Menu

Hokej

Turnaj pěti (U18)

USA – Finsko

3:2

konec (2:0, 0:1, 1:1)

11.11.2018, 15:00 • Buly Aréna Kravaře • Vendula Zdražilová

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:04:55)
Střely na branku: 52 – 22
Je dobojováno. Američané nakonec v závěru třetí třetiny strhli vedení zpět na svou stranu. V čase 56:59 propálil Taponena Trevor Zegras a svůj těsný náskok Američané uhájili až do konce. Finům nepomohla ani závěrečná powerplay, ač měli velký tlak před brankou Spojených států. USA se tak radují z celkového prvenství na turnaji v Kravařích a získávají tak pohár pro vítěze.

Konec zápasu.

59:45

Finové stále bojují před brankou USA. Američané nemohou vyhodit puk do středního pásma, to je ale mrzet nemusí. Vypadá to, že své vedení už udrží.

59:36

Velký tlak před brankou Američanů, závar však tým USA zvládl a hra je přerušena. Vhazovat se bude před brankářem Rowem.

59:21

Finové jsou v šesti a zkouší to při powerplay.

59:13

Finský celek si bere oddechový čas.

59:13

Zakázané uvolnění Finů stěhuje hru do středního pásma.

58:43

John Beecher táhl akci po pravém mantinelu a poslal puk Caulfieldovi, jenž svou střelu poslal vedle finské klece.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:25

A další šance Američanů, kteří se pokoušeli přidat pojistku, proti však byl další zákrok Taponena.

56:59

56:59 Trevor ZEGRAS - 3:2

56:59

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američané si berou své vedení v závěru třetí třetiny zase zpátky. Po pěkné akci dostal do prostoru mezi kruhy přihrávku od Fensoreho TREVOR ZEGRAS a svižnou střelou pak nedal Taponenovi žádnou šanci – 3:2. Asistence: Domenick Fensore.

56:04

Michael Gildon projel až před Taponenovu klec, jeho zakončení z pravé strany se však neujalo a hned na to pak otáčejí hru na opačnou stranu Finové.

55:42

Spojené státy jsou v plném počtu.

55:15

Leevi Aaltonen střílel z pravého kruhu a Rowe si připisuje další veledůležitý zákrok.

54:24

York střílel ve vlastním oslabení a proti němu zasáhl Taponen, který jeho nebezpečný pokus vytěsnil mimo tři tyče.

53:52

Američané se v úvodu oslabení dostali do útočného pásma, kde chvíli pobyli, ale nakonec puk získali Finové zpět a jdou do útoku.

53:42

Vyloučení v týmu USA (Mashall Warren – 2 min., podrážení).

53:05

Tvrdou ránu poslal na americkou klec Koskenkorva, Rowe si s ní poradil.

52:20

Stejný hráč opět vyslal projektil směrem k finské brance, ale Taponen holí zasáhl a poslal puk do bezpečí. Hned na to jdou Finové do další akce.

51:30

Alex Vlasic vyslal před finskou klec lehké nahození, které se snažil tečovat Jack Hughes, ale znovu to bylo bez úspěchu. Finové stále drží naději na vítězství v turnaji.

50:52

Jack Hughes se dostal kousek před modrou čáru a poté vystřelil. Obrana Finů ale jeho pokus zablokovala a poslala kotouč do bezpečí.

50:28

Z prostoru mezi kruhy střílel jeden z Finů, proti němu však pohotově zakročil brankář Rowe.

49:45

John Beecher dostal nabito od spoluhráče a jeho další střela ohrozila branku Finska. Tam však byl připraven Roope Taponen, jenž zapisuje další důležitý zákrok.

49:19

Boldy a jeho další pokus, který nekončí za Taponenovými zády. Finský brankář je nyní pod tlakem a jde na něho střela za střelou.

48:58

Zegras poslal kotouč Boldymu, druhý jmenovaný vyslal přízemní střelu, která však mezi třemi tyčemi nekončí.

47:26

Miettinen číhal na pravém kruhu a čekal na přihrávku, ale té se nedočkal. Američané tak získávají puk na svou stranu a jdou do dalšího útoku.

46:57

Taponen se opět blýskl dalším zákrokem proti střele Johna Beechera a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

45:59

Američané dlouho operovali před finskou brankou, ale na Taponen byl znovu pozorný a nedopustil, aby Američané strhli vedení zpět na svou stranu.

44:18

Judd Caulfield se napřáhl na pravém kruhu, na Taponena ovšem nevyzrál.

43:40

Další nepřesný pokus Američanů a Finové otáčejí hru na opačnou stranu. Pokusí se tak o akci, po které by mohli opět ohrozit branku USA.

42:51

Finové nyní drží Američany pod tlakem, z pravé strany střílel znovu Antti Saarela, ale Rowe si dokázal poradit.

40:22

40:22 Kasper SIMONTAIVAL - 2:2

40:22

Finsko právě vstřelilo branku!
A Finové hned svůj první útok ve třetí třetině přetavují ve vyrovnávací branku. KASPER SIMONTAIVAL napoprvé neuspěl, odražený kotouč ale následně dostal za záda amerického brankáře – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Antti Saarela.

40:15

Američané pronikli do útočného pásma, ale neprosadili se. Do akce tak jdou Finové.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku: 39 – 9
Také druhá třetina je minulostí. V ní jsme viděli jedinou branku, Finové využili přesilovou hru díky trefě Juusa Pärssinena a jsou tak USA na dostřel. Čeká nás zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 16:33.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Boldy dostal přihrávku na levou stranu, zamíchal kotoučem a poté vystřelil. Taponen byl ale připraven a Finové se ještě nadechují k útočné akci.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:22

Kasper Simontaival střílel z prostoru mezi kruhy, trefil však jen plexisklo, která je za brankou amerického týmu.

37:57

Koskenkorva vyslal Aaltonena do útoku, ten se poté dostal ke střele z pravého kruhu, ta však byla hodně nepřesná.

36:52

V dobré pozici byl nyní Mastrosimone, ale trefil pouze Taponena. Ten si tak zapsal další velmi důležitý zákrok proti houževnatým Američanům.

36:04

Hakanen se prosmýkl kolem obránce Američanů a zakončoval, ale Rowe byl na svém místě s dalším zákrokem.

35:19

Matthew Boldy z úhlu vyslal střelu, kterou nakonec musel jistit finský brankář Taponen. A před dotírajícími Američany pak hru raději pozastavil.

34:58

Cameron Rowe nyní podržel USA. Po nebezpečné střele Puistoly sklapl své betony a neinkasoval. Finové čím dál více vystrkují růžky a snaží se o vyrovnání.

34:10

Američané vybojovali ve vlastním obranném pásmu puk a hned s ním zamířili zpět před branku Finska. Střela Hughese však byla hodně nepřesná.

32:57

Po nepřesné střele Mäntykiviho šli hráči USA do rychlé akce na druhé straně, ale znovu z toho nic nebylo.

32:42

Boldy na levé straně nadvakrát neprotlačil puk za Taponenova záda a finský brankář pak přerušuje hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.

32:10

Finové se po ubráněném oslabení dostali do útočného pásma, kde se ke střele dostal Leevi Aaltonen, jenže s jeho pokusem si Rowe poradil.

32:03

Finsko je v plném počtu.

31:17

Jack Hughes střílel v prostoru mezi kruhy, kotouč mezi betony Taponena však nedostal. Nicméně Spojené státy stále drží útočné pásmo.

30:46

Finský celek se poté osvobodil a poslal puk před branku USA. Američané se pak dostávali zpět do útoku, ale zastavilo je postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje do středního pásma.

30:16

Matthew Boldy střílel z pravého kruhu a pohotovým zákrokem jeho střelu zlikvidoval Taponen, jenž vytasil efektní semafor. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.

30:03

Vyloučení v týmu Finsko (Aarne Intonen – 2 min., hákování).

29:40

Američané se museli vracet zpět do obranného pásma, aby získali kotouč a mohli založit další akci v útočném pásmu.

29:12

Nahození kotouče do útočného pásma zachytil Cole Caufield, ale ke střele před Taponenem se nedostal.

28:15

Rázem hra nabrala úplně jiný spád. Finové vycítili šanci a tlačí se opět před americkou klec, Američané naopak prahnou po další pojistce.

26:39

26:39 Juuso PÄRSSINEN - 2:1

26:39

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové v samotném závěru využívají přesilovou hru. Tuomisto poslal střelu, která se od plexiskla odrazila před branku USA, kde kotouč dorazil za záda amerického brankáře JUUSO PÄRSSINEN a finský celek je tomu americkému na dostřel jediné branky – 2:1. Asistence: Anti Tuomisto a Iivari Räsänen.

26:13

Rowe před dotírajícími finskými hráči raději ukryl kotouč pod svojí lapačku a poté raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

25:42

Až nyní se to povedlo a Rowe si zapisuje důležitý zákrok, když chytil střelu Aaltonena z pravého kruhu. Poté se tým USA dostal na kotouč a ten vyhodil do bezpečí.

25:12

Finové mají k dispozici další přesilovou hru a už se uhnízdili v pásmu USA. Opět však nedokázali ohrozit Roweho branku.

24:47

Vyloučení v týmu USA (Cole Caufield – 2 min., pozdní dohrání).

23:50

Američané jsou v plném počtu.

23:10

Aaltonen vyslal střelu z prostoru mezi kruhy, ale Taponen byl pozorný.

22:30

Finové se uhnízdili v americkém pásmu, zatím se však nedostali k pořádné střele, která by ohrozila Roweho branku. Následně pak se Američané osvobozují.

21:50

Vyloučení v týmu USA (Trevor Zegras – 2 min., podrážení).

21:29

Finům nevyšel rychlý protiútok a Američané hned na to otočili hru na opačnou stranu, kde znovu operovali před Taponenovou klecí.

21:04

Další pokus Američanů, Zegras pálil z pravého kruhu a jeho pokus pak zastavila pozorná finská obrana.

20:20

Hughes hned vyslal střelu na finskou branku, po které ale zasahoval Taponen. Ten nechyl hru plynout a poslal puk svým spoluhráčům.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku: 23 – 3
První třetina je minulostí. V ní měli jasnou herní převahu Američané, kteří se dostali do dvoubrankového náskoku. Nejprve účet zápasu otevřel v osmé minutě Cole Caufield, o osm minut později přidal druhou americkou trefu také Matthew Boldy a zámořský celek jde poprvé do kabin s dvoubrankovým náskokem v zádech. Zatím tak má blíže k vítězství na kravařském turnaji. Druhá třetina začne přibližně v 15:47.

20:00

První třetina skončila.

19:30

Američané se dostali do rychlého protiútoku a Jack Hughes nyní prošel mezi třemi finskými hráči a po svém slalomu poté zakončoval. Ovšem bylo to znovu pouze do brankáře Taponena.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:56

Po střele Johna Beechera skončil puk v ochranné síti, kam ho srazila finská obrana. Hra je přerušena a vhazuje se po pravé ruce Taponena.

17:39

Nyní střílel na druhé straně Tuomisto, ale také s jeho projektilem si brankář USA poradil a poté poslal své spoluhráče do další útočné akce.

16:45

Další střela zámořského týmu. Z pravé strany vyslal štiplavou střelu Jack Hughes a po ní znovu zasahoval Taponen.

15:23

Vzápětí musel zasahovat Taponen, který proti soupeři předvedl bravurní zákrok, po kterém hráči USA neskórovali. Taponen tak nyní notně svůj tým podržel.

15:06

15:06 Matthew BOLDY - 2:0

15:06

Spojené státy právě vstřelily branku!
A hned je z toho druhá americká branka. MATTHEW BOLDY se dostal na do těsné blízkosti Taponena, odkud poté pohotovou střelou finského brankáře překonal – 2:0. Asistence: Trevor Zegras.

14:33

Mäntykivi se protáhl mezi dvěma hráči Američanů, ale ti se o něho záhy postarali a obrali ho o kotouč. A míří na druhou stranu.

14:19

Další střela agilního Jacka Hughese, který to zkoušel v těsné blízkosti Taponena, ostrostřelec Američanů ale tentokráte vyzněl naprázdno.

12:57

Marshall Warren si nabruslil na vrchol levého kruhu a hned vystřelil na branku Finů, kde byl ale opět pozorný Roope Taponen. Ten zatím ve svém brankovišti podává velmi dobrý výkon.

12:19

Odražený kotouč od hole brankáře Taponena se snažil dojet Jack Hughes, ovšem bylo to bez úspěchu. U něho byla dříve finská obrana, která se o puk postarala.

11:37

Finové se teď sami vykázali z útočného pásma, když Räsänen neudržel puk na modré čáře a ten proskočil do středního pásma. Finský celek se tak musí vracet zase zpátky dozadu.

11:14

Místo toho přišla akce na opačné straně, ale Zegrasova střela v mezikruží skončila na pozorném Taponenovi. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.

10:38

Puistola se pokusil proniknout mezi dva obránce Američanů, aby mohl zakončit. Ovšem ti byli pozorní a nic takového nedovolili.

10:05

Hughes se hned zapojil po návratu z trestné lavice do hry a z levé strany střílel na Taponena, který jeho střelu vyráží do bezpečí.

09:47

Američané jsou v plném počtu.

09:33

Američané se osvobozují a posílají kotouč až před finskou branku. Následně střídají kompletní čtveřici hráčů.

08:47

Finové se snažili v přesilové hře něco vymyslet před Rowem, ale zatím se jim to nepovedlo. Nyní střela Saarely skončila jen nad brankou Američanů.

07:47

Vyloučení v týmu USA (Jack Hughes – 2 min., nedovolené bránění).

07:22

07:22 Cole CAUFIELD - 1:0

07:22

Spojené státy právě vstřelily branku!
A Američané se ujímají vedení. Jack Hughes našel chytrou přihrávkou na pravé straně volného spoluhráče a COLE CAUFIELD pak střelou švihem překonává Taponena – 1:0. Asistence: Jack Hughes a Marshall Warren.

06:21

Finové zatím velmi dobře drží krok s favoritem utkání, hráči USA mají sice herní převahu, ale jejich střely dobře pokrývá Roope Taponen, jenž si připsal pozorný zákrok i nyní.

06:00

Finové jsou v plném počtu.

05:30

Boldy táhl akci podél pravého mantinelu a po jeho pokusu dorážel z levé strany jeho spoluhráč. Taponen ale vytáhl svoji hůl a střelu vytěsnil do bezpečí.

05:02

Nyní se Finové poprvé dostali na kotouč a posílají ho až před americkou branku. Osvobozují se.

04:36

Důrazní Američané opět zahrozili před finskou klecí, McCarthy ale střílel pouze do jeho levého betonu. Nicméně Američané stále drží útočné pásmo.

04:14

Američané se uhnízdili v pásmu Finů a rozjíždějí tak přesilovkový kolotoč. Jack Hughes se napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus kryje pozorný Taponen.

04:00

Vyloučení v týmu Finsko (Aku Räty – 2 min., krosček).

03:05

Až nyní se Finové dostali ke střele, po které musel Rowe zasahovat. Holtinkoski pálil od modré čáry a zaúřadovala tak lapačka brankáře USA.

02:39

Webber zastavil pokus Aaltonena, který střílel z levého kruhu a pomohl tak brankáři Američanů, který nemusel vůbec zasahovat.

02:15

Hra se vrátila před Taponenovu branku a finský gólman musel opět zasahovat. Hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.

01:16

Nyní se to už Finům podařilo a pronikli do pásma amerického celku, ale před Rowem nedokázali vyslat střelu. Proto kotouč ztrácí a jsou u něho opět Američané.

00:47

Finští mladíci po vhazování vybojovali kotouč a mířili do útočné akce, ale hráči USA je obrali o kotouč a stále tak zůstávají ve finském teritoriu.

00:23

Američané se hned vrhli do útoku a zakombinovali před finskou klecí. Z pravé strany střílel Hughes a Taponen si připisuje první zákrok. Hra je přerušena.

00:01

Utkání právě začalo.
Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
Úvodní sestavy:

USA: Rowe (Knight) – McCarthy, Fensore, Vlasic, Warren (A), Helleson, York, Webber, Thrun – Caufield, Hughes (C), Gildon – Caulfield, Zegras, Boldy (A) – Moynihan, Beecher, Mastrosimon – Rolston, Farrell

Finsko: Taponen (Randelin) – Räsänen (C), Hatakka, Holtinkoski, Tuomisto, Koskenkorva, Loponen, Lehtinen – Puistola, Saarela, Simontaival – Aaltonen (A), Nikkanen (A), Mäntykivi – Räty, Pärssinen, Miettinen – Hakanen, Intonen, Tieksola – Petman

Rozhodčí: Fiala, Hradil – Gebauer, Hanzlík.
Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
Vzájemná utkání

Oba celky se střetly v srpnu na Hlinka Gretzky Cupu a tehdy mladí Američané porazili Finy 6:2. Jaký výsledek se zrodí dnes, to nám napoví až samotný duel.
Finsko

Finové mají za sebou zatím dva zápasy, ve kterých také byli úspěšní. Nejprve si zastříleli proti Švýcarům, které porazili vysoko 9:3, poté srazili i svého severského soupeře ze Švédska, toho porazili 4:1. A stále jsou ve hře o první místo na kravařském turnaji. Fini totiž porazili Čechy 4:3 a s Američany si to rozdají o první místo. Takže se určitě máme na co těšit, zápas nabídne skvělou podívanou. Nenechte si ho proto ujít.
USA

Hokejisté Spojených států amerických zatím na turnaji vládnou produktivitě a válcují soupeře za soupeřem. V tabulce jsou na prvním místě s plným počtem bodů, tedy devíti. Nejprve si smlsli na Švédech, které porazili 8:2. Poté přišel mírnější výsledek, 5:2 porazili český výběr a naposledy pak 8:1 přejeli Švýcary. V neděli tak s Finy sehrají poslední duel v Kravařích a půjde o přímý souboj o prvenství na turnaji.
Po třech letech se do Kravař vrátil juniorský hokej. Buly Aréna hostí Turnaj pěti zemí, který odstartoval tuto středu. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi USA a Finskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

USA – Finsko

3:2

konec (2:0, 0:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Caufield (Hughes, Warren), 16. Boldy (Zegras), 57. Zegras (Fensore) – 27. Pärssinen (Tuomisto, Räsänen), 41. Simontaival (Saarela)

USA: Rowe (Knight) – McCarthy, Fensore, Vlasic, Warren (A), Helleson, York, Webber, Thrun – Caufield, Hughes (C), Gildon – Caulfield, Zegras, Boldy (A) – Moynihan, Beecher, Mastrosimon – Rolston, Farrell

Finsko: Taponen (Randelin) – Räsänen (C), Hatakka, Holtinkoski, Tuomisto, Koskenkorva, Loponen, Lehtinen – Puistola, Saarela, Simontaival – Aaltonen (A), Nikkanen (A), Mäntykivi – Räty, Pärssinen, Miettinen – Hakanen, Intonen, Tieksola – Petman

Rozhodčí: Fiala, Hradil – Gebauer, Hanzlík

Diváci: 542

Průběh zápasu
1. třetina
04:00 FIN 2 Räty, krosček
07:22 USA 1:0 Caufield (Hughes, Warren)
07:47 USA 2 Hughes, nedovolené bránění
15:06 USA 2:0 Boldy (Zegras)
Po 1. třetině
2. třetina
21:50 USA 2 Zegras, podrážení
24:47 USA 2 Caufield, pozdní dohrání
26:39 FIN 2:1 Pärssinen (Tuomisto, Räsänen)
30:03 FIN 2 Intonen, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
40:22 FIN 2:2 Simontaival (Saarela)
53:42 USA 2 Warren, podrážení
56:59 USA 3:2 Zegras (Fensore)
Konec