Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem Evropské ligy

konec

19.09.2018, 18:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Tisková konference končí. Za chvíli bude následovat ta Bordeaux i s Jaroslavem Plašilem. (18:24:58)
Dotaz na psychickou stránku.

Trpišovský: "Přiznám se, že trošku s tím kalkulujeme. Vždy, když hrajete s dobrými týmy, tak je důležité, v jakém rozpoložení je potkáte. Bordeaux prochází řadou změn, ať už se jedná o změnu majitele, trenéra. Do Evropské ligy museli projít kvalifikací a tím jim utekl začátek francouzské ligy, což je drobná výhoda. Na druhou stranu, až rozhodčí pískne a začne zápas, tak se tyto rozdíly trochu mažou."

Tecl: "Z mého pohledu to žádnou roli nehraje. Ten tým bude hrát jinou soutěž než domácí ligu. Oni se můžou odpíchnout od těch špatných výsledků a Bordeaux určitě nepřijede s poraženeckou náladou."
Otázka na Bordeaux, zda je dobré, že Slavie zahajuje skupinu doma s favoritem a další dotaz na Krmenčíka

Trpišovský: "Jsem rád, že hrajeme doma. Myslím si, že je vždy dobré hrát s favoritem hned ze začátku. Oni odstartovali hůře francouzskou ligu, což může být pro nás výhoda. Co se týče Krmenčíka, tak před čtrnácti dny jsme ho tady uhlídali a myslím, že bychom ho uhlídali i nyní."

Tecl: "Určitě je pro nás lepší, že hrajeme první zápas doma, kde nás poženou fanoušci, kteří udělají vždy výbornou atmosféru a poženou nás za vítězstvím. Bordeaux je určitě favorit, ale my mu nedáme nic zadarmo."
Otázka na utkání z roku 1996, zda se bude jednat o odvetu.

Trpišovský: "Hltal jsem fotbal od rána do večera. Tehdy to nebylo jako dnes. Když byl v té době zápas v televizi, tak to byl svátek. Tomu utkání předcházel slavný gól do sítě AS Řím. Pamatuji si všechny zápasy. Pak přišlo semifinále poháru, což je pro nás pro české týmy vzdálená galaxie. Dnes jsou to jiné týmy, jiná soutěže. Jiná skupina. Bordeaux si na to určitě nevzpomene."

Tecl: "Já si popravdě ani nepamatuji, jestli jsme měli v té době televizi. O tom úspěchu Slavie vím a vnímám ho."
Otázka na Trpišovského, zda je marodka největší starosti týmu.

Trpišovský: "Čtveřice hráčů Škoda, Oleyinka, Jugas a Hromada absolvují zátěžové tréninky, pokud to vydrží do soboty, tak v pondělí se zapojí do plné zátěže a k týmu. Jiná šance než tyhle čtyři nejsou. Ještě možná Simon Deli.

"V lékařském týmu se za poslední dobu udělal velký kus práce. V poslední době se investovalo i do nákupu přístrojů jako nejkvalitnějších přístrojů a laserů."
Trpišovský o marodce: "Je to stejné jako na Slovácku. Nikdo nepřibyl. Je do zítřejšího zápasu se nezapojí nikdo z marodů, ale je pravděpodobně, že někteří z nich se zapojí do pondělní pravidelné zátěže."
Tisková konference práva začala.
Přítomni na tiskové konferenci jsou trenér Jindřich Trpišovský a útočník Stanislav Tecl.
Tisková konference bude mít menší zpoždění. Hlavní aktéři ještě nepřišli.
Příjemný středeční večer. Základní skupiny evropských pohárů se naplno rozjíždí a na programu jsou první kola. V Evropské lize se opět po roce představí pražská Slavia, která v létě marně bojovala o Ligu mistrů. Na Pražany čeká na úvod francouzský celek Girondins Bodeaux i s českým legionářem Jaroslavem Plašilem. S jakými záměry a jakou taktikou vyrukují sešívaní na svého soupeře, se dozvíme po 18. hodině na tiskové konferenci.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:00.

Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem Evropské ligy

konec