Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Rayo Vallecano – CD Leganés

1:2

konec (0:1)

04.02.2019, 21:00 • Estadio de Vallecas • 22. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.69 3.11 3.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10. (22:53:27)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Leganés, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Hosté si utkání zkomplikovali v úvodu druhého poločasu, červenou kartu totiž obdržel obránce Nyom. Vallecano se nakonec vyrovnání přeci jenom dočkalo, avšak záhy se opět prosadil soupeř, který se zároveň postaral o rozhodující branku. Dnešní utkání nabídlo skutečně hodně bojovnou podívanou, hlavní sudí musel řešit celou řadu sporných situacích, navíc nasázel hned deset žlutých karet.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Jedna z posledních akcí pro domácí celek.

90+4

Bylo tomu skutečně tak, navíc přichází žlutá karta za zdržování hry.

90+4

Imbula se pokoušel o další střelu, ta tentokráte prosvištěla metr vedle branky. Cuéllar se určitě bude pokoušel nasbírat cenné vteřinky.

90+4

De Tomás si naskočil na rohový kop, nicméně poté zamířil přímo doprostřed branky. Velké štěstí pro Cuéllara, který neměl velké starosti.

90+3

Vzápětí to z velké vzdálenosti zkoušel Advíncula, který ale nepropálil blok protihráčů. Vallecano stále obléhá pokutové území soupeře.

90+2

Leganés se zmocnilo rozehrávky volného kopu, v pokutovém území ale číhala pouze hrstka hráčů ve tmavých dresech.

90+1

Druhý poločas bude nastaven o šest minut.

90

Žlutou kartu dostává Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano).

90

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Recio, přichází Javi Eraso.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Do konce zápasu nezbývá moc času, ještě ale můžeme počítat s nastavením.

88

Napadající Nasjrí se čistým způsobem dostal k míči, načež se jeho celek dostal k rychlému protiútoku, který nepřinesl nic moc nebezpečného.

87

Imbula posílal do malého vápna další nadýchaný centr, který obětavě odvracel pozorný Omeruo. Tlak Vallecana v posledních minutách sílí.

86

Domácí se dožadovali pokutového kopu, v šestnáctce totiž skončil na zemi De Tomás. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.

85

85. Júsuf NASJRÍ - 1:2

85

Leganés právě vstřelili branku! Avšak hosté se opět dostávají do vedení! Na rohový kop si naskočil JUSÚF NASJRÍ, který ho spíše ještě posílal před branku na teč, kde se Reyes skutečně pokoušel tečovat míč, což se nakonec asi nepovedlo. To nemuselo vadit, neboť Dimitrievski nedokázal reagovat.

83

83. Álvaro GARCÍA - 1:1

83

Vallecano právě vstřelilo branku!
Tak přeci jenom tu máme vyrovnávací branku! Za pokutovým územím se dostal ke střele Di Santo, jeho ránu ale tečoval jeden z protihráčů, což Cuéllara celkem zaskočilo. Hostující brankář vyrazil míč pouze před sebou, kde s dorážkou číhal ÁLVARO GARCÍA.

82

Do konce zápasu nezbývá už moc času. Rayo stále marně usiluje o vyrovnávací branku, obrana soupeře zatím působí velice svědomitě.

81

Následně ještě o dorážku postaral Di Santo, avšak i v tomto případě byl Cuéllar úspěšnější. Nakonec z toho nebude ani rohový kop pro domácí.

80

Fantastický Cuéllar! Advíncula si přehodil míč na levou nohu, načež na hranici malého vápna našel De Tomáse, kterého vychytal Cuéllar reflexivním zákrokem.

79

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Diego Reyes.

78

Morenova přízemní nabídka málem přinesla kuriózní branku. Siovas se totiž pokoušel odkopnout míč, místo toho trefil protihráče do hrudi, od které se odrazil vedle branky.

77

Braithwaite mohl uhánět sám na bránu, avšak na poslední chvíli se k němu přiřítil Advíncula, který se tělem natlačil před protihráče, načež vybojoval faul.

76

Vallecano zahrávalo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý byl rozehrán nakrátko, Imbula svým centrem našel hned prvního z protihráčů.

75

Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Mikel Vesga, přichází Rubén Pérez.

74

Na zadní tyči se dostával k dalekonosné kolmici De Tomás, kterého nakonec zradilo zpracování míče. V opačném případě bychom sledovali velkou šanci.

73

Žlutou kartu dostává Franco Di Santo (Rayo Vallecano).

72

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Álvaro García.

71

Bustinza musel snést další tvrdý zákrok, který ani tentokráte nepřinesl žlutou kartu. Zdá se, že hlavní sudí v posledních minutách nastolil benevolentní metr.

70

Hodně vysoko nad branku nyní zamířil domácí středopolař Imbula, jehož pokus byl opravdu hodně nepovedený. Cuéllar ani tentokráte nezasahoval.

69

Bustinza se rozhodl na jistotu odkopnout míč daleko na druhou stranu, kde se nenacházel nikdo z kolegů. Vallecano ale stále marně dobývá šestnáctku.

68

Po několika minutách přišel celkem ostrý zákrok, který způsobil domácí Trejo, jenž přijel pod nohy Bustinzovi. Domácí křídelník klidně mohl obdržet druhou žlutou.

67

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází José Angel Pozo.

66

Moreno se přes levé křídlo dokázal dostat do pokutového území, odkud střílenou nabídkou hledal své kolegy, avšak míč proletěl šestnáctkou.

65

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Leganés stále vede o jednu branku. Rayo je ve druhém poločase aktivnější, navíc hraje v početní výhodě.

64

Amata si zbytečně způsobil menší trable, které se mu podařily vyřešit tím nejlepším možným způsobem. Domácí zadák totiž trefil míč do nohou Bustinzy.

63

Rodríguez si všiml naběhnuvšího Vesgy, který se málem dostal k padajícímu míči. Druhý jmenovaný nakonec podklouzl, volný míč sebral Dimitrievski.

62

Na zemi zůstal ležet hostující obránce Omeruo, Vallecano to ale naprosto ignorovalo. Domácí se ani přesto nedostali k ničemu nebezpečnému.

61

To bude hodně zajímavých třicet minut. Úvod druhého poločasu totiž přináší celou řadu osobních soubojů, další žluté karty ještě určitě přijdou.

60

Nyom už je v útrobách stadionu, nehezkým gestem se s ním ještě rozloužil De Tomás, který ho přistrčením poslal na zem, což se obešlo bez žluté karty.

59

Kolem sudího se seběhla smečka hráčů Leganés, která se ho snaží přesvědčit o opaku. Vypadá to, že hosté skutečně budou dohrávat v desíti.

58

58. Červená karta

58

To jsou věci! Nyom naprosto nepochopitelně sestřelil u rohového praporku protihráče, za což si vysloužil přímou červenou kartu.

57

Moreno celkem dlouho váhal s provedením autového vhazování, až si pro spolupráci vybral Treja, který byl čistým způsobem odstaven od míče.

56

Přenesení hry na pravou stranu našlo celkem nenápadného Advínculu, který si hodil míč na silnější nohu, avšak následný centr poslal na nohu soupeře.

55

Trejo se celkem pohodovým způsobem dostal na útočnou polovinu, kde si ale nevěřil na průnik kolem dvojice protihráčů, proto rozehrál do strany.

54

Na hrací ploše se začíná přiostřovat. Tentokráte Recio přišlápl nohu protihráči, za což rovněž vyfasoval kartónek žluté barvy.

53

De Tomás se mohl dostat do dalšího zakončení, avšak tentokráte měl míč na dlouhou nohu. Hrací předmět se snesl do zámezí, Cuéllar bude vykopávat.

52

Nehrálo se více než minutu, ve vzdušném souboji obdržel loket do obličeje hostující Nasjrí, na scénu přispěchal také lékařský personál Leganés.

51

V krátkém časovém sledu přichází další žlutá karta, tentokráte se o ní postaral Bustinza, jenž nevybíravě sestřelil protihráče.

51

Imbula si potáhl míč na levou nohu a poté ho kroutil ke vzdálenější tyči. Jeho rána nakonec minula branku o více než metr, Cuéllar nezasahoval.

50

Domácí brankář posílal míč daleko na druhou stranu, kde ho se štěstím dokázal odehrát do bezpečí Omeruo. Následovat bude autové vhazování.

49

Žlutou kartu dostává Álvaro Medrán (Rayo Vallecano).

49

K pokutovému území si seběhl domácí Imbula, který si tak dlouho hledal střeleckou parketu, až se nakonec rozhodl přenést hru na levou stranu.

48

Hned v samotném úvodu si na centrovanou nabídku naskakoval De Tomás, který se ve vzduchu dostal před brankáře, avšak míč skončil kousek nad.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Abdoulaye Ba, přichází Franco Di Santo.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nabídl celkem vyrovnanou podívanou. Směrem dopřed bylo nebezpečnější Leganés, které se nakonec dočkalo kýžené branky, díky které se dostalo do vedení. Vallecano se většinu času herně trápilo, směrem dopředu to nebylo to pravé ořechové. Domácí se dopouštějí celé řady nedovolených zákroků, navíc akce Vallecana postrádají větší smysl. Domácí mají na případné vyrovnání ještě celý druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Vallecano podniká jednu z posledních útočných akcí prvního poločasu.

45

První poločas bude nastaven o jednu minutu.

44

Vůbec první zakončení domácích na branku. Trejo si navedl míč na pravou nohu a poté vyprodukoval střelecký pokus přímo do náruče Cuéllara.

43

Sled nedovolených zákroků pokračuje. Tentokráte si faulem pomohl Siovas, který zcela očividně nestíhal Embarbu, v tomto případě se ale žlutit nebude.

42

Po krátkém ošetření se pokračuje ve hře. Dimitrievski se zhostil odkop od své branky, De Tomásovi se podařilo prodloužil míč pouze k protihráči.

40

Další žlutou kartu obdržel domácí Trejo, který v souboji povalil na zem Vesgu.

40

Další nedovolený zákrok, opět se strany domácích hráčů. Soupeř se rozhodl rozehrát nakrátko, dalekonosný pokus od Recia vyletěl vysoko nad.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Ihned po rozehrávce to nováček soutěže zkoušel podél autové čáry, kde ale zasahoval Bustinza. Vallecano se vzápětí rozhodlo zaútočit přes pravou stranu.

37

Vallecano se tak dostává do nepříjemné pozice, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.

36

36. Martin BRAITHWAITE - 0:1

36

Leganés právě vstřelili branku! Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Silva rozehrával další rohový kop z levé strany, ten doplachtil přesně na hlavu MARTINA BRAITHWAITEA, jehož hlavička směřovala přesně ke vzdálenější tyči. Dimitrievski se za míčem pouze ohlédl.

36

Defenzíva Raya si poradila s dalším centrem, který tentokráte vyprodukoval Silva. Vzápětí se tentýž hráč dostal k další polovysoké nabídce, která nepřinesla téměř nic.

35

Ve vzdušném souboji dokázal uspět domácí Imbula, od kterého se míč dostal ven z hrací plochy. Hosté jsou v posledních minutách aktivnější.

34

Nasjrí přenechal autové vhazování povolanějšímu kolegovi, který byl obránce Nyom. Druhý jmenovaný hráč si vybral právě Nasjrího, který vybojoval roh.

33

Drobným faulem si nyní vypomohl domácí záložník Medrán, který místo míče trefil nohu aktivního Nasjrího. Leganés tentokráte rozehrálo po zemi.

32

Vallecano podniklo rychlý protiútok, který nepřinesl ani centrovanou nabídku z pravé strany. Naopak se míče chopil Nasjrí, kterého odzbrojil Velásquez.

31

Před malým momentem si obrannou povinnost splnil Amat, který to ještě udělal natolik zkušeně, že dokázal otřít hrací předmět o napadajícího Nasjrího.

30

Recio přiťukl Rodríguezovi, který cpal míč k penaltovému puntíku, kde si na něj dokázal naskočit Vesga, jenž ale ze záklonu poslal balón nad břevno.

29

Ve středu hrací plochy sáhl k nedovolenému zákroku Imbula, který rukama zatáhl na zem Rodrígueze. Dimitrievski si staví zeď, bude se konat další standardka.

24

Nakonec si hosté vybojovali další rohový kop. Tentokráte se k němu postavil Silva, který ho zkoušel poslat na přední tyč, kde zasahoval Amat.

23

Cuéllar musel ven z branky, nakonec se jako první dostal k padajícímu míči. Hostující brankář i tentokráte zvolil výhoz do strany na volného Siovase.

22

22. Braithwaite trefil pouze tyč.

22

První vyložená šance! Nasjrí šikovně přeposlal míč za sebe, kam si nabíhal Braithwaite, jenž z úhlu trefil brankovou konstrukci, což brankáře celkem překvapilo.

21

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na první branku stále čekáme. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, nyní mají navrch domácí.

20

Braithwaite dokázal sklepnout míč pod sebe, kde číhal kolega Rodríguez. Jeho táhlá rána ještě před brankářem skočila, Dimitrievski ale zasáhl v poklidu.

19

To mělo za důsledek hodně nebezpečný centr v podání Morena, který na zadní tyči musel odklízet do bezpečí Silva. Leganés se dostalo pod menší tlak.

18

Cuéllar se po delší době dostal k práci s míčem, ten se pokoušel vyhodit na pravou stranu, kde si s ním nedokázal poradit jeden z hostujících obránců.

17

Siovas velmi dobře vystoupil z obrany, čímž překazil protiakci soupeři. Leganés se tak dostalo ke krátké kombinaci, která přinesla zisk autu.

16

Domácím se podařilo proniknout na druhou stranu, kde ale dobře zasahoval Vesga. Krátce poté se Braithwaite zjevil v hodně těsném ofsajdu.

15

Bylo tomu skutečně tak, avšak jeho vzdušná nabídka se zakroutila pouze na hlavu Siovase, který odklidil míč daleko z vlastního pokutového území.

14

Domácí tak budou mít k dispozici standardku z pravé strany. Bude to z nějakých třiceti metrů od branky, rozehrávky se zřejmě ujme Embarba.

13

Na druhé straně hrací plochy se Embarbovi podařilo vybojovat autové vhazování, po kterém přišel další nedovolený zákrok, žlutou vyfasoval Silva.

12

Domácí mohou děkovat kluzkému terénu, který poslal na zem Nasjrího. V opačném případě by se hostující forvard mohl dostat do slibné příležitosti.

11

Logicky byl na pořadu dne další volný kop. Tentokráte se k míči postavil Rodríguez, který rovněž našel pouze hlavu jednoho z protihráčů.

10

Nasjrí se po předchozím nedovoleném zákroku hodně těžce sbíral z trávníku, nakonec by ale měl pokračovat ve hře. Rayo je v úvodu hodně agresivní.

9

Advíncula přiťukl vedle stojícímu Embarbovi, jehož vzdušná nabídka byla hodně nepovedená. Míč proletěl vysoko nad, Cuéllar tak nemusel zasahovat.

8

Dimitrievski tak mohl obstarat rozehrávku od své branky. Jeho celek to zkoušel po zemi, avšak Moreni vyprodukoval přihrávku mimo dosah De Tomáse.

8

Žlutou kartu dostává Jordi Amat (Rayo Vallecano).

7

Braithwaite dokázal vybojovat autové vhazování pro svůj celek. Nyom ho posílal až do malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu vyškrábal Velásquez.

6

Nakonec to bylo přesně naopak. Hosté obstarali autové vhazování, načež si navedl míč na pravou nohu Recio, jenž pořádně protáhl domácího brankáře.

5

Přenesení hry našlo na pravém křídle Advínculu, který se ale nedokázal protáhnout kolem Omerua. Vallecano i tak vybojovalo autové vhazování.

4

Embarbovi se nevydařil první kontakt s míčem, posléze si ale nedovoleným zákrokem pomohl Bustinza, jenž rukama poslal k zemi De Tomáse.

3

Následně se k autovému vhazování postavil Nyom, jenž chtěl spolupracovat s Nasjrím, před kterým ale odklidil míč do bezpečí obránce Ba.

2

Hned v úvodu zápasu jsme sledovali standardní situaci pro Leganés. K míči se postavil Recio, jehož vzdušná nabídka nakonec nepřinesla nic nebezpečného.

1

Žlutou kartu dostává Abdoulaye Ba (Rayo Vallecano).

1

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Advíncula, Imbula, Medrán, Á. Moreno – Embarba (C), Trejo – De Tomás.
Náhradníci: Alberto García – Akieme, Di Santo, Gálvez, Pozo, Tito, Á. García.

CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Siovas, Omeruo – Nyom, Recio, Vesga, J. Silva – Óscar Rodríguez, Nasjrí – Braithwaite.
Náhradníci: Lunin – Eraso, Arnaiz, Santos, Merino, R. Pérez.

Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

CD Leganés

Na opačné straně stojí podobně hrající Leganés, které je právě na oném posledním nesestupovém místě. Leganés má rovněž na svém kontě třiadvacet bodů, v posledních dvou zápasech ale uhrálo pouze jeden bod. Bylo tomu právě v minulém kole, ve kterém sice proti Eibaru prohrávalo už 0:2, nakonec ale utkání skončilo nerozhodným výsledkem. Leganés se řadí mezi dvojici nejhorších celků na půdě soupeřů, hůře je na tom už jen poslední Huesca. Hostující tým dnešního utkání vyhrál pouze jediný venkovní zápas, bylo tomu tak proti Valladolidu, který podlehl poměrem 2:4.
Rayo Vallecano

Fotbalisté Vallecana se sice v úvodu sezóny nenacházeli v dobré formě, avšak poslední zápasy přinesly určité zlepšení. Nováček soutěže vyhrál čtyři z posledních pěti ligových zápasů, díky čemuž mu schází pouze lepší skóre na nesestupové pásmo. Vallecano v minulém kole hodně překvapilo vítězstvím na půdě Alavésu, jediná branka zápasu přišla krátce po startu druhého poločasu. Vallecanu se na domácím stadionu začalo dařit až v posledních týdnech. Dohromady zde odehrálo jedenáct zápasů, přičemž ztratilo body už v osmi případech. Poslední čtyři domácí zápasy ale nabídly tři vítězství.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Rayo Vallecano a CD Leganés.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Rayo Vallecano – CD Leganés

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 83. Á. García – 36. Braithwaite (J. Silva), 85. Nasjrí (Óscar Rodríguez)

Karty:   1. A. Ba (VLL), 8. Amat (VLL), 40. Trejo (VLL), 49. Medrán (VLL), 73. Di Santo (VLL), 90. Velázquez (VLL) – 13. J. Silva (LGS), 51. Bustinza (LGS), 54. Recio (LGS), 90+4. Cuéllar (LGS)   58. Nyom (LGS)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba (46. Di Santo), Amat – Advíncula, Imbula, Medrán, Á. Moreno – Embarba (C) (67. Pozo), Trejo (72. Á. García) – De Tomás.
Náhradníci: Alberto García – Akieme, Di Santo, Gálvez, Pozo, Tito, Á. García.

CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Siovas, Omeruo – Nyom, Recio (90. Eraso), Vesga (75. R. Pérez), J. Silva – Óscar Rodríguez, Nasjrí – Braithwaite (79. D. Reyes).
Náhradníci: Lunin – Eraso, Arnaiz, Santos, Merino, R. Pérez, D. Reyes.

Rozhodčí: Martínez – Barbero, Noval