Menu

Hokej

KHL

CSKA Moskva – Avtomobilist Jekatěrinburg

3:0

konec (1:0, 0:0, 2:0)

17.01.2019, 17:30 • CSKA Ice Palace • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 1.52 4.88 5.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že v souboji dvou nejlepších týmů a lídrů Konferencí zvítězil CSKA Moskva – aktuálně nejlepší tým KHL – nad Jekatěrinburgem jasně 3:0 a počtvrté v řadě tak neinkasoval, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (19:58:17)
Tři hvězdy zápasu:
1. Anton Slepyšev (MOS) 2+0
2. Lars Johansson (MOS) 13 zákroků, druhá nula v řadě
3. Konstantin Okulov (MOS) 1+0.
Statistiky zápasu:
Góly: 3-0
Střely na branku: 31-13.
Zblokované střely: 16-18.
Vyhraná buly: 35-31.
Vyloučení: 4-4.
Využití: 0-0.

Aktuální série gólmanů Johanssona a Sorokina bez inkasované branky: 286 minut a 47 sekund.

Z posledních čtyř domácích zápasů má CSKA Moskva čtyři vítězství při skóre 15:0 a zůstává jasným lídrem KHL.
Ve třetí třetině dokázal CSKA Moskva udržet jednobrankový náskok z prvního dějství, který už ve druhé minutě po obrovské chybě v rozehrávce hostí zařídil Konstantin Okulov. Třetí dějství bylo na rozdíl od prostřední dvacetiminutovky hodně zajímavé a šance byly na obou stranách. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale nedařilo se jim přelstít Larse Johanssona, který podruhé za sebou udržel čisté konto. Když ve 47. minutě zvýšil Anton Slepyšev dorážkou na 2:0, byli domácí hodně blízko třem bodům a tak se i stalo, navíc tři minuty před koncem přidal Anton Slepyšev dvojí druhou branku, když výborně zužitkoval přihrávku Blažijevského v situaci dva na jednoho a uzavřel skóre zápasu na 3:0.

Konec zápasu.

59:50

V pohodě hrající domácí mohli přidat ještě jednu branku, ale před Kovářem už své útočné snahy překombinovali a český gólman tak ani nemusel zasahovat.

59:01

Přihrávka na Dawese do středního pásma nebyla přesná, takže jsou obránci domácích u puku dříve.

58:29

A ještě další útok domácích. Greg Scott si sjížděl před branku pro přihrávku, ale v rozhodující chvíli mu puk podjel pod nohama a nezakončil.

58:00

Oznámeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i celého zápasu.

56:59

56:59 Anton SLEPYŠEV - 3:0

56:59

CSKA právě vstřelilo branku!
Je rozhodnuto. Blažijevskij získal po Těleginově přihrávce ve středním pásmu u levého mantinelu prostor a rázem z toho vznikla situace dva na jednoho. Domácí bek si všiml, že mu na druhé straně najíždí spoluhráč, takže mu poslal milimetrově přesnou přihrávku a ANTON SLEPYŠEV nedal přemísťujícímu se Kovářovi žádnou šanci. Asistence: Arťom Blažijevskij, Ivan Tělegin.

55:41

A tak zase útočí domácí. Od modré zkoušel vystřelit Blažijevskij, ale Jakub Kovář bryskně zasáhl lapačkou.

54:39

Málem už to bylo o tři branky. Obrana Jekatěrinburgu si vybrala slabší chvilku a Kiril Kaprizov využil chyby v rozehrávce soupeře, po které se dostal sám před Kováře. Ten ale výborným zákrokem zachránil svůj tým od třetí pohromy.

54:15

Do konce základní hrací doby chybí 5:34 minuty a to je doba, která chybí CSKA od čtvrté výhry v řadě a čtvrtého čistého konta v řadě. Aktuálně ho drží domácí již 281 minut a dvě sekundy k tomu.

52:15

Zároveň si připomeňme, že poslední branku dostal CSKA Moskva před čtyřmi utkáními v čase 13:13 na ledě Lokomotivu Jaroslavl, kdy tehdy inkasoval Sorokin. Od této chvíle si na gólmany vedoucího týmu soutěže nikdo nepřišel. Čisté konto vychytal postupně Sorokin, Johansson, zase Sorokin a nyní je kousek od shout-outu zase Johansson.

51:44

Kaprizov nyní výborně přebral na pravém kruhu puk a počkal si, až mu mezi kruhy z druhé vlny najede Grigorenko. Ten také od Kaprizova přijal přihrávku, ale vůbec netrefil branku.

51:11

Hodně překombinovaná akce hostí v přesilovce, spíše bych nyní čekal ránu od modré. Ta nepřišla, Avtomobilist ztrácí puk a domácí jsou opět v pěti.

50:53

Po domácím vyhození se hosté opět dostávají do útočného pásma, ale střela Da Costy z pravé strany byla pro Johanssona chuťovkou, porovnáme-li jeho předešlý zákrok.

50:33

Možná klíčový zákrok zápasu. Lars Johansson výborně vytáhl svojí lapačku proti ráně Alexandra Kučerjavenka z levého kruhu, která mířila přesně do vzdálenějšího horního růžku.

50:03

Hned po buly hosté dokázali sebrat puk a opět drží soupeře v útočném pásmu, ale zatím spíše honí puk po prknech.

49:56

Nyní snad poprvé dostal Nigel Dawes trošku prostoru. Na pravém kruhu měl napřaženo po přihrávce Kolcova na střelu z první, ale ta mu nesedla a Johansson v pohodě třímá puk ve své moci.

49:20

Ale domácí tým se hned po buly osvobozuje.

49:11

Tak ještě jedna šance pro Jekatěrinburg. Necelých jedenáct minut před koncem je totiž za vysokou hůl vyloučen domácí bek Alexej Marčenko.

48:10

Nechci se mýlit, ale řekl bych, že vzhledem k domácí formě CSKA je o výsledku rozhodnuto a nyní se bude hrát pouze o to, zda domácí udrží počtvrté v řadě před svými fanoušky čisté konto.

47:31

O rychlý kontr se vzápětí pokusili také hosté, ale tohle nahození nemohlo Larse Johanssona překvapit.

47:13

A další šance domácích. Linden Vey si po levé straně krásně nabruslil až před branku, kde zkusil vypálit na vzdálenější tyč, ovšem Kovář výborně vyrazil puk.

46:23

46:23 Anton SLEPYŠEV - 2:0

46:23

CSKA právě vstřelilo branku!
Tak přece se domácí dočkali a v rámci jejich navýšení aktivity se ani není čemu divit. Tělegin dostal puk na pravou stranu modré od Robinsona. Vybruslil si až na osu hřiště a tvrdě vypálil. Jeho střelu Kovář viděl a dokázal jí vyrazit, ale když se k odraženému puku dostal u jeho pravé tyče ANTON SLEPYŠEV, neměl již český gólman šanci. Útočník domácích nebyl vůbec pokryt a snadno usměrnil puk kolem natahujícího se gólmana do sítě, čímž zaokrouhluje svůj počet branek v letošní sezoně na deset. Asistence: Ivan Tělegin, Mat Robinson.

46:01

Okulov je dnes hodně aktivní. Vůbec se nerozpakoval a zachoval se na kruhu asi nejlépe, jak mohl – vystřelil přes dva hráče. Kovář puk viděl a levým betonem vyrazil, nehledě na to, že u kotouče byl poté jako první Nigel Dawes.

45:11

Dawes se snažil před brankou Johanssona dostat k puku, ale nutno říct, že nejlepší střelec KHL je zatím v pořádně pozorném obranném merku domácích, kteří ho k ničemu nepouštějí.

44:55

Pořádná tlačenice před Jakubem Kovářem. Vše vzniklo po střele Kaprizova, kterou ale český gólman dobře pokryl. A pak už to bylo takové šťouchání, po kterém ale na trestnou lavici nikdo nejde.

43:55

Situace dva na jednoho v podání hostí. Kazionov jel v tandemu s Krikunovem, ale nepřihrál mu, nýbrž z pravého kruhu vzal odpovědnost na sebe a Johansson po delším času musel předvést dobrý zákrok.

43:29

Tempo zápasu jde přece jen o něco nahoru. A mají na tom zásluhu i hosté, kteří se s porážkou jen tak nesmíří.

42:50

Tak až na Kaprizovovu střelu nevymysleli domácí v přesilové hře vůbec nic a hosté hrají opět v pěti.

42:01

Vzápětí se střela od modré nepovedla Arťomu Blažijevskému a Avtomobilist má tak čas na úspěšné osvobození.

41:45

Kaprizov pálil z pravého kruhu na vzdálenější tyčku, kterou ale těsně minul. Tohle byla dobrá šance domácího celku.

41:38

Až nyní to vyšlo, i když třeba Nigel Dawes udělal napadáním výbornou práci.

41:13

Jenže ihned po buly přichází dobré vyhození hostí a hned poté další. Domácí ekipa se nemůže dostat do útočného pásma.

40:50

Jenže veškerou snahu hostí utíná Alexej Vasilevskij, který poslal na hrazení Sergeje Tolčinského a jde na dvě minuty ven právě za vražení na hrazení.

40:33

Dahlbeck to s přihrávkou po prknech nevymyslel úplně dobře a nyní měl co dělat, aby ve středním pásmu dokázal udržet na uzdě soupeře a neposlet ho do protiútoku.

40:20

Stejně jako v první a ve druhé třetině, také ve třetí části jsou na tom s prvním buly výrazně lépe hráči CSKA a jdou dopředu.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:15.
Statistiky po druhé třetině:
Góly: 1-0.
Střely na branku: 23-7.
Zblokované střely: 10-10.
Vyhraná buly: 21-21.
Vyloučení: 3-3.
Využití: 0-0.
Druhá třetina by si nezasloužila úplně nejvyšší hodnocení. V první části totiž bylo k vidění výrazně více zajímavých situací. Z průběhu druhé části ale lze jmenovat snad jen část hry před polovinou zápásu, kdy měli domácí přesilovou hru a pořádně sevřeli Jekatěrinburg před jeho klecí. Jen díky výbornému Jakubu Kovářovi tak hosté neinkasovali druhou trefu a stav je stále 1:0. CSKA ale má převahu, o čemž svědčí i počet střel 23 ku 8.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:52

Kombinace domácích byla hodně vachrlatá, proto se také CSKA ani nedostal v poslední půl minutě ke střele, byť byl pevně usazen v útočném pásmu.

39:13

Domácí fanoušci se v poslední minutě také probouzí a začínají svůj tým hnát za druhým gólovým úspěchem.

39:00

Hosté se horko těžko osvobozují a posílají puk ven z obranného pásma.

38:30

Scott si na levém kruhu počkal na odražený puk a kličkou oklamal protihráče. Následně přehrál puk na modrou pro Antona Slepyševa, který ale nedokázal propálit hradbu hráčů před sebou.

37:33

Dvě stě minut již CSKA Moskva doma neinkasoval branku, toť statistika po první třetině. A nyní nejsou domácí daleko od další "čísté" dvacetiminutovky.

36:59

Tohle bylo pro Jakuba Kováře hodně nepříjemné, jelikož na střelu od modré přes dva clonící a jednoho tečujícího hráče neviděl. Ale stihl zasáhnout a má tak 22 úspěšný zákrok.

36:36

Dan Sexton nyní dává sudím jasně najevo, co si o sražení Blažijevskim za brankou CSKA myslí. Ale další přesilová hra z toho nebude.

35:55

Po pravé straně prošel Kolcov, ale jen za modrou a poté bylo hotovo. Takže rychle zaútočil Kirill Kaprizov. Účastník All-Star Game sice přes Vasilevského výborně vypálil, ale pouze na hruď pozorného Jakuba Kováře.

34:59

Stejně jako nyní. Torčeňuk nedokázal udržet puk v kombinaci v útočném pásmu a to byla voda na mlýn pro domácí. Popov rychle přetáhl puk na druhou stranu a v bezprostřední blízkosti branky se dostal k dorážce Okulov, ale ani on nenavázal na svojí dnešní první a zatím jedinou trefu.

34:56

Není to pro hosty zcela jednoduchá role. Útočí, zatím bez efektu, ale zároveň si musí dávat velký pozor na soupeřovy rychlé protiútoky.

33:24

Tak zdá se, že si domácí usmysleli, že i proti druhému nejlepšímu týmu soutěže ukáží svou naprosto skvostnou bilanci 56 obdržených branek ve 49 zápasech. Na uzdě totiž drží nejlepšího střelce KHL Nigela Dawese i jeho parťáka z útoku Dana Sextona.

31:44

Andrej Světlakov přebíral kotouč na útočné modré, a to z druhé vlny, leč nakonec to nestihl a kus černé gumy již o kousek přejel tuto čáru.

30:53

A rozhodně to v následujících sekundách nebude, jelikož hosté se na okamžik usadili v útočném pásmu.

30:29

Domácí jsou stále v útoku, leč hubený jednobrankový náskok se jim zatím nedaří navýšit.

30:14

Hezká akce Andreje Světlakova. Ten si to po levé straně namířil do útočného pásma a tvrdou ránou z kruhu otestoval Kováře, který dokázal puk vyrazit.

28:51

Hosté hrají v plném počtu.

28:23

Je až neuvěřitelné, co nyní Jakub Kovář stihl pochytat, když mu navíc ještě stínil před jeho klecí Anton Slepyšev. Střela od modré, dorážka zleva, poté už byl Kovář vleže v brankovišti, ale stejně si stihl poradit. Že je to stále 1:0, vděčí nyní Avtomobilist jen svému gólmanovi.

26:51

Po komerční přestávce začnou domácí přesilovou hrou protože hosté hráli v šesti a to je samozřejmě moc. Trest si odsedí Kirill Kolcov.

26:51

Snad první komerční přestávka oba týmy trošku nakopne a uvidíme z jejich strany lepší výkony.

26:34

Kaprizovovi nevyšla přihrávka na svého obránce na modré a do protiútoku ihned šli hosté, ale Ilja Krikunov na levém kruhu na druhé straně ukličkoval i sám sebe a o kotouč zcela zbytečně přišel, přičemž ani nevystřelil nebo nenahrál.

26:16

Z druhé vlny si mezi kruhy najížděl Mat Robinson, který také dostal přihrávku, jenže při nápřahu trestuhodně minul a hosté raději posílají puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

26:00

Že by tedy prvních šest minut druhé třetiny zvedalo diváky ze sedadel, to se tedy rozhodně říct nedá. Hokej není úplně pohledný.

25:24

Nigel Dawes dobře napadal, takže Lars Johansson těžko mohl rozehrát puk. Nakonec ho podržel ve výstroji a hosté budou mít buly po levici švédského gólmana.

24:50

Jenže vyšla pouze tak, že hráči CSKA dostali puk do útočného pásma. Hosté bez potíží vyhodili, takže Sergej Tolčinskij byl dalším, který se snažil zavést kotouč do pásma. A nyní již úspěšně. Po kombinaci dostal přihrávku zpoza branky mezi kruhy Greg Scott, ale byl zablokován a mířil vysoko nad.

24:16

Greg Scott byl na útočné modré hodně důrazný, ale puk se mu udržet nepodařilo. To ale domácím nevadí, protože další akce už vyšla.

23:22

Mamin je na ledě a hosté hrají v plném počtu. Da Costa si určitě bude vyčítat, jak naložil se šancí. V přesilovce mohl přidat svůj 44 gól ve 164 zápasu v KHL, ale bohužel pro svůj tým minul.

23:10

A další úspěšné vyhození CSKA. Tudy cesta pro hosty na vyrovnání zcela jistě nepovede.

22:13

Zásluhou Da Costy udržel Avtomobilist útočné pásmo a kombinuje. Vasilevskij na modré dával přihrávku na pravý kruh, kde byl v palebné pozici připraven Stepháne Da Costa, ale kotouč mu sjel z hokejky, netrefil branku a domácí se opět osvobozují.

21:56

První úspěšné vyhození domácích až k Jakubu Kovářovi.

21:22

Maxim Mamin za soupeřovou brankou neudržel nervy na uzdě a podrážením poslal na zem Nikitu Trjamkina, takže ho sudí bez milosti posílají na dvě minuty ven.

21:05

Tvrdý souboj Tolčinského a aTrjamkina. Tady mantinely hodně zaduněly a ví to i domácí kouč Nikitin.

20:11

První buly ve druhé třetině vyhráli domácí, ale jejich útočné snahy narazily na pozornou obranu hostí.

20:01

Začala druhá třetina.
Ke startu druhé třetiny je už vše připraveno.
Další třetina začne přibližně v 18:25.
Statistiky první třetiny:
Góly: 1-0.
Střely na branku: 9-5.
Zblokované střely: 7-4.
Vyhraná buly: 10-13.
Vyloučení: 2-2.
Využití: 0-0.
První třetina je u konce a viděli jsme zatím jen jednu branku. Ve druhé minutě totiž vyrobil Torčeňuk obrovskou chybu, když dával puk na spoluhráče z obrany Bodrova, ale hodně nepřesně. Konstantin Okulov vystihl přihrávku a tváří v tvář mezi betony otevřel skóre zápasu. Hosté poté mohli srovnat v přesilovce, ale Vasilevskij tvrdou ranou od modré trefil jen břevno. Také domácí měli šance. Tolčinského střelu hned po buly do šibenice vystihl Kovář lapačkou a gólman hostí dobře zasáhl i při stoprocentní šanci Šulanova, který dostal před brankou ideální pas od Popova, ale gól do sítě proti roztáhnutému gólmanovi nedostal – 1:0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:06

Dahlbeck chtěl nejprve poslat na hrazení Krikunova, který se mrštně uhnul. Na druhé straně to samé zkoušel Valitov na Slepyševa a domácí útočník už nějakou tu ranku koupil. Celou situaci uklidňuje Kovář, který má puk ve své moci a uklidňuje hru.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

17:35

Ačkoliv Nikita Setdikov kroutí hlavou, na trestnou lavici prostě putuje, a to za sekání. Ale je to pouze důsledek toho, že jej Alexej Marčenko vrazil na hrazení a hráč hostí se po něm ohnal. Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.

17:35

Další přerušení hry, která je nyní hodně kouskovaná. Tentokráte kvůli vyloučení.

17:26

Mamin si nepohlídal ofsajdové postavení, proto je hra přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

16:53

Po nahození Okulova byla před Jakubem Kovářem trošku strkanice. A to hodně zbytečná, český brankář měl puk jednoznačně ve své moci. Rozhodčí nakonec trestat nebudou, hraje se v pěti na obou stranách.

16:43

Samozřejmě, pokud se podíváme na statistiky, tak by dnes mělo být vše jasné, jelikož Lars Johansson má nejlepší úspěšnost zákroků (95,5%) a také jasně nejmenší průměr inkasovaných branek, pod 1 gól na zápas. Ale uvidíme, zda to dnes potvrdí.

15:21

Ta sice nebyla nejpřesnější a skončila na útočné modré Avtomobilistu, ale nyní domácí zazmatkovali a hra se přesunuje po zakázaném uvolnění opět před švédského gólmana Johanssona.

15:00

Tělegin něco nyní hodně naštvaně hlásí k soupeři, ale vylučovat se určitě nebude. Naopak hosté zahajují Bodrovem další útočnou akci.

13:23

Už to mohlo být o dvě branky. Po dalších zmatcích v obraně hosté dostal Šulanov výbornou přihrávku napříč brankovištěm od Popova, ale z první si vylámal zuby na Kovářovi, který se dokázal hbitě roztáhnout.

13:03

Hned po buly se do zakončení dostal Stéphane Da Costa, ale jeho střelu z pravého kruhu, kde se vhazovalo, vyrazil Johansson do ochranné sítě.

12:53

Komerční přestávka, po které se bude vhazovat u domácího gólmana.

12:49

Poměrně slušná šance hostí. Bodrov zatáhl puk do útočného pásma a rozhodl se zakombinovat. To vyšlo a puk se nakonec dostal znovu k tomuto obránci Jekatěrinburgu, který z pravého kruhu trefil připraveného Johanssona.

11:05

Mat Robinson si nyní na obranné modré trošku zahrával s rozehrávkou, ale jeho nepřesnosti nedokázali hosté nikterak využít.

10:40

Výborný zákrok Jakuba Kováře. Ihned po vyhraném buly pálil z kruhů Sergej Tolčinskij přesně k levé tyči, zhruba půl metru pod šibenici, ale přesně tam natáhl český gólman svojí lapačku.

10:40

Ten ale skončil přechodem přes útočnou modrou, který se nevydařil. Ale ani poté u domácích to nebyla žádná sláva, pískán je úmyslný ofsajd a hra se stěhuje před Jakuba Kováře.

10:19

Střely na branku 5:2, vedení 1:0. Toť aktuální statistika zápasu v době, kdy CSKA zakládá další útok.

09:33

Linden Vey výborně napadal rozehrávku hostí a způsobil tak soupeři nemalé problémy. Až snad napotřetí se tak podařilo hostům, nyní v podání Jevgenije Gračjova, vyvézt kotouč z obranného pásma.

08:33

Žádnou další velkou příležitost si hosté nevypracovali a stav tak zůstává nezměněn.

07:30

No a hosté si museli dát pozor na situaci jeden na jednoho, kdy Maxim Mamin dokázal z osy hřiště vypálit, ale Kovář zneškodnil jeho střelu a ještě rozehrál na spoluhráče.

07:16

Alexej Vasilevskij dostal výbornou přihrávku na modrou a z první se opřel do kotouče, ale přes nic nevidícího Johanssona trefil pouze břevno.

06:33

Přesilovka i na druhé straně. Klas Dahlbeck je vyloučen na dvě minuty za podrážení.

06:00

Před první komerční přestávkou mohou být domácí spokojení, jsou totiž výrazně lepší než Jekatěrinburg. Ten ale nejlepšímu celku KHL první gól daroval jak na zlatém podnosu, konkrétně bek Torčeňuk.

05:41

Hosté totiž hrají v plném počtu.

05:39

Na pravém kruhu už zaklekával ke střele Okulov, chtíc přidat další dnešní branku, ale kotouč minul a CSKA tak zatím nezlepší více jak 21% využití přesilových her.

05:08

Rudí se znovu neudrželi v útočném pásmu, pas na modrou nemohl Alexej Marčenko zastavit a Jekatěrinburg úspěšně vyhazuje.

04:41

CSKA se chvilku drželo před Kovářem, kde měli domácí i dvě bule a několik náznaků střel, ale nyní musí dvakrát začít od svojí klece.

03:41

Maxim Mamin zkoušel na levém kruhu kličku, na což reagoval Denis Bodrov tak, že mu přidržel hokejku a už jde ven.

02:10

Tohle byla samozřejmě dobrá nabídka pro domácí, kteří se tak lehce dostali do vedení a v útočných choutkách pokračují i nadále.

01:44

01:44 Konstantin OKULOV - 1:0

01:44

CSKA právě vstřelilo branku!
Necelé dvě minuty a domácí celek jde do vedení. Torčeňukovu mrzkou přihrávku na obránce Bodrova vystil KONSTATNIN OKULOV, který se tím pádem dostal do samostatného úniku a i přes lehký háček beka, na kterého měl puk směřovat, našel mezeru mezi betony Jakuba Kováře a dává svůj patnáctý gól v sezoně. Bez asistence.

01:18

Pašnin nedokázal udržet puk v útočném pásmu, hosté se osvobozují a za okamžik znovu.

00:46

Domácí se ihned dali do útočení. Pozornost gólmana Kováře vyzkoušel Kirill Kaprizov, ale jeho střela neměla nárok na úspěch. Pohodový zákrok pro českého gólmana.

00:01

Utkání právě začalo.
Moskevským ledovým palácem zní ruská hymna, což je neklamné znamení, že zápas za okamžik začne.
Úvodní sestavy:

CSKA Moskva: L. Johansson (Korepanov) – Marčenko, Blažijevskij, Dahlbeck, M. Robinson, Pašnin, Naumenkov, Romanov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Scott, Tolčinskij, Mamin – Okulov, Al. Popov, Šalunov – Slepyšev, Tělegin, Světlakov.

Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (An. Makarov) – Gurkin, I. Višněvskij, Trjamkin, Alexej Vasilevskij, Mišarin, D. Bodrov, Kolcov, Valitov – Sexton, Dawes, S. Da Costa – Kučerjavenko, Krikunov, Denis Kazionov – Golyšev, Torčeňuk, Setdikov – Obidin, Gračjov, Rassejkin.

Rozhodčí: Kulakov, Romaško – Kučava, Šeljanin.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa:
Jakub Kovář (JEK): 39 zápasů, 33 výher, 1,67 průměr inkasovaných gólů, 94,4% úspěšnost zásahů
Poslední vzájemné zápasy:
Jekatěrinburg – CSKA Moskva 3:1 (4.9.2018)
CSKA Moskva – Jekatěrinburg 4:3 (9.1.2018)
Jekatěrinburg – CSKA Moskva 2:3 (14.10.2017)
CSKA Moskva – Jekatěrinburg 2:0 (15.11.2016)
Jekatěrinburg – CSKA Moskva 2:4 (16.9.2016).
Avtomobilist Jekatěrinburg
Avtomobilistu se ale letos také daří nad poměry. 79 bodů v 50 zápasech a osmibodový náskok na čele Východní konference toho jest důkazem. Jekatěrinburg, jak již bylo řečeno, ztrácí na dnešního soupeře pět bodů. Z padesáti zápasů jich tým ze Sverdlovské oblasti vyhrál 39 a pouze jedenáctkrát odešel z ledu poražen. V rámci konference drží Jekatěrinburg největší počet nastřílených branek – 156, a zároveň nejmenší počet branek obdržených – 96.

Poslední zápasy Jekatěrinburgu:
Dinamo Riga – Jekatěrinburg 1:2 pr.
Slovan Bratislava – Jekatěrinburg 3:6
Nižnij Novgorod – Jekatěrinburg 3:2
Jekatěrinburg – SKA Petrohrad 0:6
Traktor Čeljabinsk – Jekatěrinburg 0:2.
CSKA Moskva:
V KHL nenajdete v současnosti lepší celek, než kterým je bývalý armádní tým. Ve 49 zápasech totiž posbíral rovných 84 bodů a na čele Západní konference má CSKA náskok rovných 5 bodů před Petrohradem, což je i náskok na dnešního soupeře z Jekatěrinburgu. Moskvanům se podařilo vyhrát 42 ze 49 zápasů, což je neuvěřitelný počin, a porážku tedy zažili pouze sedmkrát – vždy bez bodů. také počet obdržených branek – jen 56 – je na počet odehraných zápasů nevídaný. V posledních třech zápasech navíc CSKA neinkasovali ani jednou.

Poslední zápasy CSKA Moskva:
CSKA Mostkva – Magnitogorsk 3:0
CSKA Moskva – Dynamo Minsk 3:0
CSKA Moskva – Traktor Čeljabinsk 6:0
Jaroslavl – CSKA Moskva 1:0
Dynamo Minsk – CSKA Moskva 1:2.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu nejlepší evropské klubové hokejové soutěže – Kontinentální hokejové ligy. V rámci dalšího kola se proti sobě utkají dva celky, jenž jsou jasnými lídry svých divizí a patří tak k nejlepším celkům celé KHL. CSKA Moskva, jenž má na prvním místě Tarasovovy divize náskok 17 bodů, změří síly s Avtomobilistem Jekatěrinburg, jenž je naopak s devítibodovým náskokem jasným vládcem Charlamovovy divize. Utkání startuje přesně v 17:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

CSKA Moskva – Avtomobilist Jekatěrinburg

3:0

konec (1:0, 0:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Okulov, 47. Slepyšev (Tělegin, M. Robinson), 57. Slepyšev (Blažijevskij, Tělegin)

CSKA Moskva: L. Johansson (Korepanov) – Marčenko, Blažijevskij, Dahlbeck, M. Robinson, Pašnin, Naumenkov, Romanov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Tolčinskij, Scott (A), Mamin – Okulov, Al. Popov (C), Šalunov – Slepyšev, Tělegin (A), Světlakov.

Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (An. Makarov) – Gurkin, I. Višněvskij, Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Mišarin, D. Bodrov (A), Kolcov, Valitov – Sexton, Dawes (C), S. Da Costa – Kučerjavenko, Krikunov, Denis Kazionov – Golyšev, Torčeňuk, Setdikov – Obidin, Gračjov, Rassejkin.

Rozhodčí: Kulakov, Romaško – Kučava, Šeljanin

Diváci: 8366

Průběh zápasu
1. třetina
01:44 MOS 1:0 Okulov
03:41 JEK 2 D. Bodrov, držení hole
06:33 MOS 2 Dahlbeck, podrážení
17:35 JEK 2 Setdikov, sekání
MOS 2 Marčenko, vražení na hrazení
Po 1. třetině
2. třetina
21:22 MOS 2 Mamin, podrážení
26:51 JEK 2 HL Kolcov, příliš mnoho hráčů
Po 2. třetině
3. třetina
40:50 JEK 2 Alexej Vasilevskij, vražení na hrazení
46:23 MOS 2:0 Slepyšev (Tělegin, M. Robinson)
49:11 MOS 2 Marčenko, vysoká hůl
56:59 MOS 3:0 Slepyšev (Blažijevskij, Tělegin)
Konec