Menu

Hokej

Play-off Hokejové Ligy mistrů

Storhamar Hockey Hamar – Skellefteå AIK

4:4

konec (0:0, 3:4, 1:0)

06.11.2018, 18:30 • CC Amfi • Osmifinále • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 3.19 4.8 1.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji Vám hezký úterní večer. (20:50:07)
Zápas je u konce a končí remízou. To znamená, že kdo vyhraje další utkání, postupuje do čvrtfinále. Oba celky dnes podali dobrý výkon a oba by si zasloužili postup, dál ale může jít jen jeden. Storhamar ale prokázal to, že i v beznadějných situacích se umí zvednou a v dalším zápase se to rozhodně bude hodit. Ten se odehraje za dva týdny, 20.11. ve Skelleftei. Švédi jsou stále favority, druhý zápas ale bude rozhodně více než zajímavý.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:50

Hosté jdou do poslední útočné akce, nic z ní ale nebude.

59:18

Norové už kupují čas kombinací, což se jim daří. Skellefteå musí opět začínat ze své třetiny.

58:26

Základní hrací doba už pomalu končí a asi to skončí remízou. Hosté totiž Ostlunda v poslední době téměř vůbec neohrozili.

57:33

Norský celek je úplně uzavřený na vlastní polovině hřiště, na druhé má totiž zakázáno hrát. Švédům se ale nedaří vymyslet nic nebezpečného.

56:44

Norský celek se opět skvěle ubránil, kotouč ale neudržel moc dlouho. Švédi se ženou do další útočné akce.

55:49

Domácí se stále skvěle brání a už spíše doufají v remízu. Švédi je nyní nebezpečně ostřelují, Ostlund zatím odolává.

54:58

Storhamar si po dlouhé době vytvořil tlak na svého soupeře, jedinou jejich střelu ale bez problémů pokryl Lindvall a u kotouče jsou tak opět hosté.

54:06

Kotouč má opět Skellefteå, ta se nyní chopila režie hry. Chtěla by totiž zpět své vedení. V tom jí nyní opět zabránil Ostlund.

53:15

S kotoučem hrají norové, ti to zkoušeli dopředu nahozením, což jim nevyšlo. Musí se tak opět bránit.

52:26

Vhazování vyhráli domácí, jejich útok byl ale neúspěšný. To se dá říct i o následném útoku hostů.

52:03

Svůj tým musel opět zachraňovat Ostlund, ten to ale zatím zvládá velmi dobře. Bude se vhazovat před ním.

50:52

Probíhá další souboj o kotouč, tentokrát se odehrává ve středním pásmu. Vítězem jsou hosté, kteří tak jdou do útoku. Ten zastavuje svým pohotovým zákrokem Ostlund.

50:13

Storhamar se nyní musí bránit. Skellefteå se zatím nedostala ke střele a nakonec přišla i o pásmo.

49:42

Švédi se pomalu probouzí a také se snaží prosadit, nyní jsou zastaveni ofsajdem. Hrát se bude ve střední třetině.

49:20

Velká chyba Lindvalla. Ten vyjel pro kotouč až do pravého kruhu, našel ale jen protihráče, kterému puk přeskočil čepel hokejky. Kdyby se to nestalo, měl by domácí útočník volnou branku.

48:33

Nyní si vítězné vhazování připisují hosté. Při rozehře ale opět zaváhali a prostor tak mají domácí.

47:50

Domácí cítí vítězství a jsou mnohem aktivnějším celkem, hosté už velmi dlouho neútočili.

46:19

46:19 Jens JAKOBS - 4:4

46:19

Storhamar Hamar právě vstřelil branku! To je neuvěřitelné, je vyrovnáno! JENS JAKOBS zůstál volný v mezikruží a po přihrávce překvapil Lindvalla střelou mířenou mezi jeho betony. Asistence: Patrick Thoresen.

46:13

Domácí jsou v útočném pásmu a tlačí se ke střele.

45:35

Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Pettersson – 2 min., hákování).

45:24

Norové se stále skvěle brání a živí naději na obrat, při útočení dokonce vybojovali přesilovku.

44:40

Storhamar opět velmi aktivně napadá, tentokrát ale kotouč nevybojoval. Puk ale nakonec domácí získáli a to při zastavení útoku.

44:13

Nyní se píská ofsajd na druhé straně a bude se tak vhazovat ve středním pásmu blíže k Ostlundovi.

43:32

Norský celek zvládl další obranu velmi dobře, vybojoval i kotouč, Lindvall ale nahození v klidu vyrazil.

43:05

U puku jsou hostů, ti měli obrovský problém s rozehrou. Ztratili kotouč již ve středním pásmu, naštěstí pro ně je ale domácím pískán ofsajd.

42:10

Skellefteå si snažila vytvočit dobrou střeleckou pozici, nepřesná přihrávka ale znamená ztrátu pásmu a i to, že domácí oslabení přežijí.

41:37

Domácí gólman si připisuje další zákrok. Nyní to bude hlavně na něm, protože jestli by norové inkasovali, byla by to pro ně asi konečná.

40:52

Švédský celek vyhrál vhazování a i několikrát vystřelili, Ostlund ale všechny střely pokryl a dovolil tak svým spoluhráčům vyhodit.

40:29

Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Dahlstrom – 2 min., sekání).

40:25

Storhamar nastoupil do zavěrečné třetiny aktivněji a ihned vystřelil, vzápětí ale domácí pachájí nedovolený zákrok.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhém dějstvím nám zápas nabil na zajímavosti. Jen ve druhé třetině jsme viděli sedm branek, což opravdu není málo. I stav utkání, 3:4, nám ukazuje, že je tento duel velmi vyrovnaný. Norský celek nám navíc předvádí skvělý návrat do utkání, protože prohrával 1:4, ale během čtyřiceti sekund se dostal na odstřel jedné branky. Ve třetí třetině se celé utkání rozhodně a určitě to bude hodně zajímavé.
Další třetina začne přibližně v 20:13.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:12

Třetina už pomalu končí, domácí celek se ale ještě musí bránit náporu hostů. Ti si chtějí vzít svůj velký náskok zpět.

38:09

38:09 Christian LARRIVÉE - 3:4

38:09

Storhamar Hamar právě vstřelil branku! A je to o jednu branku! Domácí nyní předvedli senzační kombinaci. Ta končila u CHRISTIANA LARRIVÉEHO, který v prostoru před brankou jen nastavil hokejku a poslal tak kotouč za Lindvallova záda. Asistence: Aaron Irving a Joakim Jensen.

37:29

37:29 Victor SVENSSON - 2:4

37:29

Storhamar Hamar právě vstřelil branku! Storhamar se ještě vrací do hry. Po rychlé kombinaci z jedné stany hřiště na druhou se VICTOR SVENSSON z pravého kruhu trefil do odkryté klece, protože se Lindvall nestihl přesunout. Asistence: Patrick Thoresen a Joel Johansson.

37:16

Domácí jsou v útočném pásmu, kotouč ale nemají pevně pod kontrolou.

36:37

Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Alm – 2 min., podrážení).

36:20

Hráči v modrém se osvobodili a snaží se něco vymyslet v útočném pásmu, mají to ale velmi obtížné. Nyní ale vybojovali přesilovou hru.

35:38

Storhamar je zamknutý ve vlastním obranném pásmu a sotva udolává. Další střelu hostů musel krotit Ostlund. Domácí tak mohou střídat, stále ale zůstanou v defensivě.

34:58

Švédi jsou stále při chutí a snaží se protlačit k dalším střelám, rychlý protiútoku domácích však opět musí krotit Lindvall.

31:47

31:47 Patrik NOREN - 1:4

31:47

Skellefteå právě vstřelila branku!
Pro Storhamar to už vypadá velmi bledě, Skellefteå vede už o tři branky! Individuální akcí se nyní předvedl PATRIK NOREN, který si navedl puk do mezikruží a vymetl levý horní růžek domácí svatyně.

31:21

31:21 Emil DJUSE - 1:3

31:21

Skellefteå právě vstřelila branku!
Skellefteå si pojišťuje své vedení! Hosté předvedli nádhernou kombinaci na jejímž konci střílel z mezikruží EMIL DJUSE, který se trefil přesně k levé tyči. Asistence: Mathis Olimb a Joakin Lindstrom.

30:16

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Dahlstrom – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Pudas – 2 min., hrubost).

30:07

Švédi jsou po dalším gólu stále při chuti, nyní to ale zvládla domácí obrana. Norové se pak ještě vydali do protiútoku, ten však opět zastavil Lindvall.

29:32

29:32 Edwin HEDBERG - 1:2

29:32

Skellefteå právě vstřelila branku!
Švédi strhávají vedení opět na svou stranu. Po nahození tečuje kotouč EDWIN HEDBERG, který se trefil přesně do levé šibenice Ostlundovi branky. Ten byl tím pádem bez šance.

28:32

Steffen Thoresen je jako utržený ze řetězu a velmi nebezpečně dorážel, Lindvall ale tentokrát tento souboj vyhrál a puk má ve své rukavici.

27:56

Storhamar bojuje o kotouč v útočném pásmu, souboj nakonac vyhráli hosté a ženou se tak do protiútoku, z kterého ale nic nebylo.

27:03

Švédům se náhle po inkasované brance nedaří moc v útoku. Nyní sice předvedli pěknou kombinaci, střela ale skončila mimo klec domácích.

26:12

Storhamar dostal při vstřelené brance nový impulz a tlačí se do útoku. Jejich další akci ale úspěšně zastavuje Lindvall.

25:31

25:31 Steffen TORESEN - 1:1

25:31

Storhamar Hamar právě vstřelil branku! Storhamar vyrovnává! Švédi udělali obrovskou chybu při rozehře a do samostatného úniku se tak dostal STEFFEN TORESEN, který překonal Lindvalla přesnou střelou mezi betony.

25:00

Domácí nyní zvládli obranu velmi dobře a vydávají se do útoku. Do útočné třetiny se zkusili dostat nahozením, úplně jim to ale nevyšlo.

24:23

Je tu další zakázané uvolnění Storhamaru. Ten je momentálně celkem pod tlakem.

23:44

Po dlouhé době jsou vepředu norové, ti ale nevymysleli ani střelu a opět se musí bránit.

22:49

Skellefteå drží útočné pásmo a snaží se něco vymyslet, což se skoro povedlo, hostujícími obránci ale v rozhodujícím okamžiku sjel kotouč z hole. Domácí ale vyhazují na zakázané uvolnění.

22:31

Švédi se i nadále tlačí do branky, nyní byl ale jejich útok zastaven kvůli posunuté brance.

20:40

20:40 Mathis OLIMB - 0:1

20:40

Skellefteå právě vstřelila branku!
Skellefteå se ujímá vedení! Lindstrom našel s odrazem před brankou Ericssona, ten ještě doklepl puk k MATHISOVI OLIMBOVI, který se v pohodě trefil do odkryté klece. Asistence: Jimmie Ericsson.

20:16

Ve druhé třetině poprvé zahrozili švédi, Ostlund ale neměl se střelouc moc velké problémy.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetiny prvního osmifinále CHL je za námi a my zatím pozorujeme celkem nezáživný hokej. Neviděli jsme totiž ani jednu branku. Gólu byli nejblíže domácí, ti ale trefili jen tyč. Do šancí se dostával i švedký celek, první třetina ale patřila gólmanům. Aktivnějším celkem však přece jen byl Storhamar. Švédi ale rozhodně vůbec nezaostávají a tak bude toto utkání ještě hodně zajímavé.

Další třetina začne přibližně v 19:19.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Ještě přišla jedna rána od modré a to už bude pro tuto třetinu vše. Po konci prvního dějství se ještě strhla menší rvačka, vylučovat se ale nebude.

19:40

Domácí vyhráli další vhazování a vydávají se na jeden z posledních útoků třetiny. Ten zastavuje opět Lindvall. Buly před ním.

18:49

Švédům se povedlo dostat do pásmo. Vzápětí se ale domácí celek opět osvobozuje a za bouřlivého potlesku se obranná čtveřice vydává střídat.

17:38

Norové vyhráli buly a do útoku ve vlastním oslabení se hnal Edvardsen, toho ale skvěle vychytal Lindvall, který puk vyrazil do ochranné sítě.

17:18

Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Oksnes – 2 min., držení).

16:29

Na druhé straně se nyní zkoušel prosadit Lindstrom, do samostaného úniku ho ale nepustila domácí obrana. Skellefteå ale stále drží útočné pásmo.

15:39

Norský tým je stále tím aktivnějším, nyní se ale musí bránit, v čemž je zatím stoprocentní. Poté se domácí usadili v útočném pásmu.

14:33

Další velká šance pro norský celek, Lindvall zůstal po zákroku ležet na zemi, dorážka ale zamířila mimo tři tyče.

14:02

Storhamar měl nyní problém s rozehrou a do šance se díky tomu dostal Hedberg, jeho střelu z mezikruží ale pokryl Ostlund.

13:16

Švédi se nyní úspěšně ubránili a vrhají se do přečíslení. To ale zůstává nevyužito a do útoku jdou domácí.

12:34

Skellefteå se snaží střílet, domácí jim ale všechny útoky ubrání. Norové se navíc dostávají do nebezpečných protiútoků, jeden z nich musel nyní zastavovat Lindvall.

11:42

Domácí začíná další útok od svého gólmana. Nahozením dostali puk za branku, tam ale prohráli souboj a puk tak získávají švédi.

10:58

Norové jsou nyní aktivnějším celkem a hraje se hlavně v jejich útočné třetině. Lindvall ale zatím nic zázračného nemusel vytahovat.

10:10

Storhamar oslabení bez problémů ustál a může myslet na útok. Hosté se nyní navíc proviňují zakázaným uvolněním.

09:26

Norové nakonec vyhazují a mají za sebou polovinu oslabení. Domácí také velmi rychle vystřídájí.

08:40

Švedský celek je usazený v útočné třetině a čeká na ideální střeleckou pozici. Domácí obrana je ale do žádné nepouští.

08:10

Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Edvardsen – 2 min., podrážení).

07:53

Domácí stále velmi ostře napadají, nyní dokonce vybojovali kotouč a vystřelili, Lindvall je ale pozorný.

06:59

Hosté však nakonec puk vybojovali a mohou rozehrát zpoza své branky. Útočná akce ale končí již ve středním pásmu.

06:12

Švédi se nyní musí bránit napadajícím protihráčům. Ti vybojovali puk a docela dost jim komplikují rozehru.

05:15

Skellefteå se po konči oslabení dostává do šance, gólmani ale stále zůstávájí neprůstřelní.

03:21

Svůj tým musel opět zachraňovat Lindvall, který stále zůstává stoprocentní. Vhazovat se bude po jeho pravici.

03:06

Hamar se stále snaží něco vymyslet, hosté ale zatím udolávají a žádnou střelu nedovolují.

02:56

Obrovská šance domácích! Z levého kruhu trefil domácí útočník tyčku, Lindvall měl nyní obrovské štěstí.

02:30

Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Berggren.

02:11

Aktivnějším celkem jsou stále domácí, nyní jsou ale s pukem zaseklí ve středním pásmu.

00:50

Ostlund musel opět zasahovat a bude se tak vhazovat před ním.

00:30

Puku se první chopili hosté a ihned se tlačili do branky, několika střelami rozcvičili Ostlunda.

00:01

Utkání právě začalo.
Nyní se odehrála norská a švédská státní hymna a utkání nám co nevidět započne.
Úvodní sestavy:

Storhamar Hockey Hamar: Ostlund (Strand) – Oksnes, Johansson, Andersson, Hesbraten, Irving, Ostli – Thoresen P., Svensson, Dahlstrom – Salsten, Fogstrom, Ronnild – Thoresen S., Larrivee, Jensen – Jakobs, Edvardsen, Zettergren – Dokken, Martinsen.

Skellefteå AIK: Lindvall (Armalis) – Noren, Pudas, Alm, Djuse, Lindgren, Berglund, Stenvall – Ericsson, Olimb, Lindstrom J. – Aaltonen, Lindstrom L., Moller – Holloway, Pettersson, Alvarez -Eriksson, Berggren, Hedberg – Andersson.

Rozhodčí: Ladislav Smetana, Trpimir Piragić – Jon Kilian, Knut Einar Bråten.
Vzájemná utkání
Tyto celky se v zápase nikdy nesetkali. Oba týmy se sice účástnily CHL 2015/2016, ve skupině a ani v play off se ale nepotkaly. Dnes to tedy pro ně bude velká neznámá a oba celky neví, co mají čekat. Proto dnešní zápas bude rozhodně zajímavý.
Storhamar Hockey Hamar
Storhamar bude začínat toto osmifinále v domácím prostředí, protože ze skupiny postoupil z druhé příčky. Dnešní domácí se dostali do osmifinále jen tak tak. V posledním zápase ve skupině E totiž porazili Třinec 6:2. K tomu ještě museli doufat, že Djurgården prohraje. To se povedlo a norové tady dnes díky tomu jsou. Norové navíc nehrajou vůbec špatně a mají nemalou šanci na vítězství v celém osmifinále. Skellefteå je sice favoritem, Storhamar ale rozhodně má co nabídnou a o postup dál se určitě popere. Dnes by jim bodlo, kdyby si připsali první vítězný zápas v domácím prostředí. Švédi ale pro ně budou velkým oříškem.

Poslední tři utkání ve skupině E
Storhamar vs. Třinec – 6:2
Třinec vs. Storhamar – 2:3
Djurgården vs. Storhamar – 5:2

Nejproduktivnější hráči
Patrick Thoresen osm bodů (6+2)
Steffen Thoresen čtyři body (3+1)
Victor Svensson čtyři body (0+4)
Skellefteå AIK
Skellefteå si zatím počíná v Lize mistrů velmi jistě a je favoritem tohoto osmifinále. Dnešní hosté totiž postoupili ze skupiny C se čtrnácti body a z prvního místa, což znamená, že v šesti zápasech ztratili pouze čtyři. Švédi se navíc mohou chlubit druhým nejefektivnějším útokem v CHL. Jejich útok táhne hlavně Oscar Möller či Mathis Olinb. První jmenovaný má na kontě už sedm branek, druhý sedm asistencí. Skellefteå má i jednu z nejlepších obran v turnaji a v tomto osmifinále by si tedy měla počínat velmi jistě. Švédi ale můžou zaváhat a Storhamar rozhodně není bez šance, Skellefteå ale potvrzuje to, že CHL hraje skoro každý rok a to naprosto zaslouženě. V hokeji se ale může stát cokoliv.

Poslední tři utkání ve skupině C
Skellefteå vs. Helsinki – 3:4pp
Helsinki vs. Skellefteå – 1:5
Skellefteå vs. Bolzano – 2:1

Nejproduktivnější hráči
Oscar Möller devět bodů (7+2)
Mathis Olimb osm bodů (1+7)
Juhamatti Aaltonen pět bodů (2+3)
Zdravím všechny fanoušky hokejové Ligy mistrů, dnešním dnem nám začíná play off a na vidění tedy bude spoustu atraktivních duelů. Spolu se mnou budete moct sledovat zápas mezi norským Storhamarem a švédskou Skellefteou. Tímto jste k duelu srdečně zváni a přeji Vám příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Storhamar Hockey Hamar – Skellefteå AIK

4:4

konec (0:0, 3:4, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Toresen, 38. Svensson (Thoresen, Johansson), 39. Larrivée (Irving, Jensen), 47. Jakobs (Thoresen) – 21. Olimb (Ericsson), 30. Hedberg, 32. Djuse (Olimb, Lindstrom), 32. Noren

Storhamar Hockey Hamar: Ostlund (Strand) – Oksnes, Johansson, Andersson, Hesbraten, Irving, Ostli – Thoresen P., Svensson, Dahlstrom – Salsten, Fogstrom, Ronnild – Thoresen S., Larrivee, Jensen – Jakobs, Edvardsen, Zettergren – Dokken, Martinsen.

Skellefteå AIK: Lindvall (Armalis) – Noren, Pudas, Alm, Djuse, Lindgren, Berglund, Stenvall – Ericsson, Olimb, Lindstrom J. – Aaltonen, Lindstrom L., Moller – Holloway, Pettersson, Alvarez -Eriksson, Berggren, Hedberg – Andersson.

Rozhodčí: Ladislav Smetana, Trpimir Piragić – Jon Kilian, Knut Einar Bråten

Odveta: Skellefteå - Storhamar 3:2

Průběh zápasu
1. třetina
02:30 SKE 2 HL příliš mnoho hráčů, odpyká Berggren
08:10 ST 2 Edvardsen, podrážení
17:18 ST 2 Oksnes, držení
Po 1. třetině
2. třetina
20:40 SKE 0:1 Olimb (Ericsson)
25:31 ST 1:1 Toresen
29:32 SKE 1:2 Hedberg
30:16 ST 2 Dahlstrom, hrubost
SKE 2 Pudas, hrubost
31:21 SKE 1:3 Djuse (Olimb, Lindstrom)
31:47 SKE 1:4 Noren
36:37 SKE 2 Alm, podrážení
37:29 ST 2:4 Svensson (Thoresen, Johansson)
38:09 ST 3:4 Larrivée (Irving, Jensen)
Po 2. třetině
3. třetina
40:29 ST 2 Dahlstrom, sekání
45:35 SKE 2 Pettersson, hákování
46:19 ST 4:4 Jakobs (Thoresen)
Po 3. třetině