ceesay musí být ošetřován na hrací ploše.

55

Po dlouhém odkopu hostující obrany musí domácí začít svou útočnou akci opět od brankáře Alexe Mereta. Curych se ve druhém poločase ještě nedostal na dostřel.

54

Přetažený pas našel na levém kraji Mertense. Ten si ještě vyměnil míč s Insignem, který následně upadl po kontaktu s obráncem v pokutovém území. Penalta se ale nepíská.

53

Kolem Wintera se prohnal Ghoulam. Z levé strany následně posílal míč před Brechera, ale skvěle se s Mertensem vrátil Bangura.

52

Neapol rozehrávala rohový kop. Jako první se ale k balonu dostal v pokutovém území Umaru Bangura. Po odraženém míči domácí pokračují v obléhání vápna.

51

Mertens unikal podél postranní lajny, ale do cesty se mu připletl hostující Bangura. Domácí pokračují v útoku kombinací na pravém kraji.

50

50. Šanci na vyrovnání neproměnil Assan Ceesay

50

Ounas je zpět na trávníku. Do šance se dostali domácí fotbalisté. Kololli obelstil na levém kraji obránce, poté naservíroval míč parádně do vápna na zcela volného Ceesaye, který ale v jasné šanci netrefil branku.

49

S Adamem Ounasem to nevypadá nejlépe. Po tvrdém souboji s Winterem skončil až za brankovou lajnu s bolestivou grimasou.

48

Diawarova přihrávka na Verdiho byla pořádně nebezpečná. Ounas následně ještě upaloval do vápna, kde ho ale včas zakřižoval bránící Winter.

47

Druhý poločas odstartoval rozehrávkou Lorenza Insigneho. Domácí tým pokračuje i po přestávce v držení balonu ve střední části trávníku.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 19:55.
Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Do šaten odcházejí o poznání spokojeněji domácí fotbalisté, kteří vedou v odvetě nad Curychem o jednu branku.

Dlouho se ani jeden tým nemohl prosadit k většímu tlaku. Až pět minut před koncem první půle přišel nebezpečný centr z volného přímého kopu. Těsně před brankáře tečoval balon Insigne, ale Yanick Brechet ustrážil svou branku. To už se Brechetovi nepovedlo o několik minut později. Adam Ounas individuálně překonal střední části trávníku, poté vyzval ke skórování Simone Verdiho.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Hosté se ještě před pauzou snaží srovnat krok. Ounas byl ale u balonu dříve, následně byl podkopnut Sohmem a píská se faul.

44

44. Simone VERDI - 1:0

44

Neapol právě vstřelila branku!
Neapol se těsně před koncem prvního poločasu dostává do vedení! Adam Ounas se parádní prodral od postranní lajny až k ose trávníku, poté dloubáčkem do vápna uvolnil SIMONE VERDIHO, který umístěnou ránou ke vzdálenější tyči překonal Brecheta.

44

Minutu před pauzou se snažil ještě něco vymyslet Simone Verdi. Na levém kraji si pomohl přihrávkou ke Ghoulamovi, ale to už byla hostující obrana na svém místě.

43

Domgjoni skončil po souboji s Ounasem na trávníku, ale nepískalo se. Také Mertens neprošel přes Kololliho a hlásil se o faul, ale nyní se hlavní rozhodčí neozval.

42

Přes Sohma se nedostal ani Diawara. Hostující mladík si ale pomohl v souboji rukou a musel odevzdat balon. Neapol však uspěchala rozehrávku a míč končí u Brecheta.

41

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Neapol po několika minutách v obraně opět přebírá iniciativu. Verdiho přihrávka podél postranní lajny směřovala na Insigneho. Winter hrál na jistotu do zámezí.

40

40. Yanick Brechet předvedl povedený zákrok

40

Yanick Brechet musel předvést parádní zákrok. Mertens centroval do pokutového území po faulu na třiceti metrech. Před švýcarským brankářem tečoval míč Insigne, ale Brechet byl u své tyče včas.

38

Také Chiriches si pomohl přihrávkou k Meretovi. Ceesay byl v dobré rychlosti, ale domácí brankář stačil na poslední chvíli odvrátit nebezpečí za postranní lajnu.

37

Curych se s přibývajícím časem dostává více do útoku. Bangura ale nyní nadělal potíže vlastnímu brankáři skákavou malou domů, ale Brecher nakonec zapeklitou situaci zvládl.

36

Ve středovém kruhu udeřil loktem do hlavy Chiriches Sohma a je prvním potrestaným hráčem zápasu.

35

Kololli rozehrával rohový kop. Přetažený centr sice našel až za vzdálenější tyčí Wintera, ten si ale až příliš dlouho zpracovával balon až se k němu stáhl Ghoulam.

34

Před Odeyem vletěl do souboje Koulibaly. Domácí získali rychle míč, ale po nepřesné souhře Ounase s Mertensem mohou jít do útoku opět hráči hostujícího celku.

33

Od Verdiho putoval míč k Ounasovi, ten se tentokrát nerozhodl centrovat, ale po kličce do středu se pokusil rovnou pálit. Nepřesný pokus ale končí jen vedle bližší tyče.

32

Diawara nedokázal zkrotit vysoký balon a tak mohli hosté otočit hru k brance Alexe Mereta. Ceesay ale čekal na přihrávku jen v ofsajdovém postavení.

31

Dvojice domácích útočníků si to namířila přímo do vápna. Mertens opět hledal Insigneho, ale ten byl schován až na zadní tyči za dvěma obránci Curychu.

30

Ani půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. Neapol sice stupňuje tlak na útočné polovině, ale obrana Curychu zatím velmi lehce odolává.

29

Koulibaly byl pod tlakem napadajícího Odeye, v nouzi si ale pomohl přihrávkou k Meretovi. Domácí tým s lehkostí ustál napadání soupeře.

28

Po ubráněném rohovém kopu se Neapolští hnali do protiútoku. Spolupráce Mertense s Insignem ale zaskřípala v nejnevhodnější chvíli, Belgičanova přihrávka skončila až u Brechera.

27

Nyní už to zavánělo gólem. K Insignemu se odrazil balon od obránce. V solidním postavení ale dokázal sedmadvacetiletý útočník poslat míč jen nad branku.

26

Ounasova přihrávka do pokutového území ani tentokrát neprošla až k útočníkovi Neapole. Domácí ale pokračují v držení balonu na útočné polovině trávníku.

25

Po kolmici Verdiho pálil z prvního doteku Lorenzo Insigne. Domácí kapitán ale nebyl v ideálním náběhu, musel se otáčet ke střele a podle toho to také dopadlo. Pokus končí vysoko nad.

24

Ounas pádil za balonem na pravém kraji. Rychlostně se dostal před Kololliho, ale prudký centr do šestnáctky zastavila pouze hostující obrana v čele s Bangurou.

22

Už se opět pokračuje ve hře. Neapolský tým pokračuje v držení balonu u středové čáry, dále se zatím nemohou domácí přes obranný val dostat.

21

21. Srážka Mereta s Ceesayem nakonec dopadla bez zranění

21

Ke slovu se dostává také Curych. Po vysokém balonu do pokutového území se vydal Alex Meret, který se nepříjemně srazil s Ceesayem. Oba hráči potřebují ošetření na hrací ploše.

20

Ani dvacet minut brankovou šanci nepřineslo. Neapol sice drží balon více pod kontrolou, ale do pokutového území se dostává jen sporadicky.

19

Simone Verdi si poradil hned se dvěma napadajícímu hráči soupeři. Domácí ale opět raději přihrávají zpět k obráncům.

18

Neapol se stále nikam nežene. Po průnikové přihrávce sice upaloval za balonem Verdi, ale z velkého úhlu už neměl šanci překonal hostujícího brankáře.

17

Zielinski přišlápl u středové čáry Domgjoniho. Následně hosté rozehráli po pravém kraji, ale nepřesnou hlavičkou se prezentoval Assam Ceesay.

16

Neapol uklidňuje hru postupnou kombinací ve střední části trávníku. Teprve sedmnáctiletý Simon Sohm zavařil při rozehrávce Verdimu a získal pro Curych balon.

15

Adrian Winter na nic nečekal. Z prvního doteku po odraženém balonu zkusil zaskočit Mereta, ale dělovku hostujícího obránce stačil zastavit svým tělem Koulibaly.

14

Po zaváhání Zielinského v rozehrávce měl balon pro sebe těsně před vápnem Stephen Odey. Rychle se však dokázal vrátit do obrany Koulibaly a zakončení překazil skluzem.

13

Další nadějný pas za obranu. Po přihrávce Diawary se hnal za balonem kapitán Neapole Lorenzo Insigne, ale míč sklouzl po trávníku až za koncovou čáru.

12

Brecherovi se výkop z vlastního vápna zrovna dvakrát nevyvedl. Míč skončil jen za postranní lajnou. Neapol rychle vhodila balon do hry a Khelifi musel sáhnout k faulu.

11

Verdi nebyl daleko od toho, aby mohl jít sám na brankáře. Mertensova přihrávka však byla o něco rychlejší, než by záložník Neapole potřeboval.

10

Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Curych posílal míč do pokutového území z volného přímého kopu, ale před Meretem si poradil se zapeklitou situací Koulibaly s Chirichesem.

9

Na pravé straně měl prostor k průniku do šestnáctky Hysaj. Než se ale rozmyslel, co bude s balonem dělat, tak se k němu dokázal sáhnout Kololli.

8

S Diawarou se u levé postranní lajny nepáral bránící Winter. Domácí se i nadále drží s balonem pod kontrolou u středového kruhu a čekají na vhodný moment k útoku.

7

Lorenzo Insigne skvěle zpracoval oblouček do pokutového území. Koutkem oka si všiml, že brankář není v ideální pozici, ale lobem přes Brechera netrefil míč mezi tři tyče.

6

Rohový kop Curychu nebyl rozehrán vůbec zle. Na zadní tyči si naskočil na balon Bangura, ale hlavička hostujícího kapitána vyletěla vysoko nad břevno Meretovy branky.

5

Přes Zielinského se pokoušeli domácí prodrat přes napadající vlnu hostujícího celku. Koulibaly si nechal přiběhnout k sobě Odeye, který ale tečoval míč jen za koncovou lajnu.

4

S Hysajem si na pravém kraji narazil Mertens. Hostující obrana skvěle vystoupila proti útočníkovi, ale pomohla si jen faulem. Neapol zůstává s balonem v blízkosti vápna.

3

Simone Verdi zkoušel centrovat do pokutového území. V šestnáctce Curychu ale nebyl Mertens ani Insigne a tak balon doplachtil jen k Brecherovi.

2

Také Neapol se dostala poprvé k balonu. Diawara přetlačil na pravém kraji Sohma, následně se dokázal uvolnit, ale daleko nedošel. Ihned za půlící čárou byl faulován.

1

Jako první se v prvním poločase dotkl balonu útočník Curychu Stephen Odey. Švýcaři se rychle dostali pod tlak a museli posunout balon až k vlastnímu brankáři.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí Tasos Sidiropoulos z Řecka již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Odveta prvního kola vyřazovací části Evropské ligy mezi Neapolí a Curychem může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

SSC Neapol: Meret – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – Ounas, Diawara, P. Zieliński, Verdi – D. Mertens, L. Insigne (C).
Náhradníci: Ospina – Malcuit, Allan, Callejón, Luperto, Nikola Maksimović, Milik.

FC Curych: Brecher – Winter, Bangura (C), M. Kryeziu, Kololli – Khelifi, Sohm, Domgjoni, Schönbächler – Odey, Ceesay.
Náhradníci: Vaņins – Maxsö, Kharabadze, Krasniqi, Dixon, Zumberi, Kasai.

Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (vš. GRE).
Rozhodčí

Hlavním rozhodčím zápasu Neapole s Curychem je devětatřicetiletý Řek Tasos Sidiropoulos. Na čarách mu budou pomáhat krajané Polychronis Kostaras a Lazaros Dimitriadis. Čtvrtým rozhodčím poté je Damianos Efthimiadis také z Řecka.

Tasos Sidiropoulos řídil v letošní sezoně hned tři zápasy v základní skupině Ligy mistrů. Před týdnem také rozhodoval řecký sudí utkání Rennes – Betis, který skončilo 3:3.
První utkání vyřazovací části Evropské ligy

FC Curych – SSC Neapol 1:3

Branky: 83. Kololli (pen.) – 12. L. Insigne (Milik), 21. Callejón (Malcuit), 77. P. Zieliński (Callejón)

Karty: 24. Untersee (CUR), 59. H. Kryeziu (CUR), 90+4. Nef (CUR) – 74. Ghoulam (NEA), 81. Diawara (NEA), 82. Nikola Maksimović (NEA)

Držení míče: 38%:62%
Střely na branku: 3:9
Střely mimo: 7:5
Rohy: 3:9
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 17:8

FC Curych: Brecher – Nef, Bangura, Maxsö – Untersee, H. Kryeziu, Domgjoni (46. Marchesano), Kharabadze – Winter (67. Ceesay), Odey (81. Khelifi), Kololli
Náhradníci: Vaņins – Ceesay, Khelifi, M. Kryeziu, Marchesano, Schönbächler, Zumberi

SSC Neapol: Meret – Malcuit, Nikola Maksimović, Koulibaly, Ghoulam (76. Luperto) – Callejón, Allan (60. Diawara), Ruiz, P. Zieliński – Milik, L. Insigne (C) (69. Ounas)
Náhradníci: Ospina – Diawara, Hysaj, Chiricheş, Luperto, Ounas, Gaetano
SSC Neapol

Neapol dlouho bojovala v minulém ročníku Serie A o titul. Pět kol před koncem dokonce porazila svého úhlavního rivala Juventus, ale následně přišlo zaváhání na trávníku Fiorentiny a bylo téměř po nadějích. Nakonec neapolskému klubu chyběly čtyři body na dorovnání prvního místa.

V přípravě sice Neapol snadno porážela týmy z nižších italských soutěží, ale s kvalitnějším týme zvítězila jen proti německému Dortmundu 3:1. Od Liverpoolu vyfasovala pět branek a v generálce s Wolfsburgem se překvapivě radoval z vítězství 3:1 tým z Bundesligy.

Se začátkem nové sezony se ale Neapolským začalo dařit. Proti Laziu i s AC Milán vždy Neapol uhrála tři body o jedinou branku. I přes venkovní porážky se Sampdorií a Juventusem se Neapol drží na druhé pozici se sedmibodovým náskokem na třetí Inter. Na zatím neporažený Juventus ale Neapol ztrácí téměř nedostižných třináct bodů.

Do vyřazovací části Evropské ligy se Neapol dostala ze třetí pozice v základní skupině Ligy mistrů. V neskutečně našlapané skupině s PSG, Liverpoolem a Bělehradem připravila Neapol o postup v Lize mistrů jen horší vzájemná bilance s loňskými finalistky z Liverpoolu.
FC Curych

Curych obhajuje ve švýcarské nejvyšší soutěži konečné čtvrté místo a pravě na ní se drží i v aktuální sezoně. Po vydařeném úvodu roku se postupem času Curychu vzdalují týmy na prvních třech místech. Po jednadvaceti odehraných kolech má Curych na své kontě sedm vítězství a stejný počet remíz i porážek. Na vedoucí Young Boys ztrácí propastných osmadvacet bodů.

To v Evropské lize se podařilo Curychu zaskočit v základní skupině favorizované týmy. Po třech odehraných zápasech měl švýcarský celek na kontě plný počet devíti bodů, když kromě vítězství nad Larmakou a Ludogorcem porazil i velké favority z Leverkusenu. Odvetná část už tolik Curychu nevyšla, ale i tak si s přehledem zajistil postup do jarní části.
Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Evropská liga dospěla do své vyřazovací části. V prvním kole playoff spolu bojují o postup mezi nejlepší šestnáctku Neapol s Curychem a my se zaměříme na odvetné utkání v Itálii.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

SSC Neapol – FC Curych

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 44. Verdi (Ounas), 76. Ounas (D. Mertens)

Karty:   36. Chiricheş (NEA)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20.

SSC Neapol: Meret – Hysaj, Chiricheş (58. Luperto), Koulibaly, Ghoulam – Ounas (77. Milik), Diawara, P. Zieliński (68. Allan), Verdi – D. Mertens, L. Insigne (C).
Náhradníci: Ospina – Malcuit, Allan, Callejón, Luperto, Nikola Maksimović, Milik.

FC Curych: Brecher – Winter, Bangura (C), M. Kryeziu, Kololli (83. Kharabadze) – Khelifi, Sohm, Domgjoni, Schönbächler (66. Krasniqi) – Odey (62. Zumberi), Ceesay.
Náhradníci: Vaņins – Maxsö, Kharabadze, Krasniqi, Dixon, Zumberi, Kasai.

Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Polychronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis (vš. GRE)

První zápas: Curych - Neapol 1:3