Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – Hertha BSC

2:2

konec (1:1)

27.10.2018, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 9. kolo • Jan Číhal

Tipsport: 1.52 4.45 6.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Łukasz Piszczek, přichází Ömer Toprak.

90+1

90+1. Salomon KALOU - 2:2

90+1

Hertha právě vstřelila branku!
Autorem branky z pokutového kopu je SALOMON KALOU, který poslal Bürkiho na druhou stranu a srovnal na 2:2!

90

90. Penaltový zákrok Zagadoua.

90

Selke se na levém křídle prohnal okolo Zagadoua, jenž jej ve vápně stáhl k zemi a je z toho pokutový kop pro hostující celek!

90

Penalta pro Herthu!

89

89. Velká šance Kaloua.

89

A další šance hostů! Po dlouhém centru do vápna Dortmundu si pro zdánlivě jednoduchý míč došel Bürki, ten se ovšem srazil s vlastním spoluhráčem a míč mu vypadl. V obrovské šanci se tak zničehonic ocitl Salomon Kalou, jehož dělovka ovšem skončila na hlavě dalšího obránce Dialla!

88

Zničehonic zahrozili i hosté! Na Lazarův přetažený centr si naběhl Javairo Dilrosun, jehož hlavičku vyrazil skvělým zákrokem Roman Bürki!

86

Naopak, opět to byli domácí, kteří spálili další obrovskou šanci. Reus si tentokrát zaběhl na pravé křídlo, odkud naservíroval míč do stoprocentní příležitosti Bruun Larsenovi, ten ovšem z prvního dotyku zamířil mimo.

80

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází Jacob Bruun Larsen.

78

78. Guerreiro v obrovské šanci na Jarsteina nevyzrál.

78

Hned vzápětí ovšem mohla Borussia zvýšit své vedení! Po Dahoudově nákopu naprosto zaspala obrana Herthy, která umožnila Guerreirovi jít do samostatného úniku. Domácí záložník byl již zcela sám před Jarsteinem, který ovšem svým zákrokem udržel svůj tým ve hře.

72

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Javairo Dilrosun.

72

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Christian Pulisic.

61

61. Jadon SANCHO - 2:1

61

Dortmund právě vstřelil branku!
Domácí svůj tlak přece jen zúročili ve vedoucí branku! Opět to byl Hakimí, jenž se z levé strany vydal s míčem doprostřed hřiště. Bek Borussie našel ve vápně Marca Reuse, kterému však zakončení ve velké šanci nevyšlo podle představ. Míč se však kolem gólmana Jarsteina dostal k úplně volnému JADONU SANCHOVI, jenž jen doklepl míč do prázdné brány.

58

58. Hakimí ve velké šanci zamířil mimo.

58

Po krásné kombinaci domácích vysunul Witsel do úniku Hakimího, ten už byl sám před Rune Jarsteinem, levačkou ovšem namířil míč jen do boční sítě!

57

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vedad Ibišević, přichází Davie Selke.

55

Žlutou kartu dostává Fabian Lustenberger (Hertha BSC).

51

Na centr od rohového praporku si naběhl Łukasz Piszczek, jeho prudká hlavička ale mířila pouze do středu brány. Sledujeme velice aktivní úvod druhé půle z obou stran.

50

50. Darida zakončil vysoko nad.

50

A další příležitost hostů! Lazaro se prosmýkl po pravém křídle, odkud našel ve skvělé pozici postaveného Vladimíra Daridu, českému reprezentantovi ovšem zakončení nevyšlo, míč poslal vysoko nad.

47

Velká šance Herthy! Na centr z levé strany si naběhl Salomon Kalou, který v dobré pozici zakončoval z voleje, rána mu ale vůbec nevyšla dle představ.

47

Lazaro se nechal obejít Hakimím a za svůj faul vidí žlutou kartu.

46

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Per Ciljan Skjelbred, přichází Vladimír Darida.

41

41. Salomon KALOU - 1:1

41

Hertha právě vstřelila branku!
Je srovnáno! Riskantní rozehrávku Hakimího vystihl Maximilian Mittelstädt, který okamžitě zahájil rychlý protiútok. Ten vyřešil krásnou křížnou přihrávkou na SALOMONA KALOUA, jenž si míč dobře zpracoval a s pořádnou porcí štěstí překonal Bürkiho!

40

40. Dudova rána skončila vedle.

40

Na druhém konci hřiště dostal spoustu prostoru na střelu Ondrej Duda, jenž se pokusil překvapit Bürkiho technickým obstřelem, bránu ale zhruba o metr minul.

27

27. Jadon SANCHO - 1:0

27

Dortmund právě vstřelil branku!
Nyní už se Sancho i celá Borussia dočkali. Dahoud krásnou přihrávkou vysunul do úniku Maria Götzeho. Ten mohl zakončovat i sám, celou akci ale ještě vyšperkoval posunutím na JADONA SANCHA, kterému stačilo dostat míč do poloprázdné brány.

25

Domácí byli znovu blízko! Reus pronikl po levém křídle až do pokutového území, kde znovu servíroval míč na malé vápno. Tam stačil míč odkopnout Mittelstädt, ten ale trefil dobíhajícího Hakimího a měl velké štěstí, že míč odražený od domácího obránce neskončil v síti.

23

Ibišević nepříjemně přišlápl Witselovu nohu a ač se kapitán Herthy šel ihned omluvit, byl druhým hráčem odměněným žlutým kartonkem.

18

18. Sanchova neuznaná branka.

18

Borussia vstřelila branku, sudí ji však po diskuzi s videorozhodčím neuznávají! Dahoud posunul míč do vápna pro hraničně postaveného Marca Reuse, který poslal přízemní centr na malé vápno, kde jej Jadon Sancho patičkou posunul do sítě. Sudí však viděli Reusův ofsajd, nutno dodat, že šlo o velice hraniční situaci.

16

Z ničeho nic přišla další šance domácích! Hakimí si na levé straně zpracoval míč a pohotově vypálil z druhého doteku. Rána, kterou lehce tečoval Lazaro, skončila jen těsně vedle pravé tyče. Následuje třetí domácí roh.

9

Hertha se však ubránila a do brejku ihned vyrazil Duda. Slovenského reprezentanta nedovoleně zastavil Hakimí, jenž vidí zaslouženou žlutou kartu.

4

4. Sanchovu střelu skvěle vykopl Rekik.

4

Dortmund začal velice sebevědomě a moc nechybělo, aby šel do vedení! Marco Reus se dostal do vápna a zpětnou přihrávkou našel volného Sancha. Ten svou střelou překonal Jarsteina, míč mířící do sítě však skvěle vykopl obránce Rekik!

Borussia Dortmund – Hertha BSC

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 27. Sancho (M. Götze), 61. Sancho (Reus) – 41. Kalou (Mittelstädt), 90+1. Kalou (pen.)

Karty:   9. Hakimí (DOR), 90. Zagadou (DOR) – 23. Ibišević (HER), 47. Lazaro (HER), 55. Lustenberger (HER)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:17.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (90+2. Toprak), A. Diallo, Zagadou, Hakimí – Witsel, Dahoud – Sancho (72. Pulisic), M. Götze, Guerreiro (80. Bruun Larsen) – Reus (C).
Náhradníci: Hitz – Philipp, Pulisic, M. Wolf, Weigl, Bruun Larsen, Toprak.

Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark, Lustenberger, Rekik – Maier, Skjelbred (46. Darida) – Kalou, Duda (72. Dilrosun), Mittelstädt – Ibišević (C) (57. Selke).
Náhradníci: Kraft – Darida, Köpke, Dilrosun, Plattenhardt, Selke, Luckassen.

Rozhodčí: Stegemann – Pickel, Achmüller