Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Francie – Uruguay

1:0

konec (0:0)

20.11.2018, 21:00 • Stade de France, Paříž • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.75 3.54 5.39 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:19. (22:57:09)
Tři nastavené minuty uplynuly a hlavní rozhodčí Damir Skomina ukončil zápas. Francie v domácím prostředí přehrála Uruguayce díky jediné brance z pokutového kopu.

Francouzi nastoupili v roli favoritů do zápasu velmi aktivně, již v šesté minutě pálil v nadějné pozici Olivier Giroud. Po dvaceti minutách si zpracoval míč v pokutovém území Matuidi ale jeho následná střela skončila pouze na těle jednoho z bránících hráčů. Velká nepříjemnost pro domácí se stala po půlhodině hry, Mbappé šel osamocen na brankáře Campaňu, ale ten mu vypíchl míč a poté devatenáctiletý mladík upadl nešikovně na rameno a musel předčasně střídat. Také po změně stran pokračovali Francouzi v tlaku a byli odměněni. Při ráně Griezmanna zahrál v pokutovém území rukou Bruno Méndez. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Olivier Giroud. Ke slovu se dostali také Uruguayci, ale ti se k ohrožení Llorisovy branky nedostali ani v závěrečném tlaku.

Kylian Mbappé který musel opustit zápas v prvním poločase pro zranění ramene se po změně stran vrátil v dobré náladě alespoň na lavičku náhradníků.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Griezmann, přichází Sissoko.

90+3

Griezmann si ještě v úplném závěru vykoledoval žlutou kartu. Až příliš průpovídek měl útočník Francie k hlavnímu rozhodčímu.

90+2

Kimbempe dokázal hlavou odvrátit nebezpečí z pokutového území. Následně se řítil na druhou stranu Griezmann. Rychlonohého útočníka Atlética Madrid dokázal na poslední chvíli předskočit Cáceres.

90+1

Damir Skomina nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90

Mathías Suárez spolupracoval na pravé straně s De Arrascuaetou, následně se do souboje přiřítil Fekir, kterému je opět pískán faul. Domácím stačí držet míč daleko od Llorise.

89

Jihoameričani se snaží o srovnání stavu. Mendy položil na zem přistrčením Bentancura. Hosté ale příliš dlouho už v blízkosti vápna Francie nepokračovali.

88

K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Rodrigo Bentancur. Pobídka do šestnáctky nebyla vůbec špatná, ale jako první se dostal k míč jen domácí Rami.

87

Griezmann sice vyhrál hlavičková souboj, ale pouze k hostujícím hráčům. Kimpembe následně zajel kopačkou do Suáreze a hosté budou mít k dispozici volný přímý kop.

86

Griezmann posouval míč na Fekira, ten ale věděl, že je v ofsajdové postavení a tak nechal míč prosvištět do vápna soupeře.

85

85. Jonathan Rodriguez zklamal v největší šanci Uruguayců

85

Jonathan Rodriguez mohl srovnat! Cavani skvělou přihrávkou za obranu našel střídajícího Rodrigueze, kterému ale v klíčovou chvíli sjel míč z kopačky a Lloris stačil zasáhnout.

84

Edinson Cavani ještě ve skluzu udržel míč na hrací ploše, ale pouze pro domácí obránce. Uruguay jde v posledních minutách agresivněji pro balon, ale k ohrožení branky to zatím nevede.

83

Také druhá žlutá karta jde na konto hostů. Méndez zastavoval nebezpečný protiútok faulem na Nabila Fekira.

82

Francouzi si zahrávali s ohněm. Mendy si kličkou sice poradil s napadajícím Vecinem, následně ale zavařil Ramimu a následně i Llorisovi, který musel odkopnout míč z nebezpečné pozice až ve skluzu.

81

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Giroud, přichází Plea.

80

Bentancur je prvním potrestaným hráčem zápasu. Už v prvním poločase měl záložník Juventusu několik tvrdých zákroku a nyní po faulu na Fekira inkasuje žlutou kartu.

Francie – Uruguay

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 53. Giroud (pen.)

Karty:   90+3. Griezmann (FRA) – 80. Bentancur (URU), 83. Méndez (URU)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:19.

Francie: Lloris (C) – Pavard, Rami, Sakho (46. Kimpembe), Mendy – Kanté, Ndombele (72. Fekir) – Mbappé (36. Thauvin), Griezmann (90+3. Sissoko), Matuidi (63. Nzonzi) – Giroud (81. Plea)
Náhradníci: Mandanda, Aréola – Kimpembe, Varane, Sissoko, Plea, Dembélé, Digne, Nzonzi, Fekir, Sidibé, Thauvin

Uruguay: Campaňa – M. Suárez, Méndez, Cáceres, Laxalt – Valverde (61. De Arrascueta), Vecino, Bentancur, Torreira (75. Rodriguez) – L. Suárez, Cavani (C)
Náhradníci: Silva – Cabaco, Lemos, Lodeiro, Sánchez, De Arrascaeta, Pereiro, Gomez, Velázquez, Rodríguez

Rozhodčí: Damir Skomina (SVN)