Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference před startem Tipsport extraligy

konec

12.09.2018, 11:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

12:09

Oficiální část tiskové konference končí. Nyní je řada na individuální dotazy. Děkuji za pozornost a hezký zbytek dne. (12:09:41)

12:08

Nově se připravuje i hořká výzva pro fanoušky.

12:07

Obermajerová: "Index se skládá z účasti na ledě při vstřeleném či obdrženém gólu, zblokované střely soupeře a hitem do soupeře. Celkový vítěz za základní část převezme trofej v podobě kamenné helmy na galavečeru Hokejista sezony. "

12:06

Jana Obermajerová představuje ještě Radegast index, který vstoupí do šesté ligové sezony a spolupráce bude na dalších pět sezon.

12:05

Marek: "Se začátkem sezony spouštíme i zajímavou věc, kde budeme soutěžit o čtyři poukazy na Channel One Cupu – o dva se bude hrát na www.vyhrajtesgenerali.cz a o další dva se bude o prvním říjnovém víkendu soutěžit na rádiu Evropa 2."

12:03

Marek: "Jsem strašně rád, že další tři sezony pokračujeme s českým hokejem. Máme nabídku i pro hokejové fanoušky, kterým nabízíme aplikaci Generali PUK, která má necelých 41 tisíc uživatelů."

12:02

Jako poslední dostává slovo zástupce generální partnera Generali Jan Marek.

12:01

Hadrava: "Největším favoritem na titul je Brno v kurzu 5,5:1 následuje Třinec 6:1. Liberec a Sparta mají 7:1. Všechny zápasy půjdou na internetové televizi TV Tipsport. Klientům nabízíme i mobilní aplikace. Na čtyřech stadionech budou i mobilní pobočky."

11:58

Ke slovu se dostává Jiří Hadrava jako zástupce Tipsportu.

11:54

Zamazal "V minulém ročníku vytvořil rekord Milan Gulaš, který zaznamenal 26 asistencí v přesilovce. Martin Kaut jako druhý nejmladší hráč v historii vstřelil hattrick. Před ním už je pouze Jakub Šindel.

11:53

Podle Zamazala se v loňské sezoně prodlužovalo 27 zápasů, což je nejvíc v historii české ligy. Nejhůře úspěšné v nájezdech jsou Pardubice.

11:50

Obermajerová: "Druhým ročníkem bude pokračovat i Ledová klapka, což je výzva pro hokejové kluby, kdy se jedná o nejlepší video natočeno samotnými kluby. Loni vyhrál Vsetín. Tradičně pokračuje i Zlatá helma Sencor v pořadu Buly, hlasování proběhne na stránkách hokej.cz.

11:49

Následuje malá ochutnávka ve videu. Jedná se o nejtvrdšího střelcem nejrychlejšího hráče, nejšikovnějšího, nejpřesnějšího hráče a také o nejšikovnějšího brankáře.

11:48

Obermajerová: "Na nadcházející sezonu budeme pokračovat i o Extraligová nej, která se těší u hráčů velkému zájmu, protože můžou překonávat ostatní nebo sami sebe. Nově je zařazeny i disciplína pro brankáře.

11:44

Obermajerová: Tradičním partnerem ve vysílání zůstává Česká televize, nově jsou přenosy také i na televizní stanici O2 TV. V úterý má exkluzivní vysílání ČT Sport s první volbou, ve středu ze druhé volby vysílá O2 TV, které bude patřit exkluzivně páteční dny. Na sobotu jsou přichystány druhé volby buď z pátku nebo neděle na O2 TV, zároveň v tento den bude magazín Buly na ČT, kde se celý týden završí dalším exkluzivním přenosem s první volbou. Práva na sestřihy jsou exkluzivně posoupena na serveru iSport.cz.

11:42

Obermajerová: Sezonou 18/19 nám začíná další období, které skončí až po sezoně 22/23. Stále půjdeme pod názvem Tipsport extraligu. Hlavním partnery nadále zůstávají Generali, jejíž jméno ponese play-off a také hořký partner Radegast. V hokejové rodině zůstává i nadále Sencor, dalším partnerem je Bohemia chips a Škoda.

11:40

Jako další na řadě je Jana Obermajerová za BPA.

11:39

Šindler: "Další věc je ohledně nominace rozhodčích. V současnosti máme 21 hlavních a 29 čárových sudích. Nováky jsou Pavel Obadal s Tomášem Veselým v případě hlavních, v případě lajnových se jedná o Jaromíra Bryšku, Ladislava Lučana, Ondřej Malý, Ondřej Polák a Radek Špringl. Velkou radost máme z toho, že se po čtyřech letech v KHL vrací Antonín Jeřábek. naopak nás nemile potěšilo, že se rzhodli skončit čároví Stanislav Blümel a Petr Barvíř. Jejich oficiální rozlučka proběhne 21. září v Pardubicích v duelu s Litvínovem.

11:36

Šindler: "Ohledně gólu bruslí zůstává také vše při starém, tudíž gól vstřelený zjevným kopnutím nebude uznán."

11:36

Šindler: "Komise rozhodčích se rozhodla i přes doporučení IIHF ponechat pravidla v případě bitek a gólem bruslí. Pokud se bude jednat o nevyváženou šarvátku, kde je jeden silově zdatnější, tak hokejista může dostat klidně pětiminutový trest nebo osobní trest.

11:34

Šindler: "Další změnou je pravidlo 40 týkající se oblečení, které hodně zajímalo hráče i média. Nově musí být dres zcela přetaženy přes kalhoty a nově upevněny ke kalhotám upínacími pásky. Hráči nebudou trestáni, pokud se jim dres vyvleče na ledě. Následně ale ze střídačky musí přijít s dresem zcela přes kalhoty."

11:32

Šindler: "Dotknu se těch nejzásadnějších změn. Nová důležitá pravidla jsou například 153 ohledně pozdního dohrání. Účelem hry do těla, která ve své čisté podobě do hokeje patří, má být ale odehrání puku a ne zastrašení protihráče. V případě podražení je nyní považován přestupek, kdy hráč zasáhne puk a následně podrazí i soupeře. Ohledně střídání hráčů během hry nesmí hokejista získat přečíslení ani územní výhodu."

11:30

Šindler: "Kluby od nás dostanou metodické pokyny k pravidlům. týkajících se pozdního dohrání a brankářů."

11:29

Šindler: "S úpravami pravidel byli seznámeni všichni rozhodčí českého hokeje, kteří měli čtyřdenní seminář. Následně se s novými pravidly seznámili všichni zástupci klubů."

11:28

Šindler: "Změny pravidel jako takové jsou schváleny na kongresu IIHF na MS vždy ve čtyřletém cyklu."

11:27

Komentář ke změnám pravidel přednese předseda komise rozhodčích Vladimír Šindler.

11:27

Řezníček: "Teatrální chování koučů, hráčů na ledě vše podceňuje fanoušky k tomu, aby se chovali nevhodně. Co se týká návštěvního řádu, tak tam je to v záležitosti jednotlivého klubu. Samy se dohodly, že od příští sezony by chtěly mít návštěvní řád sjednocen."

11:25

Řezníček: "Loni jsme řešili velkou věc ohledně neslušného chování fanoušků. S kluby jsme se o tom hodně bavili a nakonec došlo k tomu, že si ony samy udělají soubor opatření, týkající se bezpečnosti a prostředí na extraligových stadionech. Nyní se nebude tedy trestat za neslušné chování fanoušků, ale za to, že kluby nedokázaly zajistit soubory opatření. Bude to běh na dlouhou trať, víme, že se všeho nezbavíme ze dne na den."

11:23

Řezníček: "Poslední je věc je změna ve vedení Disciplinární komise. Letos pod dlouhé době končí Karel Holý, který nedostal zelenou od klubů. Místo něj nastupuje do čela DK Viktor Ujčík. On je velice učenlivý, naslouchá, ukázala pragmatické chování. Ještě se nám změnil jeden člen a to na podnět klubů, kdy Radima Tesaříka nahrazuje bývalý čárový rozhodčí Jaromír Bláha. Všechny verdikty budou ležet na Viktorovi, pokud přijde nějaké odvolání, tak se následně sejde celá komise."

11:21

Řezníček: "Co se týká systému videoref, tak to se jedná o technologii, kdy všechny záznamy budou ve Full HD a od roku 2003, kdy se zavádělo video, se jedná o nejzásadnější revoluci. Snímky budou posílány jak na disciplinární komisi, tak i na vedení svazu."

11:19

Řezníček: "Ohledně technického zázemí, kdy jsme chtěli zavést Coach Challenge. Kluby chtěly, abychom tuto technologii v letošní sezoně. Bohužel ji potřebujeme nainstalovat do stávajících systémů a kompletně odzkoušet se nám vše podařilo pouze na dvou stadionech. Kluby totiž musí složitě vyjednávat s městem, které v řadě případů vlastní haly. Coach challenge bude povinná tedy od sezóny 2019/2020."

11:16

Řezníček: "Co se týká licenčního řízení, tak všechny kluby obdržely licenci. Co se týká financí, tak všechno proběhlo v naprostém pořádku a vše vyšlo na jedničku. Ohledně zázemí jsme měli pár připomínek na některých stadionech. Výjimky byly vydány pro Mladou Boleslav za kapacitu a míst k sezení, Litvínovu rovněž za sezení a ve Zlíně, kde je největší problém šatna rozhodčích a ošetřovna."

11:14

Řezníček: "Něco k číslům extraligy. Nejvíce startů má Petr Kadlec s 1250 starty. Z aktivních hráčů jich má nyní nejvíce Ondřej Kratěna 1125. Pokud bude zdravý, tak si myslím, že by se mohl posunout do nejlepší trojky."

11:13

Řezníček: "Letos je počet hokejistů, kteří odešli z TELH do NHL a podepsali smlouvu celkem osm hokejistů. My jí neumíme finančně konkurovat, na druhou stranu je to zase šance pro mladé hráče ukázat se."

11:11

Řezníček: "Myslím si, že prezentace CHL si zaslouží pozornost v předsezónním čase. Kluby jdou do toho a nesmírně si ji váží."

11:10

Řezníček: "Letošní rok už začala hokejová Liga mistrů. Je to soutěže, která už se finančně zaopatřila a zabezpečila do budoucna. V minulých letech hrála Sparta finále a další dva celky hrály semifinále, což nás posunulo do absolutní špičky."

11:09

Řezníček: "Měřítkem a úspěšností extraligy je divák. Budeme se snažit, aby nám průměrná návštěva na zápas nijak neklesla. Očekávám a byl bych rád, kdybychom letos prolomili hranici 2 milionu diváků."

11:07

Řezníček: "Předpokládám, že letos bude tabulka opět hodně vyrovnaná a můžeme se dočkat bojů až do závěrečného konce."

11:06

Řezníček: "Mistrovský titul získalo celkem 19 českých a moravských klubů. Nejčastěji se radovalo Brno – celkem třináctkrát, které se tak osamostatnilo na prvním místě. Z celků, které letos budou hrát extraligu, nezískaly titul doposud Mladá Boleslav, Hradec Králové a Chomutov."

11:05

Řezníček: "Jak všichni dobře víme, tak titul vybojovalo Brno a bude obhajovat prvenství. Letos bude usilovat o třetí titul v řadě. V české lize se podobná věc podařila pouze Vsetínu."

11:04

Řezníček: "Stojíme na prahu jednoho ročníku, kdy budeme chtít minimálně zopakovat, a vylepšit novinky z posledních let. Letos se nás týkají novinky, ať už vysílání nebo pravidel."

11:03

Jako první si bere slovo Josef Řezníček.

11:02

Tiskový mluví Českého hokeje Zdeněk Zikmund představuje postupně jednotlivé účastníky.
Dnešními účastníky dnešní tiskové konference jsou:

Zdeněk Zikmund – tiskový mluvčí Českého hokeje
Vladimír Šindler – manažer rozhodčích Českého hokeje
Josef Řezníček – ředitel Tipsport extraligy ledního hokeje
Jana Obermajerová- předsedkyně představenstva a generální ředitelka BPA sport marketing
Jiří Hadrava – manažer komunikace skupiny Tipsport
Jan Marek – tiskový mluvčí pojišťovny pojišťovny Generali
Další věcí, na kterou se fanoušci mohou těšit, je spuštění streamů. Z nejvyšší soutěže byly na přenosy již zvyklí, nově však budou k dispozici i z nižší Chance ligy. Zde nastává ovšem menší změna. Od poloviny října si budou muset diváci zajistit předplatné na měsíc za 99 Kč nebo na celou sezonu, což vyjde na 499 Kč.
Po roční odmlce se do nejvyšší soutěže vrací Karlovy Vary, které nahradily Duklu. Jihlava se naopak vrátila do nižší Chance ligy. Další novinkou je rozdělení televizních práv. Od letoška se nebudou vysílat zápasy pouze na stanici ČT Sport, ale i na obrazovkách programu O2 TV, která získala práva na Tipsport extraligu pro následujících pět sezon.
82. ročník základní části bude mít stejně jako v předchozích letech 52 kolo. Celá liga startuje v pátek 14. září a tabulka se uzavře 8. března příštího roku, kdy bude odehráno poslední 52. kolo. Předkolo play-off odstartuje o tři dny později.
Příjemné středeční dopoledne. Už jenom dva dny a hokejová Tipsport extraliga se vrátí. Čtrnáct celků zahájí cestu za Masarykovým pohárem, které z předchozích dvou let obhajuje Brno. Nyní je ke startu soutěže naplánována tisková konference.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Tisková konference před startem Tipsport extraligy

konec