Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Newcastle United

0:0

konec (0:0)

27.10.2018, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • 10. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.08 3.37 4.04 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (18:00:37)
Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 13:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:10.
Je dobojováno! Southampton neodehrál proti poslednímu týmu tabulky vůbec špatný zápas. Před vlastním publikem svého soupeře přehrával, moc gólovek si ale nevytvořil a když už něco mezi tři tyče šlo, tak United pomohl bezchybný Martin Dúbravka. Utkání tak končí bezbrankovou remízou, po které Newcastle zůstává poslední a Southampton pro změnu šestnáctý.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Dúbravka musel trochu riskantně vyběhnout proti centru, který se už snášel na Stephense. Svou práci opět odvedl na jedničku a podle všeho udrží nulu až do úplného konce.

90+3

Ani z dalšího rohu domácí nezahrozili. Chvíli po rozehrávce United se k míči ale vrátili a snaží se ještě dostat do vedení.

90+2

Christian Atsu šel do skluzu, při kterém neměl šanci odebrat Leminovi balón. Trefil jen protihráčovy nohy a zaslouženě vyfasoval první žlutou kartu tohoto zápasu.

90+2

Dummett si pomohl faulem na Longa. Následoval prudký centr do pokutového území, kde Jack Stephens jen o centimetry netrefil míč, který by jinak mohl z prvního doteku přesměrovat mezi tyče.

90+1

Domácí se vrátili s míčem na vlastní půlku a vyslechli si kvůli tomu bučení od fanoušků. Mnozí z nich už pomalu míří k východu.

90

Nad rámec druhého poločasu je přidáno pět minut!

89

89. Shane Long (SOT)

89

Gabbiadini se pěkně uvolnil a poslal míč před rozběhnutého Soarese. Ten zprava přihrál přesně na Longa a ten jen o centimetry minul ze svého pohledu levou tyč!

87

Christian Atsu byl faulován Leminou a je z toho jedna z mála standardních situací pro hosty z Newcastlu.

86

Ritchieho vysoký nákop byl odvrácen před šestnáctku, odkud z voleje pálil DeAndre Yedlin, ale ohrozil jen diváky sedící za brankou Alexe McCarthyho.

84

Rondón i v pádu vystřelil z dvaceti metrů. Trefil však jenom bránícího hráče, který zpomalil míč natolik, že se nekonalo ani autové vhazování.

83

Ings přihrál na osu hřiště volnému Leminovi, který zkusil vystřelit. I přesto, že u něj nebyl nikdo v modrém, tak nedokázal nasměrovat balón do prostoru branky.

82

Ki svým nákopem hledal Rondóna, ale stopeři domácího týmu tuto myšlenku přečetli a znemožnili jakékoliv ohrožení McCarthyho branky.

81

Nově příchozí Atsu byl rychle dostoupen Leminou a navíc to byl, kdo údajně fauloval. Rozehrávat bude Alex McCarthy, jenž stále čeká na svůj první zákrok.

80

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Christian Atsu.

78

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Oriol Romeu, přichází James Ward-Prowse.

78

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Shane Long.

77

Mario Lemina inkasoval nepříjemný koňar od Kenedyho. Hra je přerušena a znovu se bude střídat.

76

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Mohamed Diamé, přichází Ki Song-jung.

75

Jonjo Shelvey roztáhl hru doprava na volného Yedlina. Jeho centr však nebyl dostatečný dlouhý a skončil na kopačce Hoedta.

74

Neúspěšné dobývání hostující obrany na chvíli končí. Je nařízen aut ve prospěch Newcastlu.

73

Lemina věděl o Soaresovi, který byl na pravé straně trochu zapomenutý. Přihrávku k němu neprocedil, nicméně jeho spoluhráči míč znovu získali.

72

Shelvey delší dobu rozmýšlel, co s míčem provede, a mezitím se všech jedenáct hráčů Southamptonu stáhlo do kompaktního bloku.

71

Do konce zápasu zbývá posledních dvacet minut plus nějaké to nastavení. Nadále platí bezbrankové skóre, na čemž nic nezměnil ani Gabbiadini. Tomu střela zpoza rohu vápna sjela na vnější nárt a Dúbravka mohl zůstat v klidu.

70

Lascelles odhlavičkoval douhý aut Bertranda na rohový kop, jenž byl mířen na Stephense, jenže hlavička z těžké pozice se mezi tyče nevešla.

69

Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází José Salomón Rondón.

67

Dost možná to bude právě Pérez, který bude dalším střídajícím hráčem. Před střídačkou United se už chystá do hry jiný ofenzivní hráč, Salomón Rondón.

66

Romeu a Pérez se střetli hlavami ve vzdušném souboji. Hostující útočník to zřejmě odnesl krvavým šrámem, takže probíhá další ošetřování.

65

Ještě jednou Remond, po kterém chtěl pálit také Cédric Soares. Oba pokusy však byly hráči Newcastlu zablokovany.

64

Martin Dúbravka skákal k levé tyči proti křižné střele Redmonda, jež se nakonec ukázala být jako nepřesná.

63

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Charlie Austin, přichází Manolo Gabbiadini.

62

Plné zuby toho má už i Ryan Bertrand, který absolvoval důrazný souboj s Ritchiem. Podle arbitrů to byl právě krajní obránce Southamptonu, který se dopustil faulu.

61

Charlie Austin zůstal ležet ve vápně s nějakým bolestivým šrámem. Po chvilce ošetřování odešel do autu a je otázkou, zda bude moci pokračovat.

60

Ryan Bertrand kroutil míč směrem do branky, před kterou došlo k faulu Charlieho Austina na Japonce Muta.

59

Redmondův centr z rohu vápna Ings nezkrotil. Míč se k němu ještě jednou vrátil, ale blok Fernándeze znamená jenom roh.

58

Dobrých sedm hráčů Southamptonu zůstalo na útočné polovině i po ztrátě míče. To bylo hlavní příčinou následné nepřesné rozehrávky United.

57

Premiérová střela na branku v rámci druhé půle! Ings narazil míč zpět Redmondovi, který nechtěl běžet mezi dva protivníky a raději vystřelil z delší vzdálenosti. Balónu ale nedal moc razance a Dúbravka snadno zasáhl.

56

Elyounoussiho nákop šel mezi Dúbravku a Austina, kteří se srazili a rozhodčí to posoudili jako faul domácího útočníka.

55

Cédric Soares měl ve vápně jediného spoluhráče, kterým byl Jošinori Muto. Ještě předním defenziva Saints centr z pravého křídla odvrátila.

54

Shelvey převzal míč od Kenedyho, před vápnem si přehodil míč na levačku a z nějakých dvaadvaceti metrů výrazně přestřelil McCarthyho bránu.

53

Mohamed Diamé ukořistil míč v souboji s Leminou, který zareagoval nedovoleným zákrokem. Z klidu vlastní poloviny rozehrává Dúbravka.

52

Kenedy měl hodně klidu na centr, který poslal přesně na střed pokutového území a tam objevil jen hlavu jednoho z obránců Southamptonu.

51

Kenedy byl u levé postranní čáry zdvojený Stephensem a Soaresem. United míč ale udrželi a pokračují v kombinační akci.

50

Danny Ings vběhl do vápna, kde si překážel s vlastním spoluhráčem Austinem a resultovala z toho poměrně laciná ztráta míče.

49

Newcastle měl možnost držet míč delší dobu. Proti zformované obraně se však vůbec neprosadil a vrátil se až k vlastnímu brankáři.

48

Na druhém konci hřiště sklepával letící centr Austin, ovšem toho si jako první všimli obránci United, kteří nenechali Dúbravku ve štychu.

47

Ayoze Pérez byl zakřižován Stephensem, který ho doslova vytlačil ven z pokutového území.

46

Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal. Na obou stranách tak pokračují původní zakladní jedenáctky.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. poločasu:

Držení míče: 51% – 49%
Střely na branku: 2 – 0
Střely mimo branku: 5 – 1
Rohové kopy: 2 – 2
Ofsajdy 1 – 1
Fauly: 2 – 5
Žluté karty: 0 – 0.
Southampton měl v první půli trochu více ze hry a vytvořil si i pár šancí. Jedna z nich skončila na tyči a další na Dúbravkovi, který měl mnohem více práce než jeho protějšek McCarthy. Směrem na domácí branku směřovala jediná střela, kterou Muto navíc mezi tyče nevtěsnal. Do šaten se tak jde za stavu 0:0, s čímž rozhodně mohou být spokojenější hosté z Newcastlu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

45+3. Jack Stephens (SOT)

45+3

Ještě jeden roh pro Southampton po sraženém centru Redmonda. Rozehrávku obstaral Bertrand a našel Stephense, jehož hlavička směřovala k levé tyči a Dúbravka se musel hodně natáhnout, aby balón vyrazil.

45+2

Lemina přenesl hru doleva přesně na hrudník Mohameda Elyounoussiho, jenž si navedl míč na střed a přestřelil vzdálenější tyč, ke které to měl Dúbravka hodně daleko.

45+1

Nastavují se 3 minuty.

45

Redmond neriskoval a po centru Péreze nekompromisně zakopl míč do autu. O vhazování se postará Dummett.

43

Domácí měli obrovskou mezeru mezi obranou a zálohou. Toho mohl využít Muto, jenž přihrál Diamému, ovšem jeho nepovedený dloubák do šestnáctky sebral McCarthy.

42

Ings neměl stoprocentní stabilitu a ve vápně byl těsně dostoupen hned třemi hráči. Míč se dostal do autu a zpět do hry jej pošle Dúbravka.

41

Svatí přispěchali s dalším zakončením, které tentokrát nebylo tak nebezpečné. Austinova hlavička po centru zprava postrádala přesnost.

40

40. Mario Lemina (SOT)

40

Elyounoussi na levé straně přenechal míč rozběhnutému Bertrandovi, jenž zleva našel Leminu a jeho přízemní střela skončila na pravé tyči Martina Dúbravky!

39

Muto vytloukl Stephensovy bloky a získal pro Newcastle rohový kop. Ten rozehrál Shelvey, ale McCarthy u bližší tyče odklidil míč ven z vápna.

38

Domácí přenesli hru k pravé autové čáře, odkud přiletěl Redmondův centr na Ingse. Ten byl znovu důrazně bráněn a nedostal šanci zakončovat.

37

Tentokrát Romeu přihrál jen na kopačky hráčů United. Ti ale nedokázali rozehrát a odkopli míč jen k obráncům Southamptonu.

37

Romeu posílal dlouhý pas do vápna, avšak přes Austinem bezpečně zakročil dobře postavený DeAndre Yedlin.

36

Elyounnossiho centr byl docela přesný, jenže Ings byl ve vápně velmi těsně bráněn a k míči se neměl šanci dostat.

35

Ings krásně přenesl hru na pravý kraj vápna k Redmondovi. Ten ještě nechával míč Soaresovi, ovšem ten nedokázal přesně odcentrovat.

34

Zatím to není žádný oslnivý fotbal, jenž by zvedal diváky ze sedadel. Obrany mají nad útočícími hráči jasně navrch, což se teď ukázalo i po autu Bertranda.

33

Snadná práce pro slovenského brankáře Dúbravku, jenž využil možnosti hrát rukama a sebral ze vzduchu nákop Bertranda.

32

Elyounoussi na obranné půlce zachytil hodně špatnou nahrávku. Po souboji s Ritchiem skončil na zemi, ale rozhodčí nechali hru plynout.

30

Federico Fernández u půlící čáry fauloval Ingse. Z následné rozehrávky vzešel ofsajd Charlieho Austina.

29

A ještě jedno zdržení kvůli ošetřování. Nějaké problémy má i domácí kapitán Ryan Bertrand.

28

Opět hodně špatný McCarthyho odkop. Míč poslal prakticky do stejného místa před jednu ze střídaček.

26

Další zdravotní komplikace má Aoyze Pérez, kterého zezadu nakopl Lemina. Mezitím Yedlin ztratil míč nepřesnou přihrávkou do autu.

25

Hodně nepovedený výkop domácího gólmana daroval Yedlinovi autové vhazování z útočné poloviny Newcastlu.

24

Ritchieho centr z pravé strany načal menší zmatky u malého vápna. Zleva nakonec zakončoval Muto, ale z otočky branku vůbec netrefil.

23

Stále probíhá ošetřování amerického reprezentanta, kterému teče krev z nosu.

22

DeAndre Yedlin na pravé straně neobešel Elyounoussiho. Po souboji zůstává klečet a rozhodčí přer nařízeným rohem přivolali realizační tým United.

20

20. Nathan Redmond (SOT)

20

Domácí se dostali z nepříjemného presinku. Ings poté převzal pas od Romea a dal míč ještě více doprava na Redmonda, jenž z kraje vápna vypálil metřík nad břevno.

19

Matt Ritchie na půlící čáře přišlápl kopačku Leminy. O faulu nebylo pochyb a hostující záložník to moc dobře ví.

18

Soares se dral přes Fernándeze, ovšem na pravém křídle nezískal pro domácí tým ani rohový kop.

17

Ani teď se Kenedy do hry nedostal, Diamého hlavička ho totiž našla v ofsajdovém postavení.

16

Yedlinův nenápadný nákop jako první sebral domácí brankář Alex McCarthy, jenž zakročil před dobíhajícím Kenedym.

15

Newcastle poprvé drží míč delší dobu, jenže byl donucen vrátit se z hloubi útočné poloviny až k Martinu Dúbravkovi.

13

Soaresův centr směřoval k bližší tyči, kde si United poradili, ale ještě musí čelit vhazování Bertranda z místa nedaleko od vápna.

12

Mohamed Elyounoussi byl Yedlinem zatažen během sprintu na levém křídle a získal pro Southampton další standardní situaci.

11

Ritchieho centr byl určen pro Muta, který si ale pomohl útočným faulem na Jacka Stephense.

10

Shelveyho centr domácí odvrátili a Lemina po následné přihrávce Yedlina odkopl míč na roh.

9

Ayoze Pérez si došel pro faul a poprvé tak čeká práce také defenzivu Southamptonu.

9

Právě Bertrand centroval z levé strany dovnitř pokutového území, nicméně tam dobře zapracoval Paul Dummett.

8

Romeu z rohu nic nebezpečného nevymyslel. Hosté však rychle přišli o míč a musí bránit Bertrandův aut z blízkosti praporku.

7

Po nákopu Bertranda Elyounoussi sklepl míč pro Austina, jehož pokus zpoza vápna Dúbravka vytěsnil na roh.

6

Stále to jsou domácí, kteří mají více ze hry. Přes zataženého soupeře se ale prosazuje jen ztěžka.

4

Newcastle se nedostal ani k půlící čáře, pokusit se o to může po autovém vhazování Yedlina.

3

Po odvráceném centru Redmonda jeden z domácích střílel z delší vzdálenosti. Následovala teč, po které mohl hrát Elyounoussi, ovšem jeho finální pas překazil Dúbravka.

2

Oba týmy už za sebou mají několik neúspěšných pokusů o založení útočné akce. S míčem na noze aktuálně operuje Southampton.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují ve světle modrých, zatímco domácí v červenobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Southampton FC: A. McCarthy – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand (C) – M. Elyounoussi, Romeu, Lemina, Redmond – Ch. Austin, Ings.
Náhradníci: Gunn – Armstrong, Gabbiadini, S. Long, Vestergaard, Ward-Prowse, Jošida.

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, P. Dummett – Ritchie, Diamé, Shelvey, Kenedy – Muto, Ayoze Pérez.
Náhradníci: Darlow – Atsu, Ki Song-jung, Manquillo, Rondón, Joselu, Schär.

Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Vzájemné zápasy

10.03.2018 Newcastle – Southampton 3:0
15.10.2017 Southampton – Newcastle 2:2
09.04.2016 Southampton – Newcastle 3:1
09.08.2015 Newcastle – Southampton 2:2
17.01.2015 Newcastle – Southampton 1:2.
Southampton FC

Ani domácí celek nemůže být s úvodní části sezóny vůbec spokojen. Přesto je na tom o chloupek lépe, neboť v lize dokázal vybojovat aspoň jednu výhru nad Crystal Palace. K tomu The Saints pokračují také v Carabao Cupu, když postupně přešli přes Brighton a na začátku října i přes Everton. Reprezentační přestávku Southampton orámoval jasnou domácí porážkou 0:3 s Chelsea, po které cestoval na hřiště Bournemouthu a získal bodík za bezbrankovou remízu. Svatým tak v tabulce patří s šesti body šestnáctá pozice, přičemž disponuje pouze jednobodovým náskokem na sestupové pásmo.
Newcastle United

V Newcastlu mají hodně daleko ke spokojenosti. Svěřenci Rafaela Beníteze v této sezóně ještě ani jednou nepoznali příchuť vítězství, což platí o působení v lize i v Carabao Cupu, ze kterého vypadli s druholigovým Nottinghamem. Straky mají po devíti odehraných kolech pouze dva body za dvě venkovní remízy s Cardiffem a Crystal Palace. Jako malá útěcha může pro United být fakt, že se již potkali s největšími favority na titul, proti Tottenhamu, Manchesteru City, Arsenalu a Manchesteru United však nezískali ani bod. S United to měl aktuálně poslední tým Premier League rozehrané velmi dobře, vedení 2:0 však neudržel a nakonec padl 2:3. Po reprezentační přestávce Newcastle hostil Brighton a kvůli gólu Kayala padl 0:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Southampton FC – Newcastle United

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   90+2. Atsu (NEW)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 13:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:10.

Southampton FC: A. McCarthy – Soares, Stephens, Hoedt, Bertrand (C) – M. Elyounoussi (78. S. Long), Romeu (78. Ward-Prowse), Lemina, Redmond – Ch. Austin (63. Gabbiadini), Ings.
Náhradníci: Gunn – Armstrong, Gabbiadini, S. Long, Vestergaard, Ward-Prowse, Jošida.

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, Lascelles (C), F. Fernández, P. Dummett – Ritchie, Diamé (76. Ki Song-jung), Shelvey, Kenedy – Muto (80. Atsu), Ayoze Pérez (69. Rondón).
Náhradníci: Darlow – Atsu, Ki Song-jung, Manquillo, Rondón, Joselu, Schär.

Rozhodčí: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová