Menu

Hokej

Turnaj čtyř (U20)

Česko – Finsko

2:7

konec (1:0, 1:4, 0:3)

11.11.2018, 18:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Ondřej Belák

Tipsport: 3.02 4.7 1.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, kterou jste nám věnovali v průběhu celého turnaje. Přeji příjemný večer, a někdy příště znovu na počtenou! (20:40:51)
KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE

1. Finsko – 9 bodů
2. Rusko – 6 bodů
3. Česko – 3 body
4. Švédsko – 0 bodů.
Češi na závěr turnaje v Hodoníně podlehli Finsku vysoko 2:7, když bohužel obdrželi lekci s efektivity. Suomi tedy suverénně dokráčeli za celkovým prvenstvím.

Ve třetí části se už prosazovali pouze hosté. Santeri Virtanen zvýšil na 5:2, další branky přidali Aleksi Heponiemi a Kaapo Kakko ve dvojnásobných přesilovkách v samotném závěru.

60:00

Konec zápasu.

59:44

Celý stadion v Hodoníně i přes dnešní výsledek hlasitě děkuje českým mladíkům za předvedené výkony. Fanoušci byli po celou dobu turnaje skvělí!

59:09

Češi se ještě snaží něco vymyslet v útočném pásmu, avšak už chybí fyzická i psychická síla. Hosté zápas bez potíží kontrolují, Mikko Kokkonen zakládá další jejich akci.

58:30

58:30 KAKKO - 2:7

58:30

Finsko právě vstřelilo branku!
Na domácích se už projevila frustrace, spáchali další faul, a Suomi opět s grácií využívají dvojnásobnou početní výhodu! Už trošku exhibiční kombinaci zakončil doklepnutím do prázdné branky KAAPO KAKKO. Přihrával mu Niklas Nordgren, který už sám mohl v klidu skórovat. Asistence: Niklas Nordgren, Aleksi Heponiemi.

58:12

Vyloučení v týmu Česko (Dvořák – 2 min., sekání).

57:30

57:30 HEPONIEMI - 2:6

57:30

Finsko právě vstřelilo branku!
Seveřané využívají přesilovku pěti proti třem a přidávají další gól. A znovu to vypadalo tak snadno! Český trojlístek byl stažen hluboko před vlastní brankou, SAMI HEPONIEMI měl tedy po obdržení přihrávky od Kaapa Kakka mezi kruhy dostatek prostoru na smrtící ránu z první. 2:6! Asistence: Kaapo Kakko.

57:17

Vyloučení v týmu Česko (Machala – 2 min., sekání).

56:41

Pěkným průnikem se prezentoval Otto Kivanmäki. Po levém křídle se totiž krásně prosmýkl až do bezprostřední blízkosti Dostála, kterého také nakonec trefil!

56:17

Dostál volný puk rychle rozehrál na Zelingra. Ten založil českou akci, která bohužel skončila relativně brzkou ztrátou kontroly nad černou gumou.

56:05

Vyloučení v týmu Česko (Plášek – 2 min., hákování).

55:55

Jakub Pour se snažil prudkou křižnou přihrávku nalézt Lukáše Rouska, leč jeden z finských beků kotouč úspěšně ztečoval vysoko do ochranné sítě. Bude se vhazovat.

55:25

Rousek dostal velice těžký puk do obležení soupeři. Přesto jej dokázal přesně odehrát, domácí tedy zůstávají nastěhováni v soupeřově obranné zóně.

55:16

Vyloučení v týmu Finsko (Puustinen – 2 min., podrážení).

54:35

Hosté se drží v pásmu, kotouče létají kolem české branky, avšak zatím bez dalšího gólového vyústění. A to bude ještě nějakou dobu platit, český celek má totiž opět ponechanou výhodu!

53:51

Finové jsou kompletní, těžké chvíle nakonec zvládli. Aleksi Hepomiemi se vydal sám kupředu, z levé strany ale nemířil přesně, Dostál se za střelou jen ohlédl.

52:59

Kvasnička už byl sám v dobré pozici, nicméně ještě hledal Haše, který prudkou přihrávku nedokázal zpacifikovat. Kotouč mu utekl až do rohu hřiště.

52:38

Nyní už se hosté osvobozují. Martin Hugo Haš byl poté atakován velice podezřele, ale pískat se v tento moment nebude. Češi pokračují v cestě do pásma.

51:42

Dostál už je zpátky v brance, hraje se v pěti proti čtyřem. Jan Jeník si z levého křídla sjel blíže k brance. Střelu zpomalil Patrikainen a z brankoviště ji odpálil obránce.

51:16

Ne a ne to tam padnout! Střelu Michala Teplého vyrazil Patrikainen pouze k Vojtěchu Střondalovi, jehož dorážka bohužel mířila přímo na finského gólmana.

50:41

Finský trojlístek je extrémně obětavý. Už zblokoval několik tvrdých ran, načež Střondala bohužel vypálil pouze mimo prostor mezi třemi tyčemi.

50:20

Ale pozor, Dostál míří na střídačku, domácí hrají v šesti proti třem!

49:58

Střondala u pravé tyčky v pokleku hrnul puk do brankoviště. Tam jen těsně nezakončil Pour, načež ještě Teplý posunul kotouč dozadu na Davida Kvasničku. Ten bez přípravy z výborné pozice o kousek minul!

49:38

Vyloučení v týmu Finsko (Laaksonen – 2 min., sekání).

49:19

Tak to je škoda, Střondala by mohl zakončovat do prázdné branky, kdyby mu kotouč neprojel mezi nohama. Češi ale mají ponechanou další výhodu, to může být ještě zajímavé!

48:40

Jan Navrátil se stal obětí nevybíravého zákroku a jen těžko se zvedal na nohy. Jesse Ylönen (FIN) za naprosto zbytečný počin inkasuje trest. Za zásah do oblasti hlavy a krku si dnes už nezahraje, domácí navíc mají k dispozici pětiminutovou přesilovku!

48:06

48:06 VIRTANEN - 2:5

48:06

Finsko právě vstřelilo branku!
Tak to je obrovská škoda a zřejmě konec nadějí. Suomi se drželi v útočném pásmu. Z jeho rohu si Jesse Ylönen parádně všiml za kruhy čekajícího SANTERIHO VIRTANENA, který bez přípravy propálil Dostála. Asistence: Jesse Ylönen, Mikko Kokkonen.

47:57

Santeri Virtanen se vydal po efektivní individuální akce. Posléze pálil z pravého kruhu, Dostál vytáhl důležitý zákrok. Vhazovat se nyní bude po jeho pravé ruce.

47:20

Hra má v těchto chvílích obrovské tempo, hraje se velmi dlouho bez jakéhokoliv přerušení. Jakub Pour v útoku českého týmu rozvlnil síť, bohužel ale pouze z boční strany.

46:32

Ale teď také kapka štěstí na druhé straně. Valtteri Puustinen se snažil šťouchnout puk za Dostálovy betony. Gólman vůbec nevěděl, kde se touš nachází, ale nakonec jej našel v brankovišti!

45:16

Lukáš Rousek se pohlednou zasekávačkou zbavil svého strážce. Poté rychle střílel z levého kruhu, bohužel však znovu Patrikainen podržel modrobílé barvy.

44:39

Jaroslav Dvořák se po ztrátě v podání Moilanena vydal do samostatné akce. Zakončení vzal taktéž na sebe, ale v pozici na kruhu mířil mimo vzdálenější tyčku.

43:48

Plášek skvěle napadal rozehrávku Finska, ale podklouzl a skončil na ledě. Hosté se tak vydali do rychlé protiakce, Jesse Ylönen se dostal až na pravý kruh a Dostál skvěle zasáhl. Navíc z něj puk ani nevypadl!

43:27

Jan Jeník si od pravého mantinelu dvěma pohlednými kličkami vydobyl pozici mezi kruhy! Ve velké šanci jej ovšem vychytal Patrikainen, jehož lapačka byla znovu na správném místě.

42:37

Machala pěkně zavezl puk až do rohu útočného pásma. Odtud byli Češi bohužel vyhnáni, avšak hosté se v protiútoku do zakončení nedostali. Puk mají opět naši hokejisté.

41:43

S dalekonosným nahozením Kvasničky si poradil Patrikainen, jenž pouze nastavil rukavici. Suomi budou za pouhé dvě sekundy opět v plném počtu.

41:32

Jakub Pour se před brankou natahoval po volném puku, jenže ten se zastavil o brusli jednoho z Finů, k dorážce do prázdné klece tedy dojít nemohlo.

41:06

Martin Hugo Haš číhal na levém kruhu na přihrávku. Ta k němu skutečně mířila, naneštěstí však byla sražena do ochranné sítě. Hra je přerušena, čeká nás buly.

40:30

Otto Latvala poslal puk do středního pásma. Tam se jeden z jeho spoluhráčů pokoušel o další postup, ale dobře jej zablokoval Kvasnička.

40:16

Domácí si do třetí části přenesli minutu a 45 sekund z přesilové hry, okamžitě se tak mohou snažit dostat na rozdíl jediné trefy! Bohužel na úvodním vhazování uspělo Finsko, které rychle vyhazuje do bezpečí.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 20:01.
Prostřední dvacetiminutovka přinesla velkou finskou gólovou smršť. Z okének v defenzivě domácího týmu postupně střelecky těžili Teemu Engberg, Sami Moilanen, Niklas Nordgren a Aleksi Heponiemi. Češi nicméně nesložili předčasně zbraně a zásluhou dorážejícího Jakuba Navrátila korigovali na 2:4. Zmůžou se také oni na velký obrat? Nechme se překvapit.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Češi zvýšili aktivitu, z čehož pramenil nedovolený zákrok soupeře. Niklas Nordgren (FIN) si nepohlídal hokejku a měl ji v souboji příliš vysoko. Inkasuje tedy menší trest.

39:24

Karel Plášek neměl daleko ke druhé trefě v utkání! Z výborné pozice na pravém kruhu mířil pěkně na dlouhou tyčku, kam bohužel Patrikainen s vypětím všech sil dosáhl.

39:06

Krátce po startu poslední minuty této části vylétl kotouč mimo mantinely. Po následném vhazování se domácí usadili v pásmu a Müller od modré vystřelil těsně vedle.

38:40

Jan Hladonik vedl rychlý protiútok. Z levé strany se snažil najít mezi kruhy Ondřeje Machalu, jenže ten měl na zádech obránce a nezmohl se na kvalitní zakončení.

37:51

Suomi se okamžitě snaží o odpověď. Při snaze o přechod do středního pásma ztratil Jakub Pour stabilitu, načež skončil na ledě. Nakonec to naši hokejisté zvládli.

37:22

37:22 NAVRÁTIL - 2:4

37:22

Česko právě vstřelilo branku!
Ale nyní už se diváci v Hodoníně radují! Jan Süss se chopil puku v mezikruží. Byl zády k brance, avšak rychle se otočil a vypálil na betony. Od těch se kus černé gumy odrazil přímo před JAKUBA NAVRÁTILA, který jej přišpendlil pod břevno. 2:4! Asistence: Jan Süss.

36:45

Heinola měl za vlastní brankou trošku problémy se zpracováním. Škoda, že čeští hráči nebyli na blízku, mohlo by to být před Patrikainenem poměrně zajímavé.

35:56

Finové drží otěže zápasu ve svých rukách. Ville Heinola se snažil bekhendem propálit české obránce, jenže ti střelu až k Dostálovi projít nenechali.

35:13

Seveřané se drželi v útočném pásmu, nicméně nakonec jej museli vyklidit. Při snaze o rychlý návrat zpět nezvládli přechod přes modrou čáru, z čehož krystalizuje ofsajd.

34:22

Finové si pomohli zakázaným uvolněním. Vhazovalo se tedy před jejich klecí, avšak právě Suomi puk rychle získali. Hra už se opět sune na druhou stranu kluziště.

33:36

Vzápětí mohlo být sníženo! Jaroslav Dvořák se totiž po hostující chybě v rozehrávce ujal kotouče a pálil z pravého kruhu. Patrikainen skvěle zasáhl pomocí vyrážečky.

33:22

33:22 HEPONIEMI - 1:4

33:22

Finsko právě vstřelilo branku!
V podání našeho soupeře je to třetina snů, nyní Suomi zvyšují už na 4:1. Linus Nyman vyslal do sóla ALEKSIHO HEPONIEMIHO, který před Dostálem nezpanikařil, naznačil kličku do bekhendu a prohodil puk za jeho záda. Asistence: Linus Nyman.

31:58

Češi mířili do brejku. Puk se z mezikruží odrazil dozadu, kde byl připraven David Kvasnička. Ten okamžitě pálil, Patrikainen ovšem dokázal špičkou betonu zabránit gólu!

31:19

Michal Teplý bojoval o puk za finskou brankou marně. Hosté se tak vydali kupředu, jenže Valtteri Puustinen pro tentokráte zmařil akci nepřesnou přihrávkou.

30:30

A rázem mohlo být ještě hůře! Otřesený český tým nechal okénko v defenzivě, do toho se vrhl Rasmus Kupari, a mířil si to sám na Dostála. Ten jeho bekhendovou kličku dobře přečetl a při zákroku si skvěle pomohl hokejkou!

30:01

30:01 NORDGREN - 1:3

30:01

Finsko právě vstřelilo branku!
Bohužel. To, co víceméně viselo ve vzduchu, skutečně přichází. Finsko tedy vede 3:1! Valtteri Puustinen nastartoval přečíslení dvou proti jednomu. To táhl po levém křídle Kaapo Kakko, jenž našel NIKLASE NORDGRENA. Ten už si před Dostálem veděl rady. Asistence: Kaapo Kakko, Valtteri Puustinen.

29:12

Už dlouho se hraje bez přerušení, bohužel převážně před domácí klecí. Sami Vainionpää se snažil vytočit před Dostála, avšak kotouč mu za beton silou nedotlačil.

28:31

Oskari Laaksonen si dobře pokryl puk na útočné modré čáře. Poté z tohoto prostoru sám pálil, Dostál tedy musel do akce. Betonem zasáhl úspěšně.

27:51

Prudká rána Klemettiho orazítkovala pouze zadní plexisklo. Poté se Češi osvobozují, ve druhé části jsou bohužel převážně pod tlakem. Finové působí živějším dojmem.

26:58

Češi zvládli vhazování před svoji brankou, avšak rychle o kotouč přišli. Olli Kaskinen nicméně rozehrával velice nepřesně, Finsko se tedy dopustilo zakázaného uvolnění.

26:21

26:21 MOILANEN - 1:2

26:21

Finsko právě vstřelilo branku!
Diváci se zlobí. Lukáš Rousek byl totiž atakován na hraně pravidel, ale nepískalo se, načež Suomi vyrazili do rychlého brejku. Ten táhl Teemu Engberg, jemuž se zakončit nepodařilo. Z otočky ale nalezl před branku sjíždějícího SAMIHO MOILANENA, který z bezprostřední blízkosti otočil skóre! Asistence: Teemu Engberg, Otto Latvala.

25:40

Dostál snadno ukryl v rukavici nahození Nordgrena, bude se tedy vhazovat před jeho brankou. Tam už se sjíždějí hokejisté obou mužstev.

25:12

Ale domácí nepříjemné oslabení zvládli a nyní už jsou kompletní. Vojtěch Střondala vyrazil do rychlé akce po levé straně, načež při snaze o střelu napálil pouze soupeře.

24:35

"Hoši bojovat," line se hodonínským stadionem. Český čtyřlístek je svírán pod nemilosrdným tlakem, Finové hrají přesilovku skvěle. Dostál se musí ve svém brankovišti ohánět.

23:54

Finové mají v přesilovce obrovský tlak, Kaapo Kakko se také objevil v zajímavé šanci, avšak Dostál se proti jeho rychlé ráně bez přípravy stačil přemístit.

23:16

Tak to byla nádhera. Suomi předvedli úchvatnou kombinaci na jeden dotek a Rasmus Kupari zakončoval z mezikruží. Lukáš Dostál betonem podržel svůj tým!

22:50

Vyloučení v týmu Česko (Plášek – 2 min., hákování).

22:29

22:29 ENGBERG - 1:1

22:29

Finsko právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Finové vyrazili do rychlé akce a sehráli ji dobře. Nakonec Sami Vainionpää poslal kotouč před branku, kde relativně snadno zakončil TEEMU ENGBERG. Asistence: Sami Vainionpää, Mikko Kokkonen.

21:47

A pozor taky na druhou stranu! Kaapo Kakko ujel po pravém křídle až do přečíslení. K zakončení do prázdné klece poté vyzýval Kivenmäkiho, jenže ten na přihrávku nedosáhl.

20:58

Toto už vypadalo zajímavěji. Po rychlé akci kompletní formace přihrával Lukáš Rousek z levé strany před branku, kde nechybělo k zakončení mnoho!

20:36

Jan Jeník si dobře obhodil finského hráče, avšak za brankou už na svoji akci navázat nedokázal. Hosté se ze svého pásma osvobozují.

20:14

Jdeme opět na to! Druhou periodu zahajují s pukem na svých holích Finové. Ti na nic nečekají a Ville Heinola okamžitě ve sprintu vyráží směrem k Dostálovi.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:13.
Je za námi první třetina, po které Češi vedou 1:0! Velké množství šancí k vidění rozhodně nebylo. Domácí celek ovšem dostal k dispozici hned kvarteto přesilovek, přičemž tu poslední bleskově využil tečovanou střelou z pravého kruhu Karel Plášek. Jak se bude zápas vyvíjet dále?

20:00

První třetina skončila.

19:41

Ještě před odchodem do kabin svírají naši hokejisté Finy v jejich obranném pásmu. Vstřelená branka probudila také fanoušky, kteří hlasitě ženou své oblíbence za dalším úspěchem.

19:10

19:10 PLÁŠEK - 1:0

19:10

Česko právě vstřelilo branku!
Paráda! Český národní tým bleskově využívá přesilovku a těsně před koncem první části jde do vedení. Jakub Galvas přihrál od modré čáry na pravý kruh. Tam si puk zpracoval KAREL PLÁŠEK, jenž neváhal, a rychle vystřelil. Kotouč zřejmě tečoval jeden z finských beků, zakončení se totiž pro Patrikainena neřešitelně zavrtělo a přistálo přesně pod horní tyčkou! Asistence: Jakub Galvas.

19:02

Vyloučení v týmu Finsko (Vainionpää – 2 min., vysoká hůl).

18:24

Třetí formace hostů dlouho operovala v blízkosti Dostála. Skvělá defenzivní práce Čechů zažehnala jakékoliv hrozby, zatím sledujeme na šance poměrně skoupé utkání.

17:43

Nyní dokonce ve vlastním oslabení vypálil Pour. Brankář Finska přerušuje hru, Češi tak získávají v tuto situaci velice cenné vhazování před soupeřovou klecí.

17:13

Rasmus Kupari se snažil o zakončení mezi kruhy, jenže prostor byl tak zhuštěný, že se do puku nemohl pořádně opřít. Opět se jej zmocnili domácí, vypadá to dobře.

16:39

A další osvobození našeho národního týmu. Ten soupeři vrací dobrou práci při oslabení stejnou mincí. Diváctvo to oplácí hlasitým potleskem.

16:02

Ylönen si přichystal puk na levém kruhu až pro střelu. Do té dobře hokejkou sáhl Kvasnička, Dostál tedy nemusel zasahovat. Vzápětí Češi dokázali vyhodit.

15:52

Vyloučení v týmu Česko (Toman – 2 min., sekání).

15:34

Finsko má už poměrně dlouho k dispozici ponechanou výhodu. Nikam se nežene a snaží se postupnou kombinací najít okénko směřující k Dostálově chrámu.

14:53

Rychlou kombinaci zakončoval z pravého kruhu bez přípravy Santeri Virtanen. Dostál se proti němu dobře přesunul, kotouč z něj nevypadl, a hra je přerušena.

14:33

Nebezpečné nahození Yönena dostál téměř neviděl, naštěstí byl ovšem trefen. Seveřané pomalu utahují šrouby, stále nechtějí Čechy pustit z pod pokličky.

13:42

Hosté už jsou znovu kompletní. I přes to se Jan Süss prodíral přes přesilu, která mu těsně před kruhy vypíchla puk. Suomi rychle obracejí hru na druhý konec kluziště.

12:58

Nakonec to byl právě Teplý, kdo nepřesnou přihrávkou usnadnil soupeři práci. Finové navíc zamezují i další české snaze, přesilovky zatím nejdou tak dobře, jako včera.

12:23

Češi se vracejí do útočné zóny. Michal Teplý kontroluje kotouč u mantinelu, a přemýšlí, komu jej předat. Finové stojí a drží svůj vzorec.

11:40

První velká šance! Galvas si dobře všiml, že Ondřej Machala je na levém kruhu úplně sám. Dobře mu tedy přihrál, avšak český hráč zamířil pouze do gólmanovy rukavice.

11:35

Vyloučení v týmu Finsko (Nyman – 2 min., nedovolené bránění brankáři).

11:20

Finsko se usadilo u české branky. Nakonec se Linus Nyman srazil s Dostálem, rozhodčí dokonce odpískali faul finského hráče! Následuje další přesilovka domácích.

10:55

Právě Nyman adresoval před Dostála zajímavou střílenou přihrávku. Zřejmě ji tečoval Rasmus Kupari, avšak puk přistál přímo na břiše mladého gólmana.

10:34

Finsko se po ledě prohání opět v plném počtu. Nyní se odpískalo postavení mimo hru, po kterém se vhazovalo v neutrální zóně. Linus Nyman poté vyráží kupředu.

09:52

V tomto oslabení se Suomi zatím brání v naprostém klidu. Když už se naši hokejisté dostanou do útočného pásma, hned následuje vyhození v podání soupeře.

09:05

Po finském vyhození rozehrávali domácí trošku kostrbatě. Zanedlouho se do brejku hnal Kupari, nicméně skvěle zasáhl Kvasnička, který jej nenechal vypálit.

08:42

Machala se ještě ke střele neprosadil, kotouč se však odrazil na modrou čáru, odkud do něj bouchl Galvas. Finský gólman dobře zasahuje betonem.

08:25

Vyloučení v týmu Finsko (Honka – 2 min., podrážení).

07:49

Machala ukončil finské ofenzivní rejdění a z vlastního pásma nahodil až na hostující branku. Patrikainen musel nechat hru přerušit, jeden z Čechů k němu totiž ihned dostoupil.

07:16

Po souboji v rohu českého obranného pásma získali kus černé gumy naši hokejisté, kteří okamžitě obrátili hru. Mikko Kokkonen však čistě získal puk zpět pro soupeře.

06:31

Finsko je kompletní. Klemetti pronikl do útočného pásma a v situaci dva na dva se pokoušel o střelu, ovšem skvěle mu zablokoval hůl Martin Hugo Haš, díky němuž z šance nic nebylo.

05:56

Přece jen troška vzruchu. Jan Jeník v plné rychlosti zakončoval z oblasti levého kruhu, avšak nejednalo se o nic, s čímž by si pozorný Patrikainen nevěděl rady.

05:38

V této fázi početní výhody se našim hokejistům vůbec nedaří přechod do útočného pásma. Suomi se i ve čtyřech velice dobře pohybují, není to pro Čechy jednoduché.

04:54

Poté, co kotouč nebezpečně svištěl před finskou brankou, se jej zmocnili beci, a znovu jej napálil daleko mimo prostory, kde bychom chtěli, aby se česká přesilovka odehrávala.

04:23

Hned na úvod první přesilovky nebezpečně nahazoval Kvasnička, jenže Patrikainen dobře nastavil betony. Vzápětí se hosté zvládli osvobodit.

04:18

Vyloučení v týmu Finsko (Puustinen – 2 min., podrážení).

03:38

Suomi tlačí. Otto Latvala nepropálil hned dvojnásobný český obranný val, načež to z pravého kruhu nebezpečně zkoušel po obratu Kaapo Kakko. Dostál si trošku vyjel a úspěšně zakročil.

02:43

Oba celky střídají. Puku se chopilo Finsko a rozehrává jej kupředu. Linus Nyman poté nebezpečně centroval před branku, a domácí měli štěstí, že jeho spoluhráč netrefil.

01:50

Už to vypadalo, že se Michal Teplý dostane ke střele, leč na poslední chvíli mu jeden ze soupeřových hráčů dokázal zablokovat hůl. Probouzejí se také fanoušci.

01:18

Úvod utkání se nese ve klidném tempu. Ani jednomu týmu se zatím nedaří vytvoření žádné zajímavější situace, na které čekáme.

00:33

Hladonik se výborně vrátil do defenzivy, aby zastavil hostující akci. Toman poté protečoval puk do útočného pásma, kde se jej nicméně úspěšně chopil Kaapo Kakko.

00:16

Jdeme na to, souboj o první místo začíná! Na úvodním vhazování ulovili kotouč Češi, kteří tak z hloubi své třetiny rychle zakládají první útok. Ten skončil za Patrikainenovou brankou.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů již vstupují na ledovou plochu, zatímco se Zimní stadion Václava Nedomanského opět plní. Domácí výběr oblékl červené dresy, Finové se představí v bílé barvě. Teď nás čekají státní hymny, po kterých už půjdeme na věc!
Úvodní sestavy:

Česko: Dostál (Škarek) – Galvas (C), Zelingr, Kvasnička, Haš, Mikyska, Gaspar, Müller – Plášek, Hladonik (A), Jeník – Machala (A), Toman, Rousek – Teplý, Střondala, Pour – Dvořák, Süss, Navrátil.

Finsko: Patrikainen (Lehtinen) – Laaksonen, Heinola, Honka, Kaskinen, Latvala (C), Kokkonen – Heponiemi, Kupari (A), Nyman – Nordgren, Kakko (A), Puustinen – Klemetti, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Kivenmäki.

Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Měkýš, Tošenovjan.

KLÍČ K VÍTĚZSTVÍ V TURNAJI:

Švédsko se nevzchopilo ani napotřetí, znovu tedy vysoko prohrálo. V před chvílí skončeném odpoledním utkání podlehlo Rusku 1:5, což před českým zápasem zajímavě rozdalo karty. Pokud chce naše reprezentace na domácím turnaji zvítězit, musí Finy porazit minimálně o dvě branky! Suomi k jistotě prvenství pochopitelně stačí uhrát jakýkoliv bod.

Češi se zatím na turnaji prezentují velmi dobře. Porazili Švédy a sehráli vyrovnanou bitvu s Rusy.

FINSKO

Seveřané působí jako dobře namazaný stroj. Zde v Hodoníně disponují velice zajímavým kádrem, a žádný z prvních dvou soupeřů na ně nenašel recept. Rusové s Finy padli 3:5, Švédsko poté dokonce 0:4. Suomi tedy disponují nejvyšším možným počtem bodů, a pokud zápas s Českem dotáhnou alespoň k remíze v základní hrací době, o prvenství na turnaji je nebude moci bez ohledu na výsledek odpoledního utkání nikdo připravit!

Nominace Finska pro turnaj U20 v Hodoníně:

Brankáři: Justus Annunen, Lassi Lehtinen.

Obránci: Ville Heinola, Anttoni Honka, Mikko Kokkonen, Oskari Laaksonen, Otto Latvala, Joona Riekkinen, Toni Utunen.

Útočníci: Teemu Engberg, Anton Lundell, Niklas Nordgren, Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari, Kaapo Kakko, Lauri Pajuniemi, Aleksi Klemetti, Sami Moilanen, Samuli Vainionpää, Santeri Virtanen, Jesse Ylönen.
ČESKO

Naše reprezentace v Hodoníně zatím zanechává velice dobrý dojem. Po vysoké výhře nad Švédy sehrála parádní přestřelku s Ruskem, ze které, bohužel, odešla i přes mohutný tlak až do posledních sekund poražena. Čeští mladíci vstřelili ve dvou zápasech už deset branek, jenže Suomi se góly nesázejí snadno. Budou svěřenci trenéra Varadi dostatečně produktivní?

Nominace Česka pro turnaj U20 v Hodoníně:

Brankáři: Jakub Škarek, Lukáš Dostál.

Obránci: Jakub Galvas, Michael Gaspar, David Kvasnička, Matyáš Zelingr, Martin Hugo Haš, Jakub Müller, Dalimil Mikyska.

Útočníci: Jakub Pour, Jaroslav Dvořák, Karel Plášek, Ondřej Machala, Jan Jeník, Jan Hladonik, Jakub Navrátil, Lukáš Rousek, Michal Teplý, Jan Süss, Vojtěch Střondala, Radim Toman, Oscar Flynn.
Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Turnaj v Hodoníně spěje ke svému konci a v rámci jeho posledního utkání narazí Česko na Finsko. Oba týmy mají po sobotním programu šanci na celkové prvenství, rozhodně tedy sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Česko – Finsko

2:7

konec (1:0, 1:4, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Plášek (Galvas), 38. Navrátil (Süss) – 23. Engberg (Vainionpää, Kokkonen), 27. Moilanen (Engberg, Latvala), 31. Nordgren (Kakko, Puustinen), 34. Heponiemi (Nyman), 49. Virtanen (Ylönen, Kokkonen), 58. Heponiemi (Kakko), 59. Kakko (Nordgren, Heponiemi)

Česko: Dostál (Škarek) – Galvas (C), Zelingr, Kvasnička, Haš, Mikyska, Gaspar, Müller – Plášek, Hladonik (A), Jeník – Machala (A), Toman, Rousek – Teplý, Střondala, Pour – Dvořák, Süss, Navrátil.

Finsko: Patrikainen (Lehtinen) – Laaksonen, Heinola, Honka, Kaskinen, Latvala (C), Kokkonen – Heponiemi, Kupari (A), Nyman – Nordgren, Kakko (A), Puustinen – Klemetti, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Kivenmäki.

Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Měkýš, Tošenovjan.

Průběh zápasu
1. třetina
04:18 FIN 2 Puustinen, podrážení
08:25 FIN 2 Honka, podrážení
11:35 FIN 2 Nyman, nedovolené bránění brankáři
15:52 CZE 2 Toman, sekání
19:02 FIN 2 Vainionpää, vysoká hůl
19:10 CZE 1:0 Plášek (Galvas)
Po 1. třetině
2. třetina
22:29 FIN 1:1 Engberg (Vainionpää, Kokkonen)
22:50 CZE 2 Plášek, hákování
26:21 FIN 1:2 Moilanen (Engberg, Latvala)
30:01 FIN 1:3 Nordgren (Kakko, Puustinen)
33:22 FIN 1:4 Heponiemi (Nyman)
37:22 CZE 2:4 Navrátil (Süss)
39:45 FIN 2 Nordgren, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
48:06 FIN 2:5 Virtanen (Ylönen, Kokkonen)
48:40 FIN 5+OK Ylönen, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
49:38 FIN 2 Laaksonen, sekání
55:16 FIN 2 Puustinen, podrážení
56:05 CZE 2 Plášek, hákování
57:17 CZE 2 Machala, sekání
57:30 FIN 2:6 Heponiemi (Kakko)
58:12 CZE 2 Dvořák, sekání
58:30 FIN 2:7 Kakko (Nordgren, Heponiemi)
Konec