Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga D

Gruzie – Andorra

3:0

konec (1:0)

13.10.2018, 18:00 • Boris Paichadze Dinamo Arena (Tbilisi) • Skupina 1 • David Suchý

Tipsport: 1.16 7.28 19.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 77 % : 23 %.
Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14. (19:54:48)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Gruzie, která svého soupeře porazila výsledkem 3:0. Gruzie měla celé utkání výraznou územní převahu, navíc si vytvořila také velkou řadu zajímavých šancí, které bud končily na pozorném Gomesovi, nebo vedle brány. Andorra útočila spíše v prvním poločase, kde jednou pořádně protáhla Loriu. Ve druhém poločase se hosté pouze bránili, o čemž svědčí pohled na statistiky utkání. Loria se ve druhém poločase hodně nudil, za celou dobu na něj neletěla žádná střela.

90+5

Konec zápasu.

90+4

90+4. KANKAVA - 3:0

90+4

Gruzie právě vstřelila branku!
Tak přeci jenom ještě jedna branka v hostující síti! Zdánlivě nenápadná akce směřovala po pravém křídle, kde se k centur dostal Kakabadze. Jeho nabídka našla hlavu JABY KANKAVY, který hlavičkou na přední tyč překonal brankáře.

90+3

Utkání se spíše už jen dohrává, domácí jsou s míčem na útočné polovině.

90+2

90+2. Červená karta

90+2

Tak pozor, hosté totiž budou dohrávat v desíti! Vieira přiběhl do hlavičkového souboje pozdě, následně loktem poslal k zemi Čaunturišviliho, za což okamžitě obdržel červenou kartu.

90+2

Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Vako, který fauloval napadajícího Limu. Andorra má jednu z posledních šancí na snížení.

90+1

Kankava si přehodil míč na svojí silnější nohu, poté vyprodukoval nadýchaný centr, který ale skončil na pozorné obraně soupeře.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Giorgi Čakvetadze, přichází Vakhtang Čanturišvili.

89

Posléze se do operativní pozice dostal Ananidze, který se hned několikrát setkal s kulatým nesmyslem. Gruzie se snaží vytáhnout zataženou obranu soupeře.

88

Hráči ve světlých dresech jsou i nadále aktivnější, nyní to nákopem na levou stranu zkoušel Navalovski, který zamířil pouze na nohu Rubia.

87

Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Jesus Rubio, přichází Jordi Rubio.

84

84. VAKO - 2:0

84

Gruzie právě vstřelila branku!
Domácí se přeci jenom dočkali rozhodující druhé branky! Gruzie zahrávala další roh, po kterém se ale dostala s míčem až ke středovému kruhu. Tam se parádní přihrávkou prezentoval Kvekveskiri, který našel naběhnuvšího VAKA. Střelec úvodní branky pouze přehodil Gomese, který podruhé kapituloval.

84

Nyní Čakvetadze čelil hned dvojici protihráčů, která ho hravě obrala o míč. Domácí křídelník se ještě dožadoval rohu, konat se ale bude odkop od brány.

83

Čakvetadzemu se podařilo zachytit míč před autovou čárou, poté ho ale vzorně dohrál Cervós, který ale pouze odpálil balón na druhou stranu.

82

Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Loria se v domácí brance hodně nudí, za druhý poločas na něj nesměřovala žádná střela od soupeře.

81

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Nika Katčarava, přichází Valeriane Gvilia.

80

Rubio vhazoval od pravé postranní čáry, nicméně kolega Vales neudržel míč na své kopačce. Gruzie se okamžitě pustila do útočení.

79

Špatná zpráva pro hostujícího trenéra, střídající Rebés totiž zřejmě měl zdravotní problémy, což je určitě komplikace pro nadcházející zápasy.

78

Zdálo se, že si hostující Vales pomohl nedovoleným zákrokem, hlavní sudí byl ale opačného názoru. I tak se Andorra daleko s míčem nedostala.

77

Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Marc Rebes, přichází Marc Pujol.

76

Nyní se do zakončení dostal Navalovski, který se šikovně natlačil ke vzdálenější tyči, kde ho ale na poslední chvíli stačil dohrát Rubio.

75

Roztažení na pravou stranu našlo Kakabadzeho, který ještě hledal volného spoluhráče, kterému ale zakončení z první absolutně nesedlo.

74

Rubio to zvládl na jedničku, dotírající Navalovski se nakonec k míči vůbec nedostal. Posléze Gomes předvedl velice sebejistý odkop od branky.

69

Následně to domácí až moc překombinovali, navíc zakončující Vako trefil pouze obětavého protihráče. Andorra se i nadále drží ve hře o body.

68

Střídání v týmu Gruzie: ze hřiště odchází Otar Kiteišvili, přichází Jano Ananidze.

67

Hodně tvrdým zákrokem si nyní pomohl hostující Rubio, který u postranní čáry doslova sejmul Vaka. Gruzie si opět vyzkouší standardku zleva.

66

Rubio se s vypětím všech sil pokusil zastavit míč před postranní čárou, což se mu také podařilo. Odkopem z nouze ale zastavil domácí Navalovski.

65

Posléze se Katčarava pokoušel centrem najít Vaka, který se ale v době přihrávky nacházel úplně někde jinde. U rohového praporku ho ubránil Rubio.

64

Kašia si všiml volného Katčaravy, který si ale nepohlídal své postavení. Jednalo se o ofsajd, zakončující Kiteišvili následně zakončoval do tyče.

63

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Gruzie by moc ráda vstřelila uklidňující druhou branku. Stále je totiž ve hře překvapivé vyrovnání.

62

Kankava dokázal vyvézt míč z přehuštěného prostoru, za což si vysloužil ovace stadionu. Mezitím se ale na zemi ocitl hostující Martinez Alejo.

61

Andorra se po hodně dlouhé době podívala na útočnou polovinu, kde ale moc dlouho nevydržela. Rodríguez totiž neuspěl s manévrem kolem Navalovskiho.

60

Jedenáctý rohový kop obstaral Čakvetadze, který i tentokráte našel Kašiu, jehož hlavička z penaltového puntíku nebyla vůbec přesná.

59

Žlutou kartu dostává Victor Rodríguez (Andorra).

58

Také pravý bek Kakabadze zavítal do opačné šestnáctky, kde ale neprostřelil Nicolase, který se mu šikovně postavil do dráhy letu míče.

57

Nakonec to ještě zkoušel Kiteišvili, který zkusil své štěstí střelou ze vzduchu. Jeho rána neměla dobrý směr, Gomes tentokráte nezasahoval.

56

Vako se na malý moment dostal k volnému míči, který okamžitě cpal do malého vápna, kde ale zakročil pouze pozorný obránce Lima.

55

Jenomže centr nebyl příliš dobrý, neboť směřoval přímo do míst, ve kterých se nacházel brankář Gomes. Ten vyboxoval centr daleko ze šestnáctky.

54

Navalovski se dostal přes Valese, který na hranici šestnáctky musel faulovat. Gruzie si vyzkouší volný kop z levé strany hrací plochy.

53

Poté se ještě k volnému míči dostal Čakvetadze, který to zkoušel z velice dobré pozice. Rána levačkou ale plachtila vysoko nad branku.

52

Logicky následoval rohový kop, pro Gruzii už devátý. Vzdušná nabídka plachtila k malému vápnu, kde nakonec stěží zasáhl brankář Gomes.

52

Žlutou kartu dostává Emili Garcia (Andorra).

51

Přihrávka směřovala na pravou stranu, kde se nacházel Kakabadze. Jeho hlavička našla zcela osamoceného Kankavu, kterého fantasticky vychytal Gomes.

50

Kašia se dlouho rozmýšlel, co vlastně udelat s míčem. Nakonec si vybral vedle stojícího Kvěrkveliu, který přelezl s balónem na druhou stranu.

49

Na opačné straně se málem k zakončení dostal Katčarava, kterému se ale zpracování míč příliš nepovedlo. Gruzie se ale drží s míčem na kopačkách.

48

V samotném úvodu se hostující Vales dostal ke kolmici za obranu, kterou ale kolega Vieira příliš nepochopil. Loria se postaví k odkopu od branky.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali hosté, kteří budou pro změnu hrát zrava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí křídelník Vako. Gruzie měla výraznou územní převahu, avšak dlouhou dobu se jí nedařilo překonat Gomese. Ten si připsal hned několik slušných zákroků, u inkasované branky měl smůlu, neboť v ní měla velké prsty branková konstrukce. Andorra hraje na své poměry celkem otevřeně, rovněž si připsala několik slibných šancí, Loria musel jednou vážně zasahovat.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Gruzie to ke konci poločasu zkusila po pravém křídle, kde operoval aktivní Čakvetadze. Ten předal lépe postavenému Kankavovi, který ale nic kloudného nevymyslel.

45+1

První poločas bude nastaven o tři minuty.

45

Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Max Llovera, přichází Marc Garcia.

44

Posléze se střelec jediné branky dopustil nedovoleného zákroku. Na hrací plochu zamířil tkaé lékařský personál, jenž si vzal do péče jiného z hráčů.

43

Kiteišvili z první přeposílal přihrávku na Kvekveskiriho, který se k míči ale nedostal. Lima se totiž prezentoval skluzem za pět minut dvanáct.

40

Andorra se opět dostala k rozehrávce volného kopu, avšak rozehrávající Rebés trefil pouze protihráče. Následně si domácí vybojovali autové vhazování.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

38

Žlutou kartu dostává Otar Kiteišvili (Gruzie).

38

Llovera se ujal rozehrávky volného kopu, který posílal až do pokutového území. Tam se k němu dostal Lima, jenž ale vypálil hodně nepovedeně.

37

Na hrací ploše se trochu přiostřilo. Podivným faulem si totiž pomohl jeden z domácích, načež se do sebe pustilo několik hráčů obou celků.

36

Na druhé tyči se k velice nebezpečné hlavičce dostal obránce Navalovski, který mířil zhruba metr vedle. Andorra je v posledních vteřinách hodně pasivní.

35

Na zemi skončil domácí záložník Kiteišvili, který se zatím ze zeleného pažitu nesbírá. I tak je pískán faul, následovat bude standardní situace.

34

Nyní to budou mít hosté složité, neboť prohrávají o jednu branku. Do konce ale zbývá dostatek času, Andorra tak klidně může zápas otočit.

33

Žlutou kartu dostává Marc Rebés (Andorra).

33

33. VAKO - 1:0

33

Gruzie právě vstřelila branku!
Domácí se konečně dočkali úvodní branky! Po centrovaném pokusu se k míči dostal VAKO, který zkusil své štěstí ránou z otočky. Ta nejprve směřovala do tyče, aby posléze skončila za bezmocným brankářem Gomesem.

33

Kašia si tentokráte nabíhal k přední tyči, kde se mu opět podařilo dostat k hlavičce. Gomes zasahoval na brankové čáře, hosté měli velké štěstí.

32

Gruzie opět stupňuje svůj nápor, na pořadu dne byl šestý rohový kop, který obstaral Kiteišvili. Na centr si naskakoval Kašia, jenž hlavičkoval vedle brány.

31

Kvěrkvelia to zkoušel dalekonosným nákopem k opačné šestnáctce, kde si ale faulem pomohl Kiteišvili. Rozehrávky se ujme sám brankář Gomes.

30

Na opačné straně musel zasahovat Nicolas, který u postranní čáry zastavil Čakvetadzeho. Nakonec z toho bude autové vhazování pro Gruzii.

29

Na malý moment se hostující Vieira dostal do dobré pozice pro střelu, ta mu ale vůbec nesedla. Míč se totiž stočil hodně daleko od branky.

28

Žlutou kartu dostává Cristian Martinez Alejo (Andorra).

24

Kakabadze si počkal na kolegu Kankavu, který se dostal až do pokutového území. Tam jeho střílená nabídka skončila na rukavici Gomese.

23

Nakonec jsme sledovali také pátý roh, který byl rozehrán na přední tyč, kde byl pouze hostující Lima, jehož odvrácení míče směřovalo do bezpečí.

22

Domácí si přichystali čtvrtý rohový kop, který byl celkem nebezpečný. Kašia totiž prodlužoval míč do malého vápna, kde ale číhal jeden z protihráčů.

21

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Gruzie je sice aktivnější, avšak zatím si vytvořila pouze jednu šanci.

20

Nyní si drobným faulem pomohl domácí Vako, standardka je přisouzená Andoře. K míči se okamžitě postavil urostlý obránce Llovera.

19

Rubio vhazoval od pravé postranní čáry, následně se Andorra ale hodně rychle zbavila míče. Rodríguezovi se totiž nepodařilo vybojovat volný kop.

18

Llovera si nechtěl komplikovat život a ihned po zisku míč ho poslal ke středovému kruhu. Tam v souboji o míč prohrál kolega Vieira.

17

Na druhé straně se o ojedinělou akci postaral Alejo, který ale narazil pouze do domácího obránce. Andorra se musí vracet zpět, domácí základní protiakci.

16

Čakvetadze si nevěřil na individuální průnik po levém křídle, raději spolupracoval se záložní řadou, která ale nevymyslela nic kloudného.

15

Nedovolených zákroků přibývá. Nyní vytáhl taktický zákrok hostující Vales, který zavadil o kopačky Kankavy. Domácí okamžitě rozehráli standardku.

14

Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Katčarava, který si ve vzduchu pomáhal rukama. Hlavní sudí okamžitě odpískal ve prospěch Andorry.

13

Andorra se po delší době podívala na útočnou polovinu, kde se zmocnila autového vhazování. Posléze se ke střele dostal Vieira, který pořádně protáhl Loriu.

12

Poté přiletěl do velkého vápna další nadýchaný centr, který byl o poznání nebezpečnější. Kašia ale hlavičkoval zhruba metr vedle brány.

11

Domácí si přichystali hned dva rohové kopy. Ten druhý směřoval na přední tyč, kam si naskakoval Kiteišvili. Toho ale dokázal ubránit hostující Llovera.

10

Nyní centr do pokutového území musel odvracet Rebés, který poslal míč daleko do zámezí. Gruzie začíná pořádně svírat svého soupeře.

9

Navalovski vhazoval od levé autové čáry, jako adresáta si vybral vedle stojícího Kankavu, který ihned přenesl hru na pravou stranu hrací plochy.

8

8. Katčarava selhal v šanci.

8

První vážnější zákrok pro Gomese! Střílená nabídka totiž směřovala na Katčaravu, který do míče jen tak šťouchl, hostující brankář musel střelu vykopnout nohou.

7

Kašia rozjel další útočnou akci svého celku z vlastní obranné poloviny. Následovala přihrávka na Kiteišviliho, který ale váhá s další kombinací.

6

Čakvetadze to zkoušel individuálně, nicméně k ničemu nebezpečnému se nedostal. Nicolas to i tentokráte zvládl, nyní bude jeho celek vhazovat.

5

Na levém křídle si obrannou povinnost splnil Nicolas, který poslal míč za postranní čáru. Gruzie si zanedlouho vyzkouší autové vhazování.

4

K rozehrávce standardní situace se postavil Kvekveskiri, který trefil pouze prvního protihráče. Nyní se k autovému vhazování dostane Rubio.

3

Hned v úvodu se ocitl na zemi domácí Kankava, který si tak vymodlil standardní situaci. Nedovoleným zákrokem se provinil hostující Vieira.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Gruzie: Loria – Kakabadze, Kvěrkvelia, Kašia, Navalovski – Kvekveskiri, Kankava (C) – Čakvetadze, Kiteišvili, Vako – Katčavara
Náhradníci: Kupatadze, Kvašvadze – Aburjania, Ananidze, Dvali, Gvilia, Čanturišvili, Jigauri, Chocholava, Merebašvili, Tabidze, Zarandia

Andorra: Gomes – Rubio, Llovera, Lima (C), Nicolas – Rodríguez, Rebés, Vales, Cervós – Vieira, Alejo
Náhradníci: Pires, Pol – Clemente, Ferré, E. Garcia, M. Garcia, Moreno, Pujol, Rubio, Sánchez

Rozhodčí: Trattou – Soteriou, Petrou (všichni Kypr).
Andorra

Na opačné straně se nachází nevyzpytatelná Andorra, která ještě neucítila hořkost porážky. Nejednalo se o dvě vítězství, nýbrž o dva nerozhodné výsledky, které posunuly Andorru na dosavadní druhou pozici, na vedoucí Gruzii ale ztrácí propastné čtyři body. Andorra v prvním utkání zajížděla na trávník Lotyšska, které bylo před zápasem v roli jasného favorita. Diváci se nakonec branky nedočkali, utkání tak skončilo bezbrankovou remízou 0:0. První domácí představení Andorry v rámci Ligy národů přineslo další nerozhodný výsledek, přičemž Kazachstán ještě čtyři minuty před koncem vedl 1:0. Nakonec na končených 1:1 srovnal střídající Alaez.
Gruzie

Fotbalisté Gruzie patří k favoritům své skupiny, což se zatím promítlo v dosavadním postavení v tabulce. Gruzie má totiž na kontě plný počet bodů, neboť zvládla oba odehrané zápasy tím nejlepším možným způsobem. Hned v úvodním utkání si Gruzie poradila s domácím Kazachstánem, který ještě dvacet minut před koncem držel bezbrankovou remízu. Poté ale přišly dvě rychlé branky soupeře, která defakto rozhodly o celém osudu tohoto zápasu. Gruzie logicky zvítězila i ve druhém duelu, tentokráte si na domácí půdě poradila s Lotyšskem, tentokráte se třináct minut před koncem prosadil Okriašvili, jenž zužitkoval pokutový kop.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga národů UEFA má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Gruzií a Andorrou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Gruzie – Andorra

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Vako, 84. Vako (Kvekveskiri), 90+4. Kankava (Kakabadze)

Karty:   38. Kiteišvili (GRU) – 28. Alejo (ANR), 33. Rebés (ANR), 52. Emili Garcia (ANR), 59. Rodríguez (ANR)   90+2. Vieira (ANR)

Držení míče: 77 % : 23 %.
Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 12:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14.

Gruzie: Loria – Kakabadze, Kvěrkvelia, Kašia, Navalovski – Kvekveskiri, Kankava (C) – Čakvetadze (89. Čanturišvili), Kiteišvili (68. Ananidze), Vako – Katčavara (81. Gvilia)
Náhradníci: Kupatadze, Kvašvadze – Aburjania, Ananidze, Dvali, Gvilia, Čanturišvili, Jigauri, Chocholava, Merebašvili, Tabidze, Zarandia

Andorra: Gomes – Je. Rubio (87. Jo. Rubio), Llovera (45. E. Garcia), Lima (C), Nicolas – Rodríguez, Rebés (77. Pujol), Vales, Cervós – Vieira, Alejo
Náhradníci: Pires, Pol – Clemente, Ferré, E. Garcia, M. Garcia, Moreno, Pujol, Rubio, Sánchez

Rozhodčí: Trattou – Soteriou, Petrou (všichni Kypr)