Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Sociedad San Sebastian – Espanyol Barcelona

3:2

konec (2:2)

14.01.2019, 21:00 • Estadio Municipal de Anoeta • 19. kolo • David Suchý

Tipsport: 2.28 3.23 3.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:11. (22:52:12)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Realu Sociedad, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, která nabídla celou řadu hezkých fotbalových momentů. Ve druhém poločase se diváci dočkali pouze jediné branky, o tu se postaral domácí José. Koncovka zápasu nám nabídla nápor katalánského celku, který dokonce hrál proti oslabenému soupeři. Nakonec ale tři body bere domácí celek.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Žlutou kartu dostává Gerónimo Rulli (Real Sociedad San Sebastian).

90+3

Domácí si pořádně koledují. Tentokráte si na vzdušnou nabídku naskočil hostující Naldo, který ale minul branku. Real Sociedad by uvítal konec zápasu.

90+2

José odkopl míč na jistotu do bezpečí, tam se ho ujal hostující López, který bleskovým způsobem dokráčel za půlící čáru.

90+1

V pokutovém území zůstal zcela osamocen hostující Dídac, který ale svůj střelecký pokus zakroutil nad branku. Rulli nemusel zasahovat.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Espanyol si vytváří opravdu velký tlak, na vyrovnání ale už nemá moc času.

88

Iglesias zkoušel zpětnou přihrávkou oslovit své kolegy, jenomže do nahrávky vložil kopačku protihráč. Následná rána od Lópeze směřovala do protihráče.

85

Oyarzabal se pokoušel prohnat po levém křídle, což se mu povedlo. Následné zakončení šajtlí ale dokázal zneškodnit hostující brankář López.

84

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Adnan Januzaj, přichází Igor Zubeldia.
Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Oscar Melendo, přichází Álex López.

84

Třetí rohový kop Espanyolu rozehrával Piatti, který centroval na přední tyč. Tam se k hlavičce dostal Dídac, jenž ale zamířil úplně mimo domácí branku.

83

Melendo šikovně roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal Rosales. Jeho centr směřoval do malého vápna, odkud hlavičkoval nad branku Iglesias.

82

Oyarzabal se sice dostal kolem jednoho z protihráčů, posléze se ale kolem něj seběhl hlouček protihráčů, který ho čistým způsobem obral o balón.

81

Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Real Sociedad stále vede o jednu branku, nicméně utkání dohrává bez vyloučeného Merina.

80

Piattimu uskočil míč daleko od kopačky, což pochopitelně hrálo do karet soupeři. Elustondo se tak bude moci ujmout autového vhazování.

79

Rulli tak opět rozehrával od své branky, tentokráte posílal míč kousek za půlící čáru, kde v hlavičkovém souboji uspěl hostující obránce Naldo.

78

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Esteban Granero, přichází Javi Puado.

77

Hezká souhra hráčů Espanyolu nakonec přinesla nepovedený centr v podání Lópeze, kulatý nesmysl doskákal daleko za brankovou lajnu.

76

76. Červená karta po 2. žluté

76

Tak pozor, domácí totiž budou dohrávat v desíti Již se žlutou kartou hrající Merino přišlápl Piattiho, za což si zasloužil druhou žlutou kartu.

76

Piatti se dostal k ráně zpoza pokutového území, jenomže pravačkou zamířil do protihráče. Poté musel zasahovat Rulli, avšak zakončení proběhlo z ofsajdu.

75

Espanyol je sice v posledních vteřinách více na míči, avšak se stále nachází daleko od branky soupeře, stejně tomu je také v těchto momentech.

74

Rulli se ujal odkopu od své branky, který se snažil poslat na hlavu Josého, což se málem povedlo. Nakonec se jako první dostal k míči obránce Naldo.

72

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Pablo Piatti.

70

Žlutou kartu dostává Naldo (Espanyol Barcelona).

69

Baptistao se na hranici pokutového území snažil prostrčit míč na Iglesiase, což sice nebylo špatné řešení, avšak jako první se dostal k balónu Rulli.

68

Také barcelonský Espanyol si vyzkoušel autové vhazování. Rosales si jako adresáta hodu vybral Melenda, který raději přenesl hru k levé postranní lajně.

67

Domácí se rozhodli uklidnit hru, přičemž se do rozehrávky zapojil také brankář Rulli, jehož polovysoký odkop přinesl zisk dalšího autového vhazování.

66

U postranní čáry dokázal zabojovat Elustondo, který tak vybojoval autové vhazování, ke kterému se postaví právě pravý bek ve službách San Sebastianu.

65

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Mikel Oyarzabal.

65

Žlutou kartu dostává Willian José (Real Sociedad San Sebastian).

64

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém poločase sledujeme vyrovnanou podívanou, přičemž mírně aktivnějším celkem je Espanyol.

64

Žlutou kartu dostává Dídac Vilà (Espanyol Barcelona).

63

63. Willian JOSÉ - 3:2

63

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Domácí si berou vedení zpět! Na zemi se sice ocitl Januzaj, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Proto se Merino odhodlal k centru na zadní tyč, kam si seběhl WILLIAM JOSÉ, jenž dopravil míč za padajícího brankáře Lópeze.

63

Katalánci se posléze chopili rohového kopu, který byl zakroucen k zadní tyči. Tam se do vzduchu vyhoupl López, jenž na míč ale vůbec nedoskočil.

62

Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Luca Sangalli, přichází Roberto López.

61

Žlutou kartu dostává Asier Illarramendi (Real Sociedad San Sebastian).

61

Espanyol zahrával standardku z velké vzdálenosti. I tentokráte se ve vzduchu prosadil Naldo, tentokráte jeho hlavičku odklidil jeden z protihráčů.

60

Hostující López celkem dlouho váhal, co s míčem. Nakonec se mu ho podařilo přenést na kopačku Dídaca, který z jedničky oslovil Iglesiase.

59

Následně se Merino ujal volného míče, který věnoval vedle stojícímu Elustondovi, jenž ale měl velké starosti s napadajícím Baptistaem.

58

Žlutou kartu dostává Héctor Moreno (Real Sociedad San Sebastian).

57

Dídac posílal do pokutového území hodně nebezpečný centr, který se ale nesetkal s dobrým zakončením. San Sebastian se na malý moment dostal k míči.

56

Llorente úspěšně přenesl hru na levou stranu, avšak Rosales si počínal hodně důrazně, na což doplatil. Hostující obránce se totiž srazil s protihráčem.

55

Jeho centr plachtil k malému vápnu, kde se do hlavičky dokázal natlačit forvard José, jenž ale zamířil nad branku. López tak nemusel zasahovat.

54

Posléze si míč naváděl k centru Muňoz, který alespoň vybojoval rohový kop z levé strany. K rozehrávce třetího rohu se staví záložník Januzaj.

53

López si dával s rozehrávkou od své branky celkem hodně načas, krátce poté si ale nedovoleným zákrokem pomohl Elustondo, jenž sestřelil Rocu.

52

Od levé autové čáry vhazoval Muňoz, který si vybral kolegu Juanmiho, jenž ale dlouho váhal s přihrávkou, kterou poslal mimo dosah Sangalliho.

51

Na vzdušnou nabídku si naskakoval López, který nehlavičkoval vůbec špatně. Jeho zakončení směřovalo vedle branky, Rulli tak bude vykopávat.

50

José se po souboji s Naldem ocitl na zemi, avšak nedovolený zákrok to nepřineslo. Na opačné straně si proti pravidlům počínal domácí Illarramendi.

49

Naldo raději zvolil zpětnou přihrávku až na brankáře Lópeze, který posléze celkem váhal. Nakonec se ale rozhodl oslovit vedle stojícího obránce Davida Lópeze.

48

Hned v samotném úvodu se po levém křídle proháněl hostující Granero, který se daleko nedostal. I tak se Espanyol usadil na útočné polovině.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned čtyři branky. San Sebastian vstoupil do tohoto zápasu velmi dobrým způsobem, už po třech minutách hry otevřel skóre Merino. Aby toho nebylo málo, tak o pět minut později navýšil vedení José. Espanyol Barcelona tak krátce po startu utkání musel dotahovat dvoubrankové manko, nakonec se mu ho podařilo vyrovnat. Nejprve se o kontaktní branku postaral Naldo, v první minutě nastaveného času si vlastní branku vstřelil Llorente.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1. Diego LLORENTE - 2:2

45+1

Espanyol právě vstřelil branku!
Tak to byla hodně šťastná branka pro hosty! López posílal z pravé strany do pokutového území centr, na který si na zadní tyči nabíhal Baptistao, jenž ale trefil pouze břevno. Míč se odrazil zpět před branku, kde ho nepochopitelně dopravil do vlastní sítě obránce DIEGO LLORENTE.

45+1

První poločas bude nastaven o dvě minuty.

45

Standardka pro Espanyol, i tentokráte se k míči staví záložník Granero, který svého času hrál i za Real Madrid.

44

Illarramendi se dostal do hodně nepříjemného obležení, který ale nedokázal přelstít odkopem na druhou stranu. Espanyol vybojoval ztracený míč zpět.

43

Žlutou kartu dostává Mikel Merino (Real Sociedad San Sebastian).

42

López svedl osobní souboj s Juanmim, přičemž se druhý jmenovaný nakonec dopustil útočného faulu. Espanyol okamžitě rozehrál volný kop nakrátko.

40

Série nedovolených zákroků pokračuje. Tentokráte se na zeleném pažitu ocitl domácí Junami, který tak vybojoval volný kop od postranní lajny.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Josého riskantní přenesení hry přeci jenom našlo kýženého adresáta, jenomže Merino záhy přišel o míč. San Sebastian opět běhá za protihráči.

37

Mezitím na zeleném pažitu skončil domácí Sangalli, který zřejmě schytal míčem do obličeje. Na nic vážného to nevypadá, lékaři se na hřiště nemuseli dostavit.

36

K oné rozehrávce se nakonec postavil zkušený Granero, jehož technická střela zamířila pouze do dobře postavení zdi. Espanyol bude ještě vhazovat.

35

San Sebastian opět přerušil hru, tentokráte se jednalo o faul v blízkosti pokutového území. Soupeř bude mít k dispozici přímý kop z lukrativní pozice.

34

Ihned po rozehrávce se San Sebastian vydal na útočnou polovinu, kde si ale faulem pomohl Juami. Na zemi se naopak ocitl hostující obránce Rosales.

33

Aby toho nebylo málo, tak i po malý moment později přišel faul. Tentokráte se o něj postaral Elustondo, jenž taktickým zákrokem zatáhl za dres Baptistaa.

32

32. NALDO - 2:1

32

Espanyol právě vstřelil branku!
Tak pozor, hosté totiž korigují nepříznivý výsledek! Katalánci zahrávali rohový kop z pravé strany, na který si na hranici malého vápna naskočil důrazný NALDO, jenž zamířil úplně mimo dosah Rulliho. Espanyol je zpátky v zápase!

32

Naldo to měl na dlouhou nohu, čehož mohl využít pozorný Elustondo, který ale šikovně pustil míč do autu. Další autové vhazování pro domácí mužstvo.

31

Napadající Iglesias si ale dokráčel pro útočný faul soupeře, Espanyol tak bude moci rozehrát volný kop. Hostující celek má velké problémy při přechodu do útoku.

30

Přenesení hry našlo u opačné lajny Elustonda, u kterého byl vzorný Dídac. Bude z toho autové vhazování San Sebastian, kterého se ujme Elustondo.

29

Po levém křídle se vydal Muňoz, který dokráčel až k brankové čáře, kde ještě udržel míč na noze. San Sebastian opět pokrývá útočnou polovinu.

24

V tuto chvíli nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, oba celky se dopouštějí celé řady nepřesností. San Sebastian je ale s míčem na polovině soupeře.

23

Nakonec z toho bylo autové vhazování pro domácí hráče, konkrétněji se o něj postaral obránce Muňoz, který si pro spolupráci vybral kolegu Merina.

22

Žlutou kartu dostává Sergi Darder (Espanyol Barcelona).

22

Dalekonosný pas zamířil až na kopačku brankáře Lópeze, který se rozhodl rozehrát nakrátko na Nalda, jenž ale nedokázal přenést hru na Rosalese.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme viděli dvě branky. O obě trefy se postaral San Sebastian, který tak zatím má dostačující náskok.

20

Dídac měl na levém křídle celkem dostatek času na centr, nicméně i přesto trefil protihráče do zad. Posléze si taktickým faulem pomohl právě Dídac.

19

Naldo byl donucen ke zpětné přihrávce na Lópeze, který posléze oslovil naběhnuvšího Dardera. Espanyol je nyní o něco aktivnějším celkem.

18

Moreno se jako první dostal k volnému míči, který se pokoušel přenést na levou stranu hrací plochy. Tam ale vzorně vystoupil z obrany pozorný Rosales.

17

Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Sangalli, který při napadání fauloval Dardera. Katalánci okamžitě rozehráli volný kop nakrátko.

16

Nicméně opakovaný záběr žádný ofsajd neprokázal, jednoznačně velká chyba pomezního rozhodčího. I přesto se López prezentoval dobrým zákrokem.

15

Domácí se dostali do pokutového území, kde se do vyložené šance dostal právě Juanmi, avšak ještě zakončení proběhlo z ofsajdového postavení.

14

Jenomže Granerovi se nepodařilo přejít dva protihráče, načež to Real Sociedad zkoušel rychlým protiútokem, během kterého Juanmi vybojoval aut.

13

U postranní čáry to celkem dobrým způsobem udělal hostující Rosales, který se obtočil kolem protihráče, načež konstruktivně rozehrál do strany.

12

Posléze to středem hrací plochy zkoušel domácí záložník Merino, který se ale nedostal z přehuštěného prostoru, hrát tedy může hostující Roca.

11

Na druhou stranu hrací plochy se vydal hostující Darder, který ale za obranou nedokázal najít Baptistaa, akce hostujícího celku tedy končí.

10

Posléze si s hracím předmětem zahrál také domácí brankář Rulli, který se rozhodl rozehrát do strany, kde ale jeho kolega přišel o hrací předmět.

9

Espanyol Barcelona se nyní usadil na útočné polovině, k ničemu nebezpečnému to ale zatím nevede. Míč má na své kopačce Melendo.

9

Žlutou kartu dostává David López (Espanyol Barcelona).

8

To je pro hostující celek opravdu hodně špatný vstup do zápasu, prohrávají totiž o dvě branky. Stále do konce zápasu zbývá dostatek času.

7

7. Willian JOSÉ - 2:0

7

Real Sociedad právě vstřelil branku!
K oné rozehrávce pokutového kopu se postavil WILLIAM JOSÉ, který zamířil k levé tyči, zatímco se hostující brankář López vydal přesně k opačné konstrukci.

7

Je tu pokutový kop pro domácí!

6

Espanyol Barcelona rozehrál volný kop nakrátko, postaral se o to záložník Darder, jenž oslovil vedle stojícího spoluhráče jménem Granero.

5

Ihned po rozehrávce to po levém křídle zkoušel hostující Granero, který se ale daleko s míčem nedostal. Nedovolený zákrok vytasil Illarramendi.

4

Hostující celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidě může obrátit.

3

3. Mikel MERINO - 1:0

3

Real Sociedad právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Na rohový kop si naskočil José, který orazítkoval pouze tyč. Od té se míč odrazil k MIKELU MERINOVI který už dopravil balón do sítě.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou v prvním poločase hrát zleva doprava.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Espanyol Barcelona

Na opačné straně stojí barcelonský Espanyol, který prožil povedený vstup do letošního ročníku, avšak poté se tabulkou propadl na dosavadní devátou pozici. Espanyol má na svém kontě čtyřiadvacet bodů, přičemž mu na pohárovou Evropu scház pouze čtyři body. Katalánci rovněž v minulém kole ukončili dlouhou zápasovou sérii bez zisku bodu, pro změnu uspěli na vlastním stadionu, kde se jim podařilo zdolat Leganés poměrem 1:0. Espanyol Barcelona se řadí mezi čtveřici nejhorších celků na hřištích soupeřů, celkem zde získal pouze šest bodů. Hůř je na tom už jen Leganés, Eibar a poslední nováček soutěže Huesca.
Real Sociedad San Sebastian

Fotbalisté Realu Sociedad letos neprožívají zrovna povedenou sezónu, v tuto chvíli se nachází na dvanácté pozici, což určitě nebylo cílem vedení klubu. San Sebastian ale v minulém kole dokázal ukončit čtyřzápasovou sérii bez zisku bodu, překvapivě totiž uspěl na hřišti Realu Madrid, kde zvítězil výsledkem 2:0. Real Sociedad se letos trápí v útoku, ten totiž nastřílel dvacet branek, což z něj dělá jeden z nejhorších v celé soutěži. Domácí celek dnešního utkání je na vlastním stadionu hodně špatný, v tabulce domácích týmů mu dokonce patří poslední pozice, neboť z osmi domácích zápasů zvítězil pouze v jediném případě.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Sociedad San Sebastian a Espanyol Barcelona.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Real Sociedad San Sebastian – Espanyol Barcelona

3:2

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 3. Merino, 7. José (pen.), 63. José (Merino) – 32. Naldo (Granero), 45+1. D. Llorente (vla.)

Karty:   33. A. Elustondo (RSC), 43. Merino (RSC), 58. H. Moreno (RSC), 61. Illarramendi (RSC), 65. José (RSC), 90+4. Rulli (RSC) – 9. David López (ESB), 22. Darder (ESB), 64. Vilà (ESB), 70. Naldo (ESB)   76. Merino (RSC)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:11.

Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Muñoz – Januzaj (84. Zubeldia), Illarramendi (C), Merino, Sangalli (62. Roberto López) – Juanmi (65. Oyarzabal), José.
Náhradníci: Moyà – Hernández, Bautista, Roberto López, Zaldúa, Zubeldia, Oyarzabal.

Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, David López (C), Naldo, Vilà – Melendo (84. Álex López), Darder (72. Piatti), Roca, Granero (78. Puado) – Baptistão, Iglesias.
Náhradníci: Roberto – Pedrosa, Javi López, Álex López, Puado, Piatti, V. Sánchez.

Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez