Menu

Další

Biatlon

SP - štafeta žen, 4x6 km, Ruhpolding

Vítěz: Francie

konec

19.01.2019, 14:30 • Ruhpolding (Německo) • Karel Jedlička

Dnešní závod se stal kořistí francouzských biatlonistek, které potvrdily dobrou formu a hlavně vyrovnanost z předvčerejšího sprintu. Francie za všech 8 položek spotřebovala jen čtyři náhradní náboje, zdaleka nejméně ze všech. O medailích byo rozhodnuto už po poslední střelbě, druhé dojelo Norsko, třetí Německo a další štafety už měly výraznou ztrátu.
České čtveřici se nepodařilo navázat na úspěch z minulé neděle, přestože také velmi dobře střílela a v přesnosti střelby zaostala jen za vítěznou Francií. Pochvalu zaslouží zejména Eva Puskarčíková, která zvládla úvodní úsek na čtvrtém místě (+19,9), Jessica Jislová však ztratila přes půldruhé minuty a propadla se na 14. příčku (+1:50,8). Markéta Davidová slušný běh nepodpořila rychlou střelbou, přesto dokázala Češky vytáhnout na deváté místo (+2:13,8), na němž už nic nezměnil závěrečný úsek Veroniky Vítkové. (16:28:09)

Konečné pořadí:
1. Francie 1:09:27,1 (0+4)
2. Norsko +11,5 (0+7)
3. Německo +23,4 (0+9)
4. Švédsko +1:29,0 (0+9)
5. Rusko +1:46,2 (0+14)
6. Slovensko +1:57,6 (1+7)
7. Rakousko +2:03,5 (2+5)
8. Bělorusko +2:07,8 (2+7)
9. Česko +2:22,2 (0+7)
10. Švýcarsko +2:32,7 (0+10)
11. Itálie +2:59,2 (2+7)
12. Kanada +3:01,6 (2+13)
13. Polsko +3:06,5 (0+11)
14. Estonsko +3:25,8 (0+9)
15. Ukrajina +3:56,7 (0+7)
16. USA +4:06,0 (2+12)
17. Finsko +5:25,2 (3+10)
18. Čína +5:37,0 (0+8)
19. Japonsko +6:15,3 (2+12)
...
20. Slovinsko
21. Bulharsko
22. Jižní Korea – předjety o kolo

4

Závod skončil.

4

Do cíle dorazilo 19 štafet, pouze tři byly dnes předjety o kolo – Slovinsko, Bulharsko a Jižní Korea.

4

Žádné zajímavé dojezdy, fotofiniše či napínavé souboje v cílové rovince – štafety přijíždějí postupně jedna po druhé. Slovensko pozvedla Kuzminová z 16. na šestou příčku, Česko končí deváté se ztrátou 2:22,2.

4

Veronika Vítková nemá síly na zlepšení, Češky zřejmě skončí deváté. 800 metrů před cílem ztrácejí na Bělorusko už 12 vteřin.

4

Marte Olsbuová Röiselandová uhájila stříbro před domácí Denise Herrmannovou, která pro Německo získala bronz.

4

Zlato získávají téměř stylem start – cíl francouzské biatlonistky, v cílovém prostoru už spoluzávodnice objímají vítěznou Anaïs Chevalierovou.

4

Na mezičase 5,2 km ztráta Němek na druhé Norsko klesla oproti střelnici z 21 na 13 vteřin, ale to by měla zkušená Olsbuová-Röiselandová udržet, navíc posledních 800 metrů se jede převážně z kopce.

4

Jedno dobíjení Veronika Vítková zvládla a střelnici opustila devátá těsně za Běloruskou Krjukovou. Na sedmé Rakousko činí odstup 11 vteřin.

4

Vynikající střelba Anastasie Kuzminové zřejmě zajistí šesté místo Slovensku. Vítková jednou opravuje.

4

Souboj o bramborovou medaili vyhrává Öbergová, Rusko po třech dobíjeních Jurlovové-Perchtové skončí páté.

4

4

Norka dobíjela dvakrát, zato Herrmannová podobně jako v Oberhofu pokazila závod poslední střelbou. Tentokrát sice tři dobití zvládla, ale její ztráta už bude zřejmě přílišná a o medailích bude rozhodnuto.

4

4

Opět jen jedno dobíjení pro Francii, která zůstane i po poslední střelbě první.

4

Vítková jede se Slovenkou, Běloruskou a Rakušankou ve skupině na sedmé až desáté příčce.

4

Herrmannová sjíždí Olsbuovou-Röiselandovou, mezi těmito závodnicemi rozhodne možná až poslední střelba.

4

4

Minimální odstupy mají po předposlední střelbě také Itálie a Slovensko, v desítce se stále senzačně drží odepisované Estonsko.

4

4

Nejzkušenější z českých biatlonistek Veronika Vítková vleže na střelnici nezaváhala, odjela osmá vteřinu za Rakušankou a dvě před Běloruskou.

4

Veronika Vítková přivezla českou štafetu na střelnici na osmém místě.

4

4

Jurlovová-Perchtová i Öbergová zastřílely v tempu a čistě, boj o čtvrté místo zůstává nerozhodnutý. Také šesté Švýcarsko nemuselo dobíjet.

4

4

Anaïs Chevalierová zastřílela vleže parádně a její náskok mírně narostl. Zbylé dvě závodnice potřebovaly navíc jeden náboj, Norka opustila střelnici 21 a Němka 31 vteřin za prvním místem.

4

Z vedoucího tria zatím na lyžích letí nejrychleji domácí závodnice, která ubrala sedm vteřin ze svého manka.

3

Anastasia Kuzminová vyrazila na poslední úsek z 16. místa. Na devátou Češku ale ztrácí jen nicotných 9 vteřin.

3

Eva Puskarčíková měla na svém úseku sedmý nejrychlejší běžecký čas, Jessica Jislová až dvacátý, zato Markéta Davidová druhý. Škoda pomalé střelby vleže, která stála Česko lepší umístění.

3

Markéta Davidová v posledním kole zabrala a předává Veronice Vítkové na deváté příčce za největším překvapením závodu Estonskem a Itálií, dalších sedm štafet ve vzácně vyrovnaném závodě jí dýchá na záda.

3

Takřka současně předaly štafety Ruska, Švédska a Švýcarska.

3

3

Justine Braisazová na poslední předávce vysílá z prvního místa Anaïs Chevalierovou, druhá Marte Olsubová-Röiselandová po vynikajícím představení Eckhoffové na trati ztrácí pouze 14 vteřin a s odstupem 27 vteřin vyráží další elitní běžkyně Denise Herrmannová.

3

Davidová se pohybuje uprostřed vláčku závodnic na 11. až 16. místě.

3

Mezi medailistkami a zbytkem pole je obrovská mezera, třetí Němka jede před čtvrtou Švédkou o téměř 50 vteřin.

3

Kilometr před předávkou ztrácí Eckhoffová na vedoucí Braisazovou 20 a Preussová 35 vteřin.

3

Markéta Davidová vestoje nezaváhala, ale je z toho jen posun na 16. místo, to je stále hodně mizerný výsledek. Snad nejmladší z Češek zabere ve zbylých dvou kilometrech běhu.

3

Italka se rehabilitovala čistou střelbou a polepšila si na osmé místo.

3

Velká komplikace pro Slovensko. Poliaková sice z pěti ran nechala nesestřelený jen jediný terč, jenže pak nezvládla žádnou ze tří oprav a míří na trestné kolo.

3

3

Dobíjet musely i všechny další závodnice, nejrychleji to zvládla Švédka Perssonová, pak odjela ze stavu Švýcarka a po třech dobíjeních Ruska.

3

Skvělá střelba Tirill Eckhoffové, na druhé místo se posouvají Norky. Domácí Preussová dvakrát opravovala.

3

3

Znovu jedna oprava pro Francii, Braisazová s ní dlouho neotálela a pojede dál osamoceně na čele závodu.

3

Davidová jede sedmnáctá, několik žen má před sebou, ale na desáté místo ztrácejí Češky půl minuty.

3

Braisazovou hřeje luxusní náskok 38 vteřin na tandem Preussová – Eckhoffová, se kterým se snaží neztratit kontakt Slovenka Poliaková. Na pátou Kanadu má Slovensko stále 23 sekund.

3

Markéta Davidová se trápila, druhá nejpomalejší střelba a tři opravy ji srazily dokonce až na 18. místo.

3

K radosti domácích diváků se bezchybnou střelbou dostává na stříbrnou příčku Německo těsně před dobře střílející Slovenku Poliakovou. Norsko, Kanada, Švýcarsko, Rusko a Švédsko jsou ještě v dohledu.

3

3

Nicole Gontierovou bych si tedy pro plyšového medvídka na pouť neposlal! Po výbuchu z Oberhofu přišlo dalších pět omylů a tedy dvě trestná kola, Itálie se zase výrazně propadne.

3

3

Justine Braisazovou nerozhodila chybička při prostřední ráně, opravu dokončila ve chvíli, kdy si Italka teprve lehala na koberec.

3

Markéta Davidová smazala drobný odstup a předběhla Američanku a Ukrajinku, na mezičase je dvanáctá.

3

Braisazová za to vzala z plných sil a slušně zvýšila svůj náskok, na druhou Gontierovou má 27,6 vteřiny, Tereza Poliaková se Italky neudržela a za 1,2 kilometru její manko narostlo o více než čtvrt minuty. Ztrácejí ale i Němky, nasazené tempo drží pouze norský rychlík Tirill Eckhoffová.

2

Jessica Jislová svůj úsek vůbec nezvládla, pohoršila české štafetě o deset míst, v závěrečném okruhu ji nadělila 20 vteřin i americká štafeta a Markétě Davidové předala na 14. místě.

2

Předává jedenácté Estonsko, Jessica Jislová v tandemu s Ukrajinkou teprve přijíždí na stadión.

2

Aplaus patří na předávce čtvrtému domácímu družstvu, Dahlmeierová vysílá Preussovou se ztrátou 42,7 vteřiny. Následují v rychlém sledu Norsko, Švédsko, Kanada, Polsko, Rusko a Švýcarsko.

2

Francie předává v polovině závodu se slušným náskokem, na trať vyrazila Justine Braisazová necelých 20 vteřin před Slovenkou Poliakovou, hned za ní jede Italka Gontierová, která bude chtít napravit střelecký výbuch z Oberhofu.

2

2

Slovensko je na druhém místě, Paulina Fialková navíc stáhla manko na vedoucí Francii pod 20 vteřin.

2

V čele závodu má výrazný náskok 23 vteřin Francie, Slovenka Fialková dojela druhou Italku a do kopce stoupá v rychlém tepnu těsně za ní. Domácí štafetu veze Laura Dahlmeierová osamoceně na čtvrtém místě s odstupem 40 vteřin, páté Norsko ztrácí 53 sekund a další štafety už jsou přes minutu.

2

Jislová střílí velice pomalu, na střelnici strávila sáhodlouhých 57 vteřin a po dvou opravách klesla až na 13. místo se ztrátou 1:28 minuty.

2

2

Slovensko už je třetí, Fialková nepoužila náhradní náboj, zatímco Tandrevoldová se stojkou protrápila s třemi opravami.

2

2

Druhá stojka dnešního závodu a znovu přímý italsko-francouzský souboj. Bescondová začala střílet rychleji a navíc trefila všechny rány, naopak Sanfilippová dvakrát dobíjela.

2

Naopak Jessica Jislová v tomto kole hodně ztrácí a už se propadla o pět míst, momentálně jede na 9. místě a neudržela se ani v kontaktu s Ruskem a Švédskem.

2

Paulina Fialková má na lyžích skvělou formu, utrhla se i Dahlmeierové a už stíhá třetí Norku.

2

Bescondová opět dotáhla Sanfilippovou a na čele tak pracuje stále stejná dvojice. Jislovou už podle očekávání předjely Fialková, Dahlmeierová i Valj Semerenková, Češka jede na mezičase 3 km na sedmé pozici.

2

Střílí se stále s vysokou úspěšností, jediná z 22 štafet musela na trestné kolo japonská.

2

Vítězky z Oberhofu Rusky jsou až deváté, Mironovová se na střelnici hodně zdržela.

2

2

Jessica Jislová nemusela použít náhradní náboj, výborná střelba udržela českou štafetu v popředí na čtvrtém místě těsně před Slovenskem, Německem a Ukrajinou.

2

2

Třetí italská nula v dnešním závodě, Sanfilippová si polepšila oproti Francouzce, která jednou dobíjela. Třetí je bezchybná Norka.

2

Také na dalším mezičase je ještě česká štafeta čtvrtá, silný kvartet Německa, Slovenska, Ukrajiny a Ruska už ale Jislové téměř dýchá na záda.

2

Bescondová se Sanfilippovou spolupracují na čele závodu, na Tandrevoldovou mají po prvním kilometru svého úseku k dobru 13 vteřin. Jessica Jislová se drží na čtvrtém místě, silné běžkyně Dahlmeierová s Fialkovou se ovšem zezadu blíží.

1

Valj Semerenková stíhá Jislovou s odstupem 12 vteřin, v dohledu jsou i Němky, Slovenky a Rusky.

1

1

Simonová v závěru měla více sil, dostihla Wiererovou a ve spurtu vybojovala vítězství na prvním úseku, vedoucí ženu Světového poháru porazila o tři desetinky. Třetí je Norsko, Puskarčíková předává Jislové po vynikajícím výkonu se ztrátou 19,9 vteřiny na čtvrté příčce.

1

Wiererová trochu poodjíždí Simonové, Solemdalová tempu této dvojice nestačí a jede osamoceně třetí.

1

Eva Puskarčíková měla ve druhém kole čtvrtý běžecký čas a na lyžích jí to šlape i v závěrečném okruhu, už předjela Merkušinovou a na rychlou Wiererovou ztratila na mezičase 5,0 km jen dvě vteřinky.

1

1

Tentokrát už nezůstane na trestném okruhu panenský sníh. Rozjedou ho štafety USA, Rakouska a Koreje a každá z nich absolvuje dokonce dva okruhy navíc.

1

Puskarčíkovou zdržela jen jedna oprava, opouští střelnici pátá se ztrátou 14,6 vteřiny těsně za Ukrajinkou, na další štafety má solidní náskok.

1

Vestoje byla nejrychlejší a bezchybná Simonová, těsně následovaná Wiererovou a Norkou Solemdalovou.

1

1

V čele se vytvořila desetičlenná skupina závodnic, která má od zbytku pole mírný odstup přibližně 10 vteřin. Jedou v ní všechny hlavní favoritky a uprostřed i Eva Puskarčíková, zatímco domácí Vanessa Hinzová tuto skupinu uzavírá.

1

1

Žádná ze štafet nemusí po úvodní ležce na trestné kolo, i ve druhém okruhu by mělo jet mírně roztažené závodní pole v celku.

1

1

Nejrychleji zastřílela Wiererová, v ideálních podmínkách se chybovalo minimálně a omylu se vyvarovala i Eva Puskarčíková. Ta odjela s odstupem 5,8 vteřiny šestá.

1

Na střelnici směřuje celý peloton pohromadě.

1

Start se obešel bez komplikací, biatlonistky v celém vláčku šlapou do stoupání.

Štafeta žen na 4x6 kilometrů právě začala.
Závodnice jsou nastoupeny v trojstupu, čeká se na startovní výstřel.
V Ruhpoldingu panuje poměrně přívětivé počasí, fouká jen mírný vítr, na obloze se občas ukáže sluníčko a teploměr ukazuje příjemné dva stupně pod bodem mrazu.
Startovní listina:
1 RUSKO (Morozovová, Mironovová, Starychová, Jurlovová-Perchtová)
2 NĚMECKO (Hinzová, Dahlmeierová, Preussová, Herrmannová)
3 ŠVÉDSKO (Magnussonová, Brorssonová, Perssonová, Öbergová)
4 FRANCIE (Simonová, Bescondová, Braisazová, Chevalierová)
5 ITÁLIE (Wiererová, Sanfilippová, Gontierová, Runggaldierová)
6 NORSKO (Solemdalová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Olsbuová-Röiselandová)
7 ČESKO (Puskarčíková, Jislová, Davidová, Vítková)
8 BĚLORUSKO (Alimbekavová, Kručinkinová, Solová, Krjuková)
9 UKRAJINA (Merkušinová, Valj Semerenková, Žuravoková, Vita Semerenková)
10 SLOVENSKO (I. Fialková, P. Fialková, Poliaková, Kuzminová)
11 ŠVÝCARSKO (A. Gasparinová, Häckiová, E. Gasparinová, Meinenová)
12 POLSKO (Hojniszová, Zbylutová, Pitońová, Żuková)
13 USA (Eganová, Dunkleeová, Reidová, Irwinová)
14 KANADA (Beaudryová, Lunderová, Bankesová, Crawfordová)
15 ESTONSKO (Ojová, Tomingasová, Talihärmová, Gaimová)
16 BULHARSKO (Kadevová, Jordanovová, Todorovová, Stojanovová)
17 ČÍNA (Čang, Meng, Čchu, Tchang)
18 FINSKO (Minkkinenová, Lehtonenová, Toivanenová, Fellmanová)
19 JAPONSKO (Tačizakiová, Maedová, Hačisuková, Tanaková)
20 JIŽNÍ KOREA (Mun, Frolinová, Ko, Pak)
21 RAKOUSKO (Innerhoferová, Schwaigerová, Riederová, Hauserová)
22 SLOVINSKO (Pojeová, Klemenčičová, Zadravecová, Einfaltová)
České biatlonistky se v Ruhpoldingu pokusí navázat na ani ne týden starý bronzový úspěch z Oberhofu a naopak zapomenout na propadák ze čtvrtečního sprintu, v němž zaznamenaly nejhorší výsledek za posledních téměř sedm let.
Jak se jim to povede, můžete sledovat spolu s námi, ke sledování přenosu jste srdečně zváni.
Zlato obhajují reprezentantky Ruska, jejichž hlavními vyzyvatelkami budou domácí Němky, vysoko pomýšlí také Francie, Švédsko, Norsko a po výbuchu z Oberhofu se chce rehabilitovat Itálie, které patří první dvě místa v individuálním hodnocení Světovém poháru.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:30.

SP - štafeta žen, 4x6 km, Ruhpolding

Vítěz: Francie

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí:
1. Francie 1:09:27,1 (0+4)
2. Norsko +11,5 (0+7)
3. Německo +23,4 (0+9)
4. Švédsko +1:29,0 (0+9)
5. Rusko +1:46,2 (0+14)
6. Slovensko +1:57,6 (1+7)
7. Rakousko +2:03,5 (2+5)
8. Bělorusko +2:07,8 (2+7)
9. Česko +2:22,2 (0+7)
10. Švýcarsko +2:32,7 (0+10)
11. Itálie +2:59,2 (2+7)
12. Kanada +3:01,6 (2+13)
13. Polsko +3:06,5 (0+11)
14. Estonsko +3:25,8 (0+9)
15. Ukrajina +3:56,7 (0+7)
16. USA +4:06,0 (2+12)
17. Finsko +5:25,2 (3+10)
18. Čína +5:37,0 (0+8)
19. Japonsko +6:15,3 (2+12)
...
20. Slovinsko
21. Bulharsko
22. Jižní Korea - předjety o kolo
Startovní listina:
1 RUSKO (Morozovová, Mironovová, Starychová, Jurlovová-Perchtová)
2 NĚMECKO (Hinzová, Dahlmeierová, Preussová, Herrmannová)
3 ŠVÉDSKO (Magnussonová, Brorssonová, Perssonová, Öbergová)
4 FRANCIE (Simonová, Bescondová, Braisazová, Chevalierová)
5 ITÁLIE (Wiererová, Sanfilippová, Gontierová, Runggaldierová)
6 NORSKO (Solemdalová, Tandrevoldová, Eckhoffová, Olsbuová-Röiselandová)
7 ČESKO (Puskarčíková, Jislová, Davidová, Vítková)
8 BĚLORUSKO (Alimbekavová, Kručinkinová, Solová, Krjuková)
9 UKRAJINA (Merkušinová, Valj Semerenková, Žuravoková, Vita Semerenková)
10 SLOVENSKO (I. Fialková, P. Fialková, Poliaková, Kuzminová)
11 ŠVÝCARSKO (A. Gasparinová, Häckiová, E. Gasparinová, Meinenová)
12 POLSKO (Hojniszová, Zbylutová, Pitońová, Żuková)
13 USA (Eganová, Dunkleeová, Reidová, Irwinová)
14 KANADA (Beaudryová, Lunderová, Bankesová, Crawfordová)
15 ESTONSKO (Ojová, Tomingasová, Talihärmová, Gaimová)
16 BULHARSKO (Kadevová, Jordanovová, Todorovová, Stojanovová)
17 ČÍNA (Čang, Meng, Čchu, Tchang)
18 FINSKO (Minkkinenová, Lehtonenová, Toivanenová, Fellmanová)
19 JAPONSKO (Tačizakiová, Maedová, Hačisuková, Tanaková)
20 JIŽNÍ KOREA (Mun, Frolinová, Ko, Pak)
21 RAKOUSKO (Innerhoferová, Schwaigerová, Riederová, Hauserová)
22 SLOVINSKO (Pojeová, Klemenčičová, Zadravecová, Einfaltová)