Menu

Fotbal

Liga mistryň

FC Rosengård – SK Slavia Praha

2:3

konec (1:2)

18.10.2018, 19:00 • Malmo IP • Osmifinále • Michal Hladký (@michalxhladky)

Tipsport: 1.46 5.06 5.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tohle je ode mne pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (21:02:54)
Je dobojováno! Slávistky dnes podaly fantastický výkon a po zásluze odjíždí ze Švédska s tímto parádním výsledkem. Podle mého názoru rozhodl hlavně první poločas, ve kterém byly hostující fotbalistky daleko lepší a s trochou více štěstí by si do další pětačtyřicetiminutovky přinesly o něco lepší náskok.
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:11.

90+5

Konec zápasu.

90+3

Votíková předvedla skvělý zákrok proti standardní situaci Rosengårdu. Chvíli nato musela zasahovat znovu, tentokrát ne tolik úspěšně, s problémy ji naštěstí vypomohla obrana.

90+2

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.

90+1

Z něco nic zajímavého nebylo, a tak mohou hrát hráčky v modrých dresech.

90+1

Jedna z posledních šancí na srovnání. Rohový kop.

90

Čas se začíná domácím hráčkám krátit. Pokud takhle utkání skončí, tak se bude jednat o skvělou pozici do odvetného zápasu pro Slavii.

88

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Divišová, přichází Veselá.
Mittagová pálila z voleje mimo tři tyče. Následuje odkop od hostující brány.

86

Slávistky trochu otevřely obranu a hned z toho byl výpad na druhé straně. Vojtíková se podle mého názoru zalekla situace a vyrazila centr z levé strany před sebe, kde se naštěstí nenacházela žádná z fotbalistek švédského týmu.

85

Žlutou kartu dostává Kožárová (SK Slavia Praha).

84

Střídání v týmu FC Rosengård: ze hřiště odchází Folkessonová, přichází Liljaová.

83

Wiederová znova v akci. V tomto případě se dožadovala penalty, neboť byla nespíš podražena soupeřkou. Opravdu si netroufám tvrdit, jak to doopravdy bylo, neboť opakované záběry k dispozici nemám.

81

Wiederová se snažila takových trochu gymnastickým způsobem zpracovat míč. To se ji nepodařilo, cenu útěchy v podobě potlesku obecenstva ale získala.

80

Obrana Slávie dostává v posledních minutách pořádně zabrat. Jediné štěstí je, většina šancí Rosengårdu zůstává nezakončených.

79

Domácí fanoušci jsou neúnavní. Moc jich zde není, ale to jim nebrání od toho, aby se náramně bavili.

77

Mittagová střílela na protější tyč, ovšem před sebou měla snad pět hráček soupeře, načež jednu z nich trefila.

74

Další rohový kop byl zahrán přízemním centrem do vápna, kde zakončovala Jimenezová, pokus ji však nevyšel podle představ.

72

Slávistky se zlobí, na výroku Frappartové to nic nemění. Bude se zahrávat rohový kop z pravé strany hřiště.

71

Střely na bránu: 4 – 4

70

Už se pokračuje. Hra byla zahájena standardní situaci, se kterou si obrana Rosengård v klidu poradila.

68

Divišová byla opravdu nepěkně zfaulována soupeřkou. Přivoláni jsou zdravotníci.

67

Střídání v týmu FC Rosengård: ze hřiště odchází Utlandová, přichází Wiederová.

66

Sjomanová zpracovala velmi dobře míč a okamžitě nato pálila, střela to sice byla kvalitní, ale na bránu nemířila.

64

Pincová zaváhala a musela svou chybu hasit zatažením soupeřky za dres, za což si vysloužila žluté napomenutí.

63

Szewieczková pálila k pravé tyči. To teda, myslím, byl původní záměr, jenomže realizace byla opravdu tragická.

61

Slavie se trochu více zaměřila na obrannou činnost. Ještě aby ne, když Rosengård začíná tlačit a pokoušet se o srovnání.

59

Standardní situace byla rozehrána Švédkami na krátko. To byla chyba, jelikož chvíli nato o kulatý nesmysl přišly.

57

57. DIVIŠOVÁ - 2:3

57

Slavia právě vstřelila branku!
To byla nádhera! Pár metrů před šestnáctkou natáhla k dalekonosné střele PETRA DIVIŠOVÁ, a ta to trefila tak náramně, že může slavit třetí branku svého týmu.

56

Svítková tahala míč po levé straně, do vápna se však nedostala.

55

Fanoušků se nelíbila hra Kožárové, která si podle jejich názoru pomohla v souboji rukou. Těžko soudit, důležité ale je, že se nic nepískalo.

52

52. MITTAGOVÁ - 2:2

52

Rosengård právě vstřelil branku!
Tohle byla opravdu hloupá chyba Votíkové. Ta vyběhla a nechala se prohodit ANJOU MITTAGOVOU, která poté měla před sebou jednoduchý úkol v podobě trefení prázdné branky.

51

Abych byl přesný, tak to byla Brownová, která se nacházela na hřišti v nepříliš fotbalové pozici. Naštěstí to vypadá, že bude schopna pokračovat v zápase.

50

Na hrací ploše se srazily při hlavičkovém souboji dvě fotbalistky. Ta slávistická vypadá v pořádku, oproti tomu její soupeřka je ošetřována na trávníku zdravotníky.

48

Dubcová to zkusila z opravdu velké dálky takovou plachtící střelou, která neměla absolutně žádnou šanci na ohrožení brány švédského celku.

47

Dnešní utkání sleduje 811 diváků.

46

Szewieczkova nacentrovala na hranici vápna. Tam se sice nenacházela žádná hráčka v modrém dresu, přesto to je Slávie, která hraje s míčkem na kopačkách.

46

Začal druhý poločas.
První půle je u konce! Překvapivě v ní měly jednoznačně navrch hostující hráčky. Ty byly zhruba do třicáté minuty jasně lepším celkem, který si po zásluze vytvořil několik šancí. Po brance Princové poprvé zahrozily také soupeřky, kterým bohužel hned první šance vyšla na jedničku. Poté se ukázalo, že existuje spravedlnost, když se podařilo znovu Slávii poslat do vedení Kožárové.
Druhý poločas začne přibližně v 20:05.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec základní hrací doby se nastavuje jedna minuta.

45

45. Votíkovou zachránila u brankové čáry stojící spoluhráčka

45

Jedna z domácích fotbalistek překonala Votíkovou, jenomže kousek před brankovou čárou stála hostující obránkyně, která dokázala míč vykopnout!

44

S míčem má možnost se pomazlit Musovićová, ke které se dostal míč poté, co intenzivním napadáním hostující hráčky své soupeřky zatlačily do totální defenzívy.

42

Slávistky se již modlí, aby hlavní sudí odpískala konec první půle. Přece jen, tento výsledek jim rozhodně ke štěstí stačí.

41

Bjornová vyslala vysoký centr do vápna Slávie, avšak míč celou dobu kontrolovala Votíková, která ho poté lapila do své moci.

39

39. Folkessonová se ocitla tváří v tvář Votíkové

39

To byla příležitost! Folkessonová se ocitla tváří v tvář Votíkové, která ale proti ní dokonale zaskočila.

37

37. KOŽÁROVÁ - 1:2

37

Slavia právě vstřelila branku!
A Slávie se podruhé v utkání ujímá vedení! Kožárová tečovala střelu své spoluhráčky tak, že míč změnil trajektorii a překonal zaskočenou brankářku Musovićovou.

35

35. Střelu zpoza vápna zastavila až branková konstrukce

35

Za Votíkovou se ozvala tyč! Střela hráčky Rosengårdu z docela nevinné pozice skončila na pravé části konstrukce slávistické svatyně.

33

Tak teď se opravdu divím výroku rozhodčí. Podle mého názoru faulovala Segarová slávistickou hráčky, jenomže hlavní slovo má Frappartová, jež posoudila situaci opačně.

32

Dvě hráčky se u autové lajny vrhly na Brownovou, která se zamotala do svých kliček a dostala se s balónem do zámezí.

30

Pincová vybojovala míč a vyslala své spoluhráčky do zajímavého brejku. Ten skončil vskutku rychle, načež se kulatý nesmysl pohyboval ze strany na stranu, až se usadil znovu u Slávistek.

28

Pincová je důrazně varována francouzskou rozhodčí, že podobné zákroky nebude tolerovat a je jedno, že jsou třeba na půli hrací plochy.

27

Píská se první ofsajd v dnešním zápase, ve kterém se ocitla dnes velmi aktivní Mittagová.

26

Tentokrát již Votíková lapila míč do své moci, načež rozehrála na svou spoluhráčku na pravé straně. Ta poslala míč na Kožárovou, u které akce skončila.

25

Utlandová se hnala do další šance! Jenže přihrávku, která na ni šla, nedokázala zpracovat.

24

Sebevědomí Slávistek rapidně kleslo. Takřka nenapadají a jejich hra je dost pomalá.

22

22. UTLANDOVÁ - 1:1

22

Rosengård právě vstřelil branku!
Obrovská škoda. První nebezpečnější útok Rosengårdu končí brankou. Mittagová našla přesnou přihrávkou špatně bráněnou LISU UTLANDOVOU, od které se míč odrazil do prázdné brány.

20

Iniciativu přebírají domácí hráčky. Kombinují na středu hřiště a čekají na chybu v rozestavení Slavie. Ta nepřichází, a tak se toho moc neděje.

19

Z dvaceti metrů vystřelila Kožárová, tento pokus se ji však vůbec nevyvedl.

18

Bartoňová poslala do vápna nepříliš povedený centr. To ji ale nemuselo příliš vadit, jelikož její spoluhráčky si s ním dokázaly poradit.

16

Aktivita Slavie neutichá, ba naopak, do útoků českého celku se zapojuje čím dál tím více hráček.

14

14. PINCOVÁ - 0:1

14

Slavia právě vstřelila branku!
Slavie jde po zásluze do vedení! Po rohovém rohu nastal před gólmankou švédského týmu totální zmatek, kterého nejlépe využila VERONIKA PINCOVÁ, když odražený míč uklidila do prázdné brány.

13

Nejspíš to byla Szewieczkova, která ve vápně našla svou spoluhráčku. Ta udělala skvělou kličku, následnou střelou ovšem trefila soupeřku.

12

Přihrávku skrz malé vápno kryje připravená Votíková, jež momentálně vyčkává s rozehrou.

11

Domácí hráčky se dostaly do nebezpečného brejku podél pravé strany, situaci však po několika metrech zpomalily.

10

Jediné, co slyšíme v přenosu ze Švédska, je kromě občasných pokřiků fanoušků hlas trenéra Slavie, který se opravdu nese celým stadionem.

9

Musovićová měla zase plné ruce práce. Jedna ze soupeřek se dostala zhruba jedenáct metrů před bránou ke střele z levé strany, kterou ji však brankářka švédského celku bravurně lapila.

7

Od začátku utkání jsou jasně aktivnější slavistické hráčky. Ty se nejenže již několikrát prezentovaly v útočné fázi hry, ale taktéž disponují výtečnou obranou.

6

Na hranici šestnáctky střílela Dubcová a jednalo se o ránu obzvlášť jedovatou. Musovićová měla štěstí, že se míč nestočil trochu víc k její pravé tyči.

5

Do domácího vápna letěl z levé strany vysoký centr, jenže v šestnáctce se nacházela jen jedna hráčka Slavie, takže hostující fotbalistky z akce vyšly na prázdno.

4

Slávistky pořádně zmatkovaly u levého praporku. Chtěly celou situaci ovládnout kombinačně, což se ukázalo jako špatné řešení.

2

Z hranice vápna vyslala ránu Mittagová, jenomže se ukopla a poslala míč přesně do náruče reprezentační brankářky Votíkové.

1

Švédské obránkyně zkazily rozehru a dovolily soupeřkám, aby zahrozily. S trochou štěstí z toho nakonec nic nebylo, avšak i tak se jednalo o velké varování pro obranu Rosengårdu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Rosengård: Musovićová – Brownová, Viggosdottirová, Sorensenová, Bjornová – Folkessonová – Troelsgaardová, Mittagová, Segerová, Jimenezová
Náhradníci: Friggeová – Filekovicová, Harryssonová, Lijlaová, Svenssonová, Tropeová, Wiederová

SK Slavia Praha: Votíková – Bartoňová, Bartovičová, Pincová, Sjomanová – Dubcová K., Svítková – Divišová, Szewieczková, Dubcová M. – Kožárová
Náhradníci: Lukášová – Dědinová, Jarchovská, Machutková, Pěníčková, Sedláčková, Veselá

Rozhodčí: Frappart S. (Fra).
FC Rosengård

Favorit dnešního duelu doma takřka vždy vítězí za plný počet bodů. V soutěži, které se účastní, bojuje pár kol před koncem o titul, na který momentálně ztrácí pouhé tři body. Ve prospěch Rosengardu hovoří i to, že jedinou prohru za posledních deset duelů si odnesl z Linköpingu, ve kterém padly na straně hostujícího výběru hned dvě červené karty.
Švédský vicemistr měl jistý postup do hlavní fáze Ligy mistrů, kde narazil na ruský Ryazan. Oba zápasy byly vskutku vyrovnané, nakonec se ale radoval dnešní soupeř Slávie.
SK Slavia Praha

Slávistky přijely do Švédska ve velmi dobrém rozpoložení. Ještě aby ne, když před pár dny zostudily své soupeřky z Plzně, které porazily 17:0, což je na takovéto úrovni naprostý šok. Pokud jde o domácí ligu jako takovou, tak v ní je Slávie k nezastavení. Sešívaná děvčata v sedmi kolech vyhrála všechno, pokud tedy nepočítáme těsno porážku s derby se Spartou. Přesto se mohou pyšnit skórem 63:4, tedy průměrem sedm branek na utkání.
Pražanky se do Ligy mistrů kvalifikovaly ze skupiny nesoucí číslo 4, kde tento tým z hlavního města nenašel konkurenci. To se v klidu dá říct i o nacházejícím prvním kole proti litevské Gintře, které se nepodařilo ani jednou rozjásat své fanoušky vstřeleným gólem.
Vítám vás u prvního kola nejprestižnější klubové soutěže v ženském fotbale, ve kterém proti sobě nastoupí týmy FC Rosengård a SK Slavia Praha. Zápas, jehož začátek je naplánován na 19:00, budete moct sledovat zde prostřednictvím textového přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

FC Rosengård – SK Slavia Praha

2:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 22. Utlandová, 52. Mittagová – 14. Pincová, 37. Kožárová, 57. Divišová

Karty:   64. Pincová (SLA), 85. Kožárová (SLA)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:11.

FC Rosengård: Musovićová – Brownová, Viggosdottirová, Sorensenová, Bjornová – Folkessonová – Troelsgaardová, Mittagová, Segerová, Jimenezová
Náhradníci: Friggeová – Filekovicová, Harryssonová, Lijlaová, Svenssonová, Tropeová, Wiederová

SK Slavia Praha: Votíková – Bartoňová, Bartovičová, Pincová, Sjomanová – Dubcová K., Svítková – Divišová, Szewieczková, Dubcová M. – Kožárová
Náhradníci: Lukášová – Dědinová, Jarchovská, Machutková, Pěníčková, Sedláčková, Veselá

Rozhodčí: Frappartová S. (Fra)

Diváci: 811

Odveta: Slavia - Rosengård 0:0