Menu

Volejbal

Kvalifikace ME - ženy

Švédsko – Česko

0:3

konec (20:25, 24:26, 18:25)

09.01.2019, 20:00 • Eriksdalshallen, Stockholm (SWE) • Skupina E • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 5.15 1.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

18:25

Český tým vítězí ve Stockholmu nad domácím Švédskem 3:0! Závěrečnou nahrávku poslala Zatloukalová do hlavního kůlu, odkud zasmečovala přesně do diagonály Simona Janečková.

15:24

Devět mečbolů pro českou reprezentaci! Dostálová se předvedla na přihrávce a poté snadný útok spadl na straně švédského týmu.

14:19

To už by si měly Češky pohlídat. Servis Mlejnkové skončil u švédského libera, následně smečovala jen do bloku Lazicová. Oddechový čas pro domácí tým.

9:11

Vynikající série českého týmu pokračuje. Domácí se nesehrály v útoku a to potrestala Orvošová. Oddechový čas si berou také Švédky.

8:5

Švédky přidávají další bod. Janečková opět v útoku neuspěla. Míč jde od ruky brněnské smečařky do anténky. Češky si musí brát oddechový čas.

24:26

Zatloukalová s Orvošovou se vrací do hry místo Kopecké s Toufarovou. A právě prostějovská nahrávačka se postavila na podání. Nepřesnou přihrávku Haakové potrestala na první přes Orvošová a i druhá sada jde na konto české reprezentace.

24:25

Linda Anderssonová na podání. Češky mají druhý setbol! Po vysoké nahrávce se sice Toufarová neprosadila, ale poté zasmečovala přesně po lajně Mlejnková.

23:24

Strušková pokračuje za koncovou lajnou. Švédky se nepopasovaly s přihrávkou, poté útočily hostující hráčky. Toufarová zakončila výměnu smečí do dlouhé diagonály a zajistila setbol.

23:22

Veronika Strušková na podání. Český výběr stahuje ztrátu na jediný bod, z pipu se se štěstím prosadila o pásku Janečková. Domácí si berou oddechový čas.

18:14

S českým týmem to nevypadá ve druhé sadě nejlépe. Holásková bod středem nedala a poté mohla skórovat Haaková. Češky si musí brát oddechový čas.

6:7

Češky jdou dokonce do vedení. Česká nahrávačka trefuje přímý bod ze servisu a také Švédky si berou oddechový čas.

6:2

A už to je o čtyři body. Ani Dostálová na přihrávce neuspěla a výměnu nezachránila na síti ani Zatloukalová. Oddechový čas pro českou lavičku.

20:25

Marie Toufarová pokračuje na podání. Ani nyní domácí hráčky nepřihrály přesně a Mlejnková už měla na síti snadnou úlohu. První set získávají české volejbalistky.

20:24

Toufarová nahradila na podání Zatloukalovou. Češky mají k dispozici čtyři setboly! Haaková si neporadila a pořádně nebezpečnou plachtou.

20:23

Češky se ubránily útoku Hellvigové. Následně smečovala Mlejnková a míč spadl trestuhodně mezi švédské volejbalistky. Oddechový čas pro Švédsko.

19:20

Češky se jako první dostávají ke dvacátému bodu. Po servisu Struškové zasáhla skvěle na síti Holásková. Také domácí si berou oddechový čas.

18:17

Ke slovu se hlásí také Švédky. Útok Mlejnkové skončil na připraveném domácím dvojbloku. Česká lavička si bere oddechový čas.

0:0

České volejbalistky si na evropském šampionátu nezahrají! O tom, že budou svěřenkyně Zdeňka Pommera po čtrnácti letech chybět mezi elitou rozhodlo vítězství Estonska na palubovce Finska. Pro Estonky je to naopak historicky první postup na mistrovství Evropy!

Švédsko – Česko

0:3

konec (20:25, 24:26, 18:25)

Zpět na online

Švédsko: Tegenfalková, V. Anderssonová – Tabronová, Lazicová, Calmforsová, Hellvigová, Lundvallová, Haaková – L. Anderssonová, Wasserfallerová (C), Hanssonová, Nilssonová – Sjöbergová, K. Anderssonová Trenér: Jonas Svantesson

Česko: Kopecká, M. Zatloukalová – Mlejnková, P. Kojdová, Svobodová, Janečková – Purchartová (C), Strušková, Holásková, Vyklická – Toufarová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová Trenér: Zdeněk Pommer

Rozhodčí: Ángel Romero Martínez (ESP) – Massimo Fanucci (SMR)