Menu

Florbal

ČEZ Extraliga žen

Panthers Praha – FBS Olomouc

6:2

konec (0:1, 2:0, 4:1)

16.09.2018, 17:00 • Sport Centrum Hostivice • 2. kolo • Daniel Gargulák

Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera posledního víkendové dne. (19:04:10)
Máme za sebou druhé kolo ženské Extraligy hrané v Hostivicích mezi domácími Panthers a hosty z Olomouce. V něm si domácí hráčky nakonec dokráčely pro vítězství za tři body po velkém boji i přes dominanci trvající téměř po celou délku duelu. Hráčky Olomouce se ale zajisté nemají za co stydět, Šanci na nápravu budou mít už za týden na domácí palubovce proti Jičínu.

Konec zápasu.

59:31

V Hostivicích máme před sebou poslední půl minutu, a už to skutečně vypadá, že současné skóre bude i tím konečným.

59:02

Tým Panthers právě vstřelil branku!
Tým Panterek své soupeře nešetří. Na cestu domů jim posílá do jejich sítě ještě šestou brankou z hole BARBARY JELÍNKOVÉ. Asistence: Dominika Tůmová.

58:38

Tým Panthers právě vstřelil branku!
Hanačky ale ještě v závěru utkání dostávají pátý příděl do své svatyně. Tentokrát přesně pálila KRISTÝNA LOCHMANNOVÁ. Asistence: Dominika Steinbachová.

58:21

Na obou stranách se zápas už spíše dohrává. Ani jedna z nich už se nepouští do bezhlavého útočení.

57:44

Olomouc právě vstřelila branku!
Hostující hráčky se přece jen dočkávají snížení. MICHAELA ŽÁKOVÁ tak přidává druhou branku Hanaček v dnešním duelu. Bez asistence.

55:39

Florianová svým bystrým zrakem spatřila dobře postavenou Lamkovou, ta ranou z první poslala míček pouze do připravené Frankové.

54:51

Hanačky v plném počtu.

53:50

Olomoucké hráčky se ani při přesilové hře nedokážou dostat do dobrých příležitostí, ze kterých by alespoň korigovaly stav duelu.

52:51

Eliška Kučerová to přehnala s důrazem své hokejky a za sekání je poslána arbitry dnešního duelu na trestnou lavici.

52:26

Franková i nadále přes ztrátu tří branek drží svůj tým. Nyní zastavila slibně se rozvíjející útok Slané s Tůmovou.

51:35

Domácí Panterky měly k dispozici trestné střílení nařízené po závaru před brankou! K tomu se postavila Ivana Miklíková, jejíž otočka do forhendu při exekuci nájezdu byla neúspěšná.

51:14

I Hanačky se po delší době dostaly do šance. Protiútok Žáková ale skončil bez úspěchu.

49:25

O minutu později už to mohlo být o čtyři branky! Útok první útočné formace domácích ale zastavila tyč.

48:22

Tým Panthers právě vstřelil branku!
A za nedlouho po třetí brance přichází i ta čtvrtá. Tentokrát to byla DOMINIKA TŮMOVÁ, kdo našel takovou cestu pro míček, jehož trajektorii zastavila až vnitřní síť branky Frankové. Asistence: Barbara Jelínková.

45:55

Tým Panthers právě vstřelil branku!
Panterky se dočkávají uklidňující branky, která by jim měla přinést klid na hokejky. Do dvoubrankového vedení je posílá DOMINIKA STEINBACHOVÁ. Asistence: Petra Šusterová.

43:39

Hanačky by se měly tlačit do útoku, aby alespoň vyrovnaly stav zápasu. Nadále však z jejich strany pozorujeme pouze vyhazované míčky na polovinu soupeře.

41:46

Lamkové pravděpodobně zahrály ruce dřív, než dostaly příkaz od mozku, když promáchla lobující míček Miklíkové.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:21.
Druhá perioda znovu patřila více domácím Panterkám. Jejich nápor vyvrcholil otočením stavu duelu, když se nejprve podařilo překonat brankovou čáru Kristýně Lochmannové, jež byla následována čtyři minuty před koncem druhé části Anežkou Slanou. Střely na branku ve druhé třetině vyzněly znovu jednoznačně pro Panterky. Poměr činil 17:4.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

Pejzlová ukázkově zastavila vznikající nebezpečí z hole Kučerové, která hledala spoluhráčku Miklíkovou. V cestě míčku ale stála zmíněná Pejzlová.

38:03

Rozenbergová nebyla daleko od vyrovnání. Ani nadvakrát ale nedokázala překonat Červovou, když při druhém pokusu poslala míček vysoko nad.

37:12

Franková znovu posledním elementem, jež uhasil velkou šanci soupeřek. Steinbachová už se řítila na brankářku hostí, ta ovšem včasným vykopnutím nohy nedovolila míčku překročit brankovou čáru.

36:04

Tým Panthers právě vstřelil branku!
A přece jen se hráčky svěřenců Jenšíka a Tůmy dočkaly! ANEŽKA SLANÁ je tou, kdož posílá svůj tým poprvé v zápase do vedení. Asistence: Dominika Tůmová.

33:28

Až neskutečnou smůlu si dnes přilepily na své hole hráčky Panterek Praha. Poslední střela Florianové minula spojnici tyčí v řádech nanometrů!

32:49

Franková se v dnešním zápase opravdu nenudí. Lochmannová byla další hráčkou, která měla blízko ke vstřelení branky na straně Panterek, její rána z otočky ale trefila pouze betony brankářky Hanaček.

31:55

Rozenbergová všem v hale ukázala, co to znamená se poctivě vrátit do obrany. Steinbachová už se řítila sama na Frankovou, na poslední chvíli však byla zastavena hráčkou hostí.

30:11

Franková si nyní vybrala slabší chvilku, když si skákavý míček srazila doslova pár centimetrů vedle jedné ze svých tyčí.

29:16

Steinbachová už se řítila po sólo úniku do dobré příležitosti, byla však zastavena nekompromisním hvizdem sudího.

28:02

Panterky se tak znovu ujmuly míčku a vymýšlejí, jak využít svého tlaku a dostat se poprvé v duelu do vedení.

27:27

Už to vypadalo, že Hanačky v poklidu uklidní hru za svou brankou. Nepřesná rozehrávka Slezáková tyto záměry ale zhatila dřív, než se k nim hostující hráčky vůbec dostaly.

25:12

Svěřenkyně Alice Pavlíkové už se dostávaly do útoku, kde byly ale včasně zastaveny obránkyněmi soupeře.

24:08

Tým Panthers právě vstřelil branku!
Autorem branky je KRISTÝNA LOCHMANNOVÁ. Asistence: Andrea Nováková.

24:01

Franková znovu na svém místě. Nejprve se jí úplně nepovedl výhoz míčku, aby následně předvedla pohotový zákrok helmou a udržela tak znovu vedení hostí.

23:22

Lamková v další šanci Panterek. Ani její rána z hranice velkého brankovištěm však nekončí úspěchem.

22:11

A aby to nebylo Frankové líto, chytila si první střelu druhé periody i ona. Floriánová nemířila vůbec špatně a brankářka Hanaček se musela činit, aby její jedovku včas zastavila.

21:14

Tak jak patřila první třetina Panterkám, úvod té druhé ovládají Hanačky. Jedna z nich dokonce v první minutě nastřelila tyč branky Červové.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 17:38.
První třetina utkání nám přinesla pouze jednu branku na straně hostí, o kterou se postarala Tereza Tomanová Panterky byly v první periodě bez pochyby aktivnějším mužstvem, gólová impotence jakoby se ale přilepila na jejich hole, a tak mohou být se skóre po první části spokojenější Hanačky. O tlaku domácích svědčí i poměr střel, který je po první třetině 14:3.

20:00

První třetina skončila.

19:40

Miklíková se jako jedna z posledních dostávala do dobré šance, její rána však skončila na první soupeřce.

18:57

Hanačky v plném počtu.

18:35

Další vyložená šance Panterek zahozena. Je až k neuvěření, že Olomouc po tolika šancích domácích hráček nadále vede nejtěsnějším možným rozdílem. Naposledy to byla Jelínková, kdo se jakoby zalekl odkryté svatyně Frankové a nedokázala dopravit míček do prázdné branky.

17:35

Panterky na nic nečekaly a ihned se pustily do kombinace, na konci které byla střela velmi těsně mimo tři tyče! Tahle situace zaváněla vyrovnáním víc, než všechny předchozí.

16:57

První potrestanou hráčkou na straně hostí je Kateřina Slezáková, která nyní jistě doufá, že na trestné stráví celé dvě minuty za bránění ve hře.

14:40

Olomoucké hráčky se znovu trochu nadechly k odporu, prozatím to však nevypadá, že by se měly dostat k dvoubrankovému vedení.

12:28

Tak nyní byly ale Panterky více než blízko. Po dobré střele Miklíkové chyběly Novákové řádově centimetry k úspěšné dorážce do prázdné branky.

10:59

Domácí jsou po prvních deseti minutách jednoznačně aktivnějším týmem. Naposledy skončil pokus Tůmové z prostoru mezikruží těsně mimo.

09:48

Nováková předvedla kus ze své dravosti a dobrým napadáním nadělala soupeřkám nemalé potíže. Ty nakonec celou situaci vyřešily nahozením míčku na polovinu soupeře.

07:53

Olomouc právě vstřelila branku!
Autorem branky je TEREZA TOMANOVÁ. Asistence: Kateřina Slezáková.

06:54

Steinbachová už měla položenou Frankovou na zemi, bohužel pro domácí se jí však nepovedlo dostat míček za její záda.

05:33

A Panterky nebyly chvíli po konci oslabení daleko od první branky utkání! Lamková jen těsně mimo tři tyče tečovala nahození Vranové, velká škoda pro domácí.

04:50

Panterky v plném počtu.

03:58

Hostující hráčky se prozatím nemohou dostat k vyloženější šanci. Jejich pokusy doposud končí pouze na bránících hráčkách soupeře, případně u gólmanky Červové.

02:50

První vyloučenou v dnešním duelu je domácí Florianová. Rozhodčí spatřili její nedovolené hraní vysokou holí a posílají ji na trestnou lavici.

02:05

Domácí hráčky se znovu dostaly do útoku, kde se nakonec odhodlala ke střele od modré Šusterová. Rána se ji však vůbec nepovedla a dala možnost soupeřkám zaútočit.

00:33

Steinbachová byla první hráčkou utkání, kdo se dostal k ohrožení svatyně Olomouce, její pokus však minul prostor tří tyči branky soupeře.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Panthers Praha: Červová (Horňáková) – Vranová, Florianová, Kučerová, Šusterová – Lochmannová, Lamková, Slaná, Tůmová, Steinbachová, Syslová, Miklíková, Lupačová, Jelínková, Nováková

FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Václavíková, Rozenbergová, Pejzlová, Křížková – Bořutová, Tomanová, Žáková, Oháňková, Slezáková, Grufíková, Mošťková, Cholinská, Kylarová

Rozhodčí: John, Starý.
Panthers Praha

Jeden z pražských celků může považovat loňskou sezónu za úspěšnou, leč jeho doba strávená v play-off proti městskému rivalovi Ivanti Tigers neměla dlouhého trvání a Panthers si z ní neodnesli jedinou výhru. První kolo zavedlo pražský tým žen na území loňských finalistek z Chodova, kterému podlehly svěřenkyně Jenšíka a Tůmy 4:1.
FBS Olomouc

Po loňském úspěšném play-down vstoupily hráčky Olomouce do prvního kola nové sezóny minulý víkend na své palubovce, kde přivítaly nováčka ženské extraligy z Plzně. Ten skončil dle očekávání úspěchem domácího mužstva, které nováčkovi nadělilo hned devět branek a bralo první tři body do tabulky po konečné výhře 9:4.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Panthers Praha – FBS Olomouc

6:2

konec (0:1, 2:0, 4:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 25. Lochmannová (A. Nováková), 37. Slaná (Tůmová), 46. Steinbachová (Šusterová), 49. Tůmová (Jelínková), 59. Lochmannová (Steinbachová), 60. Jelínková (Tůmová) – 8. Tomanová (Slezáková), 58. Žáková

Panthers Praha: Červová (Horňáková) – Vranová, Florianová, Kučerová, Šusterová, Syslová – Lochmannová, Lamková, Slaná – Tůmová, Steinbachová, Miklíková – Jelínková, A. Nováková.

FBS Olomouc: Franková (Kubíčková) – Václavíková, Rozenbergová, Pejzlová, Křížková, M. Grufíková – Bořutová, Tomanová, Žáková – Oháňková, Slezáková, Mošťková – Cholinská, Kylarová.

Rozhodčí: John, Starý

Průběh zápasu
1. třetina
02:50 PAN 2 Florianová, Vysoká hůl
07:53 OLO 0:1 Tomanová (Slezáková)
16:57 OLO 2 Slezáková, Bránění ve hře
Po 1. třetině
2. třetina
24:08 PAN 1:1 Lochmannová (A. Nováková)
36:04 PAN 2:1 Slaná (Tůmová)
Po 2. třetině
3. třetina
45:55 PAN 3:1 Steinbachová (Šusterová)
48:22 PAN 4:1 Tůmová (Jelínková)
52:51 PAN 2 Kučerová, Sekání
57:44 OLO 4:2 Žáková
58:38 PAN 5:2 Lochmannová (Steinbachová)
59:02 PAN 6:2 Jelínková (Tůmová)
Konec