Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach

4:2

konec (2:1)

22.09.2018, 15:30 • Olympiastadion Berlín • 4. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 2.92 3.41 2.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Domácí mohou slavit. V zápase 4. kola německé Bundesligy vyhráli doma nad Mönchengladbachem 4:2 a v průběžné tabulky nekompletního 4. kola se posunuli na první příčku. Několik týmů je samozřejmě může předskočit, přesto mohou být naprosto spokojeni. (17:25:47)

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hosté až do poslední minuty bojují o snížení na 4:3, avšak nyní už si další gól nezvládnou přidat a domácí si dvoubrankový náskok pohlídají až do závěrečného hvizdu.

90+1

Zápas se bude nastavovat o čtyři minuty.

90+1

Javairo Dilrosun se dostal také do velké šance, jenže z úhlu poslal míč levačkou jen do nohou připraveného brankáře Sommera!

90

Rozběhla se poslední minuta normální hrací doby. Míč je na polovině Mönchengladbachu.

89

Alassane Pléa měl nyní na kopačce gól na 4:3, jenže z bezprostřední blízkosti přibližně z rohu malého vápna v tísni zakončil nad bránu!

88

Hosté z Mönchengladbachu se přeci jen snaží natlačit se až do vápna Herthy. Čas se jim ale rychle krátí.

87

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Derrick Luckassen.

86

Zdá se, že domácí mají závěr zápasu pevně ve svých rukou a že toho soupeři již moc nedovolí.

84

Salomon Kalou se dostal z ničeho nic do palebné pozice. Jenže nepochopitelně zamířil nikým neatakovaný asi metr a půl mimo a nezbylo mu nic jiného než schovat obličej do dlaní.

82

K přízemní křížné střele se dostal Alassane Pléa, domácí gólman Jarstein byl ale pozorný a v pohodě zasáhl.

81

Do konce normální hrací doby chybí deset minut. Domácí fotbalisté se nyní snaží hrát daleko od vlastní brány a zatím jim to vychází.

79

Hosté se samozřejmě ale nevzdávají a snaží se ještě s výsledkem něco udělat.

77

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Nico Elvedi, přichází Mickaël Cuisance.

76

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Vedad Ibišević, přichází Davie Selke.

73

Hertha právě vstřelila branku!
Domácí vedou opět o dva góly. Po přihrávce z levé strany měl ONDREJ DUDA dostatek času na to, aby si míč připravil na střelu a následně zakončil – 4:2!

72

Stark se dostal po přímém kopu k hlavičce. Míč poslal do tyče, avšak byl mávaný ofsajd.

72

Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Marko Grujić, přichází Per Ciljan Skjelbred.

71

Již se pokračuje ve hře, u míče jsou domácí.

70

S Marko Grujićem to nevypadá zrovna nejlépe. Domácí záložník je ošetřován na hrací ploše.

69

Grujić schytal pořádně tvrdý zásah do kotníku od Hermanna. Střídající hráč hostů dostává zaslouženě žlutou kartu.

68

68. Alassane PLÉA - 3:2

68

Mönchengladbach právě vstřelil branku!
Tak přece jen se ještě hosté dostávají do hry o dnešní tři body. Nico Elvedi skvěle centroval z pravé strany přesně na hlavu ALASSANE PLÉOVI, který umístil míč ideálně za zády Rune Jarsteina. Znovu je o co hrát!

67

Po dlouhém výkopu Jarsteina se zapojil do hry Ondrej Duda. Slovenský záložník ale míč příliš dlouho proti přesile neudržel.

66

Mönchengladbech se snaží o rychlou odpověď, ale po kombinaci ve středu pole fauloval Ondrej Duda. Hosté budou pokračovat v akci z volného přímého kopu.

64

64. Vedad IBIŠEVIĆ - 3:1

64

Hertha právě vstřelila branku!
Hertha přidává třetí branku! Na pravé straně trávníku unikl obraně Salomon Kalou, který vymyslel celou akci. Po jasném faulu nepadal na trávníku, šel osamocen do vápna, poté milimetrově našel VEDADA IBIŠEVIĆE, který už měl před prázdnou brankou snadnou úlohu.

63

Také hosté měli k dispozici rozehrávku od rohového praporku. Neuhaus pálil po kombinaci na hranici vápna, ale jeho pokus za mířil jen dva metry od levé tyče.

62

Thorhan Hazard je zatím ve druhém poločase téměř neviditelný. To chtěl nyní Belgičan změnit přihrávkou na Pléu, ale ten byl hlídán Starkem.

61

Lazarův další centr od rohového praporku pohltil Sommer. Po rychlém výhozu se ale hosté až k vápnu na druhé straně nedostali.

60

I po hodině hry vede domácí Hertha nad Mönchengladbachem 2:1. Kalou si výtečně poradil na levé straně s Elvedim, který si při obranném zákroku navíc přivodil lehké zranění.

59

Po zblokované střele Marka Grujiće se rozehrával u branky Yanna Sommera rohový kop. Valentino Lazaro kroutil míč až do malého vápna, odkud si ale balon sebral jen Ginter.

58

Domácí uklidňují situaci kombinací na své polovině trávníku. Po Meierovi se ale k balonu dostal jen střídající Herrmann.

57

Denis Zakaria zbytečně zajel skluzem do soupeře na středu trávníku a po právu je potrestán žlutou kartou.

57

57. Pléa odmítl vyrovnání střelou vedle pravé tyče

57

Alassane Pléa mohl srovnat. Zčistajasna si Francouz naběhl mezi dva stojící obránce, výtečně si zpracoval míč, ale poté ho už nedokázal umístit do sítě vedle padajícího Jarsteina.

56

Rune Jarstein se také po delší době dotkl balonu. Na vysoký pas z poloviny hostujícího celku si přišel k hranici vápna a s přehledem ho sebral do rukavic.

55

Druhá polovina zatím za tou první zaostává. Domácí sice drží balon povětšinou pod kontrolou, ale do větší šance se ještě nedostali.

54

Vedad Ibišević se po vstřelené brance při chuti. Jeho bomba z otočky ale jen těsně minula pravou tyč Sommerovy branky.

53

Mönchengladbach se rozhodně nevzdává. Z rychlého protiútoku Zakarii společně s Hazardem mohlo být více než jen odpískaný ofsajd druhého jmenovaného.

52

Hertha už mohla vést o dva góly. Dilrosun skvěle cpal míč do oblasti malého vápna, Sommar zůstal na brankové lajně, ale Grujić ani Ibišević míč nezasáhli.

51

Valentina Lazaro centroval z místa přestupku, ale napálil jen jednočlennou zeď. Domácí však zůstávají v držení balonu.

50

Hertha zůstává na útočné polovině. Po přihrávce Dilrosuna byl faulován Ondrej Duda. Vše se tak přesune před Yanna Sommera.

49

Domácí uklidňují hru postupnou kombinací ve středu pole. Meierova přihrávka našla ve středovém kruhu volného Dudu, následně přispěl do rozehrávky také Kalou, ale domácí se stále nikam neposouvají.

48

Zakaria hledal delší přihrávkou po trávníku Pléu, francouzský útočník se až příliš schoval za obraně před sebou. Stark tak s přehledem dokázal získat míč pro svůj tým.

47

Střídající Patrick Herrmann dokázal ve středu pole předat balon Hofmannovi, ale následně se do kombinace hostujícího celku vložil Meier.

46

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Fabian Johnson, přichází Florian Neuhaus.

46

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Tony Jantschke, přichází Patrick Herrmann.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
Jedna nastavená minuta je minulostí stejně tak i celý první poločas. Do šaten odcházejí spokojenější domácí, kteří vedou nad Mönchengladbachem 2:1.

Nepříliš povedený úvod zápasu ale prolomila penalta po půlhodině hry. Niklas Stark fauloval Johnsona a nařízenou penaltu následně proměnil Thorgan Hazard. Ihned po rozehrávce ale udeřil Vedad Ibišević a bylo srovnáno. Vynikající část první půle ještě podpořil neskutečným výkonem Valentino Lazaro, který o pět minut později zvrátil stav zápasu na stranu domácí Herthy.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

Pléa se prodral s míčem až do pokutového území, proti výběhu Jarsteina ale už reagovat nedokázal a norský brankář ve službách Herthy tak uspěl.

44

Další rozehrávku Thorgana Hazarda do pokutového území skončila jen na hlavě bránícího Lustenbergera. Rychlý kontr na druhé straně ukončil Ginter.

43

Také Elvedi hraje povedený zápas. Po spolupráci s Hofmannem se ale k míči už Elvedi nedostal. Nakonec zasahoval v pokutovém území Stark.

42

Lazaro byl znovu u balonu. Krajní obránce Herthy je dnes u všeho. Teď se pokoušel najít přihrávkou Kaloua, ale ten byl obsazen.

41

Centrem do vápna se prezentoval právě belgický útočník. Následně ještě centroval do vápna Zakaria, ale nic nebezpečného se z toho nevyklubalo.

40

První poločas pomalu míří ke svému závěru. Mönchengladbach je po dvou inkasovaných gólech pod velkým tlakem. Nyní ale Hazard vybojoval rohový kop.

38

Plattenhardt centroval od rohového praporku k přední tyči. Tam si výtečně naskočil na balon Grujić, ale ani tentokrát nedokázal překonat Sommera.

37

Ibišević zkoušel zapojit do kombinace znovu střele druhé branky domácího celku. Po Kalouevě přihrávka pálil skvěle Grujić, ale Sommer vytáhl míč nad břevno.

35

35. Valentino LAZARO - 2:1

35

Hertha právě vstřelila branku!
Hertha otáčí průběh zápasu na svou stranu! VALENTINO LAZARO celou akci rozehrál na pravé straně, poté se přesunul do pokutového území, odkud parádní hlavičkou umístil míč do sítě. Jen pět minut stačilo domácím na otočení skóre po penaltě Hazarda.

34

Matthias Ginter schytal pořádnou ránu v souboji s Dilrosunem. Následně ještě hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat, ale Ginter bude v pořádku.

33

A berlínský tým pokračuje v aktivitě. Plattenhardt si ale tentokrát nepřišel na skvěle bránícího Elvediho. Domácí budou pokračovat rohovým kopem.

31

31. Vedad IBIŠEVIĆ - 1:1

31

Hertha právě vstřelila branku!
Tak to je odpověď! Z levé strany přilétl do pokutového území prudký centr, který posadil Plattenhardt přesně na hlavu svého kapitána. VEDAD IBIŠEVIĆ ideálně zasáhl míč a nedal Sommerovi žádnou šanci na zákrok.

30

30. Thorgan HAZARD - 0:1

30

Mönchengladbach právě vstřelil branku!
Hertha byla sice v posledních minutách aktivnější směrem dopředu, ale do vedení jdou hosté. K exekuci pokutového kopu se postavil THORGAN HAZARD. Belgičan se s rozehrávkou nijak nepáral, poslal prudce míč pod břevno a mohl se jít radovat.

29

29. Penaltový zákrok

29

Pokutový kop pro Mönchengladbach! Niklas Stark poslal na zem unikajícího Johnsona. Navíc dostává také žlutou kartu.

28

Zdlouhavá rozehrávka domácího celku se dostala až ke Kalouovi. Nakonec přišel přízemní centr na Ibiševiće, ale ten byl na hranici malého vápna skvěle bráněn dvojicí hostů.

27

Tempo zápasu stále opadá. Lazaro se sice hlásil o přihrávku, ale dlouhý pas od Meiera ho přeletěl až za postranní lajnu.

26

Další velká šance berlínského celku. Ibišević se zničehonic zjevil za obranou po nahrávce Dudy. Střelu vyrazil Sommer, ale následně byl chybně odpískán ofsajd.

25

Po zblokovaném centru Dilrosuna se rozehrával rohový kop. Lazarův pokus proskotačil až k zadní tyči, kde byl Kalou, ale ten nedokázal dokonale zasáhnout balon. Velká šance Herthy znovu nekončí brankou.

24

Hertha to zkusili po levé straně, Lazaro společně s Kalouem ale byli velmi rychle vytlačeni zpět na vlastní polovinu.

23

Po dlouhém nákopu Starka se dostali k míči jen hostující hráči. Zakaria byl ale až příliš agresivní při přístupu k Plattenhardtovi a je mu pískán faul.

21

Tobias Strobl si několik přihrál ve středu pole s Hazardem. Belgičan byl ale vytlačen z ideální pozice a tak aby neztratil balon, tak raději přihrával na obránce.

20

Ani dvacet minut zatím týmům nestačilo ke vstřelení úvodní branky zápasu. Denis Zakaria našel přihrávkou na pět metrů Strobla, který byl ale ihned povalen na trávník.

19

Domácí ale rozehráli od rohového praporku jen do kombinace, ze které už se balon do pokutového území nedostal.

18

Sprinterský souboj svedl Fabian Johnson s obrannou dvojicí domácího celku. Johnson ztrácel od začátku, ale po dvaceti metrech byl od balonu ještě mnohem dále. Ondrej Duda následně fauloval Hazarda a je prvním potrestaným hráčem zápasu.

18

Plattenhardt skvěle centroval na hranici vápna. Tam byl připraven ke střele z prvního doteku Meier, ale jeho pokus byl zblokován Jantschkem na rohovým kop.

17

Hazard zkoušel překonat obranu přistrčením balonu na Pléu. Ten ještě vystřelil, ale vše bylo zbytečné, protože se píská ofsajd hostujícímu útočníkovi.

16

Zakaria dokázal ve skluzu zabojovat, vydřel míč pro hostující fotbalisty. Ti se ale opět nikam neženou a vyčkávají na vhodný okamžik k přechodu do útoku.

15

Tempo zápasu se s postupujícím čase snižuje. Nyní to chtěl změnit Ondrej Duda, ale jeho průniková přihrávka na Ibiševiće skončila jen na chráničích Gintera.

14

Lazaro je v úvodu zápasu hodně vidět s balonem. Tentokrát ale rakouský obránce neriskoval a přihrával pod sebe na stopery.

13

Ofenzivní hráči Mönchengladbachu se snažili napadat pomalou rozehrávku domácích, ale až k zisku míče do nevedlo. Meier společně s Dilrosunem si s klidem vyměňovali přihrávky.

12

Valentino Lazaro zachránil míč na hrací ploše skluzem. Do rychlého protiútoku se ale opět hnal Thorgan Hazard, pohotovým zákrokem ho odzbrojil ještě u středové čáry Grujić.

11

Centry z levé strany dnes domácím vychází. Tentokrát se dostal k hlavičce Kalou, ale jeho pokus až k brankáři hostujícího celku nedoletěl.

10

Úvodní desetiminutovka patřila domácím. Ondrej Duda spálil jasnou šanci, ale i tak jsou hráči Herthy více u balonu.

9

Také hosté se chtějí udržet na útočné polovině o něco déle. Po Stroblovi se prezentoval přesnou přihrávkou také Zakaria. Poté už ale chyboval při zpracování Pléa.

8

Elvedi dostal nahrávku ideálně do běhu na pravém kraji, následně přišla přihrávka pod sebe, ale Johnson si nesrovnal krok a jeho střela neměla potřebnou razanci.

6

Hertha pokračuje v držení balonu. Od Lazara se Starkem se k míči dostal záložník Grujić. Následně se vydal na útočný výlet Kalou, ale jeho pohyb dokázal odhadnout Wendt.

5

5. Slovenský záložník berlínského celku Ondrej Duda hlavičkoval ve stoprocentní šanci nad břevno

5

Po rozehrávce Rune Jarsteina se balon dostal jen za postranní lajnu. Hosté ale zaváhali při kombinaci ve střední části hřiště. Neskutečné co nyní zazdil Ondrej Duda, hlavičku z dvou metrů poslal nad branku Mönchengladbachu.

4

Salomon Kalou se poprvé zjevil u balonu. Následná kombinace s Dudou ale hostům příliš práce nenadělala. Naopak Hazard se hnal do protiútoku, ale jeho střela minula levou tyč o metr.

3

Po několika odrazech ve střední části trávníku se balon odrazil s Lazarovi. Následně se domácí pokusili přejít blíže k vápnu Yanna Sommera, ale proti byl skvěle postavený Wendt.

2

Také Mönchengladbach se dostal k míči. Po pravém kraji se prosazoval s míčem u nohy Nico Elvedi. Švýcarský krajní obránce však nikam nespěchá a přihrává zpět na obránce.

1

Domácí fotbalisté rozehráli úvodní poločas ze středového kruhu. Od Starka putoval balon na levou stranu, kde ordinoval Plattenhardt. Následně se chtěl zapojit do kombinace i Dilrosun, ale tomu balon podjel pod kopačkou do autu.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtvrtého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy tak může za několik málo okamžiků začít.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Grujić, Maier – Kalou, Duda, Dilrosun – Ibišević.
Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Mittelstädt, Dárdai, Selke, Jastrzembski, Luckassen.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Jantschke, Wendt – J. Hofmann, Strobl, Zakaria – Johnson, Pléa, T. Hazard.
Náhradníci: Sippel – Kramer, Herrmann, Beyer, Traoré, Cuisance, Neuhaus.

Rozhodčí: Schmidt – Siewer, Blos.
Posledních pět vzájemných zápasů

07.04. 2018 Mönchengladbach – Hertha 2:1
18.11. 2017 Hertha – Mönchengladbach 2:4
05.04. 2017 Mönchengladbach – Hertha 1:0
04.11. 2016 Hertha – Mönchengladbach 3:0
03.04. 2016 Mönchengladbach – Hertha 5:0
Borussia Mönchengladbach

Mönchengladbach se v minulém ročníku Bundesligy pohyboval v klidném středu tabulky. Nakonec sezonu zakončil na deváté pozice jen šest bodů za šestým Lipskem, které si vybojovalo účast v předkole Evropské ligy.

V přípravě se ale Borussii vedlo nad očekávání. S lehkostí přehrávala slabší německé týmy. Cenné jsou pro Mönchengladbach výsledky proti Augsburgu a anglickému Southamptonu. Bundesligový celek si odvezl z Möchengladbachu porážku 2:1, Angličané schytali branky rovnou tři a žádný se jim nepodařilo vstřelit.

Skvěle vstoupila Borussia Mönchengladbach i do nového ročníku Bundesligy. Na úvod zaskočilo 2:0 ambiciózní Leverkusen, když se o branky postarala Hofmann, Johnson. Následně přišla jen remíza 1:1 s Augsburgem. V minulém týdnu už ale Mönchengladbach znovu vyhrál, když obral o body výsledkem 2:1 Schalke.
Hertha BSC

Berlínský tým zakončil loňskou sezonu Bundesligy v úplném středu tabulky. S desátým místem ale rozhodně Hertha nemohla být spokojena, protože postup do evropských pohárů jí utekl o deset bodů!

Hertha v přípravě zářila! Německé týmy z nižších soutěží vždy odjížděly z Berlína s debaklem. Naopak Dukla Praha sehrála s německým celek vyrovnanou partii, když prohrála "pouze" 2:3.

Hertha má po třech kolech nového ročníku Bundesligy sedm bodů! Tým musí řešit několik zraněných v čele s českým reprezentantem Vladimírem Daridou, ale v prvních dvou zápasech se podařilo soupeře překvapit. Nejprve zařídil jediným gólem utkání tři body proti Norimberku Ibiševič. Ve druhém utkání si poté Hertha odvezla všechny body z trávníku Schalke, dvěma góly se prezentoval Slovák Duda. Před týdnem na trávníku Wolfsburgu rozhodoval až hodně divoký závěr zápasu, po remíze 2:2 si oba týmy připsaly do tabulky po bodu.
Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje již čtvrtým kolem a my se společně zaměříme na utkání berlínské Herthy, která před domácím publikem přivítá Borussii Mönchengladbach.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach

4:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 31. Ibišević (Plattenhardt), 35. Lazaro (Dilrosun), 64. Ibišević (Kalou), 73. Duda – 30. T. Hazard (pen.), 68. Pléa (Elvedi)

Karty:   18. Duda (HER), 29. Stark (HER) – 57. Zakaria (MNC), 69. Herrmann (MNC)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.

Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Grujić (72. Skjelbred), Maier – Kalou, Duda (87. Luckassen), Dilrosun – Ibišević (C) (76. Selke).
Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Mittelstädt, Dárdai, Selke, Jastrzembski, Luckassen.

Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Elvedi (77. Cuisance), Ginter, Jantschke (46. Herrmann), Wendt – J. Hofmann, Strobl, Zakaria – Johnson (46. Neuhaus), Pléa, T. Hazard.
Náhradníci: Sippel – Kramer, Herrmann, Beyer, Traoré, Cuisance, Neuhaus.

Rozhodčí: Schmidt – Siewer, Blos