Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga C

Albánie – Skotsko

0:4

konec (0:2)

17.11.2018, 20:45 • Stadiumi Loro Boriçi, Skadar • Skupina 1 • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.16 3.02 2.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek sobotního večera. (22:41:37)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:20.
Je dobojováno! Skotsko až nečekaně snadno ovládlo duel na albánské půdě a odváží si domů tři body za přesvědčivé vítězství 4:0. O osudu zápasu bylo rozhodnuto už v první půli, kdy se nechal vyloučit domácí kapitán Mavraj a jeho spoluhráči dvakrát inkasovali od Frasera a Fletchera. Po změně stran přidal další dva zásahy Forrest a Skotové se tak bodově dotáhli na vedoucí Izrael, se kterým si to v úterý rozdají o postup. Albánie naopak skončí se třemi body poslední a spadne o divizi níže.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Xhaka nevyslechl Grezdovu žádost o přihrávku a poslal míč směrem k vlastní brance. Nějaké doteky s míčem přidal i gólman Beriša.

90+1

Balaj skončil na zemi po souboji s Batesem. Ani jednomu z týmů se už nechce hrát a jen čekají na konečný hvizd.

90

Ruští rozhodčí prodlužují albánské trápení o další tři minuty.

89

Christieho pokus o vysunutí McTominaye neprošel přes dobře postaveného obránce. Albánci balón rychle odevzdali a zůstávají na vlastní polovině.

88

Nakonec ruský sudí vytáhl na vzduch i žlutou kartu. I Grezda si tak bude muset dávat v posledních minutách pozor.

87

Grezda si ve středovém kruhu pomohl faulem na McTominaye. Toť vše ve chvíli, kdy už se tento rozhodnutý zápas dohrává jen z povinnosti.

86

Do zdlouhavého kolotoče přihrávek se zapojil také Allan McGregor, jehož dlouhý pas Paterson nezkrotil a Albánci tak budou vhazovat.

85

Několik stovek skotských fanoušků oslavuje každou přihrávku svých oblíbenců. Ti si v poklidu kombinují uprostřed hřiště a už se nikam neženou.

83

Callum McGregor zastavoval Balajův centr trochu podezřelým způsobem. Diváci viděli hru rukou, ovšem sudí nikoliv.

82

Domácí přišli o míč v poměrně nebezpečném prostoru. Phillips to chtěl potrestat dalekonosnou střelou, která se však nevešla mezi tyče.

81

Skotové některé situace až zbytečně překombinovávají. Nyní okatě hledali Forresta, kterému by rádi dopřáli hattrick.

80

Grezda se snažil odpoutat od čerstvějšího Phillipse, který ho zezadu fauloval a neobešlo se to bez žluté karty.

79

Robertsonův centr na zadní tyč hledal Phillipse, který pro Skoty získal alespoň rohový kop.

78

78. Scott McTominay (SCO)

78

Málem to bylo o pět! Trojce Skotů si v pohybu dokonale pohrála s domácí obranou, která víceméně jenom sledovala střelu McTominaye směřující do břevna!

77

Eros Grezda neobešel Patersona, který mu precizně oddělil balón od kopaček. Hrát tak mohou Skotové.

76

Skotové vhazovali podél pravé lajny. Míč jim utekl do zámezí a z něj ho vrátí Egzon Binaku.

75

Po delší době se hra malinko zklidnila. Skotové chvíli nechali kombinovat své soupeře, ale přitom ne drželi daleko od McGregorovy brány.

73

Veseliho centr některý z hráčů odrazil vysoko do vzduchu. McGregor využil možnosti hrát rukama a ještě byl faulován Uzunim.

72

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Ryan Fraser, přichází Johnny Russell.

71

Myrto Uzuni už nestihl lapit ve hřišti přihrávku na pravý kraj velkého vápna a pohledem doprovodil míč do zámezí. Pokračuje se výkopem Allana McGregora.

70

Pro albánské fotbalisty bude posledních dvacet minut hodně dlouhých. Alespoň pár přihrávek si mohou dát po faulu McTominaye na Memušaje.

69

Ostrované nemají dost a rádi by přidali ještě nějaké další branky. Robertsonova střela z dálky ale byla až příliš ambiciózní a letěla vysoko nad.

68

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Steven Fletcher, přichází Matthew Phillips.

67

67. James FORREST - 0:4

67

Skotsko právě vstřelilo branku!
Začíná se tu rodit pořádný debakl! Fraser přihrál z levého kraje pokutového území do druhé vlny na lépe postaveného JAMESE FORRESTA, jenž se prvním dotykem dostal přes Dermakua a nikým nehlídán levačkou napálil balón do sítě.

66

Memušaj jenom zdokumentoval nepovedený zápas Albánců a nasměroval přímý kop několik metrů nad branku.

65

David Bates si přidržel rozběhnutého Xhaku, který se svalil na trávník. Je z toho žlutá karta a standardka pro Albánce.

65

McTominay dostal nabito na střelu z voleje. Míč ale netrefil ideálně a jenom ho odrazil k Fletcherovi, kterému pro změnu nevyšly nůžky.

64

Binaku tragickým prvním dotykem daroval Skotům roh, po kterém se mával ofsajd Batese. Ten protečoval do sítě přihrávku Forresta, ovšem radovat se z toho nemůže.

63

Držení míče: 61% – 39%.

62

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Rei Manaj, přichází Bekim Balaj.

61

Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Scott McTominay.

60

McKenna se odrážel do vzdušného souboje od těla Manaje, kterého ještě stihl trochu zasáhnout do hlavy a sudí ho za to žlutě napomenul.

60

Armstrong využil velké mezery mezi albánskou obranou a zálohou. Dalekonosnou střelu ale Beriša viděl a do sítě ji nepustil.

59

Domácí se na chvíli zabydleli před soupeřovým vápnem, leč Grezda z nepřipravené pozice vystřelil zcela mimo bránu.

58

Memušaj nakonec zahrával rohové kopy hned tři, jenže Allan McGregor ani po jednom nemusel řešit žádné komplikace.

57

Binaku udělal kličku do levého křídla, ale centr se mu úplně nezdařil. Memušaj ještě pálil zpoza vápna, nicméně McGregor střelu zablokoval na roh.

56

Teď už by se musel stát opravdu hodně velký zázrak, aby Albánci v deseti zápas zdramatizovali a ještě zabránili sestupu do ligy D.

55

55. James FORREST - 0:3

55

Skotsko právě vstřelilo branku!
Hosté přidávají třetí zásah! Skvěle to udělal zejména Christie, který ze středového kruhu vysunul za obranu JAMESE FORRESTA. Na jeho střelu z šestnácti metrů si Beriša sáhl, ale gólu už nezabránil.

54

Ryan Fraser neměl k sobě žádnou podporu od spoluhráčů a přihrávka směřující do vápna se tak stala snadnou záležitostí pro brankáře Berišu.

53

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Berat Djimsiti, přichází Kastriot Dermaku.

52

Berat Djimsiti není zdravotně úplně v pořádku a nechal si přivolat realizační tým, který mu obstřikl už dříve ošetřovaný stehenní sval.

51

Na druhé straně měl v úmyslu škodit Forrest, jenže mu byl odmáván i odpískán ofsajd. Balón pro Albánce.

50

Eros Grezda vyběhl s míčem k ose hřiště a přihrál doprava Uzunimu, jenž pravačkou vypálil z nějakých třiadvaceti metrů a jen o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.

49

Úvod druhé půle se odehrává v naprosto klidném duchu. Skotové se nemusí nikam hnát a Albánci se v oslabení budou prosazovat jen velmi složitě.

48

Manaj u půlící čáry poslal na trávník McGregora, což bylo jako posouzeno jako faul. O rozehrávku se postaral McKenna.

47

Ani jeden z trenérů neudělal během pauzy žádnou změnu. Domácí kouč přesto do sestavy už jednou sáhl, když po vyloučení Mavraje poslal za Kaçeho Ardiana Ismajliho.

46

Začal druhý poločas.
Albánci jsou po konci prvního poločasu na pokraji sestupu do výkonnostně nejslabší divize. Skotsko se na horké balkánské půdě dostalo díky Fraserovi do vedení ve čtrnácté minutě. Další rána pro domácí tým přišla o sedm minut později, kdy byl vyloučen kapitán Mavraj. Albánci i v deseti dokázali kontrolovat hru, jenže kvůli smolně zaviněné penaltě inkasovali i podruhé od Stevena Fletchera.

45+2

První poločas skončil.

45+2

45+2. Steven FLETCHER - 0:2

45+2

Skotsko právě vstřelilo branku!
Dost možná klíčový moment celého zápasu! Míč si na penaltový puntík postavil STEVEN FLETCHER a vypálil ze svého pohledu k pravé tyči. Beriša skákal na druhou stranu a neměl šanci gólu zabránit.

45+1

V jediné nastavené minutě to na sebe vzal Stuart Armstrong a napálil zeď. Manaj však zahrál rukou, takže ruský sudí nařizuje penaltu!

45

Christie ucítil lehký kontakt s Ismajlim a na ose hřiště spadl na zem. Skotové dostávají výhodu nebezpečného přímého kopu z nějakých jednadvaceti metrů.

44

Armstrong posunul míč na pravý okraj pokutového území k Fletcherovi, který při centru podklouzl a podle toho to i dopadlo. Balón zmizel v zámezí.

43

Fletcherův pokus z dálky byl pro změnu sražen na rohový kop. Albánci ho ale ubránili a vytlačili soupeře na jejich vlastní polovinu.

42

Ryan Fraser se nenápadně posouval před pokutové území a napřáhl k prudké střele, která letěla jen doprostřed branky a tam nemohl Beriša chybět.

41

Beriša před napadajícím protihráčem vykopl míč na Binakua, který ho prodloužil do zámezí. Skotové mohou vhazovat.

40

Memušaj přenesl hru doleva na aktivního Grezdu, který se snažil trochu přihrát pád po skluzu Patersona. Sudí tuto nekalost odhalil a nařídil jen odkop od branky.

39

Taulant Xhaka centroval z hloubi pole na Uzuniho, který si zády brance nezpracoval míč a odrazil jej za koncovou čáru.

38

Až Binaku trochu potáhl míč a přenechal ho Grezdovi. Ten však stál na místě a albánský útok se postupně vrátil tam, odkud začínal.

37

Když se Skotové v jedenácti zatáhnou na vlastní polovinu, tak se domácím nedaří posouvat vstříc Allanu McGregorovi. Stále se tak hraje na půlce.

36

36. James Forrest (SCO)

36

Paterson přihrál před sebe na Forresta, který se odpoutal od Ismajliho, ale křižnou střelou minul pravou tyč Berišovy brány.

35

Christie vyhrál hlavičkový souboj o Berišův nečistý odkop a Skotové se přes Allana McGregora rychle usadili na útočné polovině.

34

Početní převaha Skotů zatím není vůbec znát. Domácí jsou častěji u balónu, i když se většinou pohybují daleko od obou branek.

33

Forrest se pěkně uvolnil a na ose hřiště přenechal balón Ryanu Christiemu, který z devatenácti metrů vypálil levačkou hodně špatně a Berišu neohrozil.

32

Skvělá rychlost Grezdy na levé straně. Manaj od něj dostal přihrávku do vápna, jenže přes McKennu s McGregorem nestihl vystřelit.

31

Fletcher v souboji dvou devítek povalil Memušaje, jehož tým může pokračovat v dobývání skotské defenzivy.

30

Držení míče: 64% – 36%.

29

Ofsajd a v něm albánský útočník Rei Manaj. Přecházela mu zdlouhavá kombinace uprostřed hřiště.

28

Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Ergys Kaçe, přichází Ardian Ismajli.

27

Uzuniho mas do vápna neprošel. McKenna zakopl míč do autu a podle všeho se bude poprvé střídat.

26

Callum McGregor získal míč vedle hostující šestnáctky. Armstrong a Forrest o pár vteřin později centrovali před Berišu, ale o nic vážného se nejednalo.

25

Armstrongovi při snaze o rychlý přechod utekl míč až k Berišovi, po kterém okamžitě otáčí hru Ledian Memušaj.

23

Fletcher si naskakoval na dobrý centr z pravé strany. Vybíhal ale z jasného ofsajdu a ten pomezní arbitr postřehl.

21

21. Faul, který přecházel vyloučení Mavraje

21

Další velká komplikace pro Albánii! Domácí kapitán Mavraj skluzem na půlící čáře sestřelil Forresta. Pak se ještě dostal do menšího konfliktu s Christiem a byl vyloučen, přestože nejprve dostal jen žlutou kartu!

20

Ani z dalšího rohu hosté nezahrozili. Beriša míč nevyboxoval, ale život mu usnadnil odpískaný útočný faul na jeho osobu.

19

Patersonův centr z kroku zajistil Skotům rohový kop. Callum McGregor kroutil míč směrem do branky a Beriša ho dokázal jen prodloužit do opačného křídla.

18

Manaj to zkoušel levačkou zpoza vápna, ale vůbec mu to nesedlo, takže McGregor nemusel nijak zasahovat.

17

Ergys Kaçe svůj centr z levého křídla hodně pokazil a odeslal balón mimo výseč. Následuje odkop od branky Allana McGregora.

16

Armstrong si pomohl faulem na Memušaje a dal domácímu týmu k dispozici standardní situaci z kraje hřiště.

14

14. Ryan FRASER - 0:1

14

Skotsko právě vstřelilo branku!
Hned první šance končí gólem a radostí Skotů! Christie pomohl vybojovat balón pro RYANA FRASERA, který se svou podsaditou postavou doběhl do vápna a pravačkou obstřelil bezmocného Berišu.

13

Robertson vhodil míč na Christieho, který se ho dotkl rukou a rozhodčí to okamžitě postřehli.

12

Xhaka byl faulován Armstrongem. Domácí se ale daleko nedostali, srážka mezi Manajem a Fraserem byla posouzena jako žlutý faul Albánce.

11

Jenom to zahučelo po centru Memušaje, za kterým se dral Uzuni a jen o centimetry se nedostal k zakončení z malého vápna.

10

Domácí rozehrávka z blízkosti levé autové čáry Skotům příliš vrásek na čele nepřidělala. Míč se vrátil až ke středovému kruhu.

9

Opět Grezda prokazoval dobrý odpich. Callum Paterson ho zastavil jen díky faulu a za ten vyfasoval dnešní první žlutou kartu.

8

Eros Grezda nabral dobrou rychlost na levé straně, u vstupu do pokutového území však o míč přišel a je z toho jen autové vhazování.

7

Steven Fletcher lehce udeřil do obličeje Djimsitiho. Albánci rozehráli směrem k vlastní brance a dostali se pod menší tlak napadajících soupeřů.

6

Armstrongův centr byl sražen na premiérový roh, jenž rozehrál Callum McGregor. Berišovi míč vypadl, ale stalo se tak kvůli odpískanému útočnému faulu.

5

Binaku pod menším tlakem zahrál jen do autu, o který se z pravé strany postará Callum Paterson.

4

Djimsitiho odvážnější přihrávku vystihl Callum McGregor. Domácí se k míči ihned vrátili, ale zastavil je ofsajd Erose Grezdy.

3

Albánci rozvážně kombinovali u půlící čáry, ale blíže brance Allana McGregora se zatím nemohou dostat.

2

Hodně svižný úvod od Skotů, kteří se při první příležitosti usadili před soupeřovým vápnem. Fletcher s Armstrongem se pokoušeli pálit, nicméně oba trefili jen Mavraje.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenočerných, zatímco hosté v modrobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Albánie: Beriša – Mavraj (C), Djimsiti, Veseli – Binaku, Memušaj, Xhaka, Kaçe, Uzuni – Grezda, Manaj.
Náhradníci: Kastrati, Strakoša – Lila, Kaja, Ismajli, Ademi, Vrioni, Lilaj, Ndoj, Dermaku, Balaj, Gavazaj.

Skotsko: A. McGregor – McKenna, Robertson (C), Paterson – Fletcher, Armstrong, C. McGregor, Forrest – Fraser, Christie.
Náhradníci: Bain, McDonald – Hendry, Shinnie, Mackay-Steven, McTominay, Philips, McBurnie, Russell.

Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (všichni RUS).
Albánie

Reprezentace z Balkánského poloostrova vstoupila do nové mezinárodní soutěže vybojovanou domácí výhrou 1:0 nad Izraelem. Další gól výběr Albánie ale nepřidal, ve Skotsku prohrál 0:2 a o pár dní později stejným rozdílem padl i v odvetě s Izraelem. Albánci se nachází se třemi body na poslední třetí příčce a pokud chtějí udržet naději na záchranu v této výkonnostní skupině, tak dnes musí bezpodmínečně bodovat.
Skotsko

Ostrované dosud odehráli pouze dva ze čtyř naplánovaných zápasů. V tom prvním se střetli se svým dnešním soupeřem a oslavili zasloužené vítězství 2:0. Velmi dobrou výchozí pozici do dalších bojů o postup si Skotsko mohlo zajistit na půdě Izraele, kde se díky proměněné penaltě Mulgrewa dostalo do vedení, ale nakonec odjelo s prázdnou po výsledku 1:2. Ve tříčlenné tabulce tak Skotům patří druhé místo se ztrátou tří bodů na první pozici.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třetího výkonnostního koše Ligy národů UEFA. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Albánií a Skotskem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Albánie – Skotsko

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 14. Fraser (Christie), 45+2. Fletcher (pen.), 55. Forrest (Christie), 67. Forrest (Fraser)

Karty:   12. Manaj (ALB), 88. Grezda (ALB) – 9. Paterson (SCO), 60. McKenna (SCO), 65. Bates (SCO), 80. Phillips (SCO)   21. Mavraj (ALB)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:20.

Albánie: Beriša – Mavraj (C), Djimsiti (53. Dermaku), Veseli – Binaku, Memušaj, Xhaka, Kaçe (28. Ismajli), Uzuni – Grezda, Manaj (62. Balaj).
Náhradníci: Kastrati, Strakoša – Lila, Kaja, Ismajli, Ademi, Vrioni, Lilaj, Ndoj, Dermaku, Balaj, Gavazaj.

Skotsko: A. McGregor – McKenna, Robertson (C), Paterson – Fletcher (68. Phillips), Armstrong (61. McTominay), C. McGregor, Forrest – Fraser (72. Russell), Christie.
Náhradníci: Bain, McDonald – Hendry, Shinnie, Mackay-Steven, McTominay, Philips, McBurnie, Russell.

Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (všichni RUS)