Menu

Hokej

KHL

Lokomotiv Jaroslavl – HC Viťaz Moskevská oblast

4:3

konec (0:0, 3:2, 1:1)

15.02.2019, 17:00 • Arena 2000 • David Suchý

Tipsport: 1.55 4.7 4.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky utkání:

Střely na branku – 42:23.
Zblokované střely – 7:12.
Vyloučení – 5:4.
Využití přesilovek 1/4 – 0/5.
Vhazování – 36:21. (19:24:12)
Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned sedm branek, avšak z vítězství se raduje Lokomotiv, jenž zvítězil poměrem 4:3. V poslední periodě jsme viděli pouze dvě branky, Jaroslavl se totiž dokázala dostat do dvoubrankového vedení, avšak soupeř zanedlouho zkorigoval na rozdíl jediné branky. Krušné chvíle přišly před koncem zápasu, 2+2 minuty obdržel domácí zadák Nakládal, Viťaz tak do konce utkání dohrával přesilovou hru, která ale kýžené vyrovnání nakonec nepřinesla.

Konec zápasu.

59:30

Až nyní se Ortio vydal na střídačku.

59:10

Viťaz stále neodvolal brankáře, domácí totiž podruhé během krátké chvíle vyhodili přes všechny čáry.

58:06

Lokomotiv čekají hodně krušné chvilky. Před malým momentem se před brankářem pokoušel tečovat puk Rendulić, Konovalov ale schoval touš do lapačky.

57:09

Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jakub Nakládal – 2+2 min, vysoká hůl).

57:08

Hra musela být přerušena, na zemi totiž zůstal ležet hostující obránce Golovkov, ke kterému přispěchal lékařský personál. Zřejmě to vypadá na krev v obličeji.

56:12

Stoljarov se řítil do přečíslení dvou na jednoho, následná předávka na Aaltonena byla příliš prudká. Také domácí brankář Konovalov po delší době zakročil.

55:11

Poté se před branku vydával Korškov, který ještě hledal lépe postaveného Kartajeva, na kterého puk neproletěl. Naopak se tu rodí sympatický atak hostů.

54:07

Za vlastní brankou operoval domácí Sannikov, který sice měl problémy s rozehrávkou, avšak jeho celek se dostal až do středního pásma, kde se k přihrávce dostal Alexejev.

53:23

Lokomotiv si mohl vzít dvoubrankové vedení zpět, zakončující Sannikov ale zamířil do výstroje Ortia. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.

52:47

52:47 Pavel ČERNOV - 4:3

52:47

Viťaz právě vstřelil branku!
Tady se schyluje k pořádnému drama! Domácí obránce podcenil situaci za brankou, k puku se tedy dostal Kokarov, který před brankou našel naprosto volného PAVLA ČERNOVA, jenž nekompromisně zamířil mezi ruku brankáře Konovalova.
Asistence: Denis Kokarev, Nikita Komarov.

52:06

Konovalov měl nyní výrazně větší problémy, nahození od modré čáry v podání Jepišina málem skončilo v síti, puk nakonec uvízl mezi nohama brankáře.

51:06

Rychlá protiakce Viťazu sice přinesla zakončení, avšak pro Konovalova se jednalo o rutinní zákrok. Ruský brankář zasáhl na jedničku, hru ale musel přerušit.

50:08

Hezkým způsobem se dokázal uvolnit s pukem hostující Gončarov, který ještě posléze hledal v tandemu najetého Vyglazova, na kterého touš nedoletěl.

49:15

Hra se rychle otočila do pásma Viťazu, kde se ale domácím nepodařilo dostat k puku. Hru raději uklidnil obránce Čerepanov, který oslovil vedle stojícího Osipova.

48:10

Na druhé straně se do vyložené šance dostal Řepík, který se po přihrávce od Stoljarova zjevil sám před brankou, avšak Konovalov proti němu včas vyjel.

47:24

47:24 Petri KONTIOLA - 4:2

47:24

Jaroslavl právě vstřelila branku!
Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Ortio sice dokázal zneškodnit prudkou ránu v podání Nakládala, poté se ale puk odrazil přímo před něj, kde byl s pohotovou dorážkou připraven PETRI KONTIOLA, jenž zamířil přesně k brankové konstrukci.
Asistence: Jakub Nakládal, Brandon Kozun.

47:12

Ortio musel hned dvakrát zasahovat. Nejprve to z levého kruhu zkoušel Rafikov, následně neuspěl ani jeho kolega Loktionov, který pálil do betonu.

46:03

Domácí nyní propadli v obraně, do přečíslení se tak dostal Rendulić, který ale o kousek minul branku. Lokomotiv si pořádně koleduje, naopak Viťaz svírá svého soupeře.

45:11

Následně se do dobré pozice dostal hostující Aaltonen, který mířil kousek nad horní konstrukci. Touš se možná ještě otřel o břevno, Konovalov ale nezasahoval.

44:04

Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Brandon Kozun – 2 min., vysoká hůl).

43:11

Viťaz se kostrbatým způsobem přeci jenom dostal k přesilovkové kombinaci, kterou včas dokázal zastavit Denisenko, jenž vyhodil až k Ortiovi.

42:42

Hodně drzým výpadem to zkoušel Rendulić, který se proháčkoval až k pravému kruhu, odkud si sjel před Konovalova, který se z úhlu nenechal překvapit.

41:43

Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Maxim Osipov – 2 min., hákování).

41:04

Posléze to nahozením ze středního pásma zkoušel domácí zadák Rafikov, s jehož projektilem si Ortio dokázal poradit. Finský brankář ihned založil protiakci.

40:10

Úvodní vhazování poslední periody vyznělo lépe pro domácí, kteří se okamžitě snažili protlačit středem ledové plochy, kde stál důrazný Jepišin.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou druhou periodu, která byla o dost atraktivnější. Dohromady jsme viděli hned pět branek, přičemž se o tři z nich postaral Lokomotiv. Jaroslavl měla i v této periodě výrazně navrch, tři branky z její strany je zřejmě ještě málo. Viťaz se i tentokráte pouze bránil, jeho ojedinělý výpad sice skončil vyrovnávací brankou, nicméně vyrovnaný stav moc dlouho nevydržel. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení, které v závěru periody dokázal stáhnout na rozdíl jediné branky Černov.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:14

Čerepanovo nahození od modré čáry nebylo nebezpečné, puk totiž dokázal zablokovat jeden z protihráčů, načež se Viťaz ubránil také následující dorážce.

38:41

38:41 Pavel ČERNOV - 3:2

38:41

Viťaz právě vstřelil branku!
Tak přeci jenom tu máme další snížení! Sám před brankou zůstal PAVEL ČERNOV, který si brankáře roztáhl na bekhendové zakončení, načež se mu podařilo přehodit ležícího Konovalova. Dlouho to vypadalo, že puk skončil pod brankáře, avšak poté skončil za brankovou čárou.
Asistence: Alexej Makejev.

37:20

Hodně chytrým bekhendovým zakončením to zkoušel Řepík, který si sjel až před brankáře, avšak poté minul vzdálenější tyč. Domácím se podařilo vyhodit.

36:40

Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Danil Jurtajkin – 2 min., vysoká hůl).

36:10

Viťaz to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Hosté se ale snaží zkorigovat výsledek, nyní se jim podařilo uspět na vhazování před Konovalovem.

35:14

Před brankou se opět snažil tečovat kotouč Řepík, avšak Konovalov si s drobnou tečí dokázal poradit. Ruský brankář přikryl puk, následovat bude vhazování.

34:47

34:47 Maxim OSIPOV - 3:1

34:47

Jaroslavl právě vstřelila branku!
Je tu další branka v hostující síti! Povedená zadovka v podání Kozuna našla v palebné pozici MAXIMA OSIPOVA, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Tvrdá jedovka byla navíc velice přesná, Ortio nestačil zasáhnout, puk zřejmě ani neviděl.
Asistence: Brandon Kozun.

33:20

Nakonec si Ortio připsal další zákrok, z otočky to celkem chytře zamýšlel Kraskovskij, jehož nedůrazná střela doplachtila do lapačky finského brankáře.

32:19

Řepík si vyměnil puk s Aaltonenem, který okamžitě zkoušel překvapit brankáře Konovalova, jenž se ale zaskočit nenechal. Jaroslavl peláší na druhou stranu.

31:06

Jaroslavl se mohla dostat do dvoubrankového vedení! Sám před brankou byl jeden z domácích, kterému se ale nepodařilo přehodit beton ležícího Ortia.

30:16

Viťaz už podruhé v krátkém časovém sledu vyhodil přes všechny čáry. Soupeř se dostal hodně rychle zpět, v tuto chvíli operuje s toušem Rafikov.

29:24

Nakládal si sjel s pukem až k hranici pravého kruhu, odkud zkoušel u vzdálenější konstrukce oslovit volného Kozuna, avšak puk zamířil do brusle protihráče.

28:19

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Igor Golovkov – 2 min., nedovolené bránění).

27:11

Krátce poté se do palebné pozice dostal jeden z domácích hráčů, kterému ale sjel puk z hole. Následně se Lokomotiv dožadoval faulu, píšťalka sudího zůstává němá.

26:49

26:49 Vladislav KARTAJEV - 2:1

26:49

Jaroslavl právě vstřelila branku!
Domácí si ale berou vedení zpět! U levého kruhu byla zcela osamocený VLADISLAV KARTAJEV, který ihned po přihrávce zkoušel pozornost brankáře, jeho rána švihem skončila přesně u bližší konstrukce, Ortio si na puk zřejmě nesáhl.
Asistence: Maxim Popov, Pavel Kraskovskij.

26:19

26:19 Michal ŘEPÍK - 1:1

26:19

Viťaz právě vstřelil branku!
Rychlá odpověď je na světě! Hosté se na malý moment dostali na druhou stranu, načež to nahozením na branku zkoušel obránce Jevsejenkov, do jehož rány ještě vložil hokejku MICHAL ŘEPÍK, jehož teč směřovala přesně mezi nohy domácího brankáře Konovalova.
Bez asistence.

26:15

Od pravého kruhu dostal puk na hokejku Rafikov, jehož prudkou ránu schoval do lapačky Ortio. Finský brankář má hodně práce, vhazovat se bude po jeho levici.

25:43

25:43 Andrej LOKTIONOV - 1:0

25:43

Jaroslavl právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Lokomotiv tak dlouho kombinoval v oblasti brankoviště, až u levého kruhu dostal nabito ANDREJ LOKTIONOV, jehož rána skončila u vzdálenější šibenice, kam se Ortio nestačil natáhnout.
Asistence: Brandon Kozun.

24:10

Na ledovou plochu se dostala druhá lajna Jaroslavle. Z velké vzdálenosti zkoušel vypálit Denisenko, který minul branku, následně se hosté dostali z pásma.

24:00

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., krosček).

23:12

Kontiola tak dlouho operoval s pukem, až ho dokázal předat na hokejku Nakládala, jehož ránu ale Ortio vyrazil. Finský brankář posléze zasahoval proti Kraskovskimu.

22:06

Jepišin pouze nahazoval podél hrazení, avšak jako první se k volnému kotouči dostal protihráč. Na opačné straně se ani Lokomotiv daleko nedostal.

21:15

Posléze se za modrou čáru pokoušel dostat Loktionov, avšak jeho formace se dostala do ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu, na buly se staví Alexejev.

20:10

Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí, kteří se po chvíli dostali na druhou stranu, avšak obrannou povinnost si splnil obránce Golovkov.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první periodu, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. Směrem dopředu byl aktivnější Lokomotiv, jenž si připsal několik vyložených šancí, avšak ani jednu nedokázal zužitkovat. Na druhé straně se Viťaz spoléhal na defenzivní činnost, naopak v útoku to nebylo to pravé ořechové. Jaroslavl tak zatím potvrzuje roli favorita tohoto zápasu, potřebovala by ale vsítit vedoucí branku.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:25

Vypadá to, že první třetina branku nenabídne, domácí jsou opět v útočném pásmu. Viťaz se i tentokráte spoléhá na obranu, která zatím hraje velmi dobře.

18:11

Domácí se po delší kombinaci dostali k dalšímu střeleckému pokusu. Loktionov měl dostatek času na střelu, brankář Ortio jí ale ukryl do výstroje.

17:28

Kontiola dokázal uspět na vhazování, díky čemuž se Lokomotiv dostal k přesilovkovému kolotoči, který přinesl zablokovanou ránu v podání Kozuna.

16:09

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Borna Rendulić – 2 min., naražení zezadu).

15:52

Do vyložené šance se dostal domácí Denisenko, který využil chybné rozehrávky, načež se dostal až před Ortia, jenomže střelu poslal vedle tyče.

14:26

Na druhé straně se do kotouče opřel Jepišin, který vystřelil několik čísel vedle branky, Konovalov nemusel zasahovat. Hosté ale konečně začali hrát.

13:14

Do zajímavé příležitosti se před malým momentem dostal Kartajev, který jen o kousek minul branku. Ortio měl celkem štěstí, Viťaz je stále hodně pasivní.

12:34

Alexejev našel na modré čáře osamoceného Osipova, jehož dělovku zkrotil Ortio do své rukavice. Další přerušení hry, po kterém následuje druhá komerční přestávka.

11:22

Finský brankář si sjel za vlastní branku, odkud nahazoval touš podél mantinelu. To přineslo akci prot Viťaz, avšak Stoljarov vystavil své kolegy do ofsajdu.

10:05

Před hostující brankou se strhla menší strkanice, kterou hlavní rozhodčí hodně rychle ukončil. Romanovovi se totiž nelíbilo neustálé popichování Ortia.

09:01

Domácí už zvedali ruce nad hlavu, avšak puk nakonec nepřesáhl brankovou čáru. Loktionov nahazoval na branku, načež Kozun zakončoval do tyče.

08:05

Konovalov si vyzkoušel první ostrý zákrok, k levému kruhu si totiž sjel hostující Komarov, který trefil rameno brankáře. Následuje úvodní komerční přestávka.

07:11

Následně si před branku si před branku sjížděl Švec-Rogovoj, na kterého přihrávka vůbec neprošla. Ani hosté neuspěli v přesilové hry, síly na ledě se tak opět srovnaly.

06:10

Hosté sice uspěli na buly, avšak poté se soupeř dokázal zorientovat a vyhodit puk na druhou stranu. Stoljarov ale okamžitě pelášil po pravém křídle.

05:06

Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jevgenij Korotkov – 2 min., podrážení).

05:01

Ortio musel přeci jenom zasahovat, z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí obránce Afanasjev, který pálil do hrudníku brankáře. Viťaz je i nadále pod tlakem.

04:13

Další kombinace domácích hráčů přinesla nepřesnost, která poslala puk za opačnou branku. O vyvezení se postaral Averin, jenž se dostal kolem protihráče.

03:16

Lokomotiv se sice usadil v pásmu, avšak dlouhou dobu se nedostal k ničemu nebezpečnému. Nakonec si Nakládal vyměnim puk s Kronwallem, který se natlačil před branku.

02:14

Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Gleb Kožemjakin – 2 min., vysoká hůl).

01:14

Vhazování před Ortiem lépe zvládl Viťaz, jenž ale nedokázal vyhodit puk do bezpečí. Poté to nahozením zkoušel Rafikov, který trefil beton brankáře.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří okamžitě nahazovali na druhou stranu, avšak se jednalo o zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Afanasjev – Kozun, Kontiola, Loktionov (A) – Sannikov, Alexejev, Denisenko – Korškov, Kraskovskij, Kartajev – Jurtajkin, J. Korotkov, J. Averin (A).

HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Jepišin, Golovkov, Stasenko, Jevsejenkov (A), Mozík, Katičev, Kožemjakin, S. Romanov – N. Komarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Řepík, M. Aaltonen (A), Stoljarov – Gončarov, P. Černov, Vyglazov.

Rozhodčí: Naumov, Olenin – Zacharenkov, Šalagin.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

HC Viťaz Moskevská oblast
(27 výher, 31 proher – 61 bodů)

Na opačné straně stojí Viťaz, kterému pro změnu patří sedmá pozice, na jistotu postupu si tak bude muset ještě počkat. Viťaz má na svém kontě jednašedesát bodů, naopak devátá Riga má o pět bodů méně. Hostující celek dnešního utkání se v posledních týdnech nachází v hodně špatné formě, prohrál totiž poslední čtyři zápasy. Poslední vítězství přišlo koncem měsíce ledna, tehdy Viťaz uspěl na ledě Traktoru Čeljabinsk poměrem 3:2. Viťaz se v tabulce venkovních celků řadí na průběžnou šestou pozici, avšak lepší to už nebude. Viťaz z posledních pěti venkovních zápasů vyhrál pouze jedinkrát.
Lokomotiv Jaroslavl
(39 výher, 20 proher – 83 bodů)

Hokejisté Jaroslavle se nacházejí na průběžné třetí pozici západní konference, díky čemuž si zajistili účast ve vyřazovacích bojích. Lokomotiv momentálně ztrácí na vedoucí CSKA propastných patnáct bodů, naopak čtvrtý Jokerit má ztrátu sedmi bodů. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole prohrál na vlastním stadionu s Novgorodem, který dokázal zvítězit v prodloužení poměrem 3:1. Lokomotiv se ale řadí mezi trojici nejlepších celků na vlastním ledě, lépe je na tom už jen CSKA Moskva a vedoucí Petrohrad. Jak už bylo řečeno, Lokomotiv poslední domácí vystoupení nezvládl.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Lokomotiv Jaroslavl a HC Viťaz Moskevská oblast.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Lokomotiv Jaroslavl – HC Viťaz Moskevská oblast

4:3

konec (0:0, 3:2, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Loktionov (Kozun), 27. Kartajev (M. Osipov, Kraskovskij), 35. M. Osipov (Kozun), 48. Kontiola (Nakládal, Kozun) – 27. Řepík, 39. P. Černov (Makejev), 53. P. Černov (Kokarev, N. Komarov)

Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Afanasjev – Kozun, Kontiola, Loktionov (A) – Sannikov, Alexejev, Denisenko – Korškov, Kraskovskij, Kartajev – Jurtajkin, J. Korotkov, J. Averin (A).

HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Jepišin, Golovkov, Stasenko, Jevsejenkov (A), Mozík, Katičev, Kožemjakin, S. Romanov – N. Komarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Řepík, M. Aaltonen (A), Stoljarov – Gončarov, P. Černov, Vyglazov.

Rozhodčí: Naumov, Olenin – Zacharenkov, Šalagin

Průběh zápasu
1. třetina
02:14 VTZ 2 Kožemjakin, vysoká hůl
05:06 JAR 2 J. Korotkov, podrážení
16:09 VTZ 2 Rendulić, naražení zezadu
Po 1. třetině
2. třetina
24:00 VTZ 2 Švec-Rogovoj, krosček
25:43 JAR 1:0 Loktionov (Kozun)
26:19 VTZ 1:1 Řepík
26:49 JAR 2:1 Kartajev (M. Osipov, Kraskovskij)
28:19 VTZ 2 Golovkov, nedovolené bránění
34:47 JAR 3:1 M. Osipov (Kozun)
36:40 JAR 2 Jurtajkin, vysoká hůl
38:41 VTZ 3:2 P. Černov (Makejev)
Po 2. třetině
3. třetina
41:43 JAR 2 M. Osipov, hákování
44:04 JAR 2 Kozun, vysoká hůl
47:24 JAR 4:2 Kontiola (Nakládal, Kozun)
52:47 VTZ 4:3 P. Černov (Kokarev, N. Komarov)
57:09 JAR 2+2 Nakládal, vysoká hůl
Konec