Menu

Fotbal

Belgická liga

Royal Antverpy – SV Zulte-Waregem

5:1

konec (3:0)

16.09.2018, 18:00 • Het Bosuilstadion, Antverpy • 7. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.11 3.47 3.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:57:30)
Toto utkání belgické ligy bylo ovlivněno červenou kartou v patnácté minutě. Hostující celek od té doby tahal za kratší konec provazu a na konec si odvezl nepopulárního bůra. Antverpy si i díky tomu mohly zastřílet a také se jim to podařilo. Royal se díky třem bodům posunul na třetí místo tabulky, zatímco Waregem je třináctý a zatím hraje o záchranu.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Antverpy právě vstřelily branku!
Royal zasazuje soupeři další ránu a dává už pátou branku! William Owusu Acheampong snad ani neviděl na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče a z otočky tam centr poslal. FARIS HAROUN se s tím nepáral a pohotovou střelou nedal brankáři žádnou šanci.

90

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.

88

Po centru z pravé strany se k hlavičce dostal ještě Sandy Walsh, ale jeho zakončení postrádalo razanci, a tak skončilo jen v náručí brankáře.

86

Zápas se už pouze dohrává na polovině domácího týmu, který také kombinuje. Fanoušci Royalu už oslavují tři body, jelikož prozpěvují vítězné chorály.

84

Domácí celek si po akci z pravé strany vybojoval rohový kop. Centr na zadní tyč odvrátila hostující obrana a další roh. Ten už se Royalu podařilo zakončit, jenže hlavička Amara Babyho mířila jen nad branku.

82

Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Lior Refaelov, přichází Geoffry Hairemans.

81

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Hicham Faik, přichází Nill De Pauw.

80

Asi z dvaceti metrů se ke střele odhodlal Théo Bongonda, jeho pokus mířil jen doprostřed branky. Pro Sinana Bolata to byl další lahůdkový zákrok nedělního večera.

78

Simen Jukleröd dlouho váhal, kam přihraje. Rozhodl se pro pravou stranu pokutového území. Ovšem dříve než jeho spoluhráč byl u míče Sammy Bossut.

77

Dlouhý pas za obranu měl mířit na nabíhajícího útočníka, ovšem byl tak dlouhý, že skončil až u hostujícího gólmana. Waregem se rychle žene zpátky na polovinu soupeře.

76

Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Ivo Rodrigues, přichází Amara Baby.

75

Hostující tým se opět dral do útoku, ale nepovedený centr vypadal spíše jako přihrávka na brankáře. Sammy Bossut dostal od soupeře předčasný vánoční dárek.

72

Útok hostů byl v situaci tři na tři, jenže celou akci zabrzdila nepřesná přihrávka. Naopak se to Zulte-Waregem, který se musí rychle vracet do obrany.

71

Jenže centr z klidné pozice zamířil jen na hlavu soupeře. Ovšem Waregem se k balonu rychle vrátí, jelikož bude moci vhazovat.

70

Waregem bude moci znovu zahrozit, jelikož i u pravé postranní čáry vynutil další faul. Hosté v se ani v deseti lidech nevzdávají.

69

69.

69

Na centr od rohového praporku si na zadní tyči naskočil William Owusu Acheampong, jehož hlavička zamířila do zad soupeře. Domácí si celou situaci zopakovali. Jenže po další parádním centru, jeden z hráčů v červeném překopl bránu z malého vápna.

68

Střídání v týmu Royal Antverpy FC: ze hřiště odchází Jonathan Bolingi, přichází Dieumerci Mbokani.

67

U postranní čáry dostal hodně prostoru Simen Jukleröd, jehož centr zastavil první hostující obránce. Bude se kopat rohový kop.

66

Na centr z pravé strany si v šestnáctce naskočil Hamdi Harbaoui, jehož hlavička mířila pouze nad branku. Následně v přerušení zakončující hráč opřel hlavu o domácího brankáře a oba hráči si něco vysvětlovali.

65

Fanoušci Royalu prozpěvují oslavné chorály. Je to samozřejmé, vždyť tříbodové vítězství už je hrozně blizoučko.

62

62. William Owusu Acheampong - 4:1

62

Antverpy právě vstřelily branku!
WILLIAM OWUSU ACHEAMPONG se nakonec dočkal i ve druhém poločase a úlohu měl vskutku snadnou. Ivo Rodrigues totiž na levé straně do kliček zamotal obránce a předal míč na domácího útočníka, který šanci na trefení odkryté části branky neodmítl.

61

61.

61

Tentokrát byly Antverpy blíže ke vstřelení čtvrtého gólu. K zakončení z hranice pokutového území se odhodlal Lior Refaelov, jehož technický pokus orazítkoval pravou tyč branky.

60

60.

60

Jen to stadionem zahučelo, když se za obranu dostal opět William Owusu Acheampong! Domácí útočník si o přihrávku řekl skvělým náběhem, ovšem jeho pokus z levé strany na vzdálenější tyč nevyšel.

59

Antverpy toho ve druhém poločase moc nepředvedly. Tentokrát dostal domácí hráč proti noze na hranici šestnáctky, ale míč se mu pod nohy zamotal, a tak střelecký pokus k vidění nebyl.

58

Waregem se soustředí na obranu a přechází do rychlých protiútoku. Hostující obrana si poradila také s průnikovou přihrávkou do šestnáctky.

56

Hra se hodně kouskuje a tentokrát za to může faul ze strany domácích. Simen Jukleröd nejprve strčil do Théa Bongondy, který nechal kopačku směrem nahoru a zasáhl faulujícího hráče do rozkroku.

55

Hostující celek rozehrával další standardní situaci a vypadalo to na signál. Ovšem centr na pravou stranu šestnáctky si domácí obrana v klidu pohlídala a poslala míč do bezpečné vzdálenosti.

53

53. Davy de Fauw - 3:1

53

Waregem právě vstřelil branku!
Hostujícímu celku se v deseti lidech podařilo snížit a za začátek druhého poločasu jistě zaslouženě! Na nadýchaný centr si naskočil DAVY DE FAUW, jehož hlavička mířila do vzdálenější šibenice. Kapitán Waregemu burcuje spoluhráče k dalšímu zásahu.

52

Hráči v červených dresech se nikam neženou a po zisku míče ani nepřešli půlící čáru. Naopak do útoku se hnal Waregem, jenž si vykoledoval faul a tím pádem i standardní situaci.

50

50.

50

Z ničeho nic Antverpy zastavily přihrávku soupeře a hned z toho byla obrovská šance. Za obranu si naběhl William Owusu Acheampong, jehož pokus minul levou tyč hostující branky asi o metr.

49

Hostující tým kombinuje na polovině soupeře, ale kombinace je příliš pomalá. Hráči v bílých dresech sice hledají recept na obranu, ale zatím nic nevymysleli.

48

Další útok táhlo domácí mužstvo po levé straně, ale ani na dvakrát se nedostalo do šestnáctky. Ovšem Waregem si pomohl odkopem za pomezní čáru.

47

Waregem si pomohl jen dlouhým odkopem, ale tím vrátil balon soupeři. Domácí celek nikterak nespěchá, což se za tohoto stavu dá pochopit.

46

Až nyní dal hlavní rozhodčí pan Boucaut pokyn k zahájení druhého poločasu. K úvodnímu výkopu se postavili domácí, kteří hned od začátku kombinují.

46

Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Chris Bedia, přichází Mamadou Sylla.
Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Henrik Björdal, přichází Florian Tardieu.

46

Začal druhý poločas.
První poločas byl jednoznačnou záležitostí domácích. Ti vedli v 10. minutě již o dva góly, o což se postarali Lior Refaelov a Dino Arslanagic. Po čtvrthodině hry byl navíc za nepěkný zákrok vyloučen Marcq a Antverpy se pak prosadily ještě jednou. Z pokutového kopu zvýšil na 3:0 William Owusu Acheampong.

45

První poločas skončil.

45+2

45+2.

45+2

Ještě jedna příležitost domácích! Jonathan Bolingi balón z hranice šestnáctky umístil těsně vedle levé tyče!

45+2

Rozhodčí nastaví ještě dvě minuty.

45

První poločas se již spíše dohrává. Domácí už nechtějí půjčit soupeři míč.

43

Faris Haroun schytal od protihráče ostrý skluz, který byl ale podle rozhodčího čistý. Domácího hráče to hodně bolelo, ale zdá se, že bude v pořádku.

42

Domácí si dokonce v pokutovém území přihrávali na malém prostoru. Nakonec se dostal k míči Buta, který ho chtěl nacentrovat na zadní tyč. Balón si však stáhl ze vzduchu do rukavic Sammy Bossut.

41

41.

41

Čtvrtý gól domácích měl na kopačce Buta. Z pravé strany šestnáctky těsně minul vzdálenější tyč!

39

Důraz hostujícího stopera Baudryho překročil únosnou mez. Yatabaré byl na půlce faulován a míč je tak přisouzen fotbalistům královského klubu.

38

A ta zase klidně mohla být nebezpečná. Centr Jukleröda z pravé strany však jen prosvištěl šestnáctkou.

37

Fanoušci domácího klubu si užívají průběh prvního poločasu. Jejich tým navíc rozjíždí další akci.

35

Hosté zahrávali rohový kop. Po něm se dostal k hlavičce Johan Björdal, který ale netrefil bránu.

34

Jelle Van Damme byl přistrčen napadajícím hráčem Waregemu. Hosté budou rozehrávat.

33

Fotbalisté Antverp už opět drží míč na svých kopačkách a rozvíjejí další útok.

32

Hosté zahrozili po standardní situaci. Hlavička jednoho z nabíhajících hráčů se však nevešla mezi tři tyče.

29

Na začátku utkání jsem zmiňoval, že domácí tým je papírový favorit zápasu. Takový vývoj duelu ale nečekal asi nikdo.

27

27. William Owusu Acheampong - 3:0

27

Antverpy právě vstřelily branku!
Ten proměnil nekompromisní střelou k tyči WILLIAM OWUSU ACHEAMPONG! Antverpy vedou už 3:0.

26

26.

26

Johan Björdal fauloval v pokutovém území Owusua Acheamponga a domácí tak budou zahrávat pokutový kop!

26

Domácí nyní kombinují na své vlastní polovině. Hosté se snaží o presink, ale zatím nejsou dostatečně důrazní.

24

Domácím byl odmáván ofsajd. Míč pošle do hry brankář Bossut.

23

Hosté zahrávali standardní situaci. Míč končí v rukách gólmana Bolata.

21

Hra se teď přeci jen trochu uklidnila. Domácí fotbalisté nepotřebují nikam pospíchat.

19

Dnes to zatím zavání pořádným debaklem hostujícího týmu. Antverpy od začátku dominují a hosté se ještě sami srazili zbytečným vyloučením Marcqe.

17

Mohlo to být už 3:0! Centr z hloubi pole před bránou hlavou lízl Ivo Rodrigues a balón propadl těsně vedle tyče!

15

15. Červená karta

15

S hosty je ještě hůře! Damien Marcq šel do souboje s Jonathanem Bolingim nesmyslně nohama napřed a ošklivě svého protihráče zasáhl. Rozhodčí Boucaud neváhal a vytáhl červenou kartu!

14

Hráči Antverp přehrávají svého soupeře rychlou hrou s přihrávkami na jeden dotek. Hosté působí zaskočeně.

13

Bolingi byl na vlastní polovině faulován. Domácí fotbalisté tak zůstávají u míče.

11

Domácí tedy vstoupili do utkání skvěle! Fotbalisté Waregemu se musejí rychle vzpamatovat.

10

10. Dino ARSLANAGIC - 2:0

10

Antverpy právě vstřelily branku!
Domácí rychle zvyšují na 2:0! Centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde Owusu Acheampong sklepl balón zpět před bránu a DINO ARSLANAGIC ho nekompromisně napálil do sítě.

7

7. Lior REFAELOV - 1:0

7

Antverpy právě vstřelily branku!
Domácí se ujímají vedení! Ivo Rodrigues sklepl dlouhý nákop k nohám LIORA REFAELOVA, který si pohrál s obráncem a poté i brankářem Bossutem, jenž za ním doslova lezl po čtyřech, a zakončoval do prázdné brány.

6

Zasaženým fotbalistou byl hostující Davy de Fauw, který je nyní ošetřován.

5

Domácí Ivo Rodrigues trefil při výskoku protihráče loktem do hlavy a za tento zákrok dostává žlutou kartu. Sice se tomu diví, ale tady asi nic jiného následovat nemohlo.

3

Na míči se drží hráči domácího mužstva, kteří jsou papírovým favoritem utkání.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Royal Antverpy FC: Bolat – Jukleröd, Arslanagic, Buta – Jelle Van Damme, Haroun (C), S. Yatabaré, Rodrigues – Bolingi, Refaelov, Owusu Acheampong.
Náhradníci: Teunckens – Baby, Lamkel Zé, Hairemans, Batubinsika, Opare.

SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Walsh, Björdal – Marcq, Faik, Harbaoui – Bongonda, Bedia, Björdal.
Náhradníci: Bostyn – Buffel, Demir, De Pauw, Sylla, Heylen, Tardieu.

Rozhodčí: Boucaut – Meers, Blaise – Vertenten.
Vzájemné zápasy:

17.12.2017 Waregam – Antverpy 1:2
15.10.2017 Antverpy – Waregam 3:0
24.9.2014 Antverpy – Waregam 0:4
17.4.2005 Waregam – Antverpy 0:2
27.11.2004 Antverpy – Waregam 1:0
Waregam:

V minulé sezóně se umístili pouze o 4 body pod svým dnešním soupeřem. V této sezóně se jim však nedaří a drží se na 12. pozici s 5 body a jednou výhrou. Waregam má na kontě tři prohry v řadě a domácí jim budou chtít nadělit již čtvrtou. Do dnešního utkání vstupují jako outsideři. Waregam by měla nastoupit v té nejsilnější sestavě a nejspíš nás čeká zajímavé utkání.
Antverpy:

Antverpy se v minulé sezóně umístili na 8. místě. V této sezóně se jim zatím daří a na kontě nemají žádnou prohru. Nyní se drží na 6. místě s 12 body. Dnes je čeká vyrovnaný soupeř Waregam, kterému se však nedaří. Drží se na 12. místě, pouze s 5 body a jednou výhrou. Antverpy jsou tipováni jako favoriti. Poslední vzájemný zápas se odehrál 17.12.2017, který skončil 2:1 pro Antverpy.
Dobrý den, vítám Vás u 7. kola Belgické nejvyšší ligy. Dnes se podíváme na utkání AntverpyWaregem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Royal Antverpy – SV Zulte-Waregem

5:1

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 7. Refaelov, 10. Arslanagic, 27. Owusu Acheampong (pen.), 62. Owusu Acheampong, 90+1. Haroun – 53. de Fauw

Karty:   5. Rodrigues (ANY)   15. Marcq (WAR)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:0.

Royal Antverpy: Bolat – Jukleröd, Arslanagic, Buta – Jelle Van Damme, Haroun (C), S. Yatabaré, Rodrigues (76. Baby) – Bolingi (68. Mbokani), Refaelov (82. Hairemans), Owusu Acheampong.
Náhradníci: Teunckens – Baby, Lamkel Zé, Hairemans, Batubinsika, Opare, Mbokani.

SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Walsh, Björdal – Marcq, Faik (81. De Pauw), Harbaoui – Bongonda, Bedia (46. Sylla), Björdal (46. Tardieu).
Náhradníci: Bostyn – Buffel, Demir, De Pauw, Sylla, Heylen, Tardieu.

Rozhodčí: Boucaut – Meers, Blaise – Vertenten