Menu

Další

Sjezdové lyžování

SP - slalom žen, 2. kolo, Flachau

Vítěz: P. Vlhová (SVK)

konec

08.01.2019, 20:45 • Flachau (Rakousko) • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

S konstatováním, že slalom ve Flachau ovládla Petra Vlhová, která bere v krátkém časovém sledu třetí výhru v sezoně, z toho první v klasickém slalomu, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:44:20)

Konečné pořadí:
1. Petra Vlhová (SVK) 1:52,85
2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,15
3. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +1,05
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,17
5. Wendy Holdenerová (SUI) +1,65
6. Frida Hansdotterová (SWE) +1,91
7. Christina Geigerová (GER) +2,68
8. Michelle Gisinová (SUI) +2,77
9. Katharina Truppeová (AUT) +3,83
10. Nastasia Noensová (FRA) +3,96
11. Aline Daniothová (SUI) +4,17
12. Kristin Lysdahlová (NOR) +4,49
13. Paula Moltzanová (USA) +4,66
14. Laurence St. Germainová (CAN) +4,71
15. Maruša Ferková (SLO) +4,81
16. Lena Dürrová (GER) +4,94
17. Meta Hrovatová (SLO) +5,03
18. Ylva Staalnackeová (SWE) +5,14
19. Katharina Huberová (AUT) +5,23
20. Stephanie Brunnerová (AUT) +5,70
21. Ana Buciková (SLO) +5,74
22. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +5,86
23. Emelie Wikströmová (SWE) +6,12
24. Carole Bissigová (SUI) +6,22
25. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +6,36
26. Sara Hectorová (SWE) +6,85
27. Magdalena Fjällströmová (SWE) +7,14
28. Nella Korpiová (FIN) +7,15
...
Chiara Costazzová (ITA)
Bernadette Schildová (AUT)
– nedokončily
Závod ve Flachau měl opět parádní atmosféru. Ve druhém kole zajela výborně Paula Moltzanová, která se z 27. místa posunula až na třináctou pozici. Ale rozhodovalo se jinde. Výborně se předvedla třeba Wendy Holdenerová, ale vedla jen chvilku, než jí sesunula Katharina Liensbergerová. Poté přišla na řadu Petra Vlhová a ve druhém kole vystřihla nejlepší čas – 56,40 sekundy. Druhá po prvním kole Anna Swenn Larssonová jí nemohla stačit a šla o stupínek za Slovenku, která čekala, jak to bude s Mikaelou Shiffrinovou. A pokud nepočítáme paralelní slalom, tak v klasickém slalomu utrpěla Američanka v této sezoně první porážku. Na Vlhovou nestačila a ztratila na ní 15 setin.

Konec

Závod skončil.

1

Petra Vlhová to zvládá, ve druhém kole totiž najela na Mikaelu Shiffrinovou 46 setin a v cíli je Američanka o 15 setin pomalejší než Slovenka. Během druhého kola udělala dvě maličké chyby a zajela třetí nejlepší jízdu finále, kdežto Vlhová byla naprosto precizní. Střídáme stráže?

1

Na druhém již Američanka 11 setin ztrácí, tohle bude opravdu na ostří nože, mezi oběma bude minimální rozdíl!

1

Mikaela Shiffrinová má na prvním mezičasu k dobru už jen šest setin!

1

Připomeňme, že Shiffrinová měla v prvním kole na Vlhovou náskok 31 setin.

1

No a nyní uvidíme, zda vyhraje Petra Vlhová nebo Mikaela Shiffrinová. Obě si to nedávno rozdaly v Oslu ve finále paralelního slalomu, kde se radovala slovenská hvězda.

2

Anna Swenn-Larssonová je poslední švédskou nadějí. Jenže už na prvním mezičasu ztratila ony čtyři setinky, které měla na Vlhovou. A jelikož Slovenka předvedla skvostnou jízdu, je jasné, že Švédka nemohla první místo v žádném případě atakovat. V konečném součtu ztratila 1,05 sekundy, určitě to nebylo špatné, ale Petra Vlhová je v současné formě někde jinde.

3

A tohle je jasná dominance Slovenky, která má obrovskou formu a nedávno vyhrála jak poprvé v kariéře obří slalom, tak novoroční paralelní slalom v Oslu na Holmenkollenu. Tady je to pro slalomářku z Liptovského Mikuláše také precizní jízda. Petra zajela nejlepší druhé kolo ze všech s časem 56,40 a vede s náskokem 1,17 sekundy! Famózní forma Slovenky a v cíli vidíme její obrovskou radost!

3

Petra Vlhová zajela úvodní pasáž dobře, její náskok je 26 setin.

3

Zpozorněme, nahoře je Petra Vlhová, která má na Liensbergerovou náskok jen 23 setin.

4

Tak si to shrňme. Na prvním mezičasu nabrala poslední rakouská naděje startovního pole ještě dvě desetiny k dobru. Poté zřejmě ukázala jasnou znalost domácí tratě a měla náskok již téměř sekundu. V poslední pasáži to sice nebylo vůbec ideální, ale i tak udržela jednadvacetiletá vycházející hvězda rakouského lyžování před parádní atmosférou náskok a vede o 48 setin! Tedy o náskok, který měla na startu.

4

Katharina Liensbergerová měla na Holdenerovou téměř půl sekundy. Bude to stačit?

5

Šestá Švédka druhého kola ale na Wendy Holdenerovou těsně nestačí. Na prvním mezičasu vedla, na druhém také, ale její náskok 38 setin se téměř smrskl a v cíli to nestačí. Třiatřicetiletá blondýnka jde na druhé místo se ztrátou čtvrt sekundy.

5

Už dlouho jsme neviděli žádnou Švédku a to se mění nyní v podání Fridy Handsotterové.

6

Wendy Holdenerová útočí klidně i na stupně vítězů. Oproti Geigerové měla k dobru 84 setin a tento náskok nejenže udržela, ale ještě výrazně zrychlila. Těžko hledat nějakou tu chybku, ve druhém kole předvedla třetí nejlepší slalomářka té tos sezony čtvrtou jízdu a v cíli má obří náskok 1,03 sekundy, přičemž ještě na předposlední brance klidně i desetinu ztratila. A možná bude ještě na vážkách, zda to nebyl špicar.

7

Marlies Schildová svého času vyhrávala jeden slalom za druhým, její sestra Bernadette na podobné úspěchy zatím čeká a bude čekat i nadále, neboť pro Rakušanku to dnes nebude ani na body. Ačkoliv držela na prvním mezičasu náskok 40 setin, poté udělala obrovskou hrubici, když extrémně zle najela do branky, ta jí rozhodila a k nelibosti domácích fanoušků končí.

8

Pohledná Švýcarka Michelle Gisinová měla oproti Geigerové k dobru 19 setin. Její bratr, jehož těžký pád nedávno obletěl svět, snad bude v pořádku. Ačkoliv Michelle nahoře udělala chybku trošku širším obloukem, tak na Geigerovou náskok udržela, ale dole to už nestačilo a jde na druhou pozici. I tak je spokojená.
Zároveň je také zajímavé, že mezi prvními osmi v průběžném pořadí jsou zástupkyně osmi různých států.
Průběžné pořadí:
1. Christina Geigerová (GER) 1:55,53
2. Katharina Truppeová (AUT) +1,15
3. Nastasia Noensová (FRA) +1,28
4. Aline Daniothová (SUI) +1,49
5. Kristin Lysdahlová (NOR) +1,81
6. Paula Moltzanová (USA) +1,98
7. Laurence St. Germainová (CAN) +2,03
8. Maruša Ferková (SLO) +2,26.

9

Christina Geigerová půjde před poslední osmičkou do vedení. Nahoře to sice vůbec nevypadalo, měla velké trable. I tak udržela náskok sekundy, který sice ve střední pasáži snížila skoro na polovinu, ale dole to bylo od Němky zase výborné a vede v cíli s náskokem vteřiny a patnácti setin. Vidíme útok na první pětku?

10

Italka je již zkušenou závodnicí, na rozdíl třeba od Daniothové. Costazzaová na prvním mezičasu vedla s náskokem 63 setin, ale na druhý se nedostává. Chiara se totiž nevešla do levotočivé branky, šla do záklonu a branku trefila přesně mezi nohy. Je tak první závodnicí, která vypadává.

10

Nejlepší desítka je zde a začíná jí Chiara Costazzaová.

11

Aline Daniothová je druhou Švýcarkou ve finále, nahoře má země helvétského kříže ještě dvě reprezentantky. Dvacetiletá talentovaná slalomářka si vedení držela na prvním mezičasu, pak maličko ztratila. Ale hádám, že s průběžným třetím místem bude celkem spokojená, přece jen zatím je její doménou spíše Evropský pohár.

12

Blížíme se k první desítce. Dvanáctá po prvním kle byla Nastasia Noensová, jenž jela hodně podobně jako Katharina Truppeová. Atak na první místo ale francouzské závodnici nakonec těsně nevyšel. Na prvním mezičasu náskok devět setin, poté ztráta sedmnácti setin. V cíli čtyři setinky stáhla a je těsně druhá. Ale ani u zkušené třicetileté lyžařky to nebylo ve druhém kole tak dobré, až desátý čas.

13

Laurence St. Germainová poměrně rychle ztratila svůj mini náskok na Truppeovou. Výraznější problémy měla hned po prvním mezičasu, kdy se málem nevešla do branky, ale nakonec to ustála. V cíli se řadí až za Američanku Moltzanovou na čtvrté místo se ztrátou 88 setin.

14

Katharina Truppeová měla nahoře na Lysdahlovou k dobru desetinu a tady vidíme výbornou jízdu. V polovině druhého kola měla Rakušanka k dobru již téměř vteřinu. Rychlá jízda, byť v rámci druhého kola až sedmá nejlepší (nejrychlejší čas finálového kola totiž stále drží Paula Moltzanová). Truppeová se ujímá vedení s náskokem 66 setin, jelikož dole již mladá závodnice něco ztratila.

15

Lena Dürrová je další závodnicí, která v cíli jen rozhodila rukama. Proč? Do cíle nevjíždí jako první, ba není ani mezi nejlepšími třemi. Až dvanáctá nejlepší jízda druhého kola, tedy průběžné čtvrté místo. Z toho nešlo vytěžit více.
Průběžné pořadí:
1. Kristin Lysdahlová (NOR) 1:57,34
2. Paula Moltzanová (USA) +0,17
3. Maruša Ferková (SLO) +0,32
4. Meta Hrovatová (SLO) +0,54
5. Ylva Stälnackeová (SWE) +0,65
6. Katharina Huberová (AUT) +0,74
7. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,21.

16

Stephanie Brunnerová z Rakouska měla na Moltzanovou stejný náskok, zajela totiž v prvním kole stejný čas. A bylo to hodně hodně vyrovnané. Na prvním mezičasu měla náskok setinku, na druhém proti Lysdahlové tři setiny ztrácela. V posledním úseku ale udělala chybu, po které se propadá až na sedmou pozici!

16

Pomalu se blížíme k tomu, že vedoucí závodnice bude mít náskok sekundu. Kristin Lysdahlová náskok stačila udržet, ale jet se ještě třeba o dvacet sekund déle, už by to asi nevyšlo. Z náskoku 94 setin má v cíli k dobru jen sedmnáct, ale čtvrtý nejlepší čas druhého kola jí na vedení stačí.

18

Ana Bučiková ze Slovinska na prvním mezičasu ještě drží 28 setin náskoku. Poté už se její sen o průběžném vedení rozplynul. Byla to poměrně čistá jízda, ale zřejmě ne tolik rychlá. Pětadvacetiletá sympatická závodnice jde na šestou pozici a jen rozhodila rukama.

19

A Moltzanová je v první dvacítce. Ačkoliv Katharina Huberová měla k dobru náskok již 76 setin, ani tohle nestačilo na výborně jedoucí Američanku. Rakušanka zajela šestý nejlepší čas druhého kola, které jí tolik nevyšlo, a celkově je pátá.

20

Emelie Wikströmová, pátá Švédka druhého kola. To je pomalu jako švédské mistrovství. Emelie nejela úplně nejhůře, ale nejlépe také ne. Průměrná jízda, po které se zařadila na šesté místo za Säfvenbergovou.

21

První norská zástupkyně ve druhém kole je Mina Fürst Holtmannová. Měla náskok sedm desetin na Moltzanovou a to už je poměrně dost. Jenže dařilo se jí pouze na první mezičas, poté už chybovala a rázem z toho byla ztráta sekundy a půl. V celkovém pořadí je s časem 1:59,21 až na sedmé pozici.

22

Je sice nejlepší ze Švédek a poráží tak Säfvenbergovou, Hectorovou I Fjällströmovou, ale na lepší než na čtvrté místo to nestačí. Ačkoliv na začátku vedla o třináct setin, zanedlouho se její ztráta rozplynula. Nebylo to nejhorší, v druhém kole zajela celkově čtvrtý čas a to je i její umístění.

22

Závod rychle pokračuje, nyní je na trati Ylva Staalnackeová, již čtvrtá Švédka druhého kola.

23

Velice těsné to měla Paula Moltzanová s Marušou Ferkovou, ale nakonec se jí podařilo Slovinku porazit. Američanka tak stále zůstává ve vedení, a to o 15 setin. Ferková se řadí na druhé místo, třetí je Hrovatová.

24

Charlotta Säfvenbergová je další zástupkyní této skandinávské země a zatím si vede ze Švédek nejléep. Ačkoliv měla na Moltzanovou náskok v prvním kole 27 setin, rychle ho ztratila, ale poté se nepropadala tolik jako její kolegyně, jedoucí před malou chvílí. Jde na třetí místo za Moltzanovou a Hrovatovou.

25

Magdalena Fjällströmová je druhou Švédkou ve druhém kole. A tady je to naopak jízda s chybami, na přelomu prvního mezičasu ztratila hodně na rychlosti a je to vidět. V cíli ztrácí 2,48 sekundy a řadí se na páté místo, čímž poráží pouze Nellu Korpiovou.

26

A nyní je vidět, že druhé kolo Moltzanové bylo opravdu dobré. 37 setin má k dobru na nyní dokončivší zkušenou Metu Hrovatovou, která tak jde na druhé místo.

27

Paula Moltzan šla také do druhého kola ze závodnic mimo elitní třicítku. Američanka má číslo 37 a je z toho výborná jízda. Již na prvním mezičasu měla k dobru 78 setin a tohle je obrovský náskok, přesně 1,56 sekundy. Podle mě vydrží Moltzanová na prvním místě dobrých pět závodnic, klidně to může být i atak na první dvacítku. Výborná jízda.

28

Podle toho to asi bylo vidět, Korpiová šla na jistotu a se sekundovou ztrátou jde na průběžné třetí místo. Bod to pro ní bude.

28

Nella Korpiová prošla do druhého kola se startovním číslem 45, což je poměrně velké a pro Finku bude nyní důležité dojet, aby získala alespoň nějaké body.

29

Carole Bissigová měla na Švédku náskok již 48 setin na prvním mezičase, což je dost na to, že Hectorová jela poměrně slušně. Dole je nakonec o 63 setin rychlejší, byť její náskok byl jednu chvíli až tři čtvrtě sekundy.

30

Sara Hectorová prošla do druhého kola jako poslední a bude čekat, jak si povedou její soupeřky. Aktuálně má čas 1:59,70 a minimálně bod z toho dnes bude.

Start

Druhé kolo bylo zahájeno.
První kolo dopadlo nejlépe pro Mikaelu Shiffrinovou, jenž je tak na nejlepší cestě navýšit svůj náskok nejen v čele průběžného pořadí světového poháru, tak i v čele hodnocení pořadí ve slalomu. Američanka vede s náskokem 27 setin nad Annou Swenn-Larssonovou ze Švédska, třetí je pak slovenská slalomářka Petra Vlhová, která nabrala ještě o čtyři setinky více. Ani jedna z českých závodnic – Gabriela Capová a Martina Dubovská – do druhého kola nepostoupily, skončily v páté desítce pořadí.
Pořadí po 1. kole
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 56,14
2. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +0,27
3. Petra Vlhová (SVK) +0,31
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,54
5. Frida Hansdotterová (SWE) +0,64
6. Wendy Holdenerová (SUI) +1,02
7. Bernadette Schildová (AUT) +1,20
8. Michelle Gisinová (SUI) +1,47
9. Christina Geigerová (GER) +1,66
10. Chiara Costazzová (ITA) +2,19
11. Aline Daniothová (SUI) +2,31
12. Nastasia Noensová (FRA) +2,43
13. Laurence St. Germainová (CAN) +2,51
14. Katharina Truppeová (AUT) +2,57
15. Lena Dürrová (GER) +2,80
16. Stephanie Brunnerová (AUT) +3,67
16. Kristin Lysdahlová (NOR) +3,67
18. Ana Buciková (SLO) +3,78
19. Katharina Huberová (AUT) +3,85
20. Emelie Wikströmová (SWE) +3,89
21. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +3,91
22. Ylva Staalnackeová (SWE) +4,14
23. Maruša Ferková (SLO) +4,26
24. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +4,34
25. Magdalena Fjällströmová (SWE) +4,41
26. Meta Hrovatová (SLO) +4,59
27. Paula Moltzanová (USA) +4,61
28. Nella Korpiová (FIN) +4,99
29. Carole Bissigová (SUI) +5,12
30. Sara Hectorová (SWE) +5,13
...
45. Gabriela Capová (CZE) +6,37
46. Martina Dubovská (CZE) +6,43

Průběžné pořadí světového poháru ve slalomu:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 680 bodů
2. Petra Vlhová (SVK) 580 b.
3. Wendy Holdenerová (SUI) 375 b.
4. Anna Swenn-Larssonová (SWE) 256 b.
5. Frida Hansdotterová (SWE) 253 b.
...
47. Gabriela Capová (CZE) 12 b.

Průběžné pořadí světového poháru:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1214 bodů
2. Petra Vlhová (SVK) 748 b.
3. Wendy Holdenerová (SUI) 514 b.
4. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 418 b.
5. Viktoria Rebensburgová (GER) 366 b.
...
47. Ester Ledecká (CZE) 68 b.
90. Gabriela Capová (CZE) 12 b.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího dílu světového poháru v alpském lyžování. Na sjezdovce ve Flachau se tradičně jezdí ženský slalom a uvidíme ho v atraktivní večerní podobě. První kolo startuje v 17 hodin a ihned, jak budeme znát postupující třicítku, Vás budeme informovat.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:45.

SP - slalom žen, 2. kolo, Flachau

Vítěz: P. Vlhová (SVK)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí:
1. Petra Vlhová (SVK) 1:52,85
2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,15
3. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +1,05
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,17
5. Wendy Holdenerová (SUI) +1,65
6. Frida Hansdotterová (SWE) +1,91
7. Christina Geigerová (GER) +2,68
8. Michelle Gisinová (SUI) +2,77
9. Katharina Truppeová (AUT) +3,83
10. Nastasia Noensová (FRA) +3,96
11. Aline Daniothová (SUI) +4,17
12. Kristin Lysdahlová (NOR) +4,49
13. Paula Moltzanová (USA) +4,66
14. Laurence St. Germainová (CAN) +4,71
15. Maruša Ferková (SLO) +4,81
16. Lena Dürrová (GER) +4,94
17. Meta Hrovatová (SLO) +5,03
18. Ylva Staalnackeová (SWE) +5,14
19. Katharina Huberová (AUT) +5,23
20. Stephanie Brunnerová (AUT) +5,70
21. Ana Buciková (SLO) +5,74
22. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +5,86
23. Emelie Wikströmová (SWE) +6,12
24. Carole Bissigová (SUI) +6,22
25. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +6,36
26. Sara Hectorová (SWE) +6,85
27. Magdalena Fjällströmová (SWE) +7,14
28. Nella Korpiová (FIN) +7,15
...
Chiara Costazzová (ITA)
Bernadette Schildová (AUT)
- nedokončily

Pořadí po prvním kole:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 56,14
2. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +0,27
3. Petra Vlhová (SVK) +0,31
4. Katharina Liensbergerová (AUT) +0,54
5. Frida Hansdotterová (SWE) +0,64
6. Wendy Holdenerová (SUI) +1,02
7. Bernadette Schildová (AUT) +1,20
8. Michelle Gisinová (SUI) +1,47
9. Christina Geigerová (GER) +1,66
10. Chiara Costazzová (ITA) +2,19
11. Aline Daniothová (SUI) +2,31
12. Nastasia Noensová (FRA) +2,43
13. Laurence St. Germainová (CAN) +2,51
14. Katharina Truppeová (AUT) +2,57
15. Lena Dürrová (GER) +2,80
16. Stephanie Brunnerová (AUT) +3,67
16. Kristin Lysdahlová (NOR) +3,67
18. Ana Buciková (SLO) +3,78
19. Katharina Huberová (AUT) +3,85
20. Emelie Wikströmová (SWE) +3,89
21. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +3,91
22. Ylva Staalnackeová (SWE) +4,14
23. Maruša Ferková (SLO) +4,26
24. Charlotta Säfvenbergová (SWE) +4,34
25. Magdalena Fjällströmová (SWE) +4,41
26. Meta Hrovatová (SLO) +4,59
27. Paula Moltzanová (USA) +4,61
28. Nella Korpiová (FIN) +4,99
29. Carole Bissigová (SUI) +5,12
30. Sara Hectorová (SWE) +5,13
...
45. Gabriela Capová (CZE) +6,37
46. Martina Dubovská (CZE) +6,43
Průběžné pořadí světového poháru ve slalomu:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 680 bodů
2. Petra Vlhová (SVK) 580 b.
3. Wendy Holdenerová (SUI) 375 b.
4. Anna Swenn-Larssonová (SWE) 256 b.
5. Frida Hansdotterová (SWE) 253 b.
...
47. Gabriela Capová (CZE) 12 b.
Průběžné pořadí SP:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1214 bodů
2. Petra Vlhová (SVK) 748 b.
3. Wendy Holdenerová (SUI) 514 b.
4. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 418 b.
5. Viktoria Rebensburgová (GER) 366 b.
...
47. Ester Ledecká (CZE) 68 b.
90. Gabriela Capová (CZE) 12 b.