Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Lille OSC – SM Caen

1:0

konec (0:0)

27.10.2018, 20:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • 11. kolo • Pavel Pubal

Tipsport: 1.64 3.92 6.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Lille OSC slaví zasloužené vítězství a stále drží stoprocentní bilanci na domácím trávníku. Druhý tým tabulky byl po většinu utkání aktivnější a ve druhé půli si vytvořil i šance – kromě gólu Leaa ještě orazítkovali Bamba a Pépé brankovou konstrukci. Hosté z Caen byli po přestávce hodně neškodní a v závěru si ani nevytvořili žádnou vážnější příležitost na vyrovnání. S tímto konstatováním se pro dnešek loučím, hezký večer. (21:54:17)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Kouadio-Yves Dabila.

90+2

Na straně hostí se v závěru zápasu hodně snažil Beauvue, ale na kolmici ze středu hřiště teď nedosáhl a s Caen už to vypadá zle.

90+1

Nastavovat se budou dvě minuty.

90

Domácí rychle zaútočili ve třech proti třem, ale Bamba pokazil nadějný protiútok nepřesnou přihrávkou na Pépého.

89

Po delší době hosté zahrozili. Z dálky pálil Beauvue a jeho střelu domácí stoper srazil hlavou na roh. S následným centrem si ale gólman LOSC bez potíží poradil.

87

Nákop Baysseho sice zpracoval Ballo-Touré nešikovně jen na nohy Beauvueho, ale ten s míčem zaběhl do autu...

85

Domácí drží míč na svých kopačkách a vůbec nepouštějí Caen k náporu.

83

Mbengue u rohového praporku ve snaze sebrat míč Pépému udeřil ofenzivního hráče domácích do obličeje. Menší pošťuchování mezi hráči se ale rychle uklidnilo.

82

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Jérémy Pied.

79

...Xeka nevypálil zle, ale jeho pokus u levé tyče vyrazil připravený Samba na rohový kop, který hosté také odvrátili do bezpečí.

78

Bamba byl faulován Fajrem a následovat bude přímý kop LOSC z nebezpečné pozice. U míče stojí Xeka a Mendes...

77

Do konce utkání zbývá i s nastavením zhruba čtvrthodina a hosté ve druhé půli branku LOSC prakticky neohrozili. Pokud si budou chtít odvést nějaké body, budou muset hodně přidat.

74

Hosté z Caen dnes mají dobře postavenou bránu! Tentokrát trefil tyč Pépé, který se hezky uvolnil v situaci jeden na jednoho na hranici velkého vápna a pak parádně zakroutil balon na zadní tyč. Bohužel pro Lille byl až příliš přesný a konstrukci brány orazítkoval.

72

Pěkný průnik Ballo-Tourého po levé straně nic nebezpečného nepřinesl. Jeho následný centr totiž srazil hrudníkem na hranici pokutového území Baysse.

70

Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Jessy Deminguet, přichází Sajfaddín Chauí.

70

Hostující Beauvue pálil ze slušné pozice doprostřed a Maignan neměl problém.

68

Střelec jediné branky už sice na hřišti není, ale přesto mohli domácí hned odskočit na rozdíl dvou branek. Sražená střela Bamby padala za záda Samby, který už se jen bezmocně ohlížel, kam balon dopadne. Nakonec brankáře Caen zachránila horní tyč!

67

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Rui Fonte.

64

Střelec jediné branky utkání Leao je teď hodně při chuti. Další dva jeho pokusy vyřešil střídající bek Caen Mbengue.

62

Ikoného kolmici sice hostující obrana odvrátila, ale opět jen na kopačky domácích. Lille momentálně drží tempo zápasu pevně ve svých rukou.

61

Hosté jsou po inkasované brance jako opaření a zatím na fotbalisty LOSC jen marně hledají recept.

58

Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Rodrigue Casimir Ninga, přichází Enzo Crivelli.

56

56. Rafael LEAO - 1:0

56

Lille právě vstřelilo branku!
Domácí rohový kop soupeře ubránili a z protiútoku se ujímají vedení. Devatenáctiletý portugalský útočník RAFAEL LEAO dostal ideální kolmici od Pépého, běžel ze strany sám na branku a chladnokrevně zakončil.

54

Centr Fajra domácí obrana odvrátila, ale bude následovat roh Caen...

53

Soumaoro fauloval za polovinou hřiště Tchokountého a u míče jsou hosté.

50

Domácí nápor trvá. Rohový kop Mendese ale Tchokounté odhlavičkoval.

48

Domácí začali druhý poločas aktivně, hned v první minutě sice překonal Pépé Sambu, ale pomezní rozhodčí odmával hodně hraniční ofsajd centrujícího Ballo-Tourého.

46

Začal druhý poločas.
Statistické okénko po první půli:
Držení míče: 61% – 39%
Střely: 6 – 3
Střely na bránu: 3 – 0
Rohové kopy: 5 – 2

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka žádný gól nepřinesla, domácí jsou střelecky aktivnější i nebezpečnější, ale zatím jim v koncovce chybí potřebné štěstí. Největší šanci zahodil hned ve třetí minutě aktivní Ikoné. Hosté z Caen navíc hrají velmi obětavě a plno nadějných možností zblokují.

45+1

Nastavovat se bude jedna minuta.

44

Mendesův na první pohled hodně nebezpečný projektil srazili hostující obránci na roh, ze kterého nebylo vůbec nic, protože míč po centru od rohového praporku opustil celým objemem hrací plochu.

44

Fanoušci LOSC se snaží vyhecovat svým povbuzováním domácí tým k závěrečnému náporu první půle. Zatím bez odezvy na hřišti.

42

Nákop za obranu byl pro Pepeho až příliš dlouhý a míč sebral gólman Samba.

40

...nepovedený centr defenzivní hráči Caen odvrátili.

40

Mbengue hned zblokoval Celikův centr a bude se kopat roh...

39

Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Emmanuel Imorou, přichází Adama Mbengue.

38

Hostující levý bek Imorou má zdravotní problém. Jednodušše odkopl míč do autu a svalil se na trávník, aby mohl být ošetřen.

36

Oba týmy se v posledních okamžicích snaží hru hlavně uklidnit a drží míč. Příliš vzruchu v nebezpečných prostorech jsme tedy neviděli.

33

Druhou žlutou kartu v utkání dostávají opět hosté, tentokrát kapitán Oniangué za tvrdý skluz na Bambu. Hostující hříšník sice trefil i míč, ale proti soupeři šel podrážkou napřed. Správné rozhodnutí sudího.

30

Beauvue si krásně naběhl na přihrávku ze středu hřiště, ale nezpracoval dobře míč a ten mu utekl. Velká škoda pro Caen, šikovný křídelník by šel sám na domácí branku.

28

Rohový kop Caen už měl na noze v nebezpečném prostoru Djiku, ale balon trefil tak nešťastně, že jej odpálil zpátky k rohovému praporku.

26

První žlutou kartu utkání obdržel za nešetrný šlapák před střídačkami hostující Imorou. Levý obránce Caen tak bude zápas dohrávat v ohrožení.

25

Leao pálil z otočky slabě a doprostřed, s tím Samba nemohl mít problém.

23

Na domácí straně začíná narůstat i počet rohových kopů. Ani ten třetí na první pohled nic nebezpečného nepředstavoval, ale José Fonte ještě připravil míč Pepemu. Jeho střela byla sražená.

20

Druhou vážnější příležitost měli na svědomí opět domácí. Nebezpečný centr Leaa z levé strany už se chystal usměrnit za Sambova záda Pepe, ale před ním na poslední chvíli skvěle zakročil stoper Djiku.

18

Aktivní Ikoné nahrál Pepemu, který si navedl balon do dobré pozice, ale jeho střelu srazil Baysse na roh. Z něj už nic nebezpečného nebylo.

17

Domácí Lille drží míč na svých kopačkách, ale na dostřel branky se prakticky nedostává. Caen brání velmi kompaktně a především pozorně.

16

Po sérii vzdušných soubojů Tchokounté fauloval Ballo-Tourého.

14

...Mendes vypálil tvrdě, ale přímo do náručí hostujícího gólmana.

13

Djiku fauloval Leaa a domácí budou mít standardní situaci z výhodné palebné pozice...

11

Utkání se rozjíždí hodně pozvolna, kromě velké šance Ikoného z úplného úvodu jsme větší příležitost neviděli.

10

Kombinace domácích končí v zámezí.

8

Poprvé na sebe chtěl upozornit nejlepší střelec domácích Bamba, ale jeho snahu překazil důrazným a čistým skluzem Guilbert.

6

Ninga se snažil důrazně napadat Celika, ale nakonec ho vysvobodil útočným faulem.

5

Xekův nákop byl příliš dlouhý, u míče jsou po delší době hosté.

4

Domácí pokračují v úvodním náporu, Caen se zatím jen brání.

3

První velkou šanci utkání měl hned ve třetí minutě domácí Ikoné, který šel z pravé strany sám na Sambu, ale balon poslal ze své levé nohy jen do náručí padajícího brankáře.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lille OSC: Maignan – Celik, Soumaoro (C), Fonte, Ballo-Touré – Xeka, Mendes – Pépé, Ikoné, Bamba – Leao.
Náhradníci: Jakubech – Fonte, Araújo, Maia, Dabila, Soumaré.

SM Caen: Samba – Guilbert, Baysse, Djiku, Imorou – Fajr, Oniangué (C), Deminguet – Beauvue, Tchokounté, Ninga.
Náhradníci: Zelazny – Armougom, Chauí, S. Peeters, Gradit, Mbengue, Crivelli.

Rozhodčí: Batta – Danos, Rahmouni.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy: Lepší aktuální forma, postavení v tabulce i vynikající bilance na domácím trávníku – to všechno hovoří před zápasem 11. kola Ligue 1 pro Lille OSC. Strašákem pro domácí ale mohou být tři poslední vzájemné zápasy obou mužstev, ve kterých se sice dvakrát radovalo právě Lille, ale v obou případech to bylo na hřišti soupeře. Domácí v posledních vzájemných bitvách vycházejí pravidelně gólově naprázdno. Poslední ligový zápas mezi oběma týmy rozhodl letos v lednu zmíněný nejlepší střelec Lille Nicolas Pepe.

13. ledna 2018: SM Caen – Lille OSC 0:1
20. srpna 2017: Lille OSC – SM Caen 0:2
18. února 2017: SM Caen – Lille OSC 0:1
Hostující SM Caen jsou momentálně dvanáctí se ziskem 11 bodů za dvě výhry, pět remíz a tři porážky. Do Lille si nepřivezou ani kdovíjakou aktuální pohodu, z posledních pěti utkání vybojovali pouze pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Navíc od začátku sezony stále hledají střelce. V deseti zápasech dalo Caen pouze deset branek a o „čelo“ týmové tabulky střelců se dělí tři dvougóloví fotbalisté – Enzo Crivelli, Yacine Bammou a Claudio Beauvue.
Domácí Lille OSC jsou aktuálně na druhé příčce Ligue 1 se ziskem 22 bodů s bilancí sedmi výher, jediné remízy a dvou porážek. Na vlastním trávníku navíc v aktuálním ročníku neztratili ani body a mohou se pyšnit lepší aktuální formou. Z posledních pěti utkání čtyřikrát vyhráli. Nejlepšími střelci LOSC jsou sedmigóloví útočníci Jonathan Bamba a Nicolas Pepe.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

Lille OSC – SM Caen

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Leao (Pépé)

Karty:   26. Imorou (CEN), 33. Oniangué (CEN)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:20.

Lille OSC: Maignan – Celik, Soumaoro (C), Fonte, Ballo-Touré – Xeka, Mendes – Pépé (90+3. Dabila), Ikoné (82. Pied), Bamba – Leao (67. Fonte).
Náhradníci: Jakubech – Fonte, Araújo, Maia, Dabila, Soumaré, Pied.

SM Caen: Samba – Guilbert, Baysse, Djiku, Imorou (39. Mbengue) – Fajr, Oniangué (C), Deminguet (70. Chauí) – Beauvue, Tchokounté, Ninga (58. Crivelli).
Náhradníci: Zelazny – Armougom, Chauí, S. Peeters, Gradit, Mbengue, Crivelli.

Rozhodčí: Batta – Danos, Rahmouni.