Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Werder Brémy – 1. FC Norimberk

1:1

konec (1:0)

16.09.2018, 15:30 • Weserstadion, Bremen • 3. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.71 3.96 5.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám hezký zbytek víkendu. (17:32:08)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:5.
Werder se tedy bodově nedotáhl k týmům na 2. až 6. místě a po třech kolech mu bude patřit sedmá příčka. Naopak Norimberk vybojoval druhou remízu v řadě a zvýšil svůj náskok na týmy, kteří na svůj první bod stále čekají.
Je dobojováno! Werder byl v první půli jasně lepším týmem, nicméně o svou převahu během poločasové přestávky úplně přišel. Norimberk po změně stran začínal přebírat aktivitu, v 59. minutě se poprvé radoval z vyrovnání, jenže Petrákův gól nakonec nebyl uznán pro ofsajd. Ligového nováčka to ale nezastavilo a získával stále více standardních situací, čímž dostal Brémy pod tlak. Velká rána pro domácí fanoušky přišla ve druhé nastavené minutě, kdy ve svém prvním utkání za Norimberk skórovala posila z Ludugorce – Virgil Misidjan. Tým Werderu zažil přesný opak toho, co před reprezentační přestávkou, kdy o své výhře rozhodl až v 6. minutě nastavení.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Pro Werder mohlo být ještě hůř. Miakel Ishak potáhl míč po ose hřiště a ještě se snažil vysunout v tandemu běžícího Kuba. Tomu už scházela síla a pomalá přízemní střela zpoza vápna nenadělala Pavlenkovi téměř žádné starosti.

90+2

90+2. Virgil MISIDJAN - 1:1

90+2

Norimberk právě vstřelil branku!
Domácí si koledovali tak dlouho, až o svou výhru přišli! Ve druhé nastavené minutě propadl nákop z poloviny hřiště k Ishakovi, který velmi dobře sklepl míč do levé strany. Tam chyběl Gebre Selassie, takže hostující debutant VIRGIL MISIDJAN měl spoustu času na přípravu střely, kterou neomylně poslal za Pavlenková záda.

90+1

Brémy i tuto standardku ubránili, ale poté sáhly jen po defenzivním odkopu do prostoru, kde už číhají další hráči v šedých dresech.

90

Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastavení. První z nich začne rohovým kopem pro Norimberk.

89

Poslední snaha ligového nováčka vedle jen k odkopu Jiřího Pavlenky. Ten si dal trochu na čas, načež míč opět vybojovali hosté.

88

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Marco Friedl.

88

Juja Kubo musel po přihrávce od Valentiniho použil trochu míčové ekvilibristiky. Domácí obrana se o něj stihla postarat a dostala balón do zámezí.

87

V defenzivě Norimberku už je stále méně mužů, čehož se v posledních minutách snaží využit kosovský reprezentant Rašica. Ten nyní byl donucen pálit z úhlu a Bredlow zasahovat nemusel.

86

Utkání se rychle blíží ke konci. Stále však o něm není ani zdaleka rozhodnuto, Norimberk se po změně stran herně zvedl a určitě ještě zabojuje o konečnou remízu.

85

Držení míče: 55% – 45%.

84

Tim Leibold v souboji dvou třiadvacítek předčil Gebre Selassieho, přes kterého odcentroval k vzdálenějšímu konci velkého vápna. Norimberk vybojoval roh, ale domácí s jeho ubráněním neměli žádné problémy.

83

Milot Rašica poslal zleva solidní centr, do kterého svou hlavu vložil Maximilian Eggestein. Druhý gól v zápase ale nepřidal, protože zakončení šlo do prostoru, kam Bredlow snadno dosáhl.

82

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Ondřej Petrák, přichází Törles Knöll.

81

Domácí útok pokračoval až do chvíle, kdy Max Kruse zkrotil vysoký míč ve prospěch Eggesteina. Ten ihned pálil z nějakých sedmnácti metrů, ale přitom neměl vůbec přesně seřízená mířidla.

80

Rašica dostal prostor na rozběhnutí se. U vápna dal míč pod sebe, jenže Klaassen s Eggesteinem celou situaci překombinovali do situace, ze které už nešlo zakončovat.

79

Juja Osako se dostal do menších problémů a vysvobodil ho až faul, který byl zapískán předchozímu střelci Eduardu Löwenovi.

78

78. Eduard Löwen (NUR)

78

Velké varování pro Brémy! Augustinsson zbrzdil hostující akci sražením míče do autu. Po něm centroval Valentini a vyboxovaný míč přistál u nepokrytého Löwena, jehož střela jen o pár decimetrů minula z jeho pohledu pravou tyč.

77

Už značně vyčerpaný Enrico Valentini měl menší zdravotní problémy, kvůli kterým se chvíli nehrálo. Někteří hráči toho využili k rychlému osvěžení.

76

Rychlá akce Norimberku skončila rohovým kopem. Zprava tradičně centroval Valentini, který sice našel Margreittera, nicméně jeho těžká hlavička mezi tyče ani zdaleka nemířila.

75

Nuri Şahin si v pokleku výborně pokryl míč a ještě dokázal poslat do vápna zajímavou kolmicí, za kterou spěchal Osako, ale první u ní byl pozorný Fabian Bredlow.

74

Přes pravou stranu to naopak stále častěji zkouší Norimberk, což nyní vedlo i k přesnému centru na Ishaka. Švédskému hráči se zakončení ale vůbec nezdařilo, Pavlenka zasahovat nemusel.

73

Theodor Gebre Selassie se ve druhé půli dostává mnohem méně k útočným výpadům. Teď alespoň obstaral vhazování, po němž se bojuje o střed pole.

72

Turecké posile z Dortmundu nástup do zápasu nevyšel, hned první dotek znamenal poměrně lacinou ztrátu. Werder to ale mrzet nemuselo, Misidjan o pár vteřin později zahrál rukou.

71

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Philipp Bargfrede, přichází Nuri Şahin.

71

Eduard Löwen výrazně přetáhl dlouhý pas na pravou stranu, kde se Valentini po vysoko letícím balónu jenom ohlédl. Před Pavlenkovou rozehrávkou se bude střídat.

70

Špetka zmatků po následném rohovém kopu dopadla pro Bémy dobře. Čerstvý Rašica dokonce pádil do rychlého brejku, jenomže hosté se s ním stihli vrátit.

69

Virgil Misidjan se přes pozorného beka nedostal k míči na pravé straně. Po odkopu Pavlenky se Norimberk rychle vrátil do útoku, jenž byl zakončen centrem na Ishaka, před kterým výborně zareagoval Gebre Selassie.

68

Bargfrede šel před hostující brankou po vysoko letícím míči, přitom si naběhl do zpevněného stopera Norimberku a ochotně padl k zemi. Na penaltu to ale rozhodně nebylo.

67

Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Milot Rašica.

67

Ondřej Petrák nedal ani špetku prostoru Augustinssonovi, kterého nepustil k případnému centru z levé strany. Švédský bek musel zvolit zpátečku k půlící čáře.

66

Následná standardní situace už nebyla tak nebezpečná, jako zhruba před šesti minutami. Resultuje z ní jen odkop od branky Jiřího Pavlenky.

65

Virgil Misidjan využil čerstvých sil a utekl Bargfredemu, který musel v křídelním prostoru sáhnout k faulu, za který dostal žluté napomenutí.

64

Další souboj už končí odpískaným faulem na Kruseho. Werder se díky tomu zabydlel na útočné polovině, ale to platilo jen po čistý zákrok na hraně vápna.

63

Tvrdý zákrok Valentiniho na ose hřiště posoudili rozhodčí jako čistý. Norimberk tak mohl zaútočit, ovšem Leiboldův centr nikoho v šedém nenašel.

61

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Matheus Pereira, přichází Virgil Misidjan.

61

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Alexander Fuchs, přichází Eduard Löwen.

60

60. Petrákův neuznaný gól

60

No vida, po necelé hodině bylo alespoň na pár vteřin vyrovnáno na 1:1! Valentini po jednom z faulů přetáhl svůj centr, který na levé straně ještě zkrotil Ishak. Po jeho centru přišel menší zkrat hned trojice obránců Werderu, kteří se trestuhodně nedohodli a nechali propadnout balón na Ondřeje Petráka. Ten se z gólu radoval jen chvíli, neboť videorozhodčí odhalil ofsajd, který celé situaci předcházel.

59

Valentini sice zprava odcentroval přes Augustinssona, jenže před Ishakem ve vápně stihl zasáhnout další ze členů obranné linie Brém.

58

Eggestain byl čistě odzbrojen pár metrů před pokutovým územím. Juja Kubo pak vyvezl míč na útočnou polovinu Norimberku, jehož akce už je zpomalená.

57

Ondřej Petrák se zatím do hry moc nedostal. Teď se to na vteřinku změnilo, jenže o sobě dal vědět jenom nepřesnou přihrávkou ve středu hřiště. Dopředu tak míří Werder.

56

Po změně stran se obraz hry výrazně srovnal. Norimberk je mnohem častěji na balónu a dává jasně najevo, že hodlá bojovat o bodový zisk.

55

Maximilian Eggestein svým náběhem doplnil rychlou akci Werderu. Od Kruseho dostal míč na pravý kraj velkého vápna, jenomže křižnou střelu mezi tyče nevměstnal.

54

Pozice to byla na centr, který Pavlenka vyboxoval. Jeden z hostů se ještě odhodlal ke střele z velké dálky, jenže branku českého gólmana výrazně minul.

53

Norimberk toho využil, k balónu se dostal lehce vysunutý Lukas Mühl a došel si pro faul, takže se bude konat standardní situace.

52

Další nákop k levé postranní čáře zůstal nepochopen, a tak Margreitter poslal míč do autu. Gebre Selassie musí vhazovat z dosti nevýhodné pozice na vlastní půlce.

51

Hezké přenesení hry doleva na Tima Leibolda vyšlo vniveč, protože levý zadák Norimberku nasměroval svůj centr přesně na Pavlenku, který se ve svém pracovišti zatím moc nenadřel.

50

Max Kruse si trochu víc předkopl míč, který dlouhou nohou poslal do vápna, ale stoperská dvojice Norimberku si s poměrně snadnou situací poradila.

49

Matheus Pereira se dostal před Bargfredeho, ale daleko nedošel, protože se po svém soupeři ohnal rukou a to pozornosti hlavního sudího neušlo.

48

Domácí poměrně aktivně napadají a pozvolná rozehrávka Norimberku se tak začíná hodně natahovat.

47

Osako rychle vhodil míč na Maxe Kruseho, který si zatím chodí pro balóny hodně hluboko. Po chvilce přišel přetažený centr, který chtěl sebrat Gebre Selassie, ale provinil se faulem na Kuba.

46

Ani jeden z trenérů během pauzy nesáhl do sestavy, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. poločasu:

Střely na branku: 1 – 0
Střely mimo branku: 4 – 0
Držení míče: 61% 49%
Rohové kopy: 4 – 3
Ofsajdy: 0 – 1
Fauly: 10 – 0.
Rozhodčí nenastavili ani vteřinu navíc a ukončili první poločas ihned po vypršení pětačtyřicáté minuty. Zatím je to až překvapivě jednoznačná záležitost, domácí Werder herně dominuje a od 26. minuty naprosto zaslouženě vede 1:0, o což se pěknou ranou z dálky postaral Maximilian Eggestein. Norimberk směrem dopředu nevymyslel prakticky nic, zajímavostí u něj ale je, že se nedopustil jediného faulu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Maximilianu Eggesteinovi prošla Klaassenova přihrávka pod kopačkou a balón tak putoval do autu, odkud ho vrátí Tim Leibold.

44

Max Kruse dal míč více doprava, kudy běžel neúnavný Gebre Selassie. Ten ani teď nedokázal přesně přihrát, přízemní centr zpacifikoval jeden ze stoperů.

43

Lukas Mühl trochu podcenil víceméně neškodný balón a protečoval ho do zámezí. Werder toho ale nevyužil a po rohu se vrátil k půlící čáře.

42

Davy Klaassen získal sražený míč, který dal Bargfredemu a pohybem si řekl o zpětnou narážečku, které však hosté zamezili.

41

Valentini dával míč před Fuchse, ale tam byl blíže balónu jeden z domácích. Werder na nic nečekal a okamžitě vyrazil k druhému konci hřiště.

40

Už tradiční přesun Werderu na pravou stranu, kam Klaassen poslal míč z prvního doteku na Gebre Selassieho. Ten asi střílel z hodně velké dálky a přitom se dost ukopl, takže jenom odevzdal míč vykopávajícímu Bredlowovi.

39

Enrico Valentini odcentroval k vzdálenější tyči, ke které se přesouvali všichni, včetně Jiřího Pavlenky. Ten nakonec nemusel zasahovat, Ishak hlavou nepřesměroval balón do prostoru branky.

38

Mikael Ishak si po dobré práci Pereiry doběhl volný míč na levém křídle a zasloužil se o to, že také Norimberk dostal výhodu rohového kopu.

37

Max Kruse zprava posílal míč na hranu malého vápna, kde bylo sváděno hned několik hlavičkových soubojů a v nich byli o něco úspěšnější obránci v šedých dresech.

36

I další aut z rukou Gebre Selassieho si hosté pohlídali, ale zároveň si zadělali na další problémy z nařízeného rohového kopu.

35

Klaassen opět přenesl těžiště hry doprava. Gebre Selassie dal míč Harnikovi a nabíhal si pro zpětný pas do vápna, jenž byl zablokován pozorným obráncem Norimberku.

34

Maximilian Eggestein svým centrem z pravého křídla marně hledal Klaassena, kterého uhlídal Valentini. Augustinsson alespoň může vhazovat.

33

Niklas Moisander si zkušeně pohlídal Behrense, kterému vedle pokutového území čistě sebral míč a ten se vrátil do klidné části hrací plochy, kde přišel hodně nepřesný pas na Leibolda. Následuje Gebre Selassieho aut.

32

Většina akcí Werderu jde přes pravou stranu Theodora Gebre Selassiemu, kterému teď byl odpískán faul na bránícího Tima Leibolda.

31

Hanno Behrens se na půlící čáře dostal do souboje s dvěma protihráči najednou a vymodlil si odpískání faulu. Hosté ale rozehráli směrem dozadu a zatím se nedostali do blízkosti Jiřího Pavlenky.

30

Hostující obrana opět nebyla dostatečně důrazná a pomalu přistupovala k hráčům s míčem. Klaassen toho využil přihrávkou ke kraji vápna na Kruseho, jehož prudký pokus prosvištěl nad břevnem.

29

Moisander dlouhým pasem přenesl hru doprava, odkud Gebre Selassie neodcentroval přesně, ale hned vzápětí mohl pokračovat autovým vhazováním.

28

Domácí jsou při chuti a už znovu okupují útočnou polovinu, kde čelí zatažené jedenáctce Norimberku.

26

26. Maximilian EGGESTEIN - 1:0

26

Werder právě vstřelil branku!
Hned z první šance je tady gól, ze kterého se radují domácí Brémy! Všechno začalo od Gebre Selassieho, který přes Eggesteina dostal míč na střed, kde se krásně uvolnil Klaassen. Nizozemský záložník vrátil balón MAXIMILIANU EGGESTEINOVI, který z delší vzdálenosti vypálil prudkou ránu pravou nohou a nedal šanci plachtícímu Bredlowovi.

25

Ofsajd a v něm jeden z dvou Japonců na hrací ploše, Juja Kubo.

24

Hned vzápětí se žlutilo na domácí straně. Klaassen odvracel hrozbu rychlého brejku jednoznačným faulem.

24

Enrico Valentini odvrátil nákop Gebre Selassieho k Augustinssonovi a poté zahrál ve vápně rukou. O penaltový prohřešek se však nejednalo.

23

Werder předvedl rychlou kombinaci na útočné polovině. Augustinssonův několikátý centr ale neprošel a podobně dopadl i pas Kruseho.

22

Norimberk se po faulu vrátil k vlastní brance a po chvilce přišel o míč v souboji ve středovém kruhu. Vstříc Bredlowovi vyrazil Kruse, ale krátký nákop z jeho nohy nebyl přesný.

21

Domácí zablokovali střelu jednoho z hostů a vymysleli protiakci po pravém křídle. Harnikova střela byla sražená na roh, po němž nepřesně zakončoval Moisander.

20

Martin Harnik se stáhl do vlastního vápna a v něm bezpečně zneškodnil nákop z kopačky italského fotbalisty Enrica Valentiniho.

19

Maximilian Eggestein jednoznačně fauloval a dal hostům možnost zahrozit ze standardní situace. Je to na přímou střelu z dobrých třiatřiceti metrů.

18

Hodně rychlá souhra na jeden dotek v podání hostujících hráčů skončila nezachycenou narážečkou od Pereiry. Zpět do hry pošle míč Pavlenka.

17

Centr na bližší tyč se stal snadnou kořistí pro Veljkoviće, který odhlavičkoval míč do zámezí, odkud vhazuje Leibold.

16

Rozehrávku od praporku si na druhé straně vyzkouší také Norimberk. Jmenovitě se o to postará Enrico Valentini.

15

Osaka během rychlého postupu posunul míč více doleva na Kruseho. Ten z úhlu asi střílel, ale jeden z obránců špičkou kopačky tečoval balón na roh, z něhož Werder nezahrozil.

14

Držení míče: 55% – 45%.

13

Theodor Gebre Selassie dostal balón na prsa, u pravé postranní čáry si ho dobře zpracoval, ale pak zkazil přihrávku směrem k ose hřiště.

12

Hodně nepřesné přenesení hry na levou stranu domácího útoku. Z vlastní poloviny vhazoval Valentini. Werder se míče zmocnil, jenže Kruse ho odevzdal nepřesnou ranou z dálky.

11

Centr z pravého konce hřiště nebyl špatný, nicméně český brankář Jiří Pavlenka žádnou práci neměl. Až vzápětí se zapojil do rozehrávky dlouhým odkopem.

10

Valentini to vzal na sebe a vydal se do individuální akce po pravém křídle. Augustinsson s Bargfredem ho zdvojili a dostali míč na roh.

9

Další centr od Augustinssona, jenže ani v tomto případě nebyl úspěšný. Harnik se k míči nedostal a po chvilce byl domácím odpískán faul.

8

Osako se musel trochu vrátit před svým vhazováním, které poslal ke svým obráncům na obrannou polovinu Brém.

7

Margreitter zablokoval pokus o centr od Augustinssona. Po chvilce ještě přišel nákop, jenž znovu doletěl k hostujícímu brankáři.

6

Kruse otočil hru a přenesl ji doprava na Eggesteina. Ten mu chtěl balón vrátit delší diagonálou, jenže tu překazil jeden ze stoperů soupeře.

5

Náznak rychlého protiútoku skončil u Kuba, jenž se prezentoval nepřesnou přihrávkou. Hosté pak ale míč zase získali a pokračují v akci.

4

Augustinssonův centr do vápna neprošel, domácí se museli vrátit a přesunuli se doprava, kde operuje Gebre Selassie.

3

První nákop od dlouhodobě kombinujícího Werderu byl výrazně přetažený a balón doplachtil až do rukavic Fabiana Bredlowa.

2

Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v šedých, zatímco domácí v tradičních zelenobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Klaassen – Harnik, M. Kruse (C), Osako.
Náhradníci: Plogmann – J. Eggestein, Friedl, Kainz, C. Pizarro, Rašica, Şahin.

1. FC Norimberk: Bredlow – Valentini, Margreitter, Mühl, Leibold – Fuchs, Petrák, Behrens (C) – Ishak, Kubo, Şahin.
Náhradníci: Mathenia – Bauer, Erras, Knöll, Löwen, Palacios, Misidjan.

Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Schaal.
1. FC Norimberk

Zaměstnavatel českého záložníka Ondřeje Petráka v minulé sezóně obsadil ve druhé nejvyšší soutěži druhé místo a po čtyřech letech těžkých bojů si zajistil přímý postup do elitní německé společnosti. V prvním kole cestoval ligový nováček do hlavního města, kde si to rozdal s tamní Herthou. Norimberk odehrál velmi dobré utkání a sahal minimálně po bodu, jenomže i kvůli neproměněné penaltě švédského útočníka Mikaela Ishaka prohrál 0:1. O týden později už měl Norimberk výhodu domácího prostředí a na druhý pokus dokázal bodovat, když remizoval 1:1 s Mohučí. Během reprezentační pauzy si aktuálně čtrnáctý tým Bundesligy zahrál s pražskou Duklou a lehce si zvedl sebevědomí přesvědčivou výhrou 4:0.
Werder Brémy

Hlavní kouč Werderu Florian Kohfeldt má kvůli početné marodce hned od začátku sezóny spoustu práce s lepením sestavy. Po dvou kolech přesto může být s dosavadním představením svých svěřenců poměrně spokojen. V prvním kole Brémy na svém hřišti zachraňovaly alespoň bod v zápase s nováčkem z Hannoveru, aby o týden později naplno bodovaly ve Frankfurtu, kde o výhře 2:1 rozhodl až v šesté nastavené minutě Kosovan Milot Rašica. Před dnešními dvěma zápasy německé Bundesligy patří Werderu sedmé místo, avšak v případě vítězství nad Norimberkem se může bodově dotáhnout na druhý Dortmund. Jak už bylo zmíněno, v Brémách se na marodce nachází až desítka hráčů, velký otazník visel i nad Jiřím Pavlenkou, který by nakonec měl po otřesu mozku nastoupit.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třetího kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na souboj mezi Werderem Brémy a Norimberkem!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Werder Brémy – 1. FC Norimberk

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 26. M. Eggestein (Klaassen) – 90+2. Misidjan (Ishak)

Karty:   24. Klaassen (BRM), 65. Bargfrede (BRM)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:5.

Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede (71. Şahin), Klaassen – Harnik (67. Rašica), M. Kruse (C), Osako (88. Friedl).
Náhradníci: Plogmann – J. Eggestein, Friedl, Kainz, C. Pizarro, Rašica, Şahin.

1. FC Norimberk: Bredlow – Valentini, Margreitter, Mühl, Leibold – Fuchs (61. Löwen), Petrák (82. Knöll), Behrens (C) – Ishak, Kubo, Matheus Pereira (61. Misidjan).
Náhradníci: Mathenia – Bauer, Erras, Knöll, Löwen, Palacios, Misidjan.

Rozhodčí: Schlager – Waschitzki, Schaal