Menu

Další

Biatlon

SP - štafeta žen, 4x6 km, Oberhof

Vítěz: Rusko

konec

13.01.2019, 11:45 • Oberhof (Německo) • Karel Jedlička

Z dnešního přenosu je to ode mě vše, za necelou hodinku vyjedou do areálu muži a my se můžeme těšit na další napínavou podívanou. Štafetou žen Vás dnes provedl Karel Jedlička.
Hezké nedělní odpoledne! (13:36:43)
Nejlepší individuální výkon celého závodu podala Anastasia Kuzminová, která poslední úsek zvldála v čase 18:08,9, Slovensku to stačilo na posun z druhé desítky na konečné 6. místo. Na pomyslných individuálních stupních vítězů by stanuly ještě Tirill Eckhoffová (18:34,2) a Markéta Davidová (18:51,5), pátý nejlepší čas měla Eva Puskarčíková (19:10,0). Veronice Vítkové trval její úsek 20:00,6 a Lucii Charvátové 21:20,9.
Oberhof tedy nakonec trochu nečekaně přinesl českému biatlonu zase medailovou radost, když poprvé od ukončení kariéry Gabriely Koukalové vybojovala stupně vítězů česká ženská štafeta.
Na prvním úseku sice Lucie Charvátová po výborném startu obkroužila na stojce trestné kolo, jak se ale později ukázalo, s výjimkou vítězných Rusek a čtvrtých Norek na ně musely postupně i ostatní štafety a většinou opakovaně.
Veronika Vítková přebírala na 13. a předávala na 12. příčce, velký vzestup zařídila až Markéta Davidová. Ta nemusela ani jednou opravovat, na svém úseku byla vůbec nejrychlejší a vyšvihla českou štafetu na 4. místo do bojů o medaile. Ty nakonec opravdu vybojovala skvělá Eva Puskarčíková, která na svém úseku díky přesné střelbě s jedinou opravou překonala Francouzku Bescondovou a v závěrečném kole odolala i náporu Norky Eckhoffové. Češky dokonce zaostaly jen o tři vteřinky za domácím Německem.
O kolapsu po prvním úseku vedoucích Italek již byla řeč, v polovině závodu převzaly vedení díky Hildebrandové Němky, jimž sekundovala pouze štafeta Ruska s obdivuhodně debutující Kuklinovou. O vítězi rozhodla až poslední střelba a selhání Denise Herrmannové – Německo poprvé ochutnalo trestné kolo a Jekatěrina Jurlovová-Perchtová dovezla s pohodlným náskokem do cíle na prvním místě ruský kvartet.

Konečné pořadí:
1. RUSKO (Pavlovová, Vasiljevová, Kuklinová, Jurlovová-Perchtová) 1:18:46,3 (0+8)
2. NĚMECKO (Horchlerová, Hildebrandová, Preussová, Herrmannová) +33,5 (2+10)
3. ČESKO (Charvátová, Vítková, Davidová, Puskarčíková) +36,7 (1+6)
4. NORSKO (Brun-Lieová, Tandrevoldová, Knottenová, Eckhoffová) +50,6 (0+9)
5. FRANCIE (Chevalierová, Aymonierová, Braisazová, Bescondová) +1:08,4 (3+15)
6. SLOVENSKO (I. Fialková, P. Fialková, Poliaková, Kuzminová) +2:45,0 (3+11)
7. ŠVÉDSKO (Perssonová, Brorssonová, Magnussonová, Öbergová) +3:04,9 (2+14)
8. UKRAJINA (Žuravoková, Džimová, Semerenková, Merkušinová) +3:06,5 (2+7)
9. BĚLORUSKO (Alimbekavová, Krjuková, Solová, Kručinkinová) +3:19,9 (1+16)
10. ŠVÝCARSKO (A. Gasparinová, E. Gasparinová, Häckiová, Meinenová) +3:56,6 (4+14)
11. POLSKO (Zbylutová, Hojniszová, Pitońová, Żuková) +5:02,1 (5+12)
12. USA (Dunkleeová, Eganová, Reidová, Dreissigackerová) +5:35,8 (5+16)
13. KANADA (Beaudryová, Lunderová, Bankesová, Crawfordová) +5:58,8 (4+15)
14. BULHARSKO (Kadevová, Jordanovová, Todorovová, Stojanovová) +6:07,7 (4+12)
15. ITÁLIE (Vittozziová, Gontierová, Runggaldierová, Sanfilippová) +6:22,0 (8+13)
16. ČÍNA (Tchang, Čang, Meng, Čchu) +6:59,0 (2+11)
...
17. Estonsko, 18. Jižní Korea, 19. Slovinsko, 20. Finsko, 21. Japonsko – předjety o kolo, 22. Rakousko – odstoupilo

Závod skončil.

cíl

Naopak mezi velké poražené závodu se řadí Itálie, která po úseku Vittozziové vedla, ale pak následovalo neskutečné selhání Gontierové, která netrefila žádnou z osmi ran vestoje, a vítězky předchozího dílu Světového poháru dojíždějí až na 15. místě.

cíl

Pátá dojela do cíle Francie (+1:08,4), s propastným odstupem 2:45 minuty následují další štafety – Kuzminová udržela na výborném šestém místě Slovenky, do desítky se ještě vešly Švédsko, Ukrajina, Bělorusko a Švýcarsko.

cíl

radost stříbrných Němek a bronzových Češek

cíl

Eva to zvládla, dojela těsně za Němkou, odolala ataku Norska a Česko má bronz! Smetanova Vltava zní z amplionů na oslavu velikého českého úspěchu.

cíl

Jekatěrina Jurlovová-Perchtová finišuje pro zlato

cíl

Vítězkami závodu se stávají Rusky, Jekatěrina Jurlovová-Perchtová je v cíli s ruskou vlajkou.

4

Kuzminová vytáhla mezitím Slovensko na šesté místo.

4

500 metrů před cílem už je to jen o 6,6 vteřiny, Herrmannová Evě uniká a Norka se zezadu blíží. To jsou nervy!

4

Po 800 metrech už vede Eva před Norkou jen o 12,6 vteřiny, zato Bescondová Eckhoffové nestačí a do bojů o medaile nezasáhne.

4

O brambory se utkají Norsko s Francií, nebo že by ještě rychlonohé biatlonistky Eckhoffová s Bescondovou zkusily dohnat manko 23 vteřin na Puskarčíkovou?

4

poslední česká střelba

4

Eva Puskarčíková pouze jednou opravovala a ze střelnice vyjela těsně před Němkou!

4

Jurlovová vystřílela zlato pro Rusko

4

Domácí biatlonistka vestoje naprosto selhala, čekají ji dvě trestná kola! Jurlovová dvakrát dobíjela, ale zlato má dnes Rusko v kapse.

4

Denise Herrmannová versus Jekatěrina Jurlovová-Perchtová! Závod rozhodne poslední střelba, diváci s napětím drží palce.

4

Anastasia Kuzminová polepšila slovenské štafetě na 11. místo, její ztráta je téměř čtyřminutová.

4

Herrmannová uniká, na mezičase 3,5 km vede o 13 vteřin před Jurlovovou, ovšem Eva Puskarčíková nijak výrazně nezaostala, jede stále osamoceně na třetím místě s odstupem minuty a devíti vteřin, tedy půl minuty před čtvrtou Tirill Eckhoffovou.

4

Rodí se úžasný výsledek, ve který asi čeští fanoušci po předchozích závodech ani nedoufali. Pokud Eva Puskarčíková nevytuhne běžecky či úplně nepokazí poslední položku, bude mít český biatlon druhou medaili v sezóně!

4

Naděje na medaili kromě Merkušinové ještě neztrácí Eckhoffová ani Meinenová, Bescondová je sedmá 43 vteřin za Puskarčíkovou.

4

Eva Puskarčíková vybílila terče, Francouzka naopak míří na trestné kolo a Česko jede osamoceně třetí! Na čtvrtou Ukrajinu má Eva k dobru více než půl minuty.

4

střelba vleže Herrmannové a Jurlovové

4

Denise Herrmannová se v mlze a sněhu popasovala se střelbou vleže na jedničku, nezaváhala však ani Jurlovová-Perchtová, která rychle zvládla jednu opravu a ztrácí stále jen 8,5 vteřiny.

4

Puskarčíková stíhá Bescondovou

4

Na mezičase 1,5 km získala Herrmannová jen další vteřinku k dobru, manko Bescondové naopak narůstá výrazněji. Za zády se jí stále drží Eva Puskarčíková.

4

Eva Puskarčíková bohužel nabrala za 800 metrů dalších 11 vteřin ztrátu, ovšem ďábelskému tempu Herrmannové nestačí Bescondová ani další biatlonistky.

4

Herrmannová patří k nejrychlejším ženám ve Světovém poháru a už na úvodních stovkách metrů s ní neudržela Jurlovová-Perchtová kontakt, Rusko na mezičase 0,8 km ztrácí 4,7 vteřiny.

3

Třetí Francie ztrácí 40 vteřin, čtvrté Česko po skvělém výkonu Davidové jen 46. Na další duo Švýcarsko, Ukrajina dostala Eva Puskarčíková do vínku půlminutový náskok. Blíží se nejlepší český výsledek posledních dvou let!

3

spurt Preusseové a Kuklinové o vítězství ve třetím úseku

3

Němky a Rusky předaly prakticky současně, do závěrečného úseku vyráží bok po boku Jekatěrina Jurlovová-Perchtová (RUS) a Denise Herrmannová (GER).

3

Kuklinová se zřejmě trochu utavila, Preussová ji už před stadionem dojela.

3

Úžasný běh předvádí na trati nejmladší česká závodnice, manko již na mezičase 4,8 km stáhla pod minutu, její odstup na rychlou Braisazovou je ovšem konstantní. Dvacet vteřin k dobru mají Češky na pátou Ukrajinu a šesté Švýcarsko, ještě o kousek víc na sedmé Norsko!

3

Zřejmě konec nadějí pro Slovensko, kromě řady jiných nezvládla střelbu vestoje ani Tereza Poliaková, která si přidá dva trestné ovály navíc.

3

Markéta Davidová vysypala zásobník do terče bez jediné chybičky a jde na fantastické čtvrté místo, pouhých 10 vteřin ji dělí od třetí Braisazové!

3

Tři opravy také pro Francii, Švýcarky, Polky i Bělorusky jdou na trestné kolo.

3

Famózně rychlá a přesná střelba vyšvihla do čela závodu ruskou debutantku Larissu Kuklinovou. Domácí Preussová byla nucena třikrát opravovat nepřesnosti a po šesté položce ztrácí 16,6 vteřiny.

3

Markéta Davidová pádí do kopce

3

Markéta Davidová se prohnala ve stoupání kolem Polky Pitońové a posouvá se na šesté místo! Zatím je rychlejší než ona pouze Francouzka Braisazová.

pořadí po 5. střelbě

3

Italku Runggaldierovou na úvod jejího úseku zbrzdila další kuriózní chyba – absence povinného kotníkového čipu. Pro Itálii to je šílený závod, další trestné kolo a až 17. místo, přičemž obhájkyním vítězství z Hochfilzenu reálně hrozí dojetí o celé kolo.

3

Sníh na trestném kole rozbrázdila po této střelbě z čelních štafet pouze Magnussonová, což je už definitivní konec nadějí pro minule stříbrné Švédky.

3

Bezchybná byla Poliaková a také Davidová, Slovenka si střelbu trochu déle pohlídala a je osmá, Češka jede zhruba dvacet metrů za ní devátá.

3

Tato střelba zatím velké posuny pořadím nepřináší, Norka musela třikrát dobíjet, ale udržela se na třetí příčce před Francií, Švýcarskem a Polskem.

3

Preussová zvládla úvodní ležku s jedním dobíjením, Kuklinová však netrpí začátečnickou trémou, skolila všechny terče na první dobrou a stáhla odstup na 8,5 vteřiny.

3

Tereza Poliaková (+1:10,8) jede stále v tandemu se Švýcarkou na 6.-7. místě, Markéta Davidová (+1:34,2) se posunula na devátou příčku.

3

A na mezičase 1,5 km uprostřed táhlého stoupání už Braisazová Norku téměř docvakla. Francie i s dvěma trestnými koly bojuje o vítězství v závodě.

3

Na třetí úsek vyrazila jako žíznivá střela Justine Braisazová, za 800 metrů od startu stáhla deset vteřin, ujela Polce Pitońové a dotahuje třetí Norku Knottenovou. Rusko a Norsko mají na tomto úseku nejméně zkušené závodnice.

2

Další pád, do něhož se na rovince zapletly Američanka s Běloruskou, pomohl české štafetě se mírně přiblížit. Vítková předává Markétě Davidové na 12. místě se ztrátou 1:43,6.

2

Paulina Fialková vysílá na trať Poliakovou z šesté příčky, její odstup činí 1:07,9, v patách má slovenská biatlonistka Švýcarku Häckiovou.

2

předávka německé štafety

2

Franziska Hildebrandová dovezla německou štafetu i s pádem obdivuhodně na prvním místě, za její jmenovkyní Preussovou vyrazila na trať za Rusko debutantka ve Světovém poháru Larissa Kuklinová s odstupem 14 vteřin. Třetí Norsko má v polovině závodu manko 32, Francie a Polsko 50 sekund.

2

Hildebrandové to jede i na běžkách a pár vteřinek na Rusku najela. Zato třetí Norka její náskok malinko ukrajuje. Na mezičase 5,5 km je Vítková stále dvanáctá, její odstup však narůstá.

2

3:19 minuty činí po hrůzostrašné střelbě bez jediného zásahu ztráta sedmnácté Italky, která do tohoto úseku vyjížděla na čele...

2

pořadí po 4. střelbě

2

Tahle stojka tedy doslova znovu rozdala karty, s německou štafetou je v kontaktu pouze Ruska Vasiljevová, tedy závodnice, které měly hned v prvním okruhu ošklivý pád. Třetí Norsko ztrácí 38 vteřin, těsně pod minutu ještě jede Bulharka, Polka, Francouzka a Švýcarka. Slovensko se propadlo na 8. místo, ale Fialková nemá velkou ztrátu na štafety před sebou.

2

Skvěle! Veronika Vítková zastřílela bezchybně, posouvá se na 12. místo a jen sedm sekund ji dělí od devátého Běloruska.

2

Na trestné kolo musí i dosud vedoucí Eganová a propadá se až na 10. místo, tahle stojka pořádně promíchala pořadím.

2

Naopak Paulina Fialková nezvládla opravy a přidává si 150 metrů, nejhůře pak dopadla Gontierová, která netrefila ani jediný terč, je to neuvěřitelných pět trestných kol!

2

Praporek poletuje jako pominutý, přesto Franziska Hildebrandová opět zastřílela skvěle a půjde do vedení!

2

průjezd Veroniky Vítkové mezičasem

2

Veronika Vítková od střelnice nabrala dalších 18 vteřin ztrátu a jede bohužel zcela osamoceně na 14. místě.

2

Na mezičase 3,5 km jede osamoceně v čele skvěle bruslící Clare Eganová z USA, Německo ztrácí 9, Norsko a Slovensko 13 vteřin, Bulharsko 18 a Rusko 20. Takto vypadá vedoucí skupina závodu.

pořadí po 3. střelbě

2

Česko ztrácí po dvou dobíjeních Veroniky Vítkové 1:15 a je čtrnácté o deset vteřin za Švédskem, za které musela obkroužit trestný ovál Brorssonová.

2

Už druhé trestné kolo v závodě připisuje Francie. Čtvrté je Norsko, páté Slovensko a šesté Rusko, Itálie se propadla s půlminutovou ztrátou na 7. příčku.

2

Naopak Franziska Hildebrandová (GER) nemusela dobíjet ani jednou a navzdory pádu jde na třetí místo těsně za Američanku Eganovou a Bulharku Jordanovovou!

2

Střelbu vleže na druhém úseku opět poznamenala spousta nepřesností, Itálie musí na trestné kolo a v ohrožení byla i Fialková, která třikrát dobíjela!

2

Na mezičase 6,5 km se už na druhé místo propracovala Paulina Fialková, naopak Němka s Ruskou se propadly na konec desetičlenné vedoucí skupiny. Česko zůstává třinácté, Veronika Vítková pár vteřin sjela.

2

pád Hildebrandové s Vasiljevovou

2

Ve stejné zatáčce jako na úvodním úseku Hauserová se vysekala také domácí Franziska Hildebrandová a vzala s sebou i Rusku Vasiljevovou!

2

Odstup na vedoucí Gontierovou mírně stahuje kvartet Brorssonová, Paulina Fialková, Hildebrandová a Vasiljevová. 10 štafet jede v rozpětí necelé půlminuty, boj o medaile je stále zcela otevřený.

1

Česká štafeta je po prvním úseku na 13. místě, Veronika Vítková přebírá od Charvátové se ztrátou 1:23,9 minuty.

1

předávka Itálie

1

Vítězkou prvního úseku je Lisa Vittozziová, která předává Nicole Gontierové. S dvacetivteřinovým odstupem přijíždí početná skupina pronásledovatelek – Švédsko, Německo, Slovensko, Rusko a Bulharsko. V kontaktu jsou také Američanky, navzdory trestnému kolu Francouzky a také Norky.

1

Ztráta Charvátové narostla od střelnice o 17 vteřin, česká štafeta ztrácí minutu a 12 vteřin.

1

Půl kilometru před předávkou se Německo dostalo na třetí místo, před Slovensko se dostala Ruska Pavlovová. Biatlonistky uhánějí do kopce ze všech sil.

1

Vittozziová vede na mezičase 4,8 km o 15 vteřin. Švédka Perssonová předjela Bulharku, kterou zezadu atakuje také domácí Karolin Horchlerová. Slovensko se posouvá před na páté místo, Ivona Fialková se prohnala kolem Norky Brun-Lieové.

1

Ivona Fialková se dvěma dobíjeními odjela ze střelnice šestá, Lucie Charvátová vyjela z trestného kola na 14. místě a na Itálii ztrácí česká štafeta 55 vteřin.

1

pořadí po 2. střelbě

1

Na druhé místo se překvapivě propracovala Bulharka Kadevová, třetí je Švédsko těsně před Norskem a domácí štafetou. Na trestné kolo naopak míří Polsko i Francie.

1

Bohužel je tu také konec nadějí pro českou štafetu, stojku Lucie Charvátová nezvládla a musí na trestné kolo.

1

opravy Lisy Vittozziové

1

Druhá střelba donutila opravovat všechny štafety, nejrychleji to zvládla se dvěma opravami opět Vittozziová a jako v Oberhofu prakticky neustále pojede na čele závodu.

1

Lucie Charvátová běžecky nestačí, sedmivteřinovou ztrátu na ni už stáhly štafety Ruska, Francie, Švédska i Polska a postupně ji předjíždějí i další. Nyní se česká závodnice pohybuje kolem osmého místa uprostřed skupiny, která zaostává za Italkou o zhruba 10 vteřin.

1

Lisa Theresa Hauserová bezmocně rozhodila rukama, náhradní malorážkou nezasáhla ani jediný terč a rakouská štafeta ze závodu odstupuje už po úvodní střelbě.

1

pořadí po 1. střelbě

1

Bez opravy zvládly ležku také Polka Zbylutová a Ivona Fialková ze Slovenska, mezi ně se na 4. místo vklínila Francouzka Chevalierová. Naopak na trestné kolo míří Japonsko, Korea, dokonce na dvě Finsko a tři kola si přidává Kanada.

1

Vittozziová odjíždí ze střelnice

1

Čistě zastřílela Lisa Vittozziová a také Lucie Charvátová, která odjíždí ze střelnice druhá!

1

Závodnice mají za sebou dlouhou rovinku na stadiónu a přijíždějí na střelnici.

1

Na mezičase 1,5 km převzala vedení startovního pole Ruska Pavlovová, česká i slovenská štafeta se pohybují uprostřed pole a s rozbitou pažbou následuje jinak kompaktní pole s odstupem 28,4 vteřiny Hauserová. Tato nešťastnice tak bude muset na střelnici vyměnit zbraň.

1

Ve sjezdu ošklivě upadla Rakušanka Hauserová a vypadá, že se jí ani nechce pokračovat v závodě. Nakonec se vrací na trať, ale na celý peloton nabrala výraznou ztrátu.

1

Na úvodní mezičas dovedla pole Francouzka Chevalierová, celý vláček jede zatím za hustého sněžení pohromadě.

1

Ještě v prostoru stadiónu si zhruba po sto metrech v tlačenici dvě biatlonistky ze zadních pozic nedobrovolně ustlaly na sněhu.

Závod právě začal.
Biatlonistky se řadí na start, z první řady vyrazí nejúspěšnější žena tohoto dílu Světového poháru Lisa Vittozziová, Lina Perssonová a Anaïs Chevalierová. Češky startují ze třetí, Slovenky až z páté řady.
Oberhof opět nastavuje nevlídnou tvář, v Durynském lese sněží a fouká nárazový vítr. Pouze teplota vystoupala z mrazivých hodnot alespoň na nulu. JInak panují podobné podmínky jako včera ve stíhacím závodě mužů a biatlonistky na trati nečeká nic lehkého.
Hezké nedělní dopoledne, Světový pohár biatlonistek v durynském Oberhofu vyvrcholí závodem štafet na 4x6 km. Pojede se na tři okruhy, každá závodnice absolvuje postupně ležku, stojku a po třetím kole předávku. Na střelnici jsou k dispozici tři opravy, pokud nebudou stačit na sestřelení všech terčů, musejí biatlonistky na 150 m dlouhé trestné kolo.
Závodnice se seřadí do trojstupů se startovními čísly podle výsledků dosud jediné štafety, která se konala v Hochfilzenu a zlato tam vybojovaly Italky před Švédskem a Francií. Itálii však dnes bude chybět vedoucí žena Světového poháru Dorothea Wiererová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:45.

SP - štafeta žen, 4x6 km, Oberhof

Vítěz: Rusko

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí:
1. RUSKO (Pavlovová, Vasiljevová, Kuklinová, Jurlovová-Perchtová) 1:18:46,3 (0+8)
2. NĚMECKO (Horchlerová, Hildebrandová, Preussová, Herrmannová) +33,5 (2+10)
3. ČESKO (Charvátová, Vítková, Davidová, Puskarčíková) +36,7 (1+6)
4. NORSKO (Brun-Lieová, Tandrevoldová, Knottenová, Eckhoffová) +50,6 (0+9)
5. FRANCIE (Chevalierová, Aymonierová, Braisazová, Bescondová) +1:08,4 (3+15)
6. SLOVENSKO (I. Fialková, P. Fialková, Poliaková, Kuzminová) +2:45,0 (3+11)
7. ŠVÉDSKO (Perssonová, Brorssonová, Magnussonová, Öbergová) +3:04,9 (2+14)
8. UKRAJINA (Žuravoková, Džimová, Semerenková, Merkušinová) +3:06,5 (2+7)
9. BĚLORUSKO (Alimbekavová, Krjuková, Solová, Kručinkinová) +3:19,9 (1+16)
10. ŠVÝCARSKO (A. Gasparinová, E. Gasparinová, Häckiová, Meinenová) +3:56,6 (4+14)
11. POLSKO (Zbylutová, Hojniszová, Pitońová, Żuková) +5:02,1 (5+12)
12. USA (Dunkleeová, Eganová, Reidová, Dreissigackerová) +5:35,8 (5+16)
13. KANADA (Beaudryová, Lunderová, Bankesová, Crawfordová) +5:58,8 (4+15)
14. BULHARSKO (Kadevová, Jordanovová, Todorovová, Stojanovová) +6:07,7 (4+12)
15. ITÁLIE (Vittozziová, Gontierová, Runggaldierová, Sanfilippová) +6:22,0 (8+13)
16. ČÍNA (Tchang, Čang, Meng, Čchu) +6:59,0 (2+11)
...
17. Estonsko, 18. Jižní Korea, 19. Slovinsko, 20. Finsko, 21. Japonsko - předjety o kolo, 22. Rakousko - odstoupilo
Startovní listina:
1 ITÁLIE (Vittozziová, Gontierová, Runggaldierová, Sanfilippová)
2 ŠVÉDSKO (Perssonová, Brorssonová, Magnussonová, Öbergová)
3 FRANCIE (Chevalierová, Aymonierová, Braisazová, Bescondová)
4 RUSKO (Pavlovová, Vasiljevová, Kuklinová, Jurlovová-Perchtová)
5 BĚLORUSKO (Alimbekavová, Krjuková, Solová, Kručinkinová)
6 NORSKO (Brun-Lieová, Tandrevoldová, Knottenová, Eckhoffová)
7 NĚMECKO (Horchlerová, Hildebrandová, Preussová, Herrmannová)
8 UKRAJINA (Žuravoková, Džimová, Semerenková, Merkušinová)
9 ČESKO (Charvátová, Vítková, Davidová, Puskarčíková)
10 RAKOUSKO (Hauserová, Schwaigerová, Innerhoferová, Riederová)
11 POLSKO (Zbylutová, Hojniszová, Pitońová, Żuková)
12 ŠVÝCARSKO (A. Gasparinová, E. Gasparinová, Häckiová, Meinenová)
13 USA (Dunkleeová, Eganová, Reidová, Dreissigackerová)
14 SLOVENSKO (I. Fialková, P. Fialková, Poliaková, Kuzminová)
15 ESTONSKO (Tomingasová, Talihärmová, Gaimová, Lehtlová)
16 KANADA (Beaudryová, Lunderová, Bankesová, Crawfordová)
17 FINSKO (Lehtonenová, Toivanenová, Minkkinenová, Mäkäräinenová)
18 JAPONSKO (Tačizakiová, Maedová, Hačisuková, Tanaková)
19 ČÍNA (Tchang, Čang, Meng, Čchu)
20 BULHARSKO (Kadevová, Jordanovová, Todorovová, Stojanovová)
21 JIŽNÍ KOREA (Frolinová, Mun, Ko, Hwang)
22 SLOVINSKO (Pojeová, Klemenčičová, Zadravecová, Einfaltová)