Menu

Další

Společenské události

Zlatý míč 2018

Luka Modrić (Real Madrid)

konec

03.12.2018, 21:00 • Michal Břuchanský

Třiašedesátý Zlatý míč má svého majitele. I tentokrát ho získal hráč Realu Madrid, nicméně žezlo od Cristiana Ronalda převzal chorvatský reprezentant Luka Modrić. Portugalský obhájce předchozích dvou vítězství skončil druhý a nejlepší trojici uzavřel Antoine Griezmann.

Vůbec poprvé se stejné ocenění předávalo i v kategorii žen, mezi kterými nejvíce zazářila norská útočnice Ada Hegerbergová. V anketě o nejlepšího hráče do jednadvaceti let podle očekávání zvítězil Kylian Mbappé. (22:49:02)

Slavnostní ceremoniál je u konce.
Ještě emotivnější pro samotného Modriće byl pohled na jeho rodiče a jejich bezprostřední reakci na zjištění, že jejich syn tuto anketu ovládl.
Novému králi světového fotbalu pogratulovala také chorvatská prezidentka Kolinda Grabarová Kitarovićová, která nezapomněla zmínit, že na Luku Modriće je celá zem hrdá.
Luka Modrić: „Jako děti máme všichni své sny. Můj sen bylo hrát za velký klub a vyhrát s nim důležité trofeje, což se mi podařilo. Zlatý míč pro mě byl něco víc, než dětský sen. Je pro mě velkou ctí, že tu s touto trofejí můžu stát.“
Luka Modrić v krátkém proslovu poděkoval všem spoluhráčům i trenérům z Realu Madrid i chorvatské reprezentace. V neposlední řadě také přítomné rodině, jeho manželce a dětem.

2

Cristiano Ronaldo tedy na hattrick nedosáhl, s poměrně velkým rozdílem v počtu hlasů ho přemohl jeho dlouholetý parťák z Realu Madrid.

1

Vítězem se stává chorvatský záložník Luka Modrić!

3

Také na třetí příčce končí francouzský reprezentant, kterým je hvězda Atlética Madrid Antoine Griezmann!

4

Těsně pod bednou skončil francouzský talent Kylian Mbappé!
Do Paříže tentokrát nepřicestovali Lionel Messi ani Cristiano Ronaldo. I to může značit fakt, že anketa Zlatý míč bude mít po jejich desetileté nadvládě nového vítěze.
Následují další kulturní vložky. Nejprve zazpíval interpret Vegedream a po něm se představila i jedna z francouzských tanečních skupin.
Celý večer se nese zejména v duchu oslavy francouzského fotbalu. Na pódium bylo pozváno několik členů sestavy světových šampiónů. Nechybí trenér Didier Deschamps ani jeho svěřenci Griezmann, Lemar nebo Mbappé.
Ještě předtím proběhlo představení všech francouzských měst, v nichž se příští rok uskuteční ženské mistrovství světa. Hrát se bude od 7. června do 7. července a finále se uskuteční právě v Lyonu.
Po rozhovoru s čerstvě korunovanou Adou Hegerbergovou začne jít do tuhého. Mezi muži totiž zbývají poslední čtyři jména – Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Luka Modrić a Cristiano Ronaldo.

Historicky první vítězkou Ballon d'Or Féminin je hráčka Lyonu, který měl v nominaci hned sedm zástupkyň. Je jí třiadvacetiletá norská útočnice Ada Hegerbergová.

5

Až na pátém místě trochu překvapivě končí Lionel Messi! Ani on nedovedl argentinskou reprezentaci k medaili na mistrovství světa a ještě předtím se svou Barcelonou neslavně skončil ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

6

Šestý skončil Mohamed Salah, který sice dotáhl Liverpool až do finále Ligy mistrů, ale na světovém šampionátu nepomohl Egyptu ani k postupu ze základní skupiny.

Zlatý míč 2018

Luka Modrić (Real Madrid)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Zlatý míč 2018:
1. Luka Modrić (Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Juventus)
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
4. Kylian Mbappé (PSG)
5. Lionel Messi (Barcelona)
6. Mohamed Salah (Liverpool)
7. Raphaël Varane (Real Madrid)
8. Eden Hazard (Chelsea)
9. Kevin de Bruyne (Manchester City)
10. Harry Kane (Tottenham)

Nejlepší hráč do 21 let:
• Kylian Mbappé (PSG)

Nejlepší fotbalistka:
• Ada Hegerbergová (Lyon)