Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga C

Norsko – Slovinsko

1:0

konec (1:0)

13.10.2018, 18:00 • Ullevaal Stadion, Oslo • Skupina 3 • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.56 4.02 6.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (20:05:58)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.
Je dobojováno! Norsko odehrálo na domácí půdě velmi podařenou partii, kterou sice rozhodlo jediným gólem z konce prvního poločasu, ale jinak mělo celý zápas plně pod kontrolou. Slovinci si nevytvořili vůbec nic a zaslouženě prohrávají i třetí zápas v této soutěži, ve které budou ztěžka odvracet pád do výkonnostně nejslabší divize. Norové naopak slaví druhou výhru a minimálně na pár hodin se bodově dotáhli k Bulharům, kteří mají střetnutí s Kyprem ještě před sebou.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Linnes přišel na hrací plochu a hned pomohl s rozehrávkou rohového kopu, po němž Norové zkušeně drží míč a čekají na závěrečný hvizd.

90+3

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Martin Linnes.

90+3

90+3. Joshua King (NOR)

90+3

Ve třetí nastavené minutě se mohl postarat o gólovou tečku King, který se na levé straně zbavil Mevlji a z úhlu mířil na bližší tyč, u které Belec vyrazil balón na roh.

90+2

Mohamed Elyounoussi měl možnost vyběhnout s míčem na útočnou půlku a jeho postup skončil až kvůli evidentnímu faulu Mevlji.

90+1

Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.

90

Právě Aleesami srazil centr na roh, jenž Slovinci rychle rozehráli. Zajc zpoza vápna našel hlavu až trestuhodně volného Krhina, jenže ten z předklonu vystřelil nad branku.

89

Norové chtěli podržet míč na útočné polovině. Aleesamimu však utekl do autu a na řadu tak přichází slovinský útok do plných.

88

Hosté chtěli získat míč ihned po autu od Omara Elabdellaouiho. Johnsen se po zpracování míče dostal pod tlak a vysvobodil ho až hvizd signalizující Bijolův faul.

86

Belec skočil po finální přihrávce Kinga a nepustil ji k dobíhajícímu Norovi. Na druhé straně podobně neuspěl Josip Iličić.

85

Konečně alespoň malý náznak slovinské šance. Iličić přihrál směrem ven z vápna na Skubiće, jenž centroval na zadní tyč. Tam proběhla srážka mezi Fossunem a Bezjakem, jemuž byl písknut útočný faul.

84

V souboji dvou jednadvacítek se provinil Jaka Bijol a za sražení Bjorna Johnsena viděl i žlutou kartu.

83

Iličić na pravé straně posunul míč Skupićovi. Ten však byl na kraji vápna čistě odzbrojen a Slovinci na to zareagovali odevzdaně vypadajícími gesty.

82

Po rohovém kopu Selnæsa vznikla v malém vápně menší trma vrma. Sigurd Rosted se i protlačil k jakés takés střele, jenže míč poslal k Belecovi.

81

Stále vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by se Slovinci měli postarat o nějakou dramatickou koncovku. Teď byli na útočné půli jen pár vteřin, dokud nepřišel faul na Markuse Henriksena.

80

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Stefan Johansen, přichází Iver Fossum.

79

M. Elyounoussi rozehrál rohový kop ve spolupráci s Kingem. Norové přesunuli hru před vápno, odkud to z dálky zkusil Johansen, leč Belec nemusel vůbec zasahovat.

78

Neúnavný Joshua King si poradil s hráčskou přesilovkou a zleva slušně centroval k vzdálenější tyči. Belec na míč nedosáhl, ale totéž platilo i o Johnsenovi.

77

Mohamed Elyounoussi se neprotlačil přes dvojici obránců. Byl ale faulován Krhinem a Selnæs dostal šanci rozehrát standardku. Centr z pravé strany hosté opět odklidili do bezpečí.

76

Norové dokázali dostat míč na útočnou půlku po nevýhodném autu Elabdellaouiho. Ten bude moci vhazovat i nyní, kdy už se hraje mnohem blíže slovinskému vápnu.

75

Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Tarik Elyounoussi, přichází Bjorn Johnsen.

74

Iličić využil čerstvějších sil a nechal se zezadu faulovat Johansenem. Jokić následně centroval z hloubi pole, avšak Bezjak hlavou přesměroval míč jen za levou postranní čáru.

73

Johansen přenesl hru doleva na trochu volnějšího Aleesamiho, jenže centrovaný míč se stal snadnou kořistí pro slovinské stopery.

72

Těsně bráněný King si netroufl na centr a z blízkosti praporku vrátil norskou akci o několik metrů zpátky.

71

71. Mohamed Elyounoussi (NOR)

71

Elabdellaoui vhazoval a o pár vteřin později i sám centroval. Proti jednomu obránci byli u malého vápna hned dva norští hlavičkáři. Jedním z nich byl Mohamed Eyonoussi, jehož pokus prosvištěl jen kousek nad horní tyčkou.

69

Iličić to však zadrbal, při centru z pravé části hřiště trefil prvního obránce a nyní se musí vracet s protiakcí Norů.

68

I Slovinci si posbírali pár zkompletovaných přihrávek. Aleesami během toho fauloval Iličiće a dal hostům standardní situaci.

67

67. Stefan Johansen (NOR)

67

Stefan Johansen mohl před pokutovým územím posunout míč více doprava k rozběhnutému Elabdellaouimu. Místo toho si ho navedl na levačku a zajímavě zakončoval jen pár decimetrů nad břevno Belecovy brány.

66

Rychlý brejk Slovinců. Miha Zajc zprava centroval, nicméně ve vápně výtečně zasáhl norský stoper Sigurd Rosted.

65

Ole Selnæs kroutil centr k malému vápnu, jenomže klíčovou hlavičku vyhrál jeden ze členů slovinské obrany.

64

Norové ve druhé půli dominují. King byl znovu ve vápně ubráněn Mitrovićem, od něhož šel míč na roh.

62

62. Ole Selnæs (NOR)

62

King byl obráncem vytlačen před pokutového území. Střelu mu pak další protihráč zablokoval, míč doletěl k Selnæsemu, jenž to pěkně zkusil z velké dálky, ale Belec neměl se zákrokem uprostřed branky problém.

61

Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Domen Črnigoj, přichází Josip Iličić.

60

Bojan Jokić při bránění tělem odtlačil Mohameda Elyounoussiho, který šel ochotně k zemi, jenže penaltu si nevymodlil.

59

Johansen sice zpracoval nákop směřující do vápna, ale v něm byl velmi rychle vytlačen do místa, odkud musel dávat jen zpětnou přihrávku. Další z nich mířila na Kinga, který byl přistižen v ofsajdu.

58

Centroval Mohamed Elyounoussi, ovšem Belec míč vyboxoval. Na řadu přišel rychlý brejk, který brzy ztroskotal na nepřesné přihrávce.

57

Norská převaha může pokračovat. Joshua King byl na křídle faulován Skubićem a je z toho další standardní situace.

56

Aleesamiho centr zleva byl zablokován na rohový kop. Mohamed Elyounoussi se u praporku domluvil s Kingem, kterému míč přenechal, nicméně Rosted na následný centr nedosáhl.

55

Dlouhý aut těsně před první tyčí hlavou prodlužoval Sigurd Rosted, ale balón nasměroval jen do náruče předním stojícího Belece.

54

Hovlandův nákop získal Mitrović, který u vlastní branky trochu zazmatkoval a ještě Norům daroval aut z pravé strany.

53

Bijolův centr z prvního doteku letěl hodně dlouho a Norové měli dost času na jeho eliminaci. Rodící se brejk pak skončil faulem Jokiće na Henriksena.

52

Ani teď nedostal Joshua King povolenku k rychlému postupu vpřed. Pomohl si totiž faulem na Mevlju, který by jinak míč měl.

51

Slovinci si po změně stran míče zatím moc neužili. I nyní je k vidění hodně pozvolný posun norských fotbalistů.

50

Znovu Belec nebyl zrovna jistý při své rozehrávce. Tentokrát nebyl pod žádným tlakem, ale přesto napálil nedaleko stojícího Tarika Elyounoussiho.

49

King opět nabíral rychlost na levé straně. O pár decimetrů však byl v ofsajdu, který pomezní sudí přes celou šířku hřiště postřehl.

48

King nabral velkou rychlost. Mevlja ho ale předstihl a dal malou domů brankáři, do jehož rozehrávky vletěl skluzující Tarik Elyonoussi a nechybělo moc, aby míč srazil mezi tyče.

47

Stefan Johansen svým centrem z pravé strany hledal Kinga, jenže předním precizně zasáhl obránce Nemanja Mitrović. Po následném autu Elabdellaouiho šel míč jen do zámezí.

46

Střídání v týmu Slovinsko: ze hřiště odchází Leo Štulac, přichází Jaka Bijol.

46

Začal druhý poločas.
Slovinci v úplném úvodu málem pykali za velkou chybu v rozehrávce. Tarik Elyounoussi ji ale nepotrestal, neboť Belec minelu napravil vynikajícím zákrokem. O pár vteřin později byla k vidění hrozivá srážka hlavami mezi Henriksenem a Krajncem, který byl dobrých pět minut ošetřován a nakonec odnesen na nosítkách. Možná právě tato situace zapříčinila, že se prakticky celý první poločas odehrával ve vlažném tempu i komorní atmosféře. Změnilo se to až na konci dlouhého nastavení, kdy z ojedinělé šance otevřel skóre Ole Selnæs a stanovil tím norské vedení 1:0.

45+6

První poločas skončil.

45+5

45+5. Ole SELNÆS - 1:0

45+5

Norsko právě vstřelilo branku!
Domácí se v páté minutě dostávají do vedení! Divákům se vůbec nelíbil neodpískaný zákrok na Tarika Elyounossiho, který nemohl jít za centrem od Kinga. Jeden z obránců hlavou odvrátil míč jen před vápno, odkud z druhého doteku levačkou parádně vypálil OLE SELNÆS a Belec se po jeho podařené střele marně natahoval k pravé tyči.

45+4

Před Markusem Henriksenem se otevřelo dost volného prostoru na ose hřiště. Toho využil ke střele z nějakých sedmadvaceti metrů, jenže ji poslal hodně vysoko nad břevno.

45+3

Mohamed Elyounoussi hodně pokazil rozehrávku rohového kopu, do pěti vteřin se Norové museli vrátit až k vlastnímu brankáři.

45+2

Mohamed Elyounoussi zkusil projít přes jednoho z obránců, po přešlapovačce a kličce vybojoval aspoň roh.

45+1

Opět faul Norů. Bezjaka fauloval Elabdellaoui, ovšem stalo se tak daleko od obou branek.

45

Nastavuje se šest minut. To hlavně kvůli situaci z úplného úvodu, kdy byl dlouhou dobu ošetřován už nehrající Luka Krajnc.

44

Tarik Elyounoussi použil až moc důrazu ve chvíli, kdy se s míčem na kopačce přibližoval pokutovému území. Mevlju podle německého arbitra fauloval a dokonce se to neobešlo bez žluté karty.

42

Norská záloha chtěla trochu zrychlit přechod do ofenzivy. Po jedné nepřesné přihrávce ale měla co dělat, aby zamezila protiakci Slovinců.

41

Rune Jarstein se nedostal k centru z levé strany. Slovinci ve vápně dostali míč na Zajce, jehož pokus k vzdálenějšímu hornímu rohu branky postrádal hodně přesnosti.

40

Zajcova standardka propadla přes celé vápno na rohový kop. Předním musel opustit hřiště norský záložník Henriksen, jemuž se znovu objevila na tváři trocha krve.

39

Mohamed Elyounoussi úplně nestíhal Skubiće, kterého fauloval a daroval hostům standardní situaci z pravé strany.

38

Slovinci se vymanili z menšího sevření a Šporar vyvezl míč na útočnou polovinu. Znovu však následovala zpátečka až na Belece.

37

Jen částečně odvrácený centr Selnæse skončil u Kinga, kterému nepříliš připravená střela vůbec nesedla a na bezbrankovém stavu nemohl nic nezměnit.

36

Další nedovolený zákrok Slovinců. Mohameda Elyounoussiho poslal k zemi Štulac, nicméně ani teď Belecovi bezprostřední nebezpečí nehrozí.

35

Místo nějakého nákopu k pokutovému území se domácí zase vrátili na vlastní polovinu. To už se přestává líbit některým méně trpělivým fanouškům, kteří nesměle pískají.

34

Poklidný boj o střed hřiště přerušil lehký faul Skubiće. Norové se mohou posunout hlouběji na útočnou polovinu.

32

Hendriksenův dlouhý aut nadělal ve vápně poměrně velkou paseku. Důrazně bráněný King byl poslán k zemi. Hned poté ale přiletěl další centr, po němž ze střední vzdálenosti minul branku Mohamed Elyounoussi.

31

Miha Mevlja vystoupil až ke kraji hřiště a před Tarikem Elyounoussim poslal míč do autu.

30

Půlhodina zápasu je už minulostí. Slovinci trpělivě kombinují, ale proti kompaktnímu bloku se posouvají hodně pomalu.

28

Nařízená standardní situace byla rozehrána Mohamedem Elyounoussim, nicméně nepřesný centr zmizel v autu.

27

Haitam Aleesami se probíjel dopředu všemi možnými způsoby. Hodně důrazný průnik byl završen soubojem se Štulacem. Oba hráči šli po míči zhruba stejně, ovšem rozhodčí viděli faul Slovince.

26

Omar Elabdellaoui udržel na svých zádech dotěrného Bezjaka, který se snažil dostat k míči u levé postranní čáry, jenže přitom fauloval.

25

Kromě úvodního zkratu v rozehrávce Slovinců se toho moc zajímavého neudálo. Obě obrany zatím mají zatím útočné hráče pod kontrolou.

23

Mohamed Elyounoussi si udělal prostor k centru z levé strany. O dost ho ale přetáhla a norské snažení definitivně uťal faul kapitána Johansena.

22

Črnigoj vyslal z pravého kraje velkého vápna něco mezi centrem a střelou. Míč letěl na branku, ale Jarstein se po něm snadno natáhl.

21

Henriksenovi se úplně nepovedl pokus o dlouhý aut z pravé strany. Norové byli vepředu v hojném počtu, ovšem k ničemu vážnějšímu se nedostali.

20

Johansenův vynikající nákop z obranné poloviny Mohamed Elyounoussi jen těsně nedoběhl a míč propadl k Belecovi.

19

Norové to vzali přes levou stranu. Sražený míč poté jeden z nich nakopával do vápna, ale bylo to hodně nepřesné.

17

Ofsajd a v něm Šporar. Následná nadějná akce zakončená zablokovanou střelou Zajce už byla navíc.

15

V patnácté minutě dostali hosté výhodu rohového kopu. Štulac zprava centroval hned dvakrát, ale v obou případech našel jen Nory.

14

Elabdellaoui dlouho váhal před svým autem z obranné poloviny. Nakonec si vybral Kinga, který byl ihned odzbrojen.

13

O rozehrávku se postaral Leo Štulac, jenž necelých třiceti metrů obstřelil zeď, ale zároveň poslal míč vedle levé tyče Jarseinovy brány.

12

King se sice poslušně vrátil do obrany, ale bylo to spíše ke škodě, neboť Štulace na ose hřiště fauloval. Je z toho zajímavý přímý kop.

11

I Slovinci se poprvé tlačili do útoku. Jejich snažení ale skončilo jen faulem Zajce na středopolaře Selnæse.

10

Po pěti minutách se můžeme vrátit k fotbalu. Mohamed Elyonoussi zkusil střílet zpoza šestnáctky, ale vytloukl bloky nejbližšího protihráče.

9

A pochopitelně dochází i k vynucenému střídání. Za Krajnce vbíhá na trávník Nemanja Mitrović.

8

Luka Krajnc je za potlesku zaplněných tribun odnášen ze hřiště a dost možná rovnou do sanitky.

Nehezká srážka mezi Henriksenem a Krajncem

7

S Krajncem to nevypadá vůbec dobře. Nad ležícím stoperem je snad deset lékařů.

5

Markus Henriksen už je na nohou a se zavázanou hlavou odchází mimo hrací plochu. Nevypadá to s ním špatně, naopak slovinský obránce Jokić je stále v péči lékařů.

4

Hodně nepříjemná srážka hlavami mezi Henriksenem a Krajncem! Na hřiště jsou ihned povoláni lékaři a také nosítka.

3

Tragická rozehrávka Slovinců zadarmo dostala do šance Tarika Elyounoussiho. Hosty uchránil od pohromy až vynikající zákrok Vida Belece!

2

Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenomodrých, zatímco hosté v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Rosted, Hovland, Aleesami – S. Johansen (C), Selnæs, Henriksen – T. Elyounoussi, King, M. Elyounoussi.
Náhradníci: Nyland, E. Johansen – Forren, Sørloth, Midtsjø, Berge, Svensson, Linnes, Dæhli, Johnsen, Fossum.

Slovinsko: Belec – Skubic, Mevlja, Krajnc, Jokić (C) – Črnigoj, Krhin, Štulac, Zajc – Bezjak, Šporar.
Náhradníci: Kotnik, Ivačič – Balkovec, Mitrović, Iličić, Dervišević, Delamea-Mlinar, Zahović, Berić, Požeg, Bijol, Blažič.

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Beitinger (všichni GER).
Vzájemné zápasy

Oba celky se naposledy potkaly v rámci kvalifikace na světový šampionát 2014. V obou případech se radovali domácí, Norové nejprve zvítězili 2:1, ale na slovinské půdě pak prohráli jasně 0:3.
Slovinsko

Slovinci nerozehráli novou mezinárodní soutěž vůbec dobře. V prvním utkání na domácí půdě sice Bulhary přehrávali, ale přesto nezískali ani bod, neboť prohráli 1:2. Napravit to mohli o pár dní později na Kypru, kde po trefě Beriće vedli až do 69. minuty, ale znovu odešli ze zápasu s prázdnou. To i kvůli vlastenci Stojanoviće, jenž v 89. nechtěně rozhodl o kyperské výhře 2:1. S nulovým počtem bodů tak jsou Slovinci na čtvrtém místě a jsou prakticky ze hry o postup. Naopak budou mít co dělat, aby nespadli do výkonnostně nejslabší divize D.
Norsko

Domácí výběr je v tomto utkání pasován do roli favorita. Do Ligy národů UEFA vstoupil přesvědčivou výhru 2:0 nad Kyprem, kterou svými dvěma trefami zařídil Stefan Johansen z anglického Fulhamu. Velmi dobrou pozici pro další průběh krátké soutěže si Norové mohli vytvořit v Bulharsku, kde svěřenci hlavního kouče Larse Lagerbäcka odehráli velmi dobrý zápas, ale kvůli mizerné efektivitě padli 0:1. Po dvou ze šesti zápasů tak Norům patří druhá příčka s tříbodovým mankem na vedoucí Bulhary.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Norsko – Slovinsko

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+5. Selnæs

Karty:   44. Elyounoussi (NOR) – 84. Bijol (SLV)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:15.

Norsko: Jarstein – Elabdellaoui, Rosted, Hovland, Aleesami – S. Johansen (C) (80. Fossum), Selnæs, Henriksen – T. Elyounoussi (75. Johnsen), King, M. Elyounoussi (90+3. Linnes).
Náhradníci: Nyland, E. Johansen – Forren, Sørloth, Midtsjø, Berge, Svensson, Linnes, Dæhli, Johnsen, Fossum.

Slovinsko: Belec – Skubic, Mevlja, Krajnc (9. Mitrović), Jokić (C) – Črnigoj (61. Iličić), Krhin, Štulac (46. Bijol), Zajc – Bezjak, Šporar.
Náhradníci: Kotnik, Ivačič – Balkovec, Mitrović, Iličić, Dervišević, Delamea-Mlinar, Zahović, Berić, Požeg, Bijol, Blažič.

Rozhodčí: Siebert – Seidel, Beitinger (všichni GER)