Menu

Hokej

KHL

Avangard Omsk – HK Soči

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

17.01.2019, 17:30 • Balašicha Arena • David Suchý

Tipsport: 1.55 4.84 4.87 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Československá stopa v utkání

Martin Bakoš (SOC)
1+1, 1 střela, čas na ledě 16:15 (19:55:34)
Statistiky utkání:

Střely na branku – 35:31.
Zblokované střely – 6:16.
Vyloučení – 3:1.
Využití přesilovek 0/1 – 1/3.
Vhazování – 28:25.
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, které svého soupeře porazilo poměrem 4:2. Nutno podotknout, že zásadní vliv na vítězství měli rozhodčí, kteří domácím neuznali dvě branky. Ve třetí třetině se hostujícímu celku podařilo během krátké chvíle dvakrát skórovat, čímž vlastně bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Avangard se ještě v závěru uchýlil ke hře bez brankáře, výsledkem byla kontaktní branka na 2:4.

Konec zápasu.

59:11

Avangard pochopitelně opět hraje bez brankáře, obrana soupeře zatím odolává.

58:26

58:26 Jevgenij MEDVEDĚV - 2:4

58:26

Avangard právě vstřelil branku!
Tak přeci jenom tu máme snížení! Omsk celkem dlouho obléhal opačnou třetinu, posléze dostal nabito ruský obránce JEVGENIJ MEDVEDĚV, jehož rána skončila až za brankářem Bobkovem, který přes hradbu těl nic neviděl.
Asistence: Taylor Beck.

58:11

Hráči v červeném tak dlouho kombinovali v pásmu, až to od modré čáry zkoušel obránce Franson, avšak jeho ránu Bobkov celou dobu viděl. Následně se domácí dopustili icingu.

57:12

Domácí to zkouší bez brankáře!

56:31

Posléze se do zajímavé pozice dostal domácí Košelev, který ale trefil hradbu před sebou. Avangard stupňuje svůj tlak, stále ale potřebuje vstřelit tři branky.

55:17

Berezin nepředvedl zrovna přesvědčivou rozehrávku, ta totiž směřovala na hokejku protihráče. Soči rovněž nerozehrálo přesně, oba celky se nemohou dostat do pásma.

54:20

Hodně důrazně si počínal hostující Vorobjov, který u mantinelu poslal k zemi protihráče. Jednalo se o čistý zákrok, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.

53:14

Beck se dokázal uvolnit kolem vracejícího se protihráče, přihrávku křížem ale zablokoval další hráč Soči. Aby toho nebylo málo, tak se Avangard provinil ofsajdem.

52:14

Hostující formace se nyní musela bránit ataku soupeře, avšak Soči to nakonec zvládlo. Následně Paigin na jistotu vyhodil do středního pásma.

50:02

50:02 Arťom TOMILIN - 1:4

50:02

Soči právě vstřelilo branku!
Ihned po rozehrávce je tu další branka hostů! Přihrávku to středního pásma obdržel ARŤOM TOMILIN, který nabral pořádnou rychlost, díky které se dostal mezi obránce, načež brankáře překonal střelou k bližší konstrukci. Omsk absolutně nezvládá poslední vteřiny!
Asistence: Alexandr Akmaldinov, Andrej Altybarmakjan.

49:45

49:45 Sean COLLINS - 1:3

49:45

Soči právě vstřelilo branku!
Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! Velmi dobře to udělal Šmejlov, který celkem dlouho čekal na vhodnou dobu pro přihrávku na spoluhráče. Nakonec se do puku ještě vložil SEAN COLLINS, jehož teč skončila za bezmocným Bobkovem.
Asistence: Sergej Šmeljov, Martin Bakoš.

49:10

Následně ještě dostal nabito Bočarov, jehož rána z první skončila na zadním hrazení. Avangard se dokázal osvobodit, hosté ale nehrají přesilovou hru vůbec špatně.

48:21

Soči se dostalo do útočné třetiny, kde celkem dlouho kombinovalo. Nakonec to od levého kruhu zkoušel Rosén, který trefil pouze nohu protihráče.

47:58

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ville Pokka – 2 min., podrážení).

47:07

Na opačné straně to střílenou nabídkou zkoušel Collins, jenomže Bobkov si dokázal pohlídat prostoru u bližší tyče. Aby toho nebylo málo, tak Soči vyhrálo přetahovanou u mantinelu.

46:20

Petrov se dokázal dostal kolem bránícího protihráče, posléze si ale nepočínal dobře, neboť nepřihrál Stalbergovi. Výsledkem je další nepovedená akce.

45:07

Hodně nebezpečnou ránu vyprodukoval domácí Čudinov, který jen těsně minul vzdálenější šibenici. Omsk se po delší době připomněl, hraje se delší dobu bez přerušení.

44:25

Bondarev jen tak nahodil puk do pásma, avšak jeho kolegové byli u zadního hrazení příliš pozdě. Soupeř tak mohl podniknout rychlý kontr, který se ale neujal.

43:12

Individuálním způsobem to před malým momentem zkoušel Collins, který ale neprošel přes posledního obránce. I přesto se Sočí drží s pukem v třetině soupeře.

42:22

Za branku soupeře si před malým momentem sjel hostující Rosén, kterému se ale nepovedla zadovka. To nemusí příliš vadit, Avangard rychle přišel o kotouč.

41:06

Hned v samotném úvodu musel Barulin zasahovat. Po levém křídle to zkoušel Michejev, který trefil brankáře do masky. Hra je tak přerušena.

40:10

Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří okamžitě založili první akci. O ní se postaral obránce Medveděv.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou druhou periodu, která byla hodně zajímavá. V samotném úvodu se totiž domácí dočkali vyrovnávací branku, kterou ale sudí neuznali. Následně se Soči dostalo do dvoubrankového vedení, což vydrželo několik minut. Soupeř se opět dokázal prosadit, avšak i tentokráte se jednalo o neregulérní branku. Omsk se kýžené branky dočkal až v závěru třetiny, tentokráte se o kontaktní trefu postaral Beck.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:21

Před malým momentem si do zajímavé pozice nabruslil hostující Šmeljov, který následně vypálil vedle branky. Bobkov zřejmě vůbec nic neviděl.

37:45

37:45 Taylor BECK - 1:2

37:45

Avangard právě vstřelil branku!
Tak napotřetí to domácím vyšlo! Avangard hrál ve signalizované výhodě, Šumakov zavezl puk do útočného pásma, kde našel rozjetého TAYLORA BECKA, který uháněl sám na Barulina. Kanadský forvard zakončil bekhendovou střelou.
Asistence: Sergej Šumakov, Cody Franson.

37:12

Po levém křídle se dostával před branku hostující Tomilin, který ještě zadovkou hledal Rykova. Přihrávka neprošla, pokračuje se tak ve hře.

36:12

Na ledovou plochu se dostala úvodní formace Avangardu, která rovněž zamkla svého soupeře v pásmu. Tentokráte ale Barulin nemusel zasahovat.

35:21

Obránce Pokka ještě udržel puk před modrou čárou, načež ho nahodil podél mantinelu. Stalberg se dral k zakončení, na poslední chvíli ho ale obral soupeř.

33:43

To snad není možné! Domácí se opět radovali z branky, avšak ani tentokráte není uznána. Rozhodčí se opět jel podívat na video, i tentokráte se útočící hráč nacházel v brankovišti.

33:20

Hostující hráči jsou směrem dopředu nebezpečnější. Sám před brankovištěm dorážel Mosaljov, který ani natřikrát nedokázal překonat Bobkova.

32:07

Bobkov chtěl odehrát puk, jenomže ten se mu odrazil zpět mezi betony. O dorážku se ještě postaral Rosén, kterému se ale nepodařilo přehodit brankáře.

31:04

Málem to bylo o tři branky! Byl to právě Archipov, který se perfektní stahovačkou dostal až před brankáře Bobkova, jenž zasáhl s obrovským štěstím.

30:21

Soči se na malý moment dostalo za branku soupeře, Kaletnikovi se ale nepodařilo přihrát vedle stojícímu Archipopovi, na druhou stranu tak spěchá soupeř.

29:01

Nejprve se před Michejevem zjevila prázdná branka, avšak včas se dokázal přemístit brankář Barulin. Na opačné straně uháněl jeden z hostů sám na bránu, Bobkov ale zasáhl.

28:10

Do ideální pozice dostal nabito domácí forvard Desharnais, kterému se ale vůbec nepodařilo trefit puk. Tlak Avangard stále stoupá, nicméně domácí prohrávají už o dvě branky.

27:21

Hostující Archipov se zkoušel proháčkovat přes přesilu protihráčů, nakonec mu to ale nevyšlo.

26:40

26:40 Stanislav BOČAROV - 0:2

26:40

Soči právě vstřelilo branku!
To jsou věci, hosté skórují při vlastním oslabení! Avangard Omsk se dopustil špatné přihrávky, která přinesla přečíslení pro soupeře. To po levém křídle táhl O'Dell, který v tandemu našel kolegu STANISLAVA BOČAROVA, který propálil Bobkova.
Asistence: Eric O'Dell.

25:53

Vyloučení v týmu HK Soči (Kirill Vorobjov – 2 min., držení).

25:16

Následně si s pukem zahrál také brankář Barulin, který počkal na příjezd kolegy. Vše vyústilo ve vyhození přesně na branku domácího brankáře Bobkova.

24:25

Omsk je v posledních minutách výrazně aktivnější. Před malým momentem si mezi kruhy sjel Šumakov, který ale vypálil jen kousek vedle branky soupeře.

23:07

Mosaljov našel v tandemu kolegu Collinse, který se pokoušel probít přes pravý kruh, kde ale číhal protihráč. Omsku se následně nepodařilo založit protiakci.

22:21

První formace Soči měla velké starosti s vyvezením puku, nakonec se na druhou stranu dostal Rosén, který podél mantinelu předal Bočarovovi.

21:53

21:53 Neuznaná branka domácích.

21:53

Domácí se sice radovali z vyrovnávací branky, avšak hlavní sudí jí nakonec neuznává. Jeden z útočníků se totiž nacházel v brankovišti.

20:10

Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, který ale posléze vyhodil puk na střídačku. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec přinesla jedinou branku, o kterou se postaral hostující forvard Bakoš. Dlouhou dobu jsme sledovali nezáživnou podívanou, která nenabízela nic moc zajímavého. Opticky lepším celkem bylo Soči, které si vyzkoušelo dvě přesilové hry. Právě po uplynutí té druhé, se dokázal prosadit Martin Bakoš, který parádně završil svůj nájezd na Bobkova.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:10

Následně to střelou příklepem zkoušel domácí zadák Čudinov, avšak do dráhy letu puku ještě vložil hůl protihráč, kotouč se tak otřel o ochrannou síť.

17:48

17:48 Martin BAKOŠ - 0:1

17:48

Soči právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Omsk naprosto zapomněl na modré čáře volného MARTINA BAKOŠE, který ujížděl sám na domácího strážce tyčí. Slovenský forvard několikrát zamíchal s pukem a poté zamířil mezi betony ruského brankáře.
Asistence: Jegor Rykov, Konstantin Barulin.

17:24

Omsk dokázal uspět na vhazování ve vlastním pásmu, posléze to moc dobře nevyřešil Alexandrov, který ve střední třetině trefil do nohy protihráče.

16:03

Následně si hostující celek neporozuměl, přihrávka totiž směřovala ven z pásma. Omsk dokázal potřetí během krátkého časového sledu vyhodit.

15:10

Soči opět rozjelo přesilovkový kolotoč. Po sérii přihrávek to od modré čáry zkoušel Paigin, avšak jeho ránu Bobkov celou dobu viděl. Následně domácí dokázali vyhodit.

14:04

Avangard aktivně napadal rozehrávku soupeře, avšak zisk kotouče to nepřineslo. Soupeř byl donucen k vyhození, zakázané uvolnění z toho ale nebude.

13:54

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ville Pokka – 2 min., podrážení).

12:24

Nepovedenou přihrávku dokázal zachytit obránce Rykov, který poté vyvezl puk na druhou stranu. Tam se brankou operoval Rosén, jenž ale daleko nedojel.

11:07

Soči je v tuto chvíli aktivnější. Tentokráte se na zadní tyči zjevil zcela osamocen Rosén, kterému se ale nepovedla zvednout puk nad beton brankáře.

10:11

Po levém křídle se tlačil do zakončení hostující Bakoš, který nakonec skutečně zaměstnal Bobkova. Ten si ale se slabým pokusem dokázal poradit.

09:14

Soči pouze vyhodilo na druhou stranu, kde se puku chopil obránce Čudinov. Jeho přihrávka směřovala na Stalberga, který zavítal za opačnou svatyni.

08:05

Napadající Mosaljov dokázal srazit ránu od modré čáry, posléze se ještě o hrací předmět přetahovala dvojice protihráčů, důraznější byl domácí Manukjan.

07:13

Krátce poté přišlo další zakázané uvolnění, tentokráte se o něj postaral domácí forvard Beck. Hra se tak vrací před domácí branku, kterou dnes střeží Bobkov.

06:04

Omsk opět navštívil opačné pásmo, kde ale moc dlouho nevydržel. Hostující třetí formace čistě zasáhla, následně Paigin vyhodil až za branku Bobkova.

05:14

Bakoš rozjížděl další akci přes levé křídlo, nakonec se rozhodl nahodit puk za branku Bobkova, kam se jako první dostal domácí zadák Pivcakin.

04:02

V oslabení ujel do samostatného úniku domácí Širokov, který si před brankářem přehodil puk na bekhend, avšak Barulin dokázal zasáhnout na jedničku.

03:03

Soči se okamžitě po vhazování usadilo v útočné třetině, avšak soupeř si počínal hodně důrazně. Nakonec na modré čáře napřáhl Bočarov, jehož rána byla sražena.

02:06

Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Kirill Semjonov – 2 min., vysoká hůl).

01:11

Vhazovalo se po levici Barulina, i tentokráte uspěl na buly Avangard. Následně se do útočného pásma dostával Collins, který se ale nedostal ke střele.

00:10

Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který zavezl puk do vlastního pásma, načež se s ním rozhodl vyjet Medveděv.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Franson, J. Medveděv (C), Pokka, Pivcakin (A), Čudinov, Bondarev, Berezin, Jaremčuk – I. Michejev, Zernov (A), Širokov – Beck, Desharnais, Šumakov – K. Petrov, K. Semjonov, Stålberg – Manukjan, Stas, Košelev.

HK Soči: Barulin (Kočetkov) – J. Alexandrov, Jokipakka, Budkin, K. Vorobjov, D. Alexandrov, Pajgin, Rykov – Bočarov, R. Rosén, O'Dell (C) – Mosaljov (A), Collins (A), Bakoš – Šmeljov, Kaletnik, Archipov – Akmaldinov, Tomilin, Altybarmakjan..
HK Soči
(21 výher, 29 proher – 51 bodů)

Na opačné straně stojí nevyzpytatelné Soči, které si na jistotu play-off bude muset počkat. Soči v tuto chvíli okupuje osmou pozici opačné konference, což by znamenalo postup do vyřazovacích bojů. Na případné zaváhání ale čeká Dinamo Riga, které má jedno utkání k dobru. Soči se v posledních dnech neopírá o dobrou formou, prohrálo tři poslední zápasy. Shodnou okolností se pokaždé jednalo o porážku o jednu branku, ve dvou případech nerozhodla základní hrací doba. HK Soči patří mezi čtveřici nejhorších celků na kluzištích soupeřů v rámci západní konference, hůř je na tom už jen Minsk, Čerepovec a Slovan.
Avangard Omsk
(33 výher, 19 proher – 71 bodů)

Hokejisté Omsku letos předvádějí povedené výkony, díky kterým se můžou radovat z jistého postupu do vyřazovacích bojů. Avangard se v tuto chvíli nachází na druhé pozici východní konference, na vedoucí Jekatěrinburg ztrácí osm bodů. Domácí celek dnešního utkání zvládl poslední dva zápasy, nejprve uspěl na domácím ledě proti Spartaku Moskva, následně zvládl další utkání na vlastním kluzišti, tentokráte zdolal šestou Ufu poměrem 5:4. Avangard je vůbec nejlepším domácím celkem soutěže, na svém ledě odehrál osmadvacet utkání, přičemž prohrál pouze v devíti případech. Poslední prohra přišla proti Viťazu (2:3)
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Avangard Omsk a HK Soči.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Avangard Omsk – HK Soči

2:4

konec (0:1, 1:1, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 38. Beck (Šumakov, Franson), 59. J. Medveděv (Beck) – 18. Bakoš (Rykov, Barulin), 27. Bočarov (O'Dell), 50. Collins (Šmeljov, Bakoš), 51. Tomilin (Akmaldinov, Altybarmakjan)

Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Franson, J. Medveděv (C), Pokka, Pivcakin (A), Čudinov, Bondarev, Berezin, Jaremčuk – I. Michejev, Zernov (A), Širokov – Beck, Desharnais, Šumakov – K. Petrov, K. Semjonov, Stålberg – Manukjan, Stas, Košelev.

HK Soči: Barulin (Kočetkov) – J. Alexandrov, Jokipakka, Budkin, K. Vorobjov, D. Alexandrov, Pajgin, Rykov – Bočarov, R. Rosén, O'Dell (C) – Mosaljov (A), Collins (A), Bakoš – Šmeljov, Kaletnik, Archipov – Akmaldinov, Tomilin, Altybarmakjan.

Průběh zápasu
1. třetina
02:06 OMS 2 K. Semjonov, vysoká hůl
13:54 OMS 2 Pokka, podrážení
17:48 SOC 0:1 Bakoš (Rykov, Barulin)
Po 1. třetině
2. třetina
25:53 SOC 2 K. Vorobjov, držení
26:40 SOC 0:2 Bočarov (O'Dell)
37:45 OMS 1:2 Beck (Šumakov, Franson)
Po 2. třetině
3. třetina
47:58 OMS 2 Pokka, podrážení
49:45 SOC 1:3 Collins (Šmeljov, Bakoš)
50:02 SOC 1:4 Tomilin (Akmaldinov, Altybarmakjan)
58:26 OMS 2:4 J. Medveděv (Beck)
Konec