Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

Djurgårdens IF – Tappara Tampere

3:5

konec (1:0, 1:3, 1:2)

09.10.2018, 18:30 • Hovet Arena, Stockholm • Skupina E • David Suchý

Tipsport: 1.85 4.5 3.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky zápasu:
Střely na branku: 25 – 21.
Zablokované střely: 5 – 6.
Zákroky brankářů: 16 – 22.
Vyloučení: 12 – 6.
Buly: 31– 26. (20:49:49)
Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned osm branek, pět z nich vsítila Tappara, která těžila z vynikající druhé periody. Vstup do třetí třetiny ale neproběhl dle představ, soupeř totiž dohnal dvoubrankové manko. Finský celek si ale vzal vedení zpět, zhruba sedm minut před koncem se podruhé v utkání trefil kapitán Kuusela. Djurgårdens to před koncem zápasu zkoušelo bez brankáře, to ale přineslo pouze pátou branku soupeře.

Konec zápasu.

59:11

Domácí to opět zkouší bez brankáře, Djurgårdens rozjíždí další útočnou akci až od své svatyně.

58:37

Vyloučení v týmu Tappara (Otso Rantakari – 2 min., držení).

58:06

58:06 MALINEN - 3:5

58:06

Tappara právě vstřelila branku!
Je tu rozhodující branka tohoto zápasu! Domácí zkusili hru bez brankáře, která se jim vůbec nepodařila. K puku se totiž dostal Järvinen, který ještě našel lépe postaveného JARKKA MALINENA, jenž bezpečně zasunul puk do prázdné brány.
Asistence: Jan-Mikael Järvinen.

57:12

Domácí se už delší dobu nedostali k ničemu nebezpečnému, soupeř hraje hodně zodpovědně. Nyní rozehrávku domácích napadá neúnavný Luoto.

55:56

Na druhé straně se Levtchi probíjel do zajímavé šance, nakonec ale ani nevystřelil. Aby toho nebylo málo, tak Jensen ukryl puk do lapačky.

54:17

Hulstromovi se podařilo obkroužit branku soupeře, poté se mu ale nepodařilo kloudně přihrát před Bäckströma. Tappara ihned spěchá na druhou stranu.

53:31

Nyní se Simontaival pokoušel natlačit před brankáře, který ale sevřel puk do své náruče. Poté ještě domácí obránci vyčistili prostor kolem svého brankoviště.

52:32

Strandberg tak dlouho váhal s přihrávkou na rozjetého kolegu, až nakonec sám vystřelil. Ránu zápěstím ale dokázal finský brankář vyrazit nad sebe.

52:13

52:13 KUUSELA - 3:4

52:13

Tappara právě vstřelila branku!
Hosté se dostávají zpět do vedení! Obrana domácího celku naprosto zaspala, soupeř se vydal do dalšího přečíslení, které hravě vyřešil KRISTIAN KUUSELA. Hostující forvard se nacházel sám před brankářem, kterého překonal střelou po ledě.
Asistence: Jarkko Malinen, Jan-Mikael Järvinen.

51:12

Brodin zkoušel nahodit puk před bránu, kde se nacházela smečka protihráčů. Djurgårdens sevřelo soupeře, jenomže k zakončení nedošlo.

49:30

Najednou je domácí celek o poznání živější, hostující Simontaival ale zablokoval ránu do ochranné sítě. Posléze se strhla ještě menší mela.

48:19

48:19 BERGFORS - 3:3

48:19

Djurgårdens právě vstřelilo branku!
Domácí srovnávají krok, ochozy jsou ve varu! Parádní přihrávka směřovala mezi kruhy, kde číhal NICLAS BERGFORS, jehož rána z první putovala mimo dosah hostujícího brankáře Bäckströma. Hezká hokejová akce!
Asistence: Sebastian Strandberg, Henrik Eriksson

47:22

Rantakari se sice zjevil v dobrém postavení na střelu, i tak ještě hledal lépe postaveného Kuuselu, kterému zakončení z první absolutně nesedlo.

46:13

Nyní skončil na zemi také rozhodčí, který se nechtěně připletl do souboje u mantinelu. Posléze domácí Brodin schytal tvrdou ránu od modré čáry.

45:47

Bäckström musel být bystrý, neboť z velkého úhlu zkoušel své štěstí Lilja, který našel pouze lapačku brankáře. Tappaře se nedaří usadit v útočném pásmu.

44:12

Nyní Djurgårdens nevyšel přechod do útočného pásma, konkrétněji to byl Bemström, který byl jako první v útočné třetině. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

43:20

Tappara má k dispozici dlouhou přesilovou hru. Nyní dostal přihrávku k pravému kruhu Kuusela, který ale ze stoje minul branku o dobrý metr.

42:44

Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Jacob Josefson – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).

42:30

Bäckström si připsal celkem pohodový zákrok, z velké dálky totiž zkoušel své štěstí Eriksson, který trefil pouze hruď hostujícího brankáře.

41:21

Vyloučení v týmu Tappara (Juho Rautanen – 2 min., držení).

41:20

Poté Norell zkoušel udržet hrací předmět před modrou čárou, což se mu nepodařilo, čehož si všiml také sudí, jenž vykázal hru do středního pásma.

40:07

Tentokráte na vhazování uspěl domácí celek, který buly vyhrál s velkým štěstím. Posléze Hultstrom zavezl pul za vlastní bránu, kde váhá s rozehrávkou.

40:01

Začala třetí třetina.
Také druhá perioda je u konce, tentokráte lépe vyšla Tappaře, která vsítila hned tři branky, čímž nepříznivý výsledek otočila. Finský celek byl v této třetině mnohem aktivnější, rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší. Djurgårdens se hodně dlouhou dobu trápilo, Bäckström byl v této třetině spíše bez práce. Švédský celek se přeci jenom dočkal druhé branky, chvíli před koncem druhé třetiny totiž snižoval Eriksson, který tak učinil konečnou podobu výsledku po druhé třetině (2:3).

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

39:59 ERIKSSON - 2:3

39:59

Djurgårdens právě vstřelilo branku!
Domácí se těsně před koncem druhé periody dostávají na dostřel jediné branky! Rána od pravého kruhu měla ideální výšku na teč, čehož pochopitelně využil HENRIK ERIKSSON, který dokonale zmátl brankáře soupeře. Je tu kontaktní branka, která by mohla být hodně důležitá.
Asistence: Olle Alsing, Robin Norell.

39:20

Za obranu soupeře si najížděl nenápadný Axelsson, nicméně přihrávku zastavil poslední bránící hráč. Na opačné straně Luoto kroužil kolem brány, přihrávku na Utunena ale nepředal.

38:10

Nakonec dostal nabito Järvinen, který svojí ránu příklepem poslal pouze do zadního mantinelu. Na ledovou plochu se dostaly druhé formace obou celků.

37:25

Kemilainen si nyní nebral servítky a volný kotouč nekompromisně odpálil přes všechny čáry, Tappara to ještě zkusí před vyprešením přesilové hry.

36:30

Utajenou ránou od modré čáry to zkoušel Järvinen, který narazil pouz na beton brankáře. Posléze trojice hostů nevyřešila velice slibné přečíslení.

35:35

Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Emil Bemström – 2 min., držení).

35:25

Domácí mají velké starosti s přechodem do útoku, což potvrdila čtvrtá formace, která nepřesně přihrávala na Lundina.

34:40

Na opačné straně se Jasuovi podařilo ubránit rychlonohého Josefsona, což přineslo další tutovou šanci pro Utunena, který tentokráte trefil pouze beton.

33:33

Jeden z domácích trefil nahozením pouze hokejku soupeře, na opačné straně to z první zkoušel Elorinne, který nakonec orazítkoval zadní mantinel.

33:22

33:22 MALINEN - 1:3

33:22

Tappara právě vstřelila branku!
Jenomže je tu třetí branka v domácí síti! Nedůraz jednoho z domácích hráčů přichystal vyloženou šanci pro JARRKA MALINENA, který ze zblízka nemýlil. Jensen byl v tomto případě bez šance, rána švihem totiž směřovala vedle jeho ramene.
Asistence: Kristian Kuusela.

32:25

Přihrávka na teč od Erikssona putovala daleko od hokejky Lundina, posléze se hosté osvobodili, navíc ještě stačili vystřídat. Na ledě je třetí formace Tappary.

31:40

Alsing musel u zadního mantinelu bránit útočnou akci soupeře, což se mu také podařilo. Poté prostor u vlastní branky bezpečně pokryl Davidsson.

29:31

Tappara je ve druhé periodě o poznání aktivnější, tentokráte se Järvinenovi příliš nepovedlo nahození od modré. Poté Norell na poslední chvíli ubránil Malinena.

28:37

28:37 LUOTO - 1:2

28:37

Tappara právě vstřelila branku!
Hosté otáčejí nepříznivý výsledek ve svůj vlastní prospěch! Tappara vyřešila přečíslení dvou na jednoho ukázkovým způsobem, Rauhala si počkal na na pohyb od JOONA LUOTA, který bezpečně zamířil do levé části brány.
Asistence: Otto Rauhala.

28:18

Levtchi si řekl o přihrávku, před brankou soupeře se ale nacházel blok protihráčů, který mu vypíchl kotouč. Jensen si i přesto připsal další zákrok.

27:13

Tappara si vytvořila celkem nadějný tlak, vše vyvrcholilo zakončením z první v podání Erkinjunttiho, který ale střílel vedle brány. Djurgårdens se nemůže dostat k puku.

26:25

Petersson ještě stihl puk před modrou čárou, jenomže posléze se k zakončení dostal Rantakri, který pouze vyprášil levý beton brankáře.

25:42

Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Jesper Pettersson – 2 min., nedovolené bránění).

24:22

24:22 KUUSELA - 1:1

24:22

Tappara právě vstřelila branku!
Je tu vyrovnávací branka v podání finského celku! Hodně zkušeně to nyní udělal KRISTIAN KUUSELA, který se natlačil kolem protihráče a poté se dostal až před brankáře, kterého překonal forhendovou kličkou mezi betony.
Asistence: Veli-Matti Vittasmaki, Juho Rautanen.

23:41

Individuálním způsobem to zkoušel Simontaival, který se ale neprosmýkl až před brankáře. Na druhé straně musel tečovanou střelu zalehávat Bäckstrom.

22:30

Levtchi neustál souboj u zadního mantinelu, o nedovolený zákrok se ale nejednalo. Tappara i přesto zůstala v pásmu, Järvinen ale trefil pouze soupeře.

21:43

Lilja nevystřelil, naopak ještě nahazoval puk podél mantinelu na Brodina, který byl ale obrán o puk. Následný kontr zakončil do betonu brankáře Elorinne.

20:13

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, avšak Rantakari ihned vyhodil puk přes všechny čáry. Následně se bude vhazovat po levici Bäckströma.

20:01

Začala druhá třetina.
Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se po necelých pěti minutách hry postaral domácí Bergfors. Posléze jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější domácí celek, který většinu času narážel na výborného Bäckströma. Také Tappara si připsala několik pohotových šancí, Jensen ale i nadále drží čistý štít. Druhá perioda začne přibližně v 19:20.

20:00

První třetina skončila.

19:10

Třetí formace Tappary zatlačila soupeře, nakonec to zkoušel Luoto, který ale překvapivou střelou neuspěl. Podobně si počínal tkaé kolega Rauhala.

18:30

Strandberg pouze nahazoval za branku soupeře, kde se strhla menší mela o kotouč. Nakonec se ho zmocnil Järvinen, který s ním pádí kupředu.

17:20

Také druhá přesilová hra Tappary je u konce, opět bez slibnějšího zatlačení. Finové mají velké problémy s přechodem do útočného pásma.

16:19

Hosté tak dlouho okupovali útočné pásmo, až se kde střele dostal Vitassmaki, který pouze píchl do puku. Jensen se ale nenechal překvapit.

15:22

Vyloučení v týmu Djurgårdens IF (Marcus Davidsson – 2 min., vysoká hůl).

15:05

Bäckström měl další práci, tentokráte to hned po buly zkoušel domácí obránce Nilsson, jehož rána zápěstím skončila právě u finského brankáře.

14:12

Nyní zafungovala spolupráce mezi Josefsonem a Brodinem, druhý jmenovaný ale opět trefil pouze beton brankáře. Djurgårdens obléhá útočnou zónu.

13:30

Na ledovou plochu zavítala čtvrtá domácí formace, která se nastěhovala na opačnou stranu. Bemström vypálil od levého kruhu pouze do brusle soupeře.

12:13

Kuusela celkem dlouho osekával jednoho z protihráčů, u sudího mu to ale prošlo. Poté se do zajímavé šance dostával Axelsson, který ale u tyče nevyzral na beton.

10:44

Poté to od pravého kruhu zkoušel příklepem Norell, Bäckström jeho střelu celou dobu viděl. Djurgårdens nesehrálo špatnou přesilovku, avšak branku nevstřelilo.

09:44

K velice nebezpečné dorážce se dostal domácí Brodin, který chtěl dorazit volný puk do sítě. Jeho dorážka směřovala vedle, pochvalu si zaslouží střílející Alsing.

08:43

Vyloučení v týmu Tappara (Anton Levtchi – 2 min., hákování).

08:31

Až nyní se do vyložené šance dostal právě Ojämaki, který z dobré pozice trefil pouze beton domácího brankáře. Už se delší dobu hraje bez přerušení.

08:00

Hosté se sice usadili v útočné třetině, nicméně k ničemu vážnějšímu se nedostali. Levtchi přihrál do tandemu na Ojämakiho, který ale trefil pouze brankáře.

07:12

K vidění je úvodní přesilová hra, kterou obstarávají hráči Tappary. Rantakari zkoušel po mantinelu předat Kuuselovi, u kterého byl důrazný Josefson.

06:07

Jensen se zapojil do rozehrávky, která ale nebyla zrovna nejlepší. Jeho přihrávka putovala přímo k Luotovi, který div nezasunul puk do sítě.

06:00

Vyloučení v týmu Tappara (Emil Bemström – 2 min., podrážení).

04:40

04:40 BERGFORS - 1:0

04:40

Djurgårdens právě vstřelilo branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí se usadili v útočném pásmu, poté se u modré čáry k puku dostal Axelsson, který ještě nahazoval na Bäckströma. Před ním puk tečoval NICLAS BERGFORS, jehož teč slavila úspěch, neboť zaplula za brankáře.
Asistence. Dick Axelsson.

04:20

Od modré čáry to nahozením zkoušel Rautanen, domácí brankář Jensen ale střelu dlouho dopředu viděl. Jeho betony odpálily puk do bezpečí.

03:07

Djurgårdens to zkoušelo nahozením podél mantinelu, tato nabídka se ale příliš neujala. Naopak hosté zakládají rychlou protiakci.

02:10

Tentokráte se vhazovalo ve třetině finského celku. Strandberg nebyl na buly úspěšnější, jenomže Malinen nedokázal vyvézt míč do bezpečnějšího prostoru.

01:23

Přihrávka směřovala na Lilju, kterému ale puk sjel z hokejky. Domácí se ještě usadili v pásmu, Brodin ale pálil hodně vysoko nad branku.

00:10

Úvodní vhazování dopadlo lépe pro Djurgårdens, které zavezlo puk do svého pásma. Posléze jsme sledovali vyhození přes všechny čáry.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Djurgårdens IF: Jensen (Reideborn) – Norell, Hultström, Nilsson, Alsing, J. Pettersson, Bernhardt, Widing, B. Petersson – Brodin, Josefson, Lilja – J. Davidsson, M. Davidsson, Possler – Bergfors, Strandberg, Axelsson – Bemström, Lundin Erikso

Tappara: Bäckström (Heljanko) – Rantakari, Vitassmaki, Kemiläinen, J. Järvinen, Rautanen, Elorinne, Mäkinen, Utunen – Kuusela, Malinen, J. Järvinen – Ojamäki, M. Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Rauhala, Luoto – Simontaival, Jasu, Moilanen

Rozhodčí: Wiegand, Andersson – Dahmén, Wernström.
Tappara

Na opačné straně se nachází lídr skupiny E, kterým je finská Tappara. Ta doposud nasbírala devět bodů, tedy o jeden jediný bod více, než její dnešní soupeř. Jediná prohra přišla hned v prvním zápase, Tappara sice proti Storhamaru vedla už 2:0, avšak nakonec prohrála na nájezdy. Finský celek si výrazně spravil chuť v utkání proti Třinci, který zdolal vysoko 8:2. Tappara vrátila Storhamaru úder ve druhém vzájemném zápase, tentokráte v roli domácího celku zvítězila 6:1. Navíc Tappara zvládla také druhé utkání proti Třinci, to sice nabídlo vyrovnanější bitvu, český celek nakonec podlehl až po prodloužení.
Djurgårdens IF

Švédské Djurgårdens se po čtyřech odehraných zápasech nachází na druhé pozici, doposud totiž získalo osm bodů, což zatím stačí k postupu. Tento celek si hned v úvodním utkání poradil vysoko s Třincem poměrem 6:1, poté přišla mnohem vyrovnější bitva, a sice proti norskému Storhamaru, který nakonec prohrál po prodloužení 2:3. Doposud jediná porážka přišla v domácím utkání proti Třinci, který tentokráte uspěl výsledkem 4:3. Djurgårdens si poté spravilo chuť, další utkání opět sehrálo na vlastním ledě, kde tentokráte zdolalo Storhamar poměrem 5:2.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hokejová Liga mistrů má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Djurgårdens IF a Tappara.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Djurgårdens IF – Tappara Tampere

3:5

konec (1:0, 1:3, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Bergfors (Axelsson), 40. Eriksson (Alsing, Norell), 49. Bergfors (Strandberg, Eriksson) – 25. Kuusela (Vitassmaki, Rautanen), 29. Luoto (Rauhala), 34. Malinen (Kuusela), 53. Kuusela (Malinen, Jan-Mikael Järvinen), 59. Malinen (Jan-Mikael Järvinen)

Djurgårdens IF: Jensen (Reideborn) – Norell, Hultström, Nilsson, Alsing, J. Pettersson, Bernhardt, Widing, B. Petersson – Brodin, Josefson (C), Lilja – J. Davidsson, M. Davidsson, Possler – Bergfors, Strandberg, Axelsson – Bemström, Lundin Erikso

Tappara Tampere: Bäckström (Heljanko) – Rantakari, Vitassmaki, Kemiläinen, J. Järvinen, Rautanen, Elorinne, Mäkinen, Utunen – Kuusela (C), Malinen, J. Järvinen – Ojamäki, M. Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Rauhala, Luoto – Simontaival, Jasu, Moilanen

Rozhodčí: Wiegand, Andersson – Dahmén, Wernström

Průběh zápasu
1. třetina
04:40 DJU 1:0 Bergfors (Axelsson)
06:00 TAP 2 Bemström, podrážení
08:43 TAP 2 Levtchi, hákování
15:22 DJU 2 Davidsson, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
24:22 TAP 1:1 Kuusela (Vitassmaki, Rautanen)
25:42 DJU 2 Pettersson, nedovolené bránění
28:37 TAP 1:2 Luoto (Rauhala)
33:22 TAP 1:3 Malinen (Kuusela)
35:35 DJU 2 Bemström, držení
39:59 DJU 2:3 Eriksson (Alsing, Norell)
Po 2. třetině
3. třetina
41:21 TAP 2 Rautanen, držení
42:44 DJU 2+2 Josefson, vysoká hůl
48:19 DJU 3:3 Bergfors (Strandberg, Eriksson)
52:13 TAP 3:4 Kuusela (Malinen, Jan-Mikael Järvinen)
58:06 TAP 3:5 Malinen (Jan-Mikael Järvinen)
58:37 TAP 2 Rantakari, držení
Konec