Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference před elitní fází UEFA Futsal Champions League v Chrudimi

konec

12.11.2018, 11:00 • Petr Dejnožka

Tisková konference právě skončila. (12:31:15)
Felipe Conde o studování soupeřů: "Nedokážu vyčíslit, kolik času jsem strávil sledováním soupeřů. Začal jsem dva dny po příjezdu ze Srbska. Nejvíce informací mám o Kazaších a Italech. Trávím s tím zhruba čtyři hodiny denně každý den v týdnu."
Felipe Conde o brankáři Higuitovi: "Jsme ze stejného města, znám ho již velmi dlouho a měl jsem s ním možnost pracovat. S kolumbijským brankářem Higuitou jsou si podobní nejen ve jméně, ale i ve hře nohou. Při útočné power-play je nejlepším brankářem na světě, nikdo to neumí lépe jak on. Výborně přihrává a střelu má lepší než řada hráčů z týmů. Umí oběma nohama. Nemá strach hrát v power-play, hraje na maximální risk a je to jeho nesmírná výhoda."
Felipe Conde o zápase proti Chrudimi s Kairatem v roce 2007: "Pamatuji si, že Kairatu se první poločas nepovedl a Chrudim vedla 3:1. ERA-PACK hrál excelentně. Po pauze hrál Kairat power-play, kterou dlouho pečlivě trénoval a v době, kdy se s tímto taktickým prvkem začínalo, a Chrudim díky tomu porazil."
Tomáš Koudelka o posunu : "U většiny hráčů vidím větší sebevědomí. Z toho si můžeme hodně vzít a použít to i v těžších zápasech. Teď se nám to bude vracet a že zkušenosti ze Srbska přeneseme na hřiště nyní zde v Chrudimi."
Felipe Conde o individualitách v týmu soupeře: Běloruský tým je podobný našemu týmu, jejich největší síla je v kolektivu. Z Itálie bude pro diváky příjemné sledovat brankáře Mammerellu, jednoho z nejlepších brankářů na světě, pivot Lukaian, reprezentant Brazílie, což svědčí o tom, že kvalitu máte. Dále mají řadu hráčů z italského národního týmu, který patří k nejlepším v Evropě. V Kairatu je hvězdou týmu brankář Higuita, dále řada futsalistů z brazilské ligy jako Taynan, Edson.
Felipe Conde o běloruské Lidě a prvním zápasu: "Těžko si vybírat, s kým hrát první zápas. Není žádný soupeř lehký. Intenzita, kvalita hráčů u všech týmů je vysoká, takže je jedno s kým začínáme. Myslím si, že Lida je tým, který má rychlé hráče vyššího vzrůstu silově založené.
Felipe Conde o taktických věcech před elitní fází: "Připravili jsme si v útočné fázi herní prvky, které bychom chtěli předvést. Jsou věci, které zařazujeme na začátku přípravy, ale v zápasech to využíváme až ve správný čas."
Felipe Conde o přípravě na elitní fázi: "Zápasy v Srbsku hodně ukázali, získali jsme sebevědomí a odehráli výborná tři utkání. Upřímně, po základní části jsme ligové utkání využili jako přípravu na elitní fázi a na nic jiného jsme se nesoustředili. Zkoušeli jsme nové věci a věřím, že se nám to povedlo."
Tomáš Hamsa o očekávané návštěvnosti: "Věříme, že diváci budou mít o akci zájem a že na každý zápas přijde minimálně tisíc fanoušků."
Tomáš Hamsa: První turnaj jsme pořádali v roce 2007, kdy jsme shodou okolností byli nejblíže postupu a právě trenér Felipe Conde působil u Kairatu jako kondiční trenér. Věřím, že to nyní Kairatu vrátíme.
Tomáš Koudelka: Jestli můžu mluvit za celý tým, jsme připraveni se poprat o jedno postupové místo. Budou to tři mimořádně těžké zápasy. Šanci máme a budeme o to bojovat.
Trenér Felipe Conde o šancích Chrudimi na postup: "Popravdě favoriti nejsme, ale myslím si, že máme velmi dobrou šanci na postup. Důležité je jít zápas od zápasu. Budeme se snažit první utkání vyhrát a připravit se postupně na další utkání. Za poslední dva roky jsme ukázali, že můžeme hrát velmi dobré zápasy s nejlepšími evropskými celky. Nyní očekáváme, že to ukážeme přímo v zápasech.
Tomáš Hamsa (ředitel turnaje) o přípravě na akci: "Je to větší dřina než dva roky zpátky. Přesně před měsícem jsme se dozvěděli o našem pořadatelství, na přípravy jsme tedy neměli příliš času. Z noci z úterý na středu se musí připravit celá aréna, během dneška nám přijedou dvě mužstva a Bělorusové dorazí během úterý.
Na tiskové konferenci budou přítomni František Tichý (prezident FK ERA-PACK Chrudim), Tomáš Hamsa (ředitel turnaje), Felipe Conde (trenér A-týmu FK ERA-PACK Chrudim) a Tomáš Koudelka (člen hráčského kádru FK ERA-PACK Chrudim).
Od 11. do 14. listopadu se na chrudimském zimním stadionu koná elitní fáze futsalové Ligy mistrů. Do Chrudimi dorazí tři evropské velkokluby – Kairat Almaty (Kazachstán), LSM Lida (Bělorusko) a Aqua Sapone Pescara (Itálie).
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference před elitní fází UEFA Futsal Champions League v Chrudimi

konec