Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference FC Slovan Liberec

konec

05.02.2019, 10:40 • RR

Tisková konference je oficiálně u konce. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dne. (10:58:05)
místo mladých hráčů přišli tentokrát zkušení hráči:

Zsolt Hornyák: Kozák přišel tak, že zkrátka byla možnost Libora angažovat. Má ideální fotbalový věk. V minulosti se zde angažovali spíš mladší hráči, ale jen blbec by nevzal Kozáka. Má své kvality, potřebuje jen nakopnout. Změnili jsme se v tom, že víc prostoru potřebujeme dát mladým odchovancům. Považuji naše mužstvo za velmi mladé, sami tedy potřebujeme lídry.
o Mashikem a avizované náhradě za Petra Ševčíka:


Zsolt Hornyák: Mashike je problematický charakter. Není s ním jednoduchá práce, čekali jsme od něj víc. Chtěli jsme ho poslat na hostování, aby se rozehrál. Elvis má svojí kvalitu, ale sám si musí uvědomit, co chce a kam to chce dotáhnout. Možná dostane další šanci do života, aby ukázal, že je dobrý fotbalista. Chceme mu šanci dát, ale možná bude poslední. Nejsme tyrani, zatím se připravuje s juniorkou. Přejeme si, aby pro nás byl prospěšný. Pokud se tedy spraví, pokud ne, je to jeho problém.

Mohl bych vám říct dvě jména, která jsou na 99 % dotažená. Jsou to hráči na úrovni reprezentace. Chtěl bych vám je říct, ale máme tu cenzuru (směje se). Chceme kvalitní hráče, byli bychom rádi, kdyby se nám alespoň jeden z nich povedl dotáhnout. Hráči jsou vázáni svými lidmi, pracuje se na úrovni klub – Slovan Liberec a klub, který vlastní práva. Cukám pod stolem, ale ještě nemůžu nic prozradit.... Je to kvalitní evropský klub.
Zsolt Hornyák: Cíle jsou jasné. Tlaky jsou všude, chtěli bychom dosáhnout pohárového umístění. Máme ligu i MOL Cup. Za celé mužstvo máme jednotný plán a nebojím se to říct, zabojovat o Evropu.

Radim Breite: Všichni chceme Evropu hrát, pro diváky je to také atraktivní záležitost. Myslím, že s naší hrou se tam můžeme dostat. Trápila nás koncovka, ale věřím, že na jaře to trápení prolomíme.
Libor Kleibl o kádru:

Dřív byla obměna daleko větší, odešel nám pilíř ve středu hřiště – Petr Ševčík. Priorita číslo jedna byl útočník Libor Kozák a pracujeme ještě na středu zálohy.

Zsolt Hornyák:

Je pro nás bezesporu velká věc, že si Libor vybral nás. Dal mi slovo, že chce hrát. A je to kvalitní jméno českého fotbalu, které má ještě budoucnost. Libor představuje kvalitu, která se nám podařila dotáhnout. Bylo to velmi těžké, Jablonec i Baník měly velký zájem o to, aby jeho přestup dotáhly. Nedával si jen podmínky, ale dodržel chlapské slovo a nakonec je tu. Věřím, že pomůžeme my jemu i on nám.
Radim Breite: Příprava nebyla dlouhá, ale nějakou práci jsme udělali. Věřím, že do ligy vstoupíme třemi body a následně budeme pokračovat na vítězné vlně. Určitě budeme chtít uspět i v poháru.
Zsolt Hornyák: Příprava byla krátká, zatím nás naštěstí obcházela zranění. Mužstvo slušně zvládlo zimní přípravu a je připravené zabojovat o první šestku, což je cíl. Bavíme se o poháru, máme těžkého soupeře, ale i Baník je hratelný. Mužstvo je doplněné s citem, ne na objem, ale na kvalitu. Jedno jméno nás snad ještě čeká, ale zatím bych nerad něco prozradil. Příjemně mě překvapil Ondřej Lehoczki, který se ukázal ve velmi dobrém světle.
Představeny budou nejdříve nové dresy. Klub se vrací ke standardnímu logu, nově bude hostující kombinace černožlutá. Domácí kombinace zůstává bílomodrá. Modrobílá kombinace přibude během jarní fáze sezony.

Libor Kleibl: Zimní přestávka byla krátká, k žádným změnám tedy nedošlo. Na hřišti máme bílé plachty, což jsou opatření vzhledem k tomu, že jarní fáze sezony začíná dříve. Věřím, že nám tento tah pomůže, v plánu máme do budoucna zakrýt celé hřiště.

V hráčském kádru nás opustili Kerbr, Hladký, Ševčík a Voltr s Mashikem. Co se příchodů týče Kozák, Vliegen, Lehoczki, koupě Oscara a jedno volné otevřené okénko. Jednání nejsou jednoduchá, nemůžeme hráče tedy ještě představit.
Tisková konference začíná.
Dorazit by měl kapitán A-týmu Radim Breite, trenér Zsolt Hornyák a ředitel klubu Libor Kleibl. Oba pánové mají společně s tiskovým mluvčím Tomášem Čarnogurským malinké zpoždění, ale za několik okamžiků by všichni měli zaujmout svá místa.
Dobrý den, vítám vás u textového přenosu z tiskové konference Slovanu Liberec.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

Tisková konference FC Slovan Liberec

konec