Menu

Tenis

Pohár Billie Jean Kingové (krytý tvrdý povrch)

Barbora Strýcová – Sofia Keninová

2:1 6:7 (5), 6:1, 6:4

konec

10.11.2018, 14:07 • O2 arena, Praha (CZE) • Finále • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 1.42 3.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

2:1; 6:4 - Barbora Strýcová

6:4

Barbora Strýcová zařídila pro český výběr první bod! Na závěr dramatického souboje se Sofií Keninovou přišla po prvním podání k síti a těžkým volejem do rohu kurtu nadala soupeřce šanci na odpověď.

40-30

Rodačka z Plzně umístila první podání do středu kurtu, ale po kontrole jestřábího oka je míček v autu. Po druhém servisu má Strýcová mečbol! Keninová returnovala až příliš agresivně a míček dopálila do autu.

5:4

Strýcová se udržela ve hře po prvním podání, poté se ještě natáhla za forhendem soupeřky, ale míček umístila vedle boční čáry. Sofia Keninová snižuje na rozdíl jediného gemu.

5:3

Barbora Strýcová byla po prvním podání pod tlakem, s returnem se nedokázala vypořádat a na první pokus nedoservírovala zápas do vítězného konce.

0-40

Strýcová měla potíže s nadhozem podání. Keninová si vysloužila za odvážnou hru od základní lajny tři brejkboly.

5:2

I tentokrát musela hrát Keninová proti brejkbolu přes druhé podání. Tlaku Američanka podlehla, druhý servis skončil v síti a po dvojchybě získává důležitou hru Strýcová.

A-40

Devatenáctiletá hráčka nezvládla znovu situaci po prvním podání. Strýcová se dostala velmi rychle k síti a těžkým volejem nad hlavou si zařídila brejkbol.

40-30

Brejkbol pro Strýcovou! Devatenáctiletá Američanka neustála situaci a po dvojchybě se dostává pod velký tlak.

4:2

Keninová práskla do returnu křížem, tím se dostala do ofenzivní pozice a ani obranářka Strýcová nedokázala udržet míček ve hře.

0-40

Česká reprezentantka bude čelit hned třem brejkbolům. Od základní lajny totiž neudržela tempo s Američankou a zahrála do sítě.

4:1

Keninová byla proti druhému brejkbolu bez prvního podání. Přestřelku od základní lajny zvládla zkušenější z tenistek, Keninová v pohybu zahrála do autu a ztrácí i další gem na servisu.

40-15

Dva brejkboly pro Strýcovou! Keninová tlačila na Češku, ale ta se ubránila prvotnímu tlaku a poté už jen nechala dopadnout úder soupeřky do autu.

3:1

První podání napálila Strýcová do sítě. Po druhém servisu returnovala Keninová jen lehce do středu kurtu, poté sice Američanka přitvrdila, ale to nebylo nic pro Strýcovou. Nakonec Keninová vyhodila z kurtu forhend.

2:1

Strýcová se vypořádala se servisem do středu kurtu, následně vzdorovala tlaku Američanky, ale vysoký lob Češka doplachtil až do autu.

2:0

Barbora Strýcová odskakuje v úvodu třetího setu do vedení o dva gemy. Na závěr tentokrát vytáhla první podání do středu kurtu.

1:0

Sofia Keninová byla proti brejkbolu bez prvního podání. Strýcová byla v defenzivě, ale dokázala vybrat několik těžkých úderů a poté už Keninová zahrála do sítě.

40-15

Dva brejkboly na úvod třetího setu. Nyní se vydala k síti Sofia Keninová, ale Strýcová byla u míčku včas a skvěle soupeřku prohodila.

6:1

1:1; 6:1 - Barbora Strýcová

6:1

První sada je zapomenuta! Barbora Strýcová zakončila druhý set přímý bodem do středu kurtu a vybojovala si rozhodující dějství.

40-15

0:1; 5:1; 40-15 - Barbora Strýcová

40-15

Barbora Strýcová bojovalo co to jen šlo. Hned dvakrát se vrhla po míčku až téměř k zemi, nakonec přecházela Keninová k síti, ale úderem našla jen aut.

5:1

Skvěle! Strýcová se dostává ve druhém setu do luxusního vedení! Keninová se nepopasovala s prudkým returnem pod nohy.

40-15

Dva brejkboly pro Strýcovou! Keninová diktovala hru, ale tentokrát jí bekhend křížem ulétl až za koncovou čáru.

4:1

Česká reprezentantka rozehrála výměnu servisem ven z kurtu, následně byla pod tlakem, ale Keninová při snaze jít více do dvorce zkazila bekhend.

15-40

0:1; 3:1; 15-40 - Sofia Keninová

15-40

Dva brejkboly! Keninová returnovala křížem a to k zisku bodu stačilo, Češka totiž vyhodila bekhend daleko do autu.

3:1

Americká tenista snižuje ztrátu ve druhém setu. Od základní lajny přetlačila Strýcovou, ta ještě v nouzi chtěla zahrát kraťas, ale ten skončil v síti.

3:0

0:1; 3:0 - Barbora Strýcová

3:0

Brejk je po problémech potvrzen! Keninová předvedla famózní return po lajně, ale na Češku si nepřišla. Následně se devatenáctiletá Američanka vydala k síti, ale tam byla prohozena.

15-40

Strýcová vyhodila první podání daleko do autu. Po druhém servisu Keninová returnovala jen lehce, poté ale pořádně přitvrdila. Forhendem do protipohybu si zařídila dva brejkboly.

2:0

Sofia Keninová byla znovu bez prvního podání. Strýcová returnovala se štěstím o pásku, Američanka ještě dostihla míček nad zemí, ale poté byl otevřený celý kurt a toho dokázala Strýcová využít.

40-15

0:1; 1:0; 40-15 - Barbora Strýcová

40-15

Strýcová se musela po prvním podání bránit, poté ale Češka přispěchala k síti. Volejem ještě neuspěla, ale těžkou smečí už ano. Dva brejkboly.

1:0

Strýcová měla obrovské potíže v prvním gemu, ale po dvou odvrácených brejkbolem se dostává do vedení. Na závěr vytáhla přímý bod po druhém servisu.

40-A

Ještě jedna šance pro Američanku. Keninová vytáhla parádní return křížem a Strýcová byla bez větší šance.

30-40

Brejkbol pro Keninovou! Barbora Strýcová totiž předvedla v důležitou chvíli dvojchybu.

6:7

0:1; 6:7 - Sofia Keninová

6:7

Strýcová ztrácí první sadu! Dlouhou výměnu od základní čáry chtěla Strýcová změnit kraťasem, Keninová dokázala míček vrátit zpět do hry, sama odpověděla podobným úderem a Češka už ani ve skluzu nedokázala zahrát přesně do kurtu.

4-6

0:0; 6:6; 4-6 - Sofia Keninová

4-6

Strýcové je zahlášena na první podání chyba nohou! Keninová se vysokým úderem k základní lajně zachránila ve výměně, poté přitáhla Strýcovou k síti. Ta byla u míčku včas, ale do kurtu se už netrefila.

2-5

A další fiftýn pro Američanku! Sofia Keninová retrunovala parádně křížem, to ani Strýcová, která šla k síti nemohla vybrat.

2-4

To je nepříjemnost. Strýcová trefila první podání do středu kurtu, poté ale přetáhla bekhend do autu a v tiebreaku prvního setu ztrácí dva body.

2-3

Tentokrát už se muselo hrát po druhém servisu. Sofia Keninová diktovat hru od základní čáry, Strýcová byla pod tlakem a už neudržela krok s aktivní Američankou. Zkušená Češka si ještě vyžádala jestřábí oko, ale to jen potvrdilo přesný úder soupeřky.

6:6

O osudu prvního setu rozhodne až tiebreak. Strýcová si to znovu namířila po prvním podání k síti a volejem zcela mimo dosah soupeřky uzavřela gem.

5:6

Sofia Keninová se opět ujímá v prvním setu vedení! Strýcová byla u míčku pozdě, zahrála ho jen do sítě a darovala soupeřce fiftýn i celý gem.

5:5

Barbora Strýcová poslala první podání jen do pásky. Po druhém servisu returnovala Američanka pouze přesně do míst, kde byla připravená Strýcová a ta již výměnu zakončila forhendem.

4:5

Sofia Keninová se dostává v prvním setu do vedení! Na závěr deváté hry vytáhla povedený první servis, k němu přidala i kvalitní forhend a Češka odpověděla jen dlouhým úderem.

4:4

Další dlouhá výměna od základní lajny. Keninová tlačila Češku, ale Strýcová dokázala dlouho vzdorovat. Nakonec ale fiftýn putuje po nepřesném kraťasu na stranu Američanky!

30-40

Strýcová se nemohla spolehnout na první podání. Keninová se s druhým servisem vypořádala returnem křížem, následně rozpohybovala Češku ze strany na stranu a po krátkém úderu Strýcové si vybojovala také jeden brejkbol.

4:3

Po prvním podání do středu kurtu určovala ráz výměny Američanka. Strýcová se ale skvěle ubránila, ubojovala rozehru a Keninová zasmečovala z ideální pozice jen do autu.

40-30

Brejkbol také pro Strýcovou! Češka perfektně returnovala po lajně, poté si přitáhla soupeřku k síti a ta už následně nedosáhla na lob a zahrála jen do pásky.

3:3

Vedení Strýcové příliš dlouho nevydrželo. Smečí na síti Češka neuspěla, lehkým úderem dala soupeřce šanci na úspěšnou obranu a ta zapadla přesně k postranní čáře.

15-40

Ani nyní se nehrálo po prvním podání. Druhý servis dokázala Keninová parádně zreturnovat po lajně a zajistila si tak dvě brejkbolové šance.

3:2

Devatenáctiletá Američanka poslala druhý servis na tělo české tenistky. Následně rozdělovala údery k postranní čáře a na jeden takový už Strýcová nemohla reagovat.

3:1

Skvěle, brejk je potvrzen! Sofia Keninová returnovala pomalejší druhé podání pouze do sítě a v prvním setu tak ztrácí už dva gemy.

2:1

Sofia Keninová trefila první podání do středu kurtu, následně se ale musela bránit. Američanka měla také svou šanci, ale tu prováhala nepřipraveným přesunem k síti, následně se musela vracet k základní čáře a po chybě přichází o svůj servis.

40-15

Dva brejkboly pro Strýcovou! Češka trpělivě hrála od základní lajny, nijak zvlášť netlačila Keninovou, ale ta vyhodila úder do autu.

1:1

První podání české hráčky dopadlo do poloviny sítě. Strýcová musela couvat před dlouhým returnem, poté si ale počkala na ještě delší forhend, který už dopadl za koncovou čáru. S problémy, ale přece jen drží Strýcová svůj servis.

30-40

0:0; 0:1; 30-40 - Sofia Keninová

30-40

Barbora Strýcová se znovu nemohla spolehnout na první podání. Po druhém servisu se dostala Keninová do ofenzivnější pozice a trpělivou hrou si vytvořila první brejkbol zápasu.

0:1

První podání skončilo poprvé na pásce. Po druhém servisu returnovala Strýcová sice tvrdě, ale jen mimo hrací plochu. Čistá hra na úvod pro Američanku.

Na hrací ploše pražské O2 areny právě probíhá slavnostní nástup obou týmů.

B. Strýcová – S. Keninová

2:1 6:7 (5), 6:1, 6:4

konec

Zpět na online

Rozhodčí: Alison Hughesová (GBR)

Statistiky:
Čas utkání: 2:36
3. set: 0:51
Strýcová - Keninová
3. set Utkání 3. set
Čas
0:51 2:36 0:51
Získané body celkem
28 98 92 30
Nejdelší série získaných bodů
6 6 7 7
Setboly
1 2 2 0
Mečboly
1 1 0 0
Vítězné údery *
21 23
Nevynucené chyby *
32 32
Úspěšnost na síti *
0 %
0 %
Statistiky na podání
Čas her při vlastním podání
0:15 0:59 0:51 0:21
Esa **
0 3 1 1
Dvojchyby **
1 4 5 3
Udržená podání
2 / 4
50 %
10 / 14
71 %
7 / 14
50 %
2 / 5
40 %
Odvrácené brejkboly
0 / 2
0 %
7 / 11
64 %
4 / 11
36 %
2 / 5
40 %
Body při vlastním podání
12 / 27
44 %
55 / 100
55 %
47 / 90
52 %
15 / 31
48 %
Body po 1. podání *
0 %
0 %
Body po 2. podání *
0 %
0 %
Úspěšnost 1. podání *
0 %
0 %
Úspěšnost 2. podání *
0 %
0 %
Průměrná rychlost 1. podání *
Průměrná rychlost 2. podání *
Nejrychlejší podání *
Statistiky na příjmu
Proměněné brejkboly
3 / 5
60 %
7 / 11
64 %
4 / 11
36 %
2 / 2
100 %
Body při soupeřově podání
16 / 31
52 %
43 / 90
48 %
45 / 100
45 %
15 / 27
56 %
Body po příjmu 1. podání *
0 %
0 %
Body po příjmu 2. podání *
0 %
0 %
Informace ke statistikám

Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.