Menu

Fotbal

Španělský pohár

Cádiz CF – Espanyol Barcelona

2:1

konec (2:1)

01.11.2018, 18:30 • Estadio Ramón de Carranza • 1/16 finále • Adam Dořák

Tipsport: 3.98 3.02 2.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:10. (20:25:48)
Ano! Prvoligový celek prohrává nakonec na hřišti druholigového Cádizu a do odvety má Espanyol o čem přemýšlet. Jeho hra nebyla špatná, vytvářel si dobré šance, ale hodně střel šlo mimo tři tyče a nepřesnost v zakončení stálo Espanyol, při nejmenším, remízový stav. Vždyť rovných jedenáct střel šlo mimo tři tyče branky Cádizu!
Nicméně domácí celek beze zbytku potrestal chyby soupeře a přetavil je ve dvě branky a následná dobrá obranná hra, dobré zákroky brankáře Gila, jim stačilo k tomu, aby uhráli velmi dobrý výsledek do odvety.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Espanyol vyslal nepřesnou přihrávku a Cádiz pravděpodobně ubrání závěrečný tlak soupeře a bude slavit překvapivé vítězství.

90+3

... a ten končí na hlavičce obránce Cádizu. Míč nakonec končí na půlce hřiště na kopačkách hostí.

90+3

...míč odražen na rohový kop...

90+3

Běží předposlední minuta nastavení a sledujeme standardní situaci Espanyolu...

90+2

Espanyol kombinuje...následuje přenesení hry na levou stranu, ale dráhu míče dobře vystihl Gil a chytá míč.

90

Čtvrtý rozhodčí u střídaček ukazuje, že se bude nastavovat ještě 240 sekund nad rámec základní hrací doby.

90

Hráči utíká míč za pomezní čáru a Cádiz s vhazováním autu nebude určitě pospíchat.

88

Po útoku Espanyolu se jeho soupeři úspěšně daří dostat míč k půlící čáře. I další opětovný útok prvoligového celku byl soupeřem bezpečně ubráněn a Cádiz zvládá závěr zápasu velmi dobře. Nepouští Espanyol do žádného většího tlaku.

87

Po nepovedeném autovém vhazování se domácím daří dostat míč daleko od své branky a Espanyolu pomalu a jistě dochází čas.

85

Se standardní situací si však Cádiz poradil a ihned se snaží dostat míč pryč od své branky. Nakonec si vybojoval i útočný faul, kdy byl faulován Sanchez Ponce, který se snažil dostat míč za půlku hřiště.

84

Domácí celek se nyní bude muset bránit standardní situaci a Espanyol bude bezpochyby tlačit nyní na branku svého soka.

83

83. Puado a jeho zakončení nad branku Gila!

83

Centr do vápna z pravé strany vyrazil Carmon Sierra, ale tak nešťastně, že mu míč vůbec nesedl a dostal se k soupeři. Puado pak zakončoval z místa pro penaltu, ale střela z první končí vysoko nad branku Gila. Nyní měli domácí štěstí!

82

Hostům se konečně podařilo dostat míč více pod svou kontrolu a už se snaží o ohrožení branky soupeře.

80

Naopak vedoucí tým drží soupeře na jeho polovině a to se jim hodí do krámu, neboť vedou a do konce zápasu zbývá deset, dvanáct minut.

79

S ní však hostující celek nenaložil nejlépe a pro Gila momentálně nehrozilo žádné nebezpečí a vcelku vzato, Espanyol již dobrých pár minut neohrozil tohoto muže v brance Cádizu.

78

Melendo poznal tvrdou hru soupeře a po faulu bude jeho celek zahrávat standardní situaci ze střední vzdálenosti.

77

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Perea, přichází Carrillo.

75

Cádizu se daří nyní držet míč na polovině soupeře a omezuje jeho tlak na jeho branku. Dokonce se dostal na hranici šestnáctky, ale střelecký pokus nakonec byl sražen a neprošel k Jimenezovi.

74

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Baptistao, přichází Iglesias.

73

Momentálně se pohybuje s míčem uprostřed hrací plochy a před brankou Gila je klid.

72

Espanyol má zhruba ještě dvacet minut k tomu, aby vyrovnal, případně otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Do odvety by i vyrovnání bylo pro ně vítané.

70

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Azamoum, přichází Gonzalez.

70

70. Puado vyslal dobrou přízemní střelu!

70

Ani přízemní střela Puada nekončí vyrovnáním! Jeho křižná přízemní střela z levé strany končí těsně vedle pravé tyče! Moc nechybělo a mohlo být opět srovnáno!

69

Espanyol se dostal do další pěkné příležitosti, ale hráč nedokázal z malého vápna zakončit přesně do branky a obránce Cádizu ihned z první odkopává míč do bezpečí.

68

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sanchez, přichází Darder.

66

Rohový kop domácím nepřinesl vůbec nic a Espanyol se opět dostává k míči a zahajuje kombinaci.

65

Roh pro Cádiz, kdy svou hrudí odrazil míč jeden z hráčů Espanyolu. Domácí reklamují, že do míče zasáhl rukou, ale skutečně se míč odrazil od jeho hrudi.

64

Perea faulován a Rosales si za tento faul vysloužil žluté napomenutí.

63

Třetí branku Cádizu měl na své kopačce jeden z hráčů, ale svou přízemní střelu mířil přímo doprostřed hřiště, kde byl připravený Jimenez. Nyní povedený protiútok soupeře!

63

Dlouhý míč skoro doběhl hráč Espanyolu, ale Gil dobře přečetl hru a včas vyběhl a před dobíhajícím hráčem ukrývá míč do svých rukavic.

62

Momentálně sledujeme hru uprostřed hřiště, ve které je hodně nepřesností na obou stranách.

60

Střídání v týmu Cádiz CF: ze hřiště odchází Agra, přichází Izquierdo.
Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Naldo, přichází Marmol.

59

Na trávník opět bylo potřeba zdravotní tým, který se nyní stará o hráče Espanyolu. Avšak vše je v pořádku a bude se zanedlouho pokračovat ve hře.

57

Cádizu se momentálně daří přesunout hru na polovinu hřiště, což jim je při chuti a snaží se tu podržet hru co nejdéle.

56

A je tady protiútok soupeře, avšak Agra se zamotal před šestnáctkou do svých kliček, nedokázal už ani přihrát a ztrácí míč.

55

Hra již pokračuje, Espanyol vyslal dobrý centr z pravé strany a včasný zásah Gila zabránil potenciální dorážce soupeře. Avšak opět hodně nebezpečná situace před brankou Cádizu.

53

Ten si hosté rozehráli na krátko, ale nic z toho. Následně byl faulován Sanchez a ten gestikuluje, že bude potřebovat ošetření.

52

Piatti nakonec neprošel přes obránce z levé strany a nedokázal ani odcentrovat. Nakonec je z toho rohový kop...

51

Žlutou kartu dostává Jose Mari (Cádiz CF).

50

Hosté začali druhý poločas tlakem na branku soupeře a to bude nejspíše obraz hry i v následujících momentech. Cádiz se bude bezesporu soustředit na protiútoky a čekat na chybu soupeře.

49

49. Dobrá příležitost hostů!

49

Další střelecký pokus Espanyolu a míč končí jen těsně vedle pravé tyčky! Avšak Gil u ní se svým skokem byl včas a otázka, jestli by nakonec byla branka, pokud by míč mířil mezi tři tyče.

48

Proti centrovanému míči si vyběhl Gil, ale jeho vyražení míče nebylo tak jak si sám nejspíše představoval. O dorážku se snažil Sanchez, ale jeho střela neměla potřebnou razanci a nakonec obrana Cádizu odkopává míč.

48

Gil si nyní diriguje svou obranu, protože Espanyol se chystá k zahrávání standardní situace.

46

Do druhého poločasu nevystřídalo ani jedno mužstvo a pokračujeme v základních sestavách na obou stranách.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nám přinesl branku ihned v první minutě, kdy se prosadili po hrubce brankáře Jimeneze domácí. Espanyol pak přebral otěže zápasu a delší dobu se snažil o vyrovnání. Toho se nakonec dočkal a vypadalo to, že se budou snažit i o zvrácení stavu zápasu na svou stranu. Cádiz však potrestal další špatnou rozehrávku v obraně soupeře a zaslouženě dosáhl druhé branky. Espanyol tedy čeká ve druhém poločase ještě plno práce, neboť Cádiz se jeví jako zdatný soupeř, který svou kůži nebude chtít dát zadarmo.

45+1

První poločas skončil.

45

Prvotní centr byl odvrácen hlavičkou, ale míč doputoval přímo na kopačku Sancheze, který vyslal dobrou přízemní střelu, kterou musel Jimenez vyrážet u své pravé tyčky!

44

Hráč Espanyolu fauluje na vlastní polovině a před koncem prvního poločasu budou domácí zahrávat zajímavou standardní situaci.

43

Espanyolu nyní zatrnulo podruhé, kdy rohový kop Cádizu nebyl vůbec špatný a následná střela šla nad branku, nicméně Cádiz opět ožil po své vedoucí brance.

41

41. Karim AZAMOUM - 2:1

41

Cádiz právě vstřelil branku!
Už to vypadalo, že špatnou rozehrávku Cádiz nakonec nepotrestá. Avšak hosté nedokázali míč úplně dostat od svého pokutového území a Cádiz rozehrál míč na pravou stranu, odkud přišel centr a následná hezká branková hlavička KARIMA AZAMOUMA.

40

Cádiz mohl potrestat další hrubku v obraně soupeře a vybojoval míč, se kterým kombinuje před brankou soupeře.

39

Hosté neupustili od své taktiky a i nadále obtěžují obranu svého soka. Avšak tohle zakončení nebylo pro Gila nebezpečné a v poklidu chytá míč.

37

Uvidíme, jestli Espanyol bude ve své aktivní útočné hře pokračovat i po vyrovnávací brance.

36

36. Javi PUADO - 1:1

36

Espanyol právě vstřelil branku!
A je to tady. Branka hostí, která se dala každou chvíli čekat. Piatti skvěle našel svou přihrávkou JAVIHO PUADA, který si vyškolil obránce a obloučkem přes padajícího brankáře vyrovnává stav zápasu.

35

Kombinace hostí na polovině hřiště...

34

O útočný výpad se snažil Baptistao, ale nakonec on sám fauluje a Cádiz bude rozehrávat z poloviny hřiště.

32

Espanyol drží míč na vlastní polovině a čekáme na jejich další útočný výpad. Nyní to vypadá, jakoby chtěli svého soka uspat.

30

I po půl hodině máme těsné vedení Cádizu. Avšak Espanyol i nadále drží svou herní převahu a vytváří si nebezpečné šance. Jestli bude i nadále pokračovat ve svých útočných choutkách, bude to jen otázkou času, kdy se dočkáme branky z jejich strany.

28

Hosté i nadále hrozí se svými útočnými akci a u další dobré příležitosti byl Piatti, který dostal přihrávku na střed pokutového území, ale z první trefuje míč mimo branku.

27

Espanyol byl hodně blízko k vyrovnání. Dobrá přihrávka před branku nakonec nekončí brankou. Gil nakonec dorážku skvěle vyrazil a zabránil soupeři vyrovnání stavu.

25

Cádiz vybojoval míč na polovině hřiště a byl z toho hodně nebezpečný útok, kdy po přihrávce před branku se snažil skluzem dorazit míč Lekič, ale kousek mu scházel!

24

A po něm tečoval jeden z hráčů míč na zadní pravou tyč, kde byl připravený další hráč Espanyolu, ale ten se nacházel v ofsajdu.

23

Žlutou kartu dostává Azamoum (Cádiz CF).

23

Espanyol nakonec rozehrál míč na krátko a centr přišel až posléze. Míč byl u levé tyčky odvrácen na rohový kop a i Espanyol si zahraje svůj první roh v tomto zápase.

22

Hosté po dalším faulu mají k možnosti další standardní situaci ze střední vzdálenosti.

21

Držení míče je jasně ve prospěch hostí, kteří svého soupeře v posledních pěti minutách nepustili ke své brance.

20

I Sanchez posílá míč hodně nad horní tyčku a hosté se prozatím zastřelují. Po dvaceti minutách vedou domácí 1:0, kdy se prosadili ihned ze svého prvního útoku a nutno připomenout, že po velké hrubce brankáře Jimeneze.

18

Další zakončení hostí, které končí střelou nad branku. Míč šel hodně vysoko a pozdravil diváky na tribuně za brankou.

17

Espanyol s přibývajícími minuty zápasu získává herní převahu a snaží se další útočnou akcí o zteč branky Cádizu.

16

A centrovaný míč se snažil Gil chytit do svých rukavic, ale nakonec nedokázal míč udržet a pouští jej před branku. V ten moment však slyšíme pískot rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok na brankáře Cádizu.

15

Po faulu budou hosté zahrávat standardní situaci z pravé strany a první dobrá šance hostí na srovnání stavu.

14

Duarte se snažil prosadit střelou ze střední vzdálenosti, ale napálil míč do obránců soupeře a Gil nemusel nyní vůbec zasahovat.

12

Slibně vypadající útok domácího celku nakonec ubránila obrana Espanyolu, ale outsider zápasu se v úvodních minutách projevuje více než dobře.

11

Espanyol se dostal z levé strany k centru, ale míč míří do území nikoho a nakonec končí v rukavicích brankáře Gila.

10

Rohový kop byl přetažený a Cádiz ani ze svého druhého rohového kopu neohrozil Jimeneze v brance.

9

Cádiz operoval na polovině soupeře a nakonec si vybojoval druhý rohový kop.

8

Sierra svým pohybem po pravé straně vybojoval autové vhazování na polovině soupeře.

7

Další útočná snaha Espanyolu tentokrát končí před šestnáctkou soupeře vinou špatné přihrávky, kterou vystihl jeden z hráčů Cádizu.

6

Rosales odcentroval dobrý míč z pravé strany a jeho spoluhráč se ve vápně dostal k hlavičce. V tísni obránců hlavičkuje mimo branku, ale první dobré zakončení ze strany Espanyolu.

5

Espanyol se ujmul míče a snaží se kombinací dostat do svého prvního útoku. Nakonec volí dlouhou přihrávku, která končí až u brankáře Gila a ten v klidu rozehrává.

4

Jimenez si vyskočil na centrovaný míč a z obtížné situace jej vyráží mimo pokutové území.

3

Domácí zahrozili podruhé a jejich zakončení nakonec končí mimo levou tyč a mají možnost zahrávání prvního rohového kopu.

1

1. Dejan LEKIČ - 1:0

1

Cádiz právě vstřelil branku!
Sotva nám zápas začal, je tu první branka zápasu. Pedrosa volil přihrávku na svého brankáře, ale ten velmi špatně rozehrál a DEJAN LEKIČ včas vystihl tuhle velkou hrubku Jimeneze a potrestal ji úvodní brankou!

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Cádiz CF: Gil – Matos Garcia, Ramos, Mauro, Carmona Sierra – Azamoum, Jose Mari – Agra, Perea, Sanchez Ponce – Lekič.
Náhradníci: Alberto – Aketxe, Barco, Carrillo, Alex, Gonzalez, Izquierdo

Espanyol Barcelona: Jimenez – Rosales, Duarte, Naldo, Giner Pedrosa – Melendo, Sanchez, Lopez Moreno, Piatti – Baptistao, Puado.
Náhradníci: Lopez – Avila Gordon, Darder, Doncel, Granero, Iglesias, Marmol

Rozhodčí: J. Munuera.
Druholigový Cadiz měl v prvním kole poháru volný los. Ve druhém kole vyřadil po výsledku 2:1 Tenerife, následně si poradil se Zaragozou, kterou porazil 1:0 a nyní se střetne s prvoligovým týmem, s Espanyolem. Šance Cadizu na postup dále jsou poměrně velké, neboť Espanyol nepatří mezi nejsilnější celky Primery Division. Nicméně Espanyolu se v této sezóně poměrně daří a v první lize drží pěkné páté místo. Otázkou je, jak tým bude přistupovat v pohárovém utkání.

Oba celky se naposledy střetly v již dávné minulosti a to v roce 2006, kdy i Cadiz hrál první ligu. Sehráli spolu čtyři utkání a dvakrát dokázal vyhrát Espanyol a dvakrát Cadiz. Zajímavostí je, že všechny zápasy skončily výsledkem 2:0. Bude se historie opakovat a i dnešní souboj skončí pro některého z týmu tímto výsledkem?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Cádiz CF – Espanyol Barcelona

2:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 1. Lekič, 41. Azamoum – 36. Puado

Karty:   23. Azamoum (CAD), 51. Mari (CAD) – 64. Rosales (ESB)

Držení míče: 28 % : 72 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 20:10.

Cádiz CF: Gil – Matos Garcia, Ramos, Mauro, Carmona Sierra – Azamoum 70. Gonzalez), Jose Mari – Agra (60. Izquierdo), Perea (77. Carrillo), Sanchez Ponce – Lekič.
Náhradníci: Alberto – Aketxe, Barco, Carrillo, Alex, Gonzalez, Izquierdo

Espanyol Barcelona: Jimenez – Rosales, Duarte, Naldo (60. Marmol), Giner Pedrosa – Melendo, Sanchez (68. Darder), Lopez Moreno, Piatti – Baptistao (74. Iglesias), Puado.
Náhradníci: Lopez – Avila Gordon, Darder, Doncel, Granero, Iglesias, Marmol

Rozhodčí: J. Munuera

Odveta: Espanyol - Cádiz 1:0