Menu

Fotbal

Německý pohár

SV Darmstadt 98 – Hertha BSC

0:2

konec (0:0)

30.10.2018, 18:45 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • 1/16 finále • David Suchý

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:13. (20:35:32)
Je konec! Až první poločas branku nepřinesl, tak druhé dějství nám nabídlo hned dvě přesné trefy, o které se postarala Hertha. Bundesligový celek měl ve druhém poločase výraznou územní převahu, kýženou první branku nakonec vstřelil Ibišević, který byl na hrací ploše několik desítek vteřin. Posléze se Darmstadt dostal do slibného náporu, který ale vyrovnání nepřinesl, naopak na druhé straně udeřil další střídající hráč, kterým byl Mittelstadt. Domácím se s pohárem loučí, naopak Hertha postupuje.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Přeci jenom přišla ještě jedna šance, hostující Ibišević ale trefil pouze brankáře Fernandese.

90+3

Posléze to velice zkušeně udělal Lazaro, který si stahovačkou poradil s napadajícím protihráčem. Zdá se, že žádnou branku už neuvidíme.

90+2

Kraft si dal s výkopem od své branky hodně načas, nakonec na druhé straně hrací plochy hledal Ibiševiće, který se ale ve vzduchu neprosadil.

90+1

Druhý poločas bude nastaven tři minuty.

90

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomonou Kalou, přichází Mathew Leckie.

88

88. MITTELSTADT - 0:2

88

Hertha právě vstřelila branku!
O postupujícím je definitivně rozhodnuto! Rozhozená obrana domácího celku nedokázala pokrýt zcela volného MAXIMILIANA MITTELSTADTA, jehož fantastická rána se otřela o břevno, aby posléze skončila za brankovou čárou. Tohle bude pro Darmstadt hodně složité!

88

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hertha stále drží hubené vedení, jistě ale můžeme počítat s nastaveným časem.

88

Posléze se k centru dostal Jones, který trefil pouze před sebou stojícího protihráčů. Poté na jistotu zakročil Plattenhardt, od kterého se míč odrazil na roh.

87

Darmstadt měl k dispozici standardku z velké vzdálenosti od branky soupeře. Kempe to zkoušel dalekonosným centrem, který odvracel Stark.

86

Žlutou kartu dostává Vladimír Darida (Hertha BSC).

83

Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Tim Rieder, přichází Terrance Boyd.
Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Javairo Dilrosun, přichází Maximilian Mittelstadt.

82

Už se zdálo, že se Dursun prosmýkne až před brankáře, jenomže čistý zákrok na poslední chvíli vytáhl jeden z hostujících obránců, vypadá to na Rekika.

81

Navíc si taktickým faulem musel vypomoct Franke, který nestíhal Ibiševiće. Jednoznačný faul, po kterém Darida přenesl hru na levou stranu.

80

Poslední vteřiny nám nabízejí celkem nezáživnou podívanou. Domácí se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, Hertha ale brání organizovaně.

79

Kempe to v tísni zkusil přihrávkou na levou stranu, kde měl Holland hodně času. Jeho prudký centr byl příliš vysoký, Wurtz na něj nedosáhl.

78

U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl Plattenhardt, který zcela evidentně fauloval Hollanda. Domácí okamžitě rozehráli.

77

Zničehonic se do slibné šance dostal Ibišević, jehož ránu na poslední chvíli zablokoval obětavý Sulu. Vzápětí si faulem pomohl hostující Maier.

76

Holland zkušeně počkal, až míč přesáhne autovou čáru, a poté se zmocnil autového vhazování, které nasměroval přesně na hlavu Daridy.

75

Následně jsme sledovali ofsajdové postavení, do kterého se dostal právě domácí Dursun. Ofsajd posléze potvrdil také opakovaný záběr.

74

Sympatická akce Darmstadtu. Nejprve se do zajímavé pozice dostal Jones, který hledal Dursuna, jehož kopačka nedokázala trefit prudký balón.

73

Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Slobodan Medojević, přichází Johannes Wurtz.

73

Hertha nyní kombinovala na útočné polovině, pas na Kaloua ale směřoval do ofsajdového postavení. Rozehrávky se ujme brankář Fernandes.

72

Jenomže Plattenhardt celou akci uspěchal, navíc se mu centr z levé strany vůbec nevydařil. Do hry se začalo dostávat hodně nepřesností.

71

Nyní se k autovému vhazování dostal domácí Holland, po jehož nabídce se daleko s míčem nedostal Kempe. Hertha okamžitě spěchá kupředu.

70

Na druhé straně se Kalou probil až před šestnáctku, nicméně hlavní sudí odpískal faul. Hostující křídelník si totiž v souboji se Starkem pomáhal rukama.

69

Domácí se dostali do šestnáctky, kde se dožadovali odpískáního pokutového kopu. Na zemi totiž skončil Dursun, který pádu hodně přidal.

68

Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Sebastian Hertner, přichází Joevin Jones.

64

64. IBIŠEVIĆ - 0:1

64

Hertha právě vstřelila branku!
Hosté se dostávají do zaslouženého vedení! Velký podíl na této brance má Maier, který se dostal až k hranici velkého vápna, odkud předložil Dudovi, jehož ránu vyrazil brankář pouze k VEDADU IBIŠEVIĆOVI, který už měl snadnou práci. Bosenský forvard se na hrací plochu dostal před necelou minutou!

64

Lazaro vhazoval od pravé postranní čáry, posléze to z dálky zkusil Darida, který trefil pouze protihráče. Hertha se ale usadila u pokutového území.

63

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Vedad Ibišević.

63

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na úvodní branku stále čekáme. Darmstadt je ve druhém poločase o poznání pasivnější.

62

Maier se celkem snadným způsobem dostal až na útočnou polovinu, kde se pokoušel najít Plattenhardta, před kterým ale včas zakroči Rieder.

61

Posléze ještě hosté zahrávali rohový kop, po kterém se dostal k hlavičce Dilrosun, který to zřejmě ještě zkoušel na teč, s čímž Selke nepočítal.

60

60. Duda nedokázal propálit Fernandese.

60

Další velká šance Herthy! Duda se dostal do šestnáctky, kde si hodil míč na levačku, načež jeho projektil dokázal vyrazit brankář Fernandes.

59

Rieder dokázal obejít protihráče, následnou kolmicí se pokoušel nalézt Hellera, který míč už nezastihl. Kraft si vyzkouší další rozehrávku od branky.

58

Posléze si o míč řekl také Darida, který v tísni zvolil přihrávku na Rekika. Hertha se snaží rozběhat soupeře, což zatím moc nevychází.

57

Dilrosun měl na levém křídle dostatek času na centr, nicméně jeho nabídka putovala mimo dosah všech spoluhráčů. Akce Darmstadtu měla krátkého trvání.

56

Bundesligový celek vybojoval rohový kop, který z pravé strany obstaral obránce Lazaro. Rozehrávka cvičeným signálem přinesla další útočný faul.

55

Na druhé straně se k centru z pravé strany dostal Rieder, který u vzdálenější tyče hledal Hertnera, před kterým míč uskočil do zámezí.

54

Hertha se nyní dočkala branky, ta ale není uznána kvůli útočnému faulu Selkeho. Velice zbytečný zákrok, Darmstadt okamžitě zahajuje protiakci.

53

Velice pohotovou ránu vypustil ze své kopačky Maier, který mířil k levé tyči, kde byl připravený brankář Fernandes, který sevřel balón do své náruče.

52

Kalou operoval s míčem daleko od branky soupeře, nakonec se rozhodl spolupracovat s Plattenhardtem, který opět roztáhl hru k postranní čáře.

51

Průniková přihrávka směřovala na Maiera, který se snažil popíchnout míč na Selkeho, což se nepovedlo. Do dráhy letu přihrávky se postavil Sulu.

50

Na druhé straně si útočným faulem pomáhal Dursun, který ve vzduchu fauloval Starka. Rozehrávky od branky se ujal brankář Kraft.

49

Dilrosun si seběhl ke středovému kruhu, kde bojoval proti dvojici protihráčů, která ho nakonec povalila na zem. O nedovolený zákrok se ale nejednalo.

48

Hned v úvodu jsme sledovali nákop v podání Hollanda, který skončil až v rukavicích Krafta. Hostující brankář rozehrál po zemi na Rekika.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Směrem dopředu byla nebezpečnější Hertha, která se ale ke kýžené brance nedostala. Naopak druholigový celek se dlouho dobu hledal, posléze se přeci jenom dostal k několika slibným akcím, které ale nepřinesly žádnou vyloženou šanci. Mimo jiné sledujeme velice ofenzivní podívanou, dnešní zápas může dopadnout jakkoliv.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Posléze se Herther probíjel až do pokutového území, kde nakonec nevybojoval ani rohový kop. Místo toho se Kraft dostane k výkopu.

44

Selke se nyní hodně divil výroku sudího, který ale správně odmával ofsajdové postavení. Domácí budou rozehrávat od vlastní šestnáctky.

43

Žlutou kartu dostává Karim Rekik (Hertha BSC).

42

Rieder se dostal k centru, který poslal pouze do prvního protihráče, od kterého se odrazil mimo dosah domácích. Stark nyní vyvezl balón.

40

Plattenhardt měl na centr dostatek času, nakonec ho poslal na Kalou, jehož hlavička skončil na Fernandesovi. Darmstadt se pokouší založit protiakci.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

38. Kalou selhal v šanci.

38

Kalou se zbavil napadajícího Hollanda, posléze se do vyložené šance dostal právě bývalý hráč londýnské Chelsea, kterého ale fantasticky vychytal Fernandes.

37

Hertha opět vyvezla míč na druhou stranu, kde se do kombinace zapojil také Darida. Český záložník pouze přihrával lépe postavenému Maierovi.

36

K rozehrávce volného kopu se postavil Plattenhardt, který svým centrem našel Selkeho, jehož hlavička ale neměla dobré parametry.

35

Nakonec se o nedovolený zákrok postaral Franke, který ale zůstal ležet na hrací ploše. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál.

34

Dilrosun si to namířil po levém křídle, kde byl faulován. Posléze si dalším faulem pomohl domácí Rieder, následovat bude standardní situace.

33

Lazaro to zkoušel celkem čitelnou přihrávkou na Selkeho, před kterým včas odehrál míč Franke. Na druhé straně si domácí vybojovali rohový kop.

32

Hertha je v posledních vteřinách celkem bezradná, naopak soupeř neuspěl s další kombinací po pravém křídle. Kraft se ujme dalšího odkopu.

31

Darmstadt měl k dispozici standardní situaci, ke které se postavil obránce Holland. Jeho vzdušná nabídka směřovala hned na prvního protihráče.

30

Kraft se za předchozí střelou pouze ohlédl, nyní si pro změnu přichystal odkop od branky, po kterém v hlavičkovém souboji neuspěl Selke.

29

To nebylo vůbec špatné. Obrana Herthy byla otevřená, toho se pokusil využít Dursun, jehož tvrdá rána pravačkou skončila vedle brány.

24

Posléze to měl hodně těžké Rekik, který v roli poslední obránce raději poslal míč daleko do zámezí. Darmstadt se ujme autového vhazování.

23

Stark si musel dát naspěch, neboť ho neúnavně napadal Dursun, který se nakonec k míči nedostal. Kraft si připsal další slušný odkop od branky.

22

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na úvodní branku stále čekáme. Zatím sledujeme vyrovnanou podívanou, nuda to rozhodně není.

21

Ve středu hrací plochy dobře zafungoval Medojević, který hlavičkou našel volného Hertnera, jenomže druhého jmenovaného zradilo zpracování.

20

Holland posílal do pokutového území dalekonosný aut, po kterém se jeho spoluhráči dostal ke dvěma střelám. Obě skončily na obětavém Starkovi.

19

19. Selke se málem dostal do vyložené šance.

19

To mohla být gólovka! Domácí obrana nezachytila náběh Selkeho, který se dostal před brankáře, jenomže na poslední chvíli zakročil Franke.

18

Domácí ochozy se dožadovaly odpískání pokutového kopu, nezdálo se jim totiž počínání Starka. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.

16

Až nyní se Darmstadt dostal k celkem zajímavému náporu, který nakonec nepřinesl nic závratného. O pár vteřinek později bude Holland vhazovat.

15

Domácím to zatím směrem dopředu moc nefunguje, tentokráte to Sulu zkoušel nákopem na Hertnera, hrací předmět ale skončil daleko v zámezí.

14

Rieder se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry, jeho nabídka sice našla Medojeviće, který byl ale důrazně odstaven od hracího předmětu.

13

Samotný centr obrana Darmstadtu odvrátila, posléze se za pokutovým územím dostal k míči Dilrosun, jehož ránu srazil jeden z protihráčů.

12

Na zemi se ocitl Darida, který tak svému celku vybojoval celkem zajímavou standardní situaci. Ihned se k oné rozehrávce postavil Lazaro.

11

K výkopu od své branky se dostal brankář Fernandes, který kulatý nesmysl poslal daleko od svatyně. Na druhé straně ale výborně zapracoval Kalou.

10

Do zakončení se před malým momentem dostal Selke, který to zkoušel pravačkou. Jeho rána ale prosvištěla hodně vedle branky.

9

Stále sledujeme tentýž obrázek. Hertha se snaží soupeře uspat zdlouhavou kombinací, momentálně se do kombinace zapojil také brankář Kraft.

8

Rekik si nyní nevěřil na dalekonosnou kolmici na druhou stranu, raději tak přihrál vedle stojícímu Starkovi, který nyní váhá s rozehrávkou.

7

Posléze se do pokutového území dostal Hertner, který se záhy ocitl na zemi, o penaltový zákrok se dle výroku sudího v žádném případě nejednalo.

6

Druholigovému celku se nyní nezdařil pas na levou stranu, k autovému vhazování se tedy dostal Lazaro, který našel pouze nohu soupeře.

5

Hned v úvodu si hodně ostrým zákrokem pomohl hostující Rekik, který na útočné polovině fauloval Heller, jenž se marně dožadoval žluté karty.

4

Poprvé se k delší práci s míčem dostali hráči Darmstadtu, kteří ale hodně rychle přišli o kulatý nesmysl. Momentálně se hosté nacházejí u půlící čáry.

3

Přenesení hry z kopačky Lazara mělo směřoval na levou stranu, kde se k míči ale nedostal Kalou. Posléze se prvně jmenovanému nepovedl centr do šestnáctky.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SV Darmstadt 98: Fernandes – Rieder, Franke, Sulu, Holland – Medojević, Stark – Heller, Kempe, Hertner – Dursun
Náhradníci: Grun – Boyd, Gaines, Höhn, Jones, Sirigu, Wurtz

Hertha BSC: Kraft – Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt – Maier, Darida – Dilrosun, Duda, Kalou – Selke
Náhradníci: Klinsmann – Ibišević, Jastrzembski, Luckassen, Lustenberger, Mittelstädt

Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Christ.

Dnešní utkání nakonec nezačne v plánových 18:30, nýbrž o patnáct minut později. Hostující celek totiž měl potíže s dopravou.
Hertha BSC

Na opačné straně se nachází Hertha, která v úvodu letošního ročníku podává celkem sympatické výkony, které stačí na šestou pozici. Celek z Berlína má na svém kontě sympatických šestnáct bodů, na vedoucí Dortmund ztrácí pouze pět bodů. Hertha sice čtyři utkání v řadě neucítila hořkost porážky, avšak poslední tři zápasy přinesly tři remízy. Ta poslední je velmi cenná, Hertha totiž dlouhou dobu prohrávala proti BVB, nicméně vyrovnávací branka přišla až v první minutě nastaveného času, postaral se o ní Kalou. Hertha se v letošním ročníku opírá o velmi dobře hrající obranu, která patří k nejlepším v celé soutěži. Podobný počet inkasovaných branek má na svém kontě Dortmund a také Bayern.
SV Darmstadt 98

Druholigový Darmstadt se po jedenácti kolech nachází na průběžné dvanácté pozici, na svém kontě má čtrnáct bodů, což činí náskok pět ibodů na sestupové pásmo. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole ukončil dlouho sérii bez výhry, na domácím stadionu totiž poradil momentálně čtvrtý celek, kterým je Fürth. Darmstadt ale v letošní sezóně trápí výkony na hřištích soupeřů, kde zatím nasbíral pouze čtyři body. Úplně jiný obrázek ukazuje tabulka domácích zápasů, ve které se Darmstadt nachází na třetí pozici, nicméně ze šesti zápasů ztratil body hned ve třech případech. I tak bude tento celek v roli outsidera, na vlastním stadionu může jedině překvapit.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německý pohár má na programu zápasy v rámci 1/16 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi SV Darmstadt 98 a Hertha BSC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

SV Darmstadt 98 – Hertha BSC

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 64. Ibišević, 88. Mittelstadt

Karty:   43. Rekik (HER), 86. Darida (HER)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:13.

SV Darmstadt 98: Fernandes – Rieder (83. Boyd), Franke, Sulu (C), Holland – Medojević (73. Wurtz), Stark – Heller, Kempe, Hertner (68. Jones) – Dursun
Náhradníci: Grun – Boyd, Gaines, Höhn, Jones, Sirigu, Wurtz

Hertha BSC: Kraft – Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt – Maier, Darida – Dilrosun (83. Mittelstadt), Duda, Kalou (C) (90. Leckie) – Selke (64. Ibišević)
Náhradníci: Klinsmann – Ibišević, Jastrzembski, Luckassen, Lustenberger, Mittelstädt

Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Christ