Menu

Hokej

NHL

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks

4:3

po prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

14.01.2019, 00:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • David Suchý

Tipsport: 1.84 4.11 3.69 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání:

1. Adam Lowry (WPG)
2. John Gibson (ANA) 4 inkasované branky, 28 zásahů
3. Bryan Little (WPG) 1+1 (02:47:55)
Československá stopa

Ondřej Kaše (ANA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:27
Statistiky utkání:

Střely na branku – 34:31.
Zblokované střely – 13:11.
Vyloučení – 3:4.
Využití přesilovek 1/4 – 0/3.
Vhazování – 24:32.
Je konec! Ačkoliv Anaheim dlouho sahal po vítězství, tak nakonec prohrává po prodloužení poměrem 2:3. Winnipeg se ve třetí třetině nemohl dostat k žádnému slibnému náporu, avšak nahození od modré čáry slavilo úspěch. Utkání se tak přeneslo do prodloužení, které hodně rychle mohl rozhodnout hostující Fowler. To se nepovedlo, naopak na druhé straně napálil brankovou konstrukci Connor. Utkání už spělo do samostatných nájezdů, avšak z jedné z posledních akcí rozhodl domácí Little.

Konec zápasu.

64:49

64:49 Bryan LITTLE - 4:3

64:49

Winnipeg právě vstřelil branku!
Tak přeci jenom jsme se dočkali branky! Na jedné straně zakončoval vedle branky Rakell, na té opačné je soupeř úspěšnější. Po levém křídle táhl přečíslení Little, který zakončoval pouze do brankáře. Ten ale vyrazil puk pouze před sebe, kde ho do branky došťoural právě BRYAN LITTLE.
Asistence: Jacob Trouba.

64:17

Gibson se musel opět činit, tentokráte vychytal Wheelera. Vypadá to, že ani pětiminutové prodloužení branku nenabídne.

63:30

Connor trefil pouze brankovou konstrukci!

63:04

Před malým momentem Connor nabíjel Tanevovi, jehož ránu zablokoval jeden z protihráčů. Každopádně se bude vhazovat před Gibsonem.

61:42

Winnipeg rozjížděl akci od svého pásma. Trouba předal na modrou čáru n Laineho, který trefil před sebou postaveného Lindholma.

60:50

Fowler se dostal do tutové šance, avšak forhendovou kličku nedokázal dotáhnout za zmateného brankáře. Na druhé straně musel zasahovat také Gibson.

60:10

První vhazování pětiminutového prodloužení vyšlo lépe hostujícímu celku, který začíná hodně opatrně. U puku se nachází Getzlaf.

60:01

Začalo prodloužení.
Je tomu skutečně tak. Dnešní utkání nabídlo hned šest branek, avšak stav je stále nerozhodný. Bude následovat pětiminutové prodloužení, po kterém mohou nastat samostatné nájezdy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje prodloužení?

Tipovat můžete do začátku prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:13

Rowney trefil hráče před sebou, posléze se puk dostal na střídačku. Mezitím do konce zápasu zbývá méně než minuta, zřejmě se bude prodlužovat.

59:00

Oddechový čas pro hosty.

58:26

Sledujeme celkem plynulou hru. O rychlou rozehrávku se postaral hostující obránce Manson, jehož ránu zkrotil Hellebuyck, jenž okamžitě rozehrál puk do strany na Troubu.

57:13

Lindholm nahazoval puk na branku, avšak Hellebuyck se zaskočit nenechal. I tak jsou hostující hráči nyní aktivnější, na led se dostal také český forvard Kaše.

56:26

Nahozený puk se snažil dojet hostující Fowler, což se mu nakonec nepodařilo. Winnipeg se celkem zbytečným způsobem zbavil puku, se kterým nyní hraje Manson.

55:21

Rakell nahazoval do předbrankového prostoru, kde ale nikdo ze spoluhráčů netečoval. Posléze se podobným způsobem prezentoval také obránce Lindholm.

54:05

54:05 Ben CHIAROT - 3:3

54:05

Winnipeg právě vstřelil branku!
Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Tanev poslal puk na modrou čáru, kde se k nahození na branku dostal BEN CHIAROT, jehož rána skončila až v brance. Dost možná jí ještě tečoval jeden z hostujících hráčů, každopádně máme opět srovnáno.
Asistence: Brandon Tanev, Andrew Copp.

53:45

Zpoza vlastní branky vyjel domácí Morrow, který se ve středním pásmu vyhnul Sherwoodovi, načež se dostal za modrou čáru. Jets konečně sevřeli svého protivníka.

53:13

Hellebuyck vyrazil kotouč pouze před sebe, avšak Rowney k němu měl o něco dál. Anaheim je v útočném pásmu, kde se snaží nasbírat cenné vteřinky.

52:03

V krátkém časovém sledu tady máme další zakázané uvolnění. Tentokráte se bude vhazovat v obranném pásmu Jets, na buly se staví hostující Rowney.

51:14

Staňte se fanoušky NHL.cz!

51:14

Anaheim se snaží svého soupeře nepustit do jeho vlastního pásma. Nyní to ale rozehrávkou nevyšlo Keslerovi, jehož přihrávka směřovala přes všechny čáry – icing.

49:00

Laine si hodil kotouč na forhend, avšak poté našel lapačku hostujícího brankáře. Hra je přerušena, vhazovat se bude po pravici amerického brankáře.

48:13

Tady se zřejmě mohlo vylučovat. Scheifele totiž přišel o hokejku, avšak hlavní sudí nechali pokračovat ve hře. Před malým momentem to u hrazení zvládl Fowler.

47:03

Mezi kruhy si nyní sjel domácí Copp, který mířil mezi betony. Gibson si totiž zakončení pohlídal, Anaheim tak stále vede o jednu branku.

46:13

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ryan Kesler – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Brendan Lemieux – 2 min., hrubost).

46:06

Ritchie se jako první dostal k volnému kotouči, který okamžitě nahodil na druhou stranku. Chvíli poté si střeleckou pozici hledal Morrow, jenž ale mířil přímo doprostřed branky.

45:15

Wheeler dokázal přeposlat přihrávku na Scheifeleho, který byl v tísni několika protihráčů. Druhý jmenovaný se ke střele nedostal, pochvalu si zaslouží hostující obrana.

44:07

Silfverberg nedokázal za sebe prodloužit prudkou přihrávku, na modré čáře totiž zapracoval jeden z protihráčů. Anaheimu se ale daří odrážet útočné výpady soupeře.

43:13

Ritchie si to namířil k pravému kruhu, odkud střelou švihem prověřil Hellebuycka, který puk neudržel. Kačeři tak okamžitě rozjeli rychlou kombinaci.

42:03

Manson se rozhodl odehrát puk na jistotu na Fowlera, který po přejetí červené čáry nahazoval na druhou stranu, kde se jako první dostal k touši Trouba.

41:11

Gibson nyní podržel svůj celek. Od modré čáry nahazoval na branku jeden z domácích, následně se velmi dobrou tečí prezentoval Tanav, nicméně hostující brankář předvedl reflexivní zákrok.

40:10

Úvodní vhazování třetí třetiny vyznělo mnohem lépe pro hostující mužstvo. Anaheim chtěl puk vyhodit do pásma soupeře, jenomže touš se dostal na střídačku.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou také druhou periodu, která nám nabídla další dvě branky. Winnipeg vstoupil do třetiny velmi dobře, vyrovnávací branku totiž obstaral Laine. Posléze se výrazně projevil také Anaheim, avšak dlouhou dobu jsme sledovali nerozhodný výsledek. Před koncem třetí třetiny opět udeřil Anaheim, tentokráte se prosadil Cogliano, jenž z úhlu překvapil brankáře Hellebuycka.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:17

První formace Jets se celkem snadným způsobem dostala za branku soupeře, jenomže hosté vyhodili do bezpečí. Hrací předmět se nyní nachází ve středním pásmu.

38:05

Getzlaf měl celkem dostatek času na kombinaci, pro spolupráci si vybral Kašeho, který trefil protihráče do nohy. Domácí se dostali do pásma, jenomže Gibson vychytal Taneva.

37:21

Nahození od modré čáry minulo domácí svatyni, posléze ještě dohrál situaci hostující Ritchie, jenž u levého hrazení poslal k zemi jednoho z protihráčů.

35:48

35:48 Andrew COGLIANO - 2:3

35:48

Anaheim právě vstřelil branku!
Hosté se opět dostávají do vedení! ANDREW COGLIANO zavezl puk do útočného pásma, posléze si ho za brankou vyměnil s Rowneym, načež to zkusil z velice ostrého úhlu, avšak kotouč nakonec prošel přes bližší tyč až do sítě. Hellebuyck určitě nemá čisté svědomí.
Asistence: Carter Rowney, Daniel Sprong.

34:05

Ihned po vhazování se do puku opřel finský zadák Niku, který dělovkou zamířil vedle branky. Laine ještě udržel puk před modrou čárou, momentálně o něj bojuje Little.

33:03

Na opačném pólu hrací plochy měl celkem dostatek prostoru na zakončení obránce Morrow, který zamířil do výstroje Gibsona. Následuje komerční přestávka.

32:21

Sprong to zkoušel vzít na sebe, následně se pokusil zakončit z velice ostrého úhlu, nicméně trefil pouze vnější stranku brankové konstrukce. Anaheim je nyní živější.

31:01

Lindholm vypálil velice tvrdě od modré čáry, následně se před Hellebuyckem strl menší závar, avšak zakončující Ritchie nedopravil puk do odkryté branky.

30:11

Kačeři rozjeli klasický přesilovkový kolotoč, načež se ke střeleckému pokusu dostal Rakell, jenž napálil pouze brankáře. Winnipeg se stačil osvobodit.

29:33

Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Brendan Lemieux – 2 min., držení).

29:07

Kaše bojoval u mantinelu s protihráčem, nakonec se jeho formace nastěhovala před branku soupeře, kde si ale domácí počínali hodně důrazně, avšak v rámci pravidel.

28:10

Na opačné straně se Wheelerovi nepodařilo předat do tandemu na Connora, což přineslo slušnou šanci pro Lindholma. Švédské obránce trefil pouze domácího brankáře do betonu.

27:25

Puk se snažil protečovat do útočného pásma hostující Getzlaf, avšak přihrával pouze do brusle protihráče. Posléze si Hellebuyck přeci jenom připsal zákrok.

26:07

Hra se vrátila zpět před branku Hellebuycka, kde se vhazovalo. Bule tentokráte vyzněla pro domácí, v souboji dvou sedmnáctek totiž uspěl forvard Lowry.

25:11

Domácí se opět rychle nastěhovali blízko Gibsonovi. Connor to zkoušel na bližší tyč, jenomže puk skončil kousek vedle. Anaheim je pod tlakem, Gibson ale odolává.

24:04

Máme tu další zakázané uvolnění. Winnipeg totiž vyhodil přes všechny čáry, konkrétněji se o to postaral Trouba, jehož kolega byl u puku jako druhý.

23:45

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Josh Manson – 2 min., vysoká hůl).

23:11

Kačeři se pokoušeli o rychlou odpověď, Kesler ale u bližší tyče neuspěl. Na druhé straně se za pukem dostával Appleton, který byl v rychlostním souboji pomalejší.

22:24

22:24 Patrik LAINE - 2:2

22:24

Winnipeg právě vstřelil branku!
Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Po pravém křídle se dokázal prohnat Little, který v tandemu našel kolegu PATRIKA LAINEHO, jenž dělovkou z první propálil brankáře Gibsona, který na střelu do horní části branky nedosáhl.
Asistence: Bryan Little.

22:17

Wheelerovi se nepodařilo předat puk do tandemu na Connora, nicméně i tak se domácí zdrželi v pásmu. Posléze se na druhou stranu dostal Montour, který zaměstnal Hellebuycka.

21:01

Za brankou operoval právě Lowry, který poté předal na modrou čáru na Troubu, po jehož přihrávce nahazoval na Gibsona obránce Morrissey.

20:10

Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, tentokráte se dokázal prosadit Lowry. Domácí okamžitě nahodili puk za branku soupeře.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou úvodní periodu, která nám přinesla celkem zajímavou podívanou. Anaheim se totiž dostal do bleskového vedení, načež se jeho soupeř dlouho rozkoukával. Také Winnipeg si připsal několik zajímavých pokusů, avšak druhé slovo měl opět soupeř, který využil rychlý protiútok. Winnipeg se nakonec snížení přeci jenom dočkal, v poslední minutě první třetiny využil přesilovou hru domácí Wheeler.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:00

19:00 Blake WHEELER - 1:2

19:00

Winnipeg právě vstřelil branku!
Domácí přesilovou hru nakonec využívají! Krátká kombinace v pravé části třetiny přinesla zakončení zápěstím v podání BLAKEA WHEELERA, které skončilo přesně u bližší tyče. Kus práce předvedl také Connor, jenž výborně stínoval brankáři Gibsonovi.
Asistence: Mark Scheifele, Josh Morrissey.

18:32

Winnipegu se ani tato přesilová hra moc nedaří. Hráči v modrém se sice dostali ke kombinaci v útočném pásmu, následně ale Wheelerovu přihrávku zablokoval Silfverberg.

18:01

Důraz domácích přinesl zisk kotouče, načež se Lemieux otáčel kolem branky soupeře, avšak následné zakončení neskončilo v brance. Anaheim podniká další protiakci.

17:38

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Nick Ritchie – 2 min., držení).

16:14

16:14 Rickard RAKELL - 0:2

16:14

Anaheim právě vstřelil branku!
Z rychlého protiútoku je tu druhá branka Ducks! Anaheim se vydal středem hrací plochy, po přejetí modré čáry měl hodně prostoru na zakončení RICKARD RAKELL, který zamířil přesně pod břevno. Hellebuyck si na puk zřejmě sáhl, nicméně to v konečném součtu nehrálo žádnou roli.
Asistence: Carter Rowney, Daniel Sprong.

16:11

Gibson hokejkou vyrazil puk za sebe, následně si jeden z domácích pomohl držením, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Nyní sledujeme hru plnou nepřesností.

15:11

Appleton si sám nahodil puk do pásma, načež ho ještě dokázal dojet. Na druhé straně se k propagačnímu zakončení dostal Kaše, který ale minul branku. Český forvard následně zakončoval do výstroje Hellebuycka.

14:04

Laine si počkal na kolegu Scheifeleho, který byl u hrazení obrán o puk. I tak se kanadský forvard dostal zpět k hracímu předmětu, který soupeř stále nahání po svém pásmu.

13:13

Před branku si sjížděl domácí Connor, který ale tečoval puk z velké blízkosti. Gibson si připsal celkem snadný zákrok, následně se na ledovou plochu dostala druhá formace Jets.

12:21

Odražený puk sebral domácí Tanev, který si nabruslil až k levému kruhu, kde jeho zakončení přizvedl do ochranné sítě Fowler. Winnipeg ale vybojoval pásmo.

11:17

Rakell se prezentoval nepovedenou přihrávkou, která vyhnala jeho formaci z útočného pásma. Kačeři tak budou muset založit další akci od své branky.

10:41

Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Adam Lowry – 2 min., hákování).

10:21

Hostující obránce Fowler se dokázal vyhnout soupeři, avšak poté trefil pouze tyč. Další velká šance pro Anaheim, hosté ale budou hrát přesilovou hru.

09:10

Jako první se k volnému kotouči dostal Kaše, kterého ale nepříjemně dohrál Trouba. Domácí se následně dostali před branku soupeře, bekhend od Nikua ale neslavil úspěch.

08:05

Ve středním pásmu číhal hostující Fowler, který nakonec zkusil štěstí z velkého úhlu. Domácí brankář vyrazil puk před sebe, následně pálil vedle branky Cogliano.

07:02

Gibson si připsal další zákrok, tentokráte to od modré čáry zkoušel talentovaný Laine. Hostující brankář předvedl jistý zákrok, hra je opět přerušena.

06:01

Winnipeg se ihned po vhazování usadil v útočném pásmu, načež se do vyložené šance dostal Scheifele, který ale z úhlu nevyzrál na sedícího Gibsona.

05:11

Na ledovou plochu se dostala čtvrtá formace Jets. Copp si za brankou vybral Appletona, který ještě přihrával před branku, kde ale nebyl nikdo ze spoluhráčů.

05:08

Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Jake Dotchin – 2 min., hákování).

04:21

Henrique byl vykázán z vhazování, nahradil ho český forvard Kaše, jenž uspěl. Jeho formace nahazovala puk do pásma, Hellebuyck si ho u hrazení ale pohlídal.

03:15

Ihned poté se ke střeleckému pokusu dostal Rakell, jenž trefil pouze vyrážečku Hellebuycka. Winnipeg se daleko s pukem nedostal, naopak hraje soupeř.

02:19

02:19 Brian GIBBONS - 0:1

02:19

Anaheim právě vstřelil branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Kačeři se na dlouhou dobu usadili v pásmu soupeře, posléze se k nahození od levého kruhu dostal BRIAN GIBBONS, jehož ránu si bruslí srazil do branky jeden z protihráčů, který chtěl puk odkopnout do bezpečí.
Asistence: Brandon Montour, Carter Rowney.

02:05

S pukem si zahrál brankář Hellebuyck, který v tísni volal přihrávku podél hrazení. Poté se k zakončení dostal Sherwood, jenž ale vypálil pouze do zadního mantinelu.

01:01

Nahozený puk směřoval za branku Hellebuycka, kam se jako první dostal obránce Morrissey. Hra se tak poprvé dostane před Gibsona, kde se bude vhazovat.

00:10

Úvodní vhazování první periody dopadlo lépe pro hostující celek, konkrétněji se na vhazování prosadil Getzlaf. Anaheim založil úvodní akci.

00:01

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Úvodní sestavy:

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Chiarot, D. Kulikov, Morrow, Niku – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Roslovic, Little (A), Laine – B. Tanev, Lowry, Perreault – Appleton, Copp, Lemieux.

Anaheim Ducks: Gibson (Ch. Johnson) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Dotchin, Ja. Larsson – Sprong, Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler, Cogliano – O. Kaše, Henrique (A), N. Ritchie – Gibbons, Rowney, Sherwood.

Rozhodčí: StLaurent, Charron – Alphonso, Barton.
Anaheim Ducks

Na opačné straně stojí Anaheim, který naopak podává kolísavé výkony. Kačeři se po pětačtyřiceti zápasech nacházejí na deváté pozici, přičemž na vedoucí Calgary ztrácí už šestnáct bodů. Anaheim se v posledních dnech nepotýká s dobrou formou, na vítězství čeká už deset ligových zápasů. To poslední se uskutečnilo před necelým měsícem, tehdy Anaheim uspěl na ledě Pittsburghu. Anaheimu se na kluzištích soupeřů vůbec nedaří, v západní konferenci je totiž třetím nejhorším celkem, hůře je na tom už jen St. Louis a Los Angeles. Anaheimu nehrají do karet ani vzájemné zápasy, z posledních čtyř vyhrál pouze jediný.

Nejproduktivnější hráči:

Ryan Getzlaf – 31 bodů (10+21)
Adam Henrique – 25 bodů (8+17)
Brandon Montour – 21 bodů (5+16)
Winnipeg Jets

Hokejisté Winnipegu letos předvádějí velice sympatické výkony, díky kterým se drží na průběžné třetí pozici západní konference. Winnipeg má na svém kontě osmapadesát bodů, nicméně stejný bodový zisk mají také další dva celky. Domácí celek dnešního utkání vyhrál tři z posledních čtyř posledních zápasů, ten jediný prohrál na ledě Minnesoty, kde prohrál poměrem 2:3. Winnipegu se ale na domácím ledě celkem daří, v tabulce domácích celků se nachází na druhé pozici, na vedoucí San Jose mu schází pouze lepší skóre. Winnipeg se navíc opírá o velmi produktivní útok, který je v západní konference třetí neproduktivnější.

Nejproduktivnější hráči:

Blake Wheeler – 57 bodů (8+49)
Mark Scheifele – 55 bodů (24+31)
Kyle Connor– 34 bodů (16+18)

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Winnipeg Jets a Anaheim Ducks.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks

4:3

po prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Wheeler (Scheifele, Morrissey), 23. Laine (Little), 55. Chiarot (B. Tanev, Copp), 65. Little (Trouba) – 3. Gibbons (Montour, Rowney), 17. Rakell (Rowney, Sprong), 36. Cogliano (Sprong, Rowney)

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Chiarot, D. Kulikov, Morrow, Niku – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Roslovic, Little (A), Laine – B. Tanev, Lowry, Perreault – Appleton, Copp, Lemieux.

Anaheim Ducks: Gibson (Ch. Johnson) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Fowler, Dotchin, Ja. Larsson – Sprong, Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler, Cogliano – O. Kaše, Henrique (A), N. Ritchie – Gibbons, Rowney, Sherwood.

Rozhodčí: StLaurent, Charron – Alphonso, Barton

Průběh zápasu
1. třetina
02:19 ANA 0:1 Gibbons (Montour, Rowney)
05:08 ANA 2 Dotchin, hákování
10:41 WPG 2 Lowry, hákování
16:14 ANA 0:2 Rakell (Rowney, Sprong)
17:38 ANA 2 N. Ritchie, držení
19:00 WPG 1:2 Wheeler (Scheifele, Morrissey)
Po 1. třetině
2. třetina
22:24 WPG 2:2 Laine (Little)
23:45 ANA 2 Manson, vysoká hůl
29:33 WPG 2 Lemieux, držení
35:48 ANA 2:3 Cogliano (Sprong, Rowney)
Po 2. třetině
3. třetina
46:13 ANA 2 Kesler, hrubost
WPG 2 Lemieux, hrubost
54:05 WPG 3:3 Chiarot (B. Tanev, Copp)
Po 3. třetině
Prodloužení
64:49 WPG 4:3 Little (Trouba)
po prodl.