Menu

Fotbal

Italská Serie A

SSC Neapol – Chievo Verona

0:0

konec (0:0)

25.11.2018, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • 13. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.14 9.6 21.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 19:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12. (16:56:15)
Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas Neapole s Veronou končí bezbrankovou remízou!

První půle příliš fotbalové krásy nenabídla. Neapolští sice drželi většinu času míč pod kontrolou, ale Stefana Sorentina příliš nezaměstnali. Po pádu Josého Callejóna v šestnáctce si domácí přáli penaltu, ale hlavní rozhodčí lehký dotek jako faul neposoudil. Až těsně před přestávkou se domácí hnali do přečíslení, ale Mertesnova střela neměla potřebnou přesnost. Po změně stran se nic nezměnilo, Neapol držela míč na útočné polovině, ale Stefano Sorentino příliš práce neměl. Až s přibývajícím časem se domácí dostali i k nebezpečným střelám. Ta Mertensova skončila jen na tyči, následně Koulibaly zakončoval těsně vedle a tak Neapol přišla v zápase s posledním týmem tabulky o dva body.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hosté už se uchýlili jen k obranným odkopům. Ze střední vzdálenosti zkoušel pálit Zielinski. Sorentino míč pouze vyrazil před sebe, ale než stačil přiběhnout dotírající Insigne, tak už měl balon v rukavicích.

90+2

Také Mertens si nabíhal na povedený centr na zadní tyč, ale Bani ho dokázal na poslední chvíli vyrušit a tak šla Mertensova hlavička jen vedle branky.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

90. Kalidou Koulibaly pálil v krkolomné pozici těsně vedle pravé tyče

90

Koulibaly se dostal do velké šance. Zničehonic putoval míč od Allana do středu vápna, kde měl Koulibaly sice na zádech nalepeného Rossettinoho, ale i tak se dostal do zakončení a tak tak že zápas nerozhodl.

89

Domácí celek je stále příliš daleko od vápna Verony. Callejón sice cpal míč do šestnáctky, ale Milik byl obsazen a Insigneho stačil předskočit Barba.

88

Stefano Sorentino vykopával od vlastní branky až ke svým útočníkům. Birsovi se podařilo míč udržet na delší čas na útočné polovině, ale Bani nakonec vycestoval do zámezí.

87

Malcuit byl na pravé straně podražen, ale hlavní rozhodčí nechal hru plynout. Hosté se mohli na krátkou chvíli podívat s míčem také na útočnou polovinu.

86

Neapol neúnavně pokračuje v tlaku. Mertensův centr proskotačil celým vápnem a skončil až v náručí hostujícího brankáře. Milik byl od zakončení daleko.

85

Domácí celek je i nadále usazen na útočné polovině, ale přes zhuštěný prostor před vápnem se namůže dostat. Navíc nyní fauloval ve středu pole Rui, kterého potrestal hlavní rozhodčí žlutou kartou.

84

Při vysokém nákopu do vápna hostů si šel pro balon Sorentino, ale Milik ho nechtěl pustit a tak je pískán útočný faul. Velké osvobození pro Veronu.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Neapol v posledních minutách mačká soupeře, ale kromě střely Mertense do tyče si nic dalšího nevytvořila.

81

Také Allan byl faulován Barbou a domácí měli k dispozici nadějnou standardní situaci. Po Callejónově centru však hlavičkoval v nouzi obránce Bani.

80

Neapol se nadechuje k závěrečnému tlaku. Nyní si míč posouvali Mertens s Callejónem, právě druhý jmenovaný ještě centroval více do vápna, ale jako první byl u balonu jen Bani.

78

Hetemaj nedovoleně zastavil ve středu pole unikajícího Insigneho a rozhodčí celou situaci vyřešil udělením žluté karty.

77

77. Mertensova střela skončila na tyči

77

Neapol byla teď zatím nejblíže vstřelení branky! Mertens si navedl míč na pravačku a následně vystřelil ke vzdálenější tyči. Tentokrát Sorentina musel zachraňovat až branková konstrukce.

76

Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Riccardo Meggiorini, přichází Fabrizio Cacciatore.

76

Riccardo Meggiorini zůstal na trávníku v křečích. Po krátkém ošetření se ale opět vrací na hrací plochu a zápas může pokračovat.

75

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Mário Rui.

74

A znovu Milik. Tentokrát to už střídající útočník zvládl při zpracování lépe, následně se otočil čelem k brance, ale slabou střelou Sorentina neohrozil.

73

Střídající Akadiusz Milik sice dostal povedenou přihrávku do vápna, ale míč se mu od kopačky až příliš odrazil a toho využil bránící Rossettini k odkopu do bezpečí.

72

Malcuit si chtěl jako již poněkolikáté narazit s Callejónem na pravém kraji. Míč se k němu ale už nevrátil, Callejón se dostal pod tlakem až za postranní čáru.

71

Milik bojoval o míč na hranici vápna co to jen šlo. Přes Rossettiniho se ale k zakončení nedostal, navíc musel skousnout i pád na mokrý trávník.

69

Karnezis rychle rozehrál protiútok dlouhým výhozem. Callejón vzal situaci na sebe, přešel až do vápna, ale opět místo střely zvolil jen nepřesnou přihrávku.

68

Stepinského přivítal na trávníku faulem Callejón. Hosté se tak téměř zadarmo dostali k nebezpečnému centru do pokutového území. Vysoký pas ale sebral do rukavic Karnezis.

67

Napadající hráči Verony odvádějí skvělou práci. Domácí nemohou snadno založit útočnou akci. Nyní navíc fauloval u středové lajny Hysaj.

66

Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Joel Obi, přichází Mariusz Stępiński.

65

Střídající Allan si sebral míč ve středu pole, poté ho předal na levou stranu, odkud centroval do vápna Callejón. Míč ale přeletěl jen daleko za brankovou lajnu.

64

Teď už to bylo před Sorentinem pořádně nebezpečné. Malcuit postupoval do pokutového území, ale místo střely ještě přihrával pod sebe, kde se míči dostali jen hosté.

63

Tlak domácího celku začíná stoupat. Před vápnem měl trochu místa Mertens, ale jeho zasekávačka do středu nebyla povedená a Bani následně dokázal zastavit míč.

62

Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Sergio Pellissier, přichází Sofian Kiyine.

61

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Amadou Diawara, přichází Allan.

60

Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Adam Ounas, přichází Arkadiusz Milik.

59

Federico Barba zastavil rodící se šanci Neapole ještě v zárodku na polovině trávníku, ale za faul na Insigneho vidí žlutý trest.

58

V rychlém sledu se může pokračovat. Domácí obrana nyní zaváhala těsně před vápnem. Na vysoký pas si naběhl Depaoli, který ještě míč přistrčil Birsovi, ale ten dělovkou k tyči Karnezise nepřekonal.

57

Pellisier byl ve střední části trávníku sestřelen Albiolem. Hlavní rozhodčí přerušuje hru, ale žlutou kartu neuděluje. Hostující kapitán bude potřebovat ošetření.

56

Tlak Neapole pokračoval rohovým kopem. Přetažený centr skončil na zadní tyči i Callejóna, který ale z první napálil jen boční síť.

55

Rozehrávku standardní situaci si vzal na starost Dries Mertens. Belgický reprezentant však střelou přes zeď Sorentina nepřekonal. Zkušený brankář Verony vytáhl parádní zákrok.

54

Mertens se stačil vytočit kolem bránícího Barby, následnou střelu do středu branky ale dokázal Sorentino s přehledem vyrazit. Domácí ale budou po faulu na Insigneho kopat volný přímý kop z velmi nadějné pozice.

53

Přede jen se oproti první půli zvýšila útočná aktivita. Diawara hledal přihrávkou do vápna Insigneho, ten ještě vyzval ke střele Mertense, ale Belgičan už neměl potřebný čas.

51

Verona se prokombinovala až do vápna, ale nadýchaný centr přeletěl Birsu i Meggioriniho. Nakonec hlavičkoval Depaoli pouze do náruče Karnezise.

50

Hysaj společně s Ounasem se tlačili před vápno, ale pád po lehkém přistrčení hlavnímu rozhodčímu nestačil k odpískání faulu. Z následného protiútoku vytěžili hosté autové vhazování.

49

Callejón si na pravé straně narazil s Malcuitem, poté se hra přesunula více k ose trávníku. Insigne dostal přihrávka přesně na hraně ofsajdu, ale střelou mimo tři tyče šanci zahodil.

48

I druhý poločas pokračuje v nastaveném trendu. Ani jeden z týmů se do útočení příliš nehrne. Před Karnezisem zajistil bezpečí odkopem Koulibaly.

47

Do útoku se poprvé dostali po změně stran také domácí. Před Insignem však stačil odkopnout balon daleko do vlastního vápna bránící Rossettini.

46

Druhou půli rozehráli ze středového kruhu hosté. Úvodní akce druhého dějství však skončila přetaženým centrem bez úspěchu.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak hráči obou celků odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

První půle příliš fotbalové krásy nenabídla. Neapolští sice drželi většinu času míč pod kontrolou, ale Stefana Sorentina příliš nezaměstnali. Po pádu Josého Callejóna v šestnáctce si domácí přáli penaltu, ale hlavní rozhodčí lehký dotek jako faul neposoudil. Až těsně před přestávkou se domácí hnali do přečíslení, ale Mertesnova střela neměla potřebnou přesnost.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

V samotném závěru prvního poločasu se Verona dostala na polovinu domácích a měla k dispozici rohový kop. Centr ale jen prolétl vápnem a nakonec Neapol se hnala do šance. Mertensova střela skončila na rukavicích hostujícího brankáře.

44

Minutu před pauzou se zjevil u balonu Piotr Zielinski. Polský záložník chtěl pasem rozběhnout na levé straně Ounase, ale tomu se do sprintu příliš nechtělo a tak měl Sorentino znovu snadnou úlohu.

42

Ani s postupujícím časem se favorizovaní domácí nemohou prosadit. Ounas sice našel přihrávkou po trávníku Insigneho, ale tomu balon odskočil k hostům.

41

Callejón se po krátké odmlce znovu přihlásil o slovo. Na pravé straně si skvěle zpracoval míč, poté si chtěl obhodit Barbu, ale tomu se podařilo lehce míč tečovat a tím zastavil průnik domácího útočníka.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Neapol sice drží po většinu času míč pod kontrolou, ale Stefano Sorentino ještě nemusel řešit složitější zákrok.

38

Před vápnem Neapoli přistrkával míč proti noze Hetemajovi Birsa. Ani tentokrát nebylo provedení přesné a obrana domácích si se situací bez potíží poradila.

37

Zielinski pouze prodlužoval prudký pas do pokutového území. Nabíhající Insigne se ke střele ale už nedostal. Naopak domácí ztratili balonu a ve středu pole musel takticky faulovat Koulibaly.

36

José Callejón tentokrát posílal míč až do pokutového území, ale Mertens se k balonu neprotlačil přes stoperskou trojici Verony. Ani Insigne neměl příliš šancí na zadní tyči.

35

Callejón se snažil od rohového praporku najít na hranici vápna stojícího Diawaru. Balon se však dostal jen k bránícímu Radovanovićovi, který měl snadnou úlohu.

34

Verona zatím předvádí zodpovědný výkon. Nyní se hosté dokonce usadili na malou chvíli před vápnem Neapole, ale Meggiorini ani Birsa se k zakončení neprotlačili.

33

Birsa si nebezpečně nabíhal za obranu na dlouhou přihrávku Baniho. Míč se ale sklouzl po mokrém trávníku a dolétl až k brankáři Neapole.

32

Centr Zielinského z volného přímého kopu byl nepovedený. Hostující obrana nemusela téměř nic řešit, jen první v řadě Rossettini odkopl mizerný pas po trávníku.

31

Kévin Malcuit hledal přihrávkou po pravé straně znovu Callejóna. Španělský útočník si dělal prostor proti Barbovi, ale mezitím mu balon odjel do zámezí.

30

Po exekuci rohového kopu míč proletěl až ke vzdálenější tyči. Právě Callejón byl jako první u balonu, ale po jeho kličce stačil míč píchnout mimo hru Barba.

28

Depaolimu se podařilo obrat o balon Ounase. Následně se ale hostující hráči nedomluvili na přesném postupu a Depaoli přihrával do míst, kam Birsa vůbec neběžel.

27

27. Callejónův pád v pokutovém území

27

Callejón byl na pravé straně pokutového přistrčen Barbou. Domácí hráči i fanoušci si samozřejmě žádali penaltu, ale tu hlavní rozhodčí nepíská.

26

Na Diawarovu přihrávku mezi obránci si skvěle naběhl Insigne. Italský útočník si dokázal míč dokonce i výborně zpracovat, ale na poslední chvíli se mu pod nohy vrhnul skluzem Rossettini.

25

Domácí se neženou do bezhlavého útoku. Ounas zkoušel projít přes levou stranu, ale když neměl dostatečný prostor, tak raději přihrával zpět k obráncům.

24

Federico Barba pohodlně hlavičkoval k vlastnímu brankáři po vysokém centru Hysaje. Hosté se ale následně provinili faulem na útočné polovině a o míč znovu přišli.

23

Už už to vypadalo, že bude pálit Birsa, ale míč mu na hranici vápna odskočit od kopačky a toho vyžili domácí obránci.

22

Přes Malcuita putoval míč po pravé straně k Callejónovi. Spolupráce domácích hráčů však skončila velmi brzy, Radovanović byl totiž faulován Diawarou za žlutou kartu.

21

Také v těsné blízkosti vápna Verony bylo rušno. Po vysokém nákopu se dostal k obranné hlavičce Rossettini, ale míč daleko neodvrátil. Nakonec mu vypomohl až Mattia Bani.

20

Zielinski schytal ve středu pole nepříjemný úder kopačkou od Hetemaje. Domácí tak mohli rozehrávat z klidové pozice, ale Malcuit znovu nedokázal přes obránce odcentrovat.

18

Neapolští drží balonu v dostatečné vzdálenosti od Karnezise. Malcuit společně s Cellajón zavařili soupeřům, ale Ounasovo zakončení z prvního doteku nebyla přesné.

17

Pořádně horko bylo nyní před Karnezisem. Po nebezpečné přihrávce z pravé strany se míč odrazil přesně proti noze Pellissierovi. Hostující kapitán nejprve napálil obránce přes sebou a poté boční síť.

16

I tentokrát domácí zahráli rohový kop na krátko. Tlak hosté s klidem odvrátili, nakonec sice pálil Ounas, ale míč doplachtil pouze do dvacáté řady za brankou.

15

Aktuálně třetí tým Serie A se hnal s balonem do útoku. Callejón si sbíhal z pravé strany více k ose trávníku, ale prudkou Ounasovu přihrávku stačil zblokovat Obi.

14

Verona se ubránila mírnému tlaku a sama mohla jít do protiútoku. Depaoli měl na pravé straně trochu volného prostoru, ale musel dlouho čekat na spoluhráče a domácí se tak stačili vrátit.

13

Lorenzo Insigne vybojoval pro Neapol rohový kop. Domácí rozehráli pouze na krátko do kombinace a mizerným centrem se následně prezentoval Amadou Diawara.

12

Valter Birsa byl v nadějném náběhu, dostal i parádní přihrávku od Hetemaje, ale s míčem se dostal už do velkého úhlu a zpětnou přihrávkou už nikoho ze spoluhráčů nenašel.

10

Úvodní desetiminutovka nenabídla brankovou příležitost ani na jedné straně. Nyní to chtěl změnit Insigne, ale skákavou přihrávku netrefil čistě a Sorentino mohl snadno zasáhnout.

9

Veroně se podařilo po několika sekundách ve vlastním vápně stabilizovat hru ve středu pole. Hetemaj si narazil s Obim, ale následně už se k balonu dostali jen domácí.

8

Barbova přihrávka po levé straně neměla šanci na úspěch. Pellissier sice startoval po balonu, ale přihrávka hostujícího obránce byla nevydařená.

7

Malcuit našel perfektní přihrávkou přes celou šířku trávníku rozběhnutého Ounase, ten už tentokrát dokázal kličkou obelstít Depaoliho, ale v pokutovém území nedokázal přejít přes zhuštěný prostor.

6

Útočnou akci Neapole nyní vedl po levé straně Adam Ounas. Když už se zdálo, že by mohl přejít do vápna, tak hlavní rozhodčí píská faul na Depaoliho.

5

Sergio Pellissier se snažil přízemním centrem najít Birsu. Ten byl střežen hned dvěma domácímu obránce a míč od kapitána Verony navíc namířil jen ke Karnezisovi.

4

Malcuitova rána ze střední vzdálenosti byla sice zblokována, ale Neapol pokračovala v útočném snažení od rohového praporku. Insignemu utekl balon za postranní lajnu a domácí snadno odevzdávají míč.

3

Po dlouhém nákopu Orestise Karnezise se odrazil balon jen do domácím obráncům. Neapol zahajuje zápas opatrnou kombinací ve středu pole.

2

Verona měla ve druhé minutě nadějnou příležitost ze standardní situace. Pellissierova střela přes zeď však doletěla pouze daleko od levé tyče.

1

Úvodní rozehrávku ze středového kruhu obstarali domácí fotbalisté. Po zaváhání Albiola mohl jít do útoku Birsa, ale ten byl ihned následně faulován na dvaceti metrech od branky Neapole.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třináctého kola nejvyšší italské soutěže Serie A tak může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

SSC Neapol: Karnezis – Malcuit, Albiol, Koulibaly, Hysaj – Callejón, Diawara, P. Zieliński, Ounas – D. Mertens, L. Insigne.
Náhradníci: Meret, Ospina – Allan, Rui, Ruiz, Luperto, Hamšík, Nikola Maksimović, Rog, Ghoulam, Milik.

Chievo Verona: Sorrentino – Bani, Rossettini, Barba – Depaoli, P. Hetemaj, Radovanović, Obi, Pellissier (C) – Birsa, Meggiorini.
Náhradníci: Šemper – Tanasijević, Stępiński, Léris, Kiyine, Djordjević, Burruchaga, Grubac, Cacciatore.

Rozhodčí: Chiffi – Fiorito, Galetto.
Posledních pět vzájemných zápasů

29.07. 2018 Neapol – Chievo 2:0
08.04. 2018 Neapol – Chievo 2:1
05.11. 2017 Chievo – Neapol 0:0
22.07. 2017 Neapol – Chievo 1:1
19.02. 2017 Chievo – Neapol 1:3
Chievo Verona

Chievo bojovalo o udržení v nejvyšší italské soutěži až do posledních kol. V posledních třech zápasech ale Verona vydřela plný počet bodů a vyhoupla se až na konečné třinácté místo s pětibodovým náskokem na sestupové pozice.

V přípravných duelech se Chievo nejprve popasovalo s dvěma týmy z nižších italských soutěží. Poté ale narazilo. V Neapoli Chievo dokázalo "uhrát" porážku pouze 0:2, když se prosadili Verdi s Tonellim. Z Hoffenheimu již Chievo odjíždělo s o poznání větším přídělem. Na výsledku 5:0 pro německý celek se podílel jedním zásahem také reprezentační obránce Pavel Kadeřábek.

Jestli se Chievo zachránilo v minulé sezoně na poslední chvíli, tak v té letošní bude muset zabrat ještě mnohem dříve. V prvních dvanácti kolech totiž ještě nevyhrálo a je s velkou ztrátou na posledním místě Serie A. Tři body za nerozhodné výsledky uhrálo Chievo s Empoli, AS Řím a těsně před reprezentační přestávkou také s Bolognou.
SSC Neapol

Neapol dlouho bojovala v minulém ročníku Serie A o titul. Pět kol před koncem dokonce porazila svého úhlavního rivala Juventus, ale přišlo zaváhání na trávníku Fiorentiny a bylo téměř po nadějích. Nakonec neapolskému klubu chyběly čtyři body na dorovnání prvního místa.

V přípravě sice Neapol snadno porážela týmy z nižších italských soutěží, ale s kvalitnějším týme zvítězila jen proti německému Dortmundu 3:1. Od Liverpoolu vyfasovala pět branek a v generálce s Wolfsburgem se překvapivě radoval z vítězství 3:1 tým z Bundesligy.

Se začátkem nové sezony se ale Neapolským začalo dařit. Proti Laziu i s AC Milán vždy Neapol uhrála tři body o jedinou branku. I přes venkovní porážky se Sampdorií a Juventusem se Neapol drží na druhé pozici těsně před Interem Milán. Před reprezentační přestávkou odvezla Neapol všechny tři body z trávníku Janova, když se prosadil Ruiz a vlastní branku si dal Biraschi.
Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje po reprezentační přestávce třináctým kolem a my se společně zaměříme na zápas Neapole, která před domácím publikem přivítá Veronu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

SSC Neapol – Chievo Verona

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   22. Diawara (NEA), 85. Rui (NEA) – 59. Barba (CHV), 78. P. Hetemaj (CHV)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 19:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.

SSC Neapol: Karnezis – Malcuit, Albiol, Koulibaly, Hysaj (75. Rui) – Callejón, Diawara (61. Allan), P. Zieliński, Ounas (60. Milik) – D. Mertens, L. Insigne (C).
Náhradníci: Meret, Ospina – Allan, Rui, Ruiz, Luperto, Hamšík, Nikola Maksimović, Rog, Ghoulam, Milik.

Chievo Verona: Sorrentino – Bani, Rossettini, Barba – Depaoli, P. Hetemaj, Radovanović, Obi (66. Stępiński), Pellissier (C) (62. Kiyine) – Birsa, Meggiorini (76. Cacciatore).
Náhradníci: Šemper – Tanasijević, Stępiński, Léris, Kiyine, Djordjević, Burruchaga, Grubac, Cacciatore.

Rozhodčí: Chiffi – Fiorito, Galetto