Menu

Další

Tiskové konference

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

konec

14.02.2019, 13:00 • Daniela Mesíková sk

"Zmien v kádri nebolo až tak veľa, ako minulý rok. Káder sa stabilizoval veľmi dobre. Je dôležité, aby sme si v tíme rozumeli." (13:48:02)
"R. Guzmics potrebuje ešte potrénovať, urobil však progres vrámci prípravy je využiteľný pri štandardkách,, podobne ako bol Saláta."
"Brankári dostali priestor, preukázali svoju kvalitu. Mňa najviac presvedčil Dominik Greif, s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpi aj proti D. Strede."
"Potoma a Jackuliak ešte potrebujú fyzicky dozrieť, musia sa naučiť určité veci, rozmýšľať rýchlejšie. Je dôležité sa s nimi rozprávať, je to pre nich veľká škola. Brankár Trnovský má tiež veľký potenciál."
M. Ševela: "Je dôležité, ako viete s tlakom pracovať. Mňa to motivuje, je to prirodzený tlak, aby som sa zlepšoval a prenášal to na hráčov. Je to pre mňa výzva."
V. Božikov: "Vieme, že zápas s Dunajskou Stredou bude ťažký, musíme bojovať ako tím, v tíme je dobrá atmosféra, musíme bojovať."
"Zo zápasu so Spartakom Moskva mám dobrý pocit, potom samozrejme aj sebavedomie ide hore."
"Na ľavej strane máme Suchockijho, ktorý urobil výrazný progres, podporoval ofenzívu, zlepšil aj defenzívu."
M. Ševela: "Rafael Ratao vytvorí konkurenciu na ofenzívnych pozíciách. Už sa zapojil do tréningového procesu s mužstvom. Vieme ho využiť na krídle, ale hrával aj na hrote a ako podhrot. Je dôležité, aby mal progres, aby sa m vyhýbali zranenia."
"D. Strelec nie je vyradený z kádra, tým že nešiel na sústredenie, pripravoval sa s U19. Je dosť pravdepodobné, že sa ukáže v zostave v jarnej časti. Potenciál u neho je výrazný, musí však tvrdo pracovať a presvedčiť nás."
"Najprv hráme v D. Strede, potom so Sereďou. Odtrénovali sme v zimnom období toho dosť, budeme pripravení, naším jediným cieľom je zvíťaziť v Dunajskej Strede."
M. Ševela: "Skúšali sme nové herné systémy, nových hráčov, kompaktnosť nebola ideálna, ale súperi dosahovali svoju kvalitu, uvedomujeme si, že sme dostali veľa gólov v príprave."
"Dávid Strelec neodcestoval s nami do Turecka na sústredenie, momentálne sa pripravuje s U19. Uvidíme, ako bude ďalej napredovať, má platný kontrakt, chceme s ním pracovať, rátame s ním do budúcnosti. Stratil však miesto v A-mužstve, ale verím, že si ju vybojuje späť."

S Filipom Hološkom rokujeme o ukončení spolupráce. Hľadáme formu dohody, rešpektujem jeho úspechy, ale momentálne je priestor pre neho malý v nabitom kádri.
"V lete budeme chcieť zvýšiť konkurenciu na určitých postoch."
"Káder je stabilizovaný, neplánujeme žiadne radikálne zmeny."
I. Kmotrík:
"M. Ševela má u nás plnú dôveru, veríme mu. Možno to bolo zle pochopené. Ja vytváram neustále tlak, aby sme sa každým dňom zlepšovali. On musí vytvárať ďalej tlak na hráčov, iba tak dokážeme byť konkurencieschopní."
"Hráči nastúpia 3.3. v nových dresoch. Pripravujeme ceremoniál aj s moderátormi – Slávo Jurko a Sajfa. Fanúšikovia si môžu zakúpiť mincu, ktorá zobrazuje nové Tehelné pole."
"Dôležité je vstupovať cez GATE, teda bránu, ktorú má fanúšik na vstupenke."
"Od 3. marca počas domácich zápasov sa bude dať platiť iba bezhotovostne. Budeme o tom informovať. Hotovosťou sa platiť na štadióne nebude dať. Dá sa iba vymeniť za cashlessovú kartu. Chceme, aby sa skrátil doba čakania v bufetoch."
T. Straka:
"Naši hráči sa učia slovenčinu, čomu sa všetci tešíme. Predali sme už viac ako 2500 permanentiek. Na zápas s Trnavou sú v predaji posledné vstupenky, okolo 2500. Prosíme divákov, aby si ich nakupovali u oficiálneho ticketingového partnera."

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

konec