Menu

Fotbal

Belgická liga

Sporting Charleroi – KV Oostende

1:1

konec (0:0)

09.02.2019, 18:00 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • 25. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.68 4.16 4.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 13:3. Rohy: 10:1. (19:53:32)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1-1. Ve druhém poločase jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější Sporting, jenž se nakonec dočkal kýžené branky. I po ní měli domácí hráči herně navrch, naopak se soupeř nemohl dostat k ničemu vážnějšímu. Oostende se přeci jenom dočkalo vyrovnání, ve třetí minutě nastavení srovnal krok obránce Tomašević.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Žlutou kartu dostává Fashion Sakala (KV Oostende).

90+3

90+3. Žarko TOMAŠEVIĆ - 1:1

90+3

Oostende právě vstřelilo branku!
To jsou věci, hosté skutečně srovnávají krok! Po dalekonosném autu za sebe prodlužoval míč hostující Milović, kam si nabíhal ŽARKO TOMAŠEVIĆ, který bez váhání propálil domácího brankáře.

90+3

Heynen je zpět na nohou, může se tak pokračovat. Mezitím se brankář Dutoit ujal odkopu od své svatyně...

90+2

Až posléze byl donucen přerušit hru, Heynen i nadále leží na trávníku. Vypadá to, že na scénu přispěchá také lékařský personál Charleroi.

90+1

Hraničním zákrokem si pomohl Tomašević, který poslal k zemi protihráče, avšak hlavní rozhodčí nechává pokračovat ve hře.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Oostende se stále nemůže dostat k tlaku, na vyrovnání bude mít ještě nastavený čas.

88

Náběh za obranu si nepohlídal jeden z hostujících hráčů, čehož si všiml také pomezní sudí, jenž okamžitě signalizoval ofsajdové postavení.

85

Ten plachtil do maléhp vápna, kde si naskakoval Sakala, jehož hlavička ale neměla potřebnou přesnost. Hosté navíc reklamovali faul protihráče.

84

Obrannou povinnost si splnil obránce Busi, který raději odklidil míč za cenu rohového kopu. Hosté budou zahrávat vůbec první rohový kop.

84

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Rjōta Morioka, přichází Christophe Diandy.

83

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Oostende je i po inkasované brance pasivní, soupeř zatím hraje velice zodpovědně.

82

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Laurens De Bock, přichází Robbie D'Haese.

81

Moriokovi se podařilo obejít protihráče, avšak poté se nedovoleným zákrokem prezentoval Vanlerberghe, který se výroku sudího hodně diví.

80

Po pravém křídle si to směrem dopředu namířil Heynen, jehož okamžitý centr nenašel nikoho v černém, míč navíc skončil v zámezí.

79

V tuto chvíli to bude pro hostující celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut.

78

78. Jérémy PERBET - 1:0

78

Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku zápasu! K exekuci pokutového kopu se postavil střídající JÉRÉMY PERBET, který zamířil k levé konstrukci, kam se sice Dutoit natáhl, avšak na balón vůbec nedosáhl.

78

78. Penaltový zákrok.

78

Nyní už je to pokutový kop pro Sporting!

78

Busimu to tentokráte moc nevyšlo, jeho přihrávka do tandemu byla až moc nepřesná, míč tedy doskákal ven z hrací plochy, je po akci.

77

Brankář Dutoit tak nemusel zasahovat, naopak se ujal odkopu od své branky. Ten posílal na Sakalu, který se hlavičkového souboje vůbec neúčastnil.

76

Na opačné straně se zrodil velice zajímavý protiútok, který se ale nepodařilo kvalitně vyřešit. Střídající Henen přehodil i branku soupeře.

75

Posléze to Oostende zkoušelo přes pravou stranu hrací plochy, kde ale přihrávku za sebe nepustil Fortuna, od kterého se míč odrazil za čáru.

75

Žlutou kartu dostává Kevin Vandendriessche (KV Oostende).

74

Před malým momentem se do zajímavé příležitosti dostal hostující Vandendriessche, kterého ale z úhlu dokázal vychytat brankář Penneteau.

72

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Gaëtan Hendrickx, přichází Jérémy Perbet.

69

Po rohovém kopu se domácí tábor dožadoval pokutového kopu, který ale nepřichází. Hlavní sudí ale vše probere s videorozhodčím.

68

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Fernando Canesin, přichází Jelle Bataille.

67

Fortuna si v pokutovém území vybral kolegu Angella, který se dostal před obránce, následnou hlavičku ale neumístil mezi tři tyče.

66

Rychle z branky musel brankář Dutoit, který před napadajícím Osimhenem odkopl míč do zámezí. Sporting se tak dostane k autovému vhazování.

65

Střídající Sakala byl okamžitě zapojen do akce, avšak včas se podařilo zakročit Angellovi, který hlavičkou poslal míč do bezpečí.

64

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Younes Delfi, přichází David Henen.

63

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Druhé dějství se ale nese v hodně vyrovnaném duchu.

62

Na druhé straně se málem do zakončení dostal Canesin, kterému opravdu moc nescházelo. Míč nakonec proletěl šestnáctkou.

61

Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Tom De Sutter, přichází Fashion Sakala.

60

Tentokráte se jednalo o přímý střelecký pokus na bránu, avšak Bruno ho zakroutil vysoko nad branku. Dutoit tak obstará rozehrávku od branky.

59

Aby toho nebylo málo, tak se k nedovolenému zákroku rozhodl hostující Faes. Po kratší době budou domácí zahrávat volný kop.

58

Volný kop také na druhé straně. Vandendriessche vyslal bochánek k hranici malého vápna, kam si sice sbíhal Tomašević, avšak an míč nedosáhl.

57

Samotná rozehrávka ale nepřinesla nic nebezpečného, naopak vysoko do vzduchu vystoupal obránce Lombaerts, který odklidil míč do bezpečí.

56

Delfi už je zpět na nohou, avšak nakonec musel za postranní čáru. Sporting se tak při rozehrávce standardní situace bude muset obejít bez pravého záložníka.

55

Ani tato akce neměla dlouhého trvání. De Bock místo hracího předmětu trefil pouze Delfiho, který si vyžádal lékařské ošetření.

54

Oostende se na útočné polovině moc dlouho neohřálo, útočným faulem se totiž prezentoval De Sutter. Směrem dopředu to tak zkouší domácí.

53

Avšak po předchozí standardce se stále nehraje, na zemi totiž zůstal v bolestech ležet jeden z obránců, kterého kopačkou trefil Delfi.

52

52. Delfiho akrobatické zakončení.

52

Bruno se rozhodl najít Delfiho, který se do míče rozhodl opřít nůžkama, avšak jeho pokus nakonec skončil vedle branky, Dutoit nemusel zasahovat.

51

I ve druhém poločasu se pokračuje v hodně agresivním duchu. Již se žlutou kartou hrající Milović povalil na hrací plochu Ilaimaharitru.

50

K velmi přesnému skluzu se rozhodl sáhnout Faes, který čistým způsobem obral soupeře o balón. Charleroi si zajistilo alespoň aut.

49

Logicky tak následoval rohový kop, který i v tomto případě zahrával Fortuna. Jeho centr se stáčel směrem od branky, načež ho odvracel Faes.

48

Hned v úvodu se pokoušel do pokutového území dostat domácí Bruno, kterého ale na poslední chvíli stačil zastavit obránce Faes.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme hodně bojovnou podívanou, přičemž více ze hry měl Sporting, jenž si vytvořil několik slušných střeleckých pokusů. Oostende se pro změnu snažilo vycházet ze zajištěné obrany, což se sice dařilo, avšak směrem dopředu to nebylo vůbec ideální. Doufejme, že druhý poločas bude atraktivnější.

45+1

První poločas skončil.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Další žlutá karta, tentokráte ji vyfasoval hostující Milović.

44

Na sebe to nakonec vzal obránce Faes, jehož přízemní rána nebyla zrovna moc prudká, domácí brankář tak zasáhl celkem přesvědčivě.

43

Po delší době si tak Oostende vyzkouší rozehrávku volného kopu. Na zem byl totiž nedovoleně poslán Nouri, Penneteau si okamžitě staví zeď.

41

Žlutou kartu dostává Núrio Fortuna (Sporting Charleroi).

40

Jenomže obrana Oostende je zatím hodně zodpovědná. Další nadýchaný centr odklízel na jistotu Milović, soupeř bude alespoň vhazovat.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Domácí se po delší době usadili na útočné polovině, následně přenesení hry našlo na levém křídle Fortunu, jehož centr proskákal vápnem.

37

37. De Bockova standardka.

37

Nakonec to na sebe vzal obránce De Bock, který zkoušel zakončit na brankářovu stranu, Penneteau ale s přehledem míč vyboxoval.

36

Na druhé straně si pro nedovolený zákrok dokráčel Canesin, Oostende tak bude zahrávat standardní situaci z velmi dobré pozice.

35

Domácí zadák nakonec odkulhal za postranní čáru, jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě. Dutoti se postará o odkop od branky.

34

Sporting se ještě dožadoval pokutového kopu, píšťalka sudího ale zůstává klidná. Momentálně se nehraje, Dessoleil si vyžádal ošetření.

33

Po zablokovaném zakončení se po míči natahoval Osimhen, jehož ránu ale přizvedl nad branku protihráč. Další rohový kop pro domácí hráče.

32

Fortunovi se ještě podařilo udržet míč na hrací ploše, avšak poté se mu ho nepodařilo přenést na Bruna. Oostende tak bude moci vhazovat.

31

U postranní čáry skončil na zemi domácí Hendrickx, avšak hlavní sudí nakonec odpískal následný pád na zem, kdy domácí hráč zahrál rukou.

30

Nakonec před brankáře Dutoita směřoval střílený centr, který špičkou kopačky dokázal zamést do zámezí Faes. Morioka se staví k dalšímu rohu.

29

Na pravém křídle pracoval s míčem Hendrickx, který dlouhou dobu nemohl najít vhodného adresáta, což trvá i o malý moment později.

25

Na pořadu dne byl volný kop pro Sporting. K míči se postavil záložník Delfi, kterému se vzápětí podařilo vybojovat rohový kop.

24

Žlutou kartu dostává Tom De Sutter (KV Oostende).

23

Hosté se s míčem usadili na útočné polovině, kde ale De Bockovi uskočil balón do zámezí. K autovému vhazování se tedy dostane Angela.

22

Před malým momentem se do pokutového území chtěl dostat domácí Osimhen, avšak na samotné hranici ho čistě zastavil jeden z obránců.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Sporing je v tuto chvíli aktivnější, avšak ani on se nedostal k ničemu vážnějšímu.

20

Fortuna si hrudí zkoušel zpracovat těžkou přihrávkou, toho ale využil pozorný De Bock, který nekompromisně odklidil balón do hlediště.

19

Morioka tentokráte centroval na přední tyč, kde za sebe prodlužoval Tomašević. Následnou přetahovanou o míč lépe zvládli domácí fotbalisté.

18

Roztažení hry našlo volného Fortunu, který ještě cpal míč do malého vápna, kde ho ale nezasáhl nikdo z hráčů. Následovat bude rohový kop.

17

Dessoleilovi se nepodařilo odklidit míč do bezpečí, což sice nemuselo vadit, avšak následná kolmice na Osimhena byla hodně nepovedená.

16

Oostende mohlo podniknout rychlou protiakci, avšak vše zmařila nepřesná přihrávka na Vandendriesscheho. Na druhé straně nebezpečně zakončoval Bruno.

15

Penneteau se tak dostal k rozehrávce od své branky, kterou posílal daleko na druhou stranu, kde se Delfimu podařilo vybojovat aut.

14

Následně to kolmicí za obranu domácích zamýšlel záložník Vanlerberghe, jehož dalekonosný pas doskákal pouze ven z hrací ploch.

13

Na druhé straně hrací plochy to centrem do pokutového území zkoušel Lombaerts, kterému se nepodařilo najít nikoho z kolegů.

12

U míče se sešla hned dvojice hráčů, nakonec to na sebe vzal Bruno, jehož nadýchaný bochánek doplachtil přesně na hlavu protihráče.

11

Přišel nedovolený zákrok, o který se postaral hostující Vandendriessche, který poslal k zemi Bruna. Další standardka pro Sporting.

10

K rozehrávce se postavil obránce Fortuna, který kroutil míč směrem od branky, avšak opět našel pouze hlavu hráče soupeře.

9

Jeden z hostujících hráčů dokázal zablokovat další střelecký pokus, který vyprodukoval Morioka. Následovat bude další rohový kop pro domácí.

8

Charleroi se opět usadilo na polovině soupeře, kde rozjelo kombinaci. Do ní se zapojil také obránce Dessolelil, jenž přenášel hru vpravo.

7

K pohotovému zakončení se dostal domácí záložník Delfi, který si navedl míč na levou nohu, avšak poté zakončil daleko vedle branky.

6

Následně to nekompromisním způsobem řešil obránce Faes, který odkopával na druhou stranu, kde ale zasahoval Busi.

5

O nedovolený zákrok se nakonec nejednalo, avšak Sporting zahrával úvodní rohový kop. K němu se postavil Morioka, který našel hlavu soupeře.

4

Poprvé se k míči dostal domácí brankář Penneteau, který okamžitě rozehrál do strany, načež si hraničním zákrokem pomohl Milović.

3

Hned v úvodu se k centrovanému balónu z levé strany dostal domácí Fortuna, který v pokutovém území hledal Osimhena, kterého nenašel.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sporting Charleroi: Penneteau – Busi, Dessoleil, Fortuna, Angella – Hendrickx, Ilaimaharitra, Bruno, Delfi – Morioka, Osimhen.
Náhradníci: Baume – Diandy, Martos, Henen, Niane, Perbet, Willems, Zajkov.

KV Oostende: Dutoit – De Bock, Faes, Milović, Lombaerts – Vanlerberghe, Nouri, Tomašević – De Sutter, Vandendriessche, Canesin.
Náhradníci: T. De Bie – Bataille, Boonen, Coopman, D'Haese, Guri, F. Sakala..
KV Oostende

Na opačné straně stojí fotbalisté Oostende, kteří si vede o něco horším způsobem. Oostende v tuto chvíli okupuje až čtrnáctou pozici, na sestupové pásmo mají náskok devíti bodů. Hostující tým dnešního utkání naposledy v lize zvítězil začátkem prosince, od té doby následuje šestizápasová série bez vítězství. Oostende se v tabulce venkovních celků řadí na dvanáctou pozici, přičemž odehrálo totožný počet zápasů. Dohromady se mu podařilo zvítězit pouze dvakrát, avšak na venkovní vítězství čeká už delší dobu. V tomto utkání rozhodně nebude favoritem, avšak může překvapit.
Sporting Charleroi

Fotbalisté Charleroi se po čtyřiadvaceti kolech nacházejí na osmé pozici, což by v konečném součtu znamenalo skupinu o Evropskou ligu. Sporting má na svém kontě čtyřiatřicet bodů, přičemž mu na šestý Gent chybí pouze čtyři body. Charleroi se ale v posledních týdnech nenachází v úplně dobré formě, podařilo se mu vyhrát pouze jeden z posledních pěti zápasů. Sportingu se na domácím stadionu daří kolísavě, dohromady zde odehrál dvanáct zápasů, přičemž zvítězil v sedmi případech. Poslední domácí porážka přišla v souboji proti Lutychu, který zvítězil poměrem 1:0.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sporting Charleroi a KV Oostende.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Sporting Charleroi – KV Oostende

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 78. Perbet (pen.) – 90+3. Tomašević

Karty:   41. Fortuna (CHL) – 24. De Sutter (OOS), 44. Milović (OOS), 75. Vandendriessche (OOS), 90+5. F. Sakala (OOS)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 13:3. Rohy: 10:1.

Sporting Charleroi: Penneteau – Busi, Dessoleil, Fortuna, Angella – Hendrickx (72. Perbet), Ilaimaharitra, Bruno, Delfi (64. Henen) – Morioka (84. Diandy), Osimhen.
Náhradníci: Baume – Diandy, Martos, Henen, Niane, Perbet, Willems, Zajkov.

KV Oostende: Dutoit – De Bock (82. D'Haese), Faes, Milović, Lombaerts – Vanlerberghe, Nouri, Tomašević – De Sutter (61. F. Sakala), Vandendriessche, Canesin (68. Bataille).
Náhradníci: T. De Bie – Bataille, Boonen, Coopman, D'Haese, Guri, F. Sakala.

Rozhodčí: Van Driessche – De Neve, Becquet