Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Kolumbie A – Argentina

0:0

konec (0:0)

12.09.2018, 02:00 • MetLife Stadium, East Rutherford (USA) • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.94 3.35 2.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto přípravného zápasu už je to vše, přeji Vám krásné středeční ráno. (04:12:31)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 22:16.
Je dobojováno! Po velmi zajímavé a ofenzivně laděné první půli se ze zápasu mezi Kolumbií a Argentinou stal urputný boj s celou řadu tvrdých zákroků, ze které musely padat karty. Na gólové šance se už nějak nedostalo a celé utkání tak končí zcela zaslouženou bezbrankovou remízou.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Skutečně se tak stalo. David Ospina ale sebral odvahu a šel do chumlu těl, ve kterém byl faulován vyskakujícím Battagliou.

90+1

Argentina se díky několika faulům drží na útočné polovině. Tentokrát se provinil Sebastián Villa a dá se očekávat, že do vápna přiletí dlouhý nákop.

90

Žlutých karet je ve druhé polovině zápasu uděleno opravdu dost. Mateus Uribe nenechal rozběhnout Dybalu a proti napomenutí ani nijak neprotestoval.

89

Ospina si postavil jen dvoučlennou zeď, kterou Paredes obstřelil, jenže nízko letící balón narazil do nohy jednoho z dobře postavených Kolumbijců.

88

Zkušený gólman Kolumbie musel být dnes podruhé ošetřen. Opět se ale zvedl na nohy a nyní bude řešit nepříjemnosti v podobě přímého kopu z nebezpečné pozice.

87

87. Žlutá karta pro brankáře Ospinu

87

Giovanni Simeone sprintoval za balónem a těsně před velkým vápnem narazil do vybíhajícího Ospiny, který si řekl minimálně o žlutou kartu a ta skutečně přišla.

86

Argentina ubránila rohový kop a pokusila se rychle otočit hru, jenomže Simeone o balón rychle přišel. Na druhou stranu zase sprintoval Villa, jehož přihrávka zmizela v náruči Armaniho.

85

Na poslední minutky se do hry dostanou také Marcos Acuña s Giovannim Simeonem, kteří nahrazují Icardiho s Tagliaficem.

84

Ospinův dlouhý výkop Bacca sklepl ke svým spoluhráčům. Villa zprava nedocentroval, nicméně Kolumbijci ještě budou vhazovat z pravé strany.

83

Kolumbijci se dostali s balónem až dovnitř pokutového území, ze kterého přišla přihrávka do druhé vlny na Villu a ten z nějakých sedmnácti metrů o kousek přestřelil.

82

Pátá žlutá karta je určena pro Paredese, který skluzem sestřelil Sáncheze. Ten se pořádně proletěl vzduchem, ale naštěstí se ihned zvedl.

81

První ofsajd celého zápasu a v něm Mauro Icardi, který se marně natahoval po centru Tagliafica. Od argentinského kapitána to byl velmi dobrý balón, nicméně k šanci nevedl.

80

Dybalova prostrkávačka před Cerviho nebyla přesná a míč doputoval k Ospinovi. Hvězda Juventusu byla po odehrání balónu faulovaná a získala pro Argentinu přímý kop. Dybyla ho sám rozehrál, jenže trefil zeď.

79

Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Sebastián Villa.

78

Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Luis Fernando Díaz.

77

Na přípravné utkání v americkém East Ruthefordu dorazilo na zápas dvou jihoamerických reprezentací 35 624 diváků.

76

Dybala kouzlil na pravém křídle, odkud přihrál do vápna Icardimu. Ten padl k zemi okamžitě poté, co ucítil kontakt od Sáncheze, nicméně rozhodčí Elfath správně nechal hru plynout.

75

75. Nicolas Benedetti (CLM)

75

Argentinci malinko zapomněli na Helibeltona Palaciose, který byl úplně sám na pravém okraji pokutového území. Jeho centr byl odvrácen na nově příchozího Benedettiho, jenž zpoza vápna natáhl levačkou, ale branku netrefil.

74

David Ospina dobře přečetl hru a vystartoval k hranici pokutového území, kde sebral míč, jenž do volného prostoru posílal Paulo Dybala.

73

Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Juan Quintero, přichází Nicolas Benedetti.

72

Dybala opět prokázal světové krytí míče a přihrál Icardimu. Ten rozdal balón doprava a pohybem si řekl o zpětný centr od Pavóna, který ale postrádal přesnost.

71

Kolumbijci se rychle prokombinovali k pokutovém území, kde Bacca trochu zbytečně vracel míč Uribemu a ten už se dostal do pozice, ze které nešlo zakončovat.

70

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Cristian Pavón.

69

Ve druhé půli to není žádný krásný fotbal, k vidění je hlavně velký boj s tvrdými zákroky. Na vlastním těle to pocítil i Lo Celso, kterého rázným skluzem za kartu sestřelil Cuadrado.

68

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Maximiliano Meza, přichází Leandro Paredes.

67

Juan Quintero v pravý čas poslal nákop za obranu, kam si seběhl Bacca. Velmi dobře to ale udělal také Armani, který proti němu vystartoval a nenechal se obejít.

66

Kolumbijců bylo v útoku až moc, navzájem si malinko překáželi a chaoticky si dávali přednost tak dlouho, až poslali míč do autu, odkud rozehrává Tagliafico.

65

Další faul, který je ohodnocen žlutou kartou. Střídající Cervi zezadu strčil do Bariose a od této chvíle si bude muset na podobné zákroky dávat pozor.

65

Rodrigo Battaglia se celým tělem dostal před Falcaa, který trochu nešikovným zákrokem fauloval a dokonce dostal žlutou kartu.

64

Cuadrado krásně obešel protihráče a přihrál Falcaovi. Svým náběhem si ještě řekl o zpětnou narážečku, jenže tu od svého kapitána nedostal.

63

Zápas skončil pro Gustava Cuellara a Luise Muriela, které nahrazují Mateus Uribe s Carlosem Baccou.

62

Míč si na levé straně přivlastnil střídající Dybala, jenž centr na bližší tyč skončil na noze bránícího Kolumbijce. Následuje střídání Kolumbijců.

61

Vše se obešlo bez žlutých karet a nyní už se všichni věnují hře. Dopředu se stěhují útočící hráči Argentiny, která bude po faulu na Tagliafica kopat standardní situaci.

60

Během několika vteřin se na trávníku několikrát přiostřilo. Vše vyvrcholilo konfliktem mezi Barriosem a Tagliaficem, kteří jsou pozváni na kobereček k hlavnímu sudímu.

58

Giovani Lo Celso na půlící čáře fauloval Cuadrada. Kolumbijci rozehráli na krátko a ani v tomto případě se nepodívali do blízkosti soupeřovy šestnáctky.

57

Dybala si skvěle pokryl míč před dotěrným soupeřem, nicméně svou akci lehce pokazil dlouhou přihrávkou do vápna, kde našel jenom Davida Ospinu.

56

Po několika ztrátách o půlící čáry se nepřehledný boj uklidnil až poté, co byla Cuellarovi odpísknána hra rukou. Kopat se tak bude proti brance Ospiny.

55

Argentinci roztáhli hru až k levé postranní čáře, kudy útočil centrující Tagliafico. K hlavičce se ve vápně dostal Meza, jenže nebyl v pozici, ze které by měl šanci nebezpečně hlavičkovat mezi tyče.

54

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Paulo Dybala.

53

Nákop směřující k vzdálenější tyči skončil u Pezzelly, který hlavou sklepával míč zpět do ohně, jenže tam už se argentinští fotbalisté neprosadili.

52

Quinterovi nevyšel pokus o chytrou kolmici. Jeden z Argentinců dlouhým nákopem našel Icardiho, který byl jednoznačně faulován.

51

Argentici aktivně napadali při soupeřově autu z blízkosti vlastního vápna. Vedlo to ke chtěnému zisku balónu, jenomže Lo Celsova několikátá střela letěla mimo branku.

50

Mauro Icardi dělal co mohl, jenže přes Jeisona Murilla se k míči nedostal. Machado zleva vhazuje.

49

49. Luis Muriel (CLM)

49

Machado trochu podcenil situaci a nechal hrát Mezu, který se dostal mezi tři protihráče a o balón přišel. Kolumbijci bleskově otočili hru a Luis Muriel tvrdě vypálil zpoza vápna do připraveného Armaniho.

48

Obráncem rozhozený Cervi udržel stabilitu i balón, který posléze předal Tagliaficovi, jenže jeho pas do volného prostoru putoval až za koncovou čáru.

47

Icardi se pohyboval na hranici ofsajdu, ovšem Murillo si ho uhlídal. Míče se zmocnili Kolumbici a jednoho z nich rychle zfauloval Maximiliano Meza.

46

Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Gonzalo Martínez, přichází Franco Cervi.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. poločasu:
Střely na branku: 1 – 5
Střely mimo branku: 3 – 2
Rohové kopy: 4 – 3
Ofsajdy: 0 – 0
Fauly: 9 – 9
Žluté karty: 0 – 1.
Argentina působila v úvodu zápasu mnohem svěžejším dojmem a přes deset minut vůbec nepustila Kolumbii na její útočnou polovinu. David Ospina se rozhodně nenudil a už v sedmé minutě vytěsnil na roh dělovku Palaciose. O chvíli později vychytal také Icardiho a od té chvíle nápor Argentiny postupně opadal. Kolumbijci se postupně osmělili a před přestávkou měli zase oni trochu více ze hry. Jedinou práci měl brankář Armani v osmadvacáté minutě, kdy vyrazil Falcaovu přízemní střelu z delší vzdálenosti.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Argentinci v jediné nastavené minutě velmi rychle rozehráli po faulu na Mezu. Giovani Lo Celso chtěl potrestat menší nepozornost střelou z pravé strany, avšak výborně chytající Ospina balón za svá záda ani tentokrát nepustil.

45

Cuadrado nejprve špatně přihrál, ale po chvilce míč zase získal a předal jej Machadovi, z jehož centru z levé strany další útočníci nedokázali nic vytěžit.

44

Juan Quintero si usmyslel přímou střelu z dobrých třitřiceti metrů. Vzal si k tomu dlouhatánský rozběh, ale přízemní rána byla rychle zablokovaná.

43

Quintero si vzal až příliš velké sousto, nicméně sražený míč ještě putoval na Cuellara. Ten si ho navedl k ose hřiště a díky faulu vybojoval standardní situaci.

42

Argentinci začínají být při bránění hodně pasivní. Nyní jim pomohl až faul Barriose na Exequiela Palaciose.

41

Rodrigo Battaglia v jednom ze soubojů uvnitř šestnáctky dostal od Sáncheze direkt do hlavy. Rozhodčí to ale neviděli a obránce Tottenhamu zůstal nepotrestán.

40

Wilmar Barrios nechal míč nedaleko operujícímu Helibeltonu Palaciosovi. Jeho centr srazil Tagliafico na roh, který Argentina snadno ubránila.

39

Machado ve sprintu centroval z levé strany, ovšem Tagliafico si bezpečně poradil. Kolumbijci ještě pokračují autovým vhazováním, balón šel do zámezí od Exequiela Palaciose.

38

Argentinské snažení mělo jepičí život. Dlouhý nákop dopředu se poněkolikáté minul účinkem a našel jenom Davida Ospinu.

37

Germán Pezzella zkušeně uhlídal Muriela, kterého možná trochu trefil rukou do čelisti, ale o nedovolený zákrok se nejednalo. Míč mezitím prosvištěl do autu a zpět do hry ho pošle Franco Armani, jenž hájí barvy River Plate.

36

Přízemní centr Kolumbijci odvrátili. Na papíře hostující celek se ještě udržel v blízkosti pokutového území, kde Palacios patou přihrál Lo Celsovi, jenže ten z nějakých pětadvaceti metrů trefil jenom prostředek branky a Ospinu.

35

Helibelton Palacios se nalepil na záda Martíneze a ten šel ochotně k zemi, čímž přiměl amerického rozhodčího zapískat faul. Je z toho standardní situace z levé strany.

34

Fabricio Bustos dlouhým autem podél pravé lajny hledal Icardiho. Ten si v pozičním souboji ale pomohl faulem a hrát mohou Kolumbijci.

33

Martínez se lacino zbavil míče hodně nepřesnou přihrávkou pod sebe. Neúnavný Cuadrado otočil hru, jenže Murielův centr zleva nenadělal v argentinské defenzivě žádnou paseku.

32

Centr zleva nakonec obstaral Quintero. Prudký centr propadl na vrchol pokutového území, kde se v zahuštěném prostoru lépe zorientovali bránící Argentinci.

32

Bustos neriskoval a nepustil centr z pravé strany na číhajícího Cuadrada. Ten si vyzkouší rozehrávku dalšího rohového kopu.

31

Falcao se dobře vrátil a jednoduše sebral míč Bustosovi. Jeho kolega Pezzella vzápětí zboural u půlící čáry Cuadrada a vyfasoval první žlutou kartu.

30

Kombinace Kolumbijců ve středu hřiště k ničemu nevedla. Fabricio Bustos si může v klidu přichystat autové vhazování.

29

Kolumbijský roh už nic nebezpečného nepřinesl. Za zmínku snad nestojí ani Quinterova propagační střela z dálky, která šla hodně mimo prostor branky.

28

28. Radamel Falcao (CLM)

28

První šance pro muže ve žlutém! Cuadrado získal míč na ose hřiště zákrokem na hranici pravidel. Poté ho předal doteď neviditelnému Falcaovi, který se uvedl prudkou přízemní střelou z dálky a Armani se musel pořádně natáhnout k tyči, aby letící míč vytěsnil na roh.

27

Luis Muriel u středového kruhu podrazil Lo Celsa. Byl to čtvrtý faul Kolumbijců, jejichž protivníci se provinili zatím pětkrát.

26

Když už Kolumbijci útočí, tak se tak děje přes levou stranu, kde je tradičně hodně aktivní Cuadrado. Velmi zdatně mu z obrany sekunduje i Deiver Machado, jenž nyní vhazuje.

25

Argentinský nákop kupředu letěl jenom se Sáncheze, jenž hrudí bezpečně přihrál vlastními brankáři a od něj začíná postupná akce Kolumbie.

24

Jeden z Kolumbijců tečoval míč při rychlé souhře argentinských hráčů a do hry se znovu dostal Ospina, který se během první třetiny zápasu rozhodně nenudí.

23

Maximiliano Meza postřehl náběh Icardiho. Toho však zakřižovali hned dva obránci a ti si poradili malou domů na Davida Ospinu.

22

Cuadrado rozehrál po zemi na Machada, který mu míč vrátil. Za následným centrem zleva se natahoval Murillo, jenž zády brance trefil kopačkou Tagliafica a to muselo být posouzeno jako faul.

21

Deiver Machado nastartoval motory a potáhl míč přes střed hřiště. Po narážečce s Cuadradem získal pro svůj tým první rohový kop.

20

Po čtvrtém argentinském faulu Quintero rozehrával standardní situaci. Pezzella odehrál míč do bezpečí, odkud ještě přiletěla dalekonosná rána Cuellara, jenže Armaniho branka zůstala neohrožená.

19

Exequiel Palacios sklepl míč do běhu Martíneze, který nabral parádní rychlost. Místo postupu do vápna ale vypálil z větší vzdálenosti a trefil přesně prostor, který pokrýval Ospina.

18

Ospina otestoval své pravé koleno při rychlém výběhu před velkého vápno, kde odkopl míč před rychle se blížícím útočníkem Argentiny. Ta v úvodu zápasu působí mnohem živějším dojmem.

17

Kolumbijský gólman prozatím pokračuje ve hře. Z brankoviště sledoval argentinskou akci a dobrou obrannou práci Cuadrada.

16

Zkušený gólman, který aktuálně hostuje v Neapoli, si při zákroku poranil pravé koleno a při pohledu na ošetřování to nevypadá zrovna nejlépe.

15

15. Mauro Icardi (ARG)

15

Nicolás Tagliafico stál před vápnem a moc dobře věděl o náběhu Icardiho, který se snadno dostal za obranu a zleva zakončoval, jenže včasně vyběhnutého Ospinu nepřekonal.

15

Meza znepříjemnil život Cuadradovi, který sice přišel o míč, ale ten byl sražen až k Ospinovi. Záložník Juventusu poté dostal nepřesný nákop z obranné poloviny a je z toho jen aut Bustose.

14

Cuadrado ani Machado neměli čas na centr z levé strany. Kolumbijci zvolili zpátečku a přesunuli se pro změnu na pravé křídlo, kde neuspěl Quintero.

13

Lo Celso se po rychlé otočce opřel do míče ze střední vzdálenosti. Pokus to ale byl hodně nepřesný a následuje jen odkop od branky Davida Ospiny.

12

Zdvojený Cuadrado přišel o míč, který se ocitl ve středovém kruhu. Tam se snažil vymýšlet Palacios, jenže byl sražen k zemi Juanem Quinterem.

11

První akce Kolumbijců. Cuadrado nádherně zpracoval přihrávku přes osu hřiště, poté se rozhodl zase přenést hru doprava, ale míč nechtěně poslal do zámezí.

10

Giovani Lo Celso uklidnil situaci přihrávku dozadu na Pezzellu. Argentinci pak zapojili do postupné kombinace i svého brankáře Franca Armaniho.

9

Exequiel Palacios byl v těžké pozici a u levého kraje pokutového území neprolezl přes několik dotěrných obránců. Kolumbijci rozehráli od Ospiny a poté přišel faul na Cuadrada.

8

Přímo z nařízeného rohu Argentinci nezahrozili. Zůstali však u pokutového území, kde si míč připravil Martínez a zleva opět protáhl Ospinu, který se úspěšně natáhl k pravé tyči.

7

7. Exequiel Palacios (ARG)

7

První střela přiletěla z nenápadné situace, ale o to víc byla nebezpečná! Bustos nabil Palaciosovi, který napřáhl z dobrých třiceti metrů a Ospina musel vytěsnit balón zpod břevna.

6

Cuellar nedosáhl na přihrávku u středového kruhu. Kolumbijci přišli o míč a o chvíli později faulovali, což odnesl útočník River Plate Gonzalo Martínez.

5

Centr na bližší tyč si Kolumbijci pohlídali. Záhy dostali míč do bezpečí, kde si pro faul došel Juan Cuadrado.

4

Jeison Murillo nenechal odcentrovat Icardiho, nicméně ten pro Argentinu vybojoval premiérový rohový kop.

3

První minuty se odehrávají v poklidném duchu ve střední části hřiště, kde je hodně zahuštěný prostor. Nyní to jsou Argentinci, kteří se vrátili až k Armanimu.

2

Barrios si pokryl míč před Icardim, kterému byl odpískán faul. Z poloviny hřiště rozehráli Kolumbijci, jenže daleko nedošli. Míč skončil v autu a zpět do hry ho vhodí Tagliafico.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali Argentinci, kteří nastupují v modrobílých, zatímco Kolumbijci ve žlutých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před začátkem zápasu přichází na řadu minuta ticha jako vzpomínka na oběti teroristických útoků z 11. září 2001.
Úvodní sestavy:

Kolumbie: Ospina – H. Palacios, Sánchez, Murillo, Machado – Barrios, Cuéllar – Cuadrado, Quintero, Muriel – Falcao (C).
Náhradníci: Arboleda – Benedetti, Borja, Campuzano, Díaz, Chara, Lucumi, Morelos, Tesillo, Uribe, Villa, Bacca.

Argentina: Armani – Bustos, Pezzella, Mori, Tagliafico (C) – Lo Celso, Battgalia, E. Palacios – Meza, Icardi, Martínez.
Náhradníci: Romero, Rulli – Acuña, Ascacibar, Cervi, Correa, Di Placido, Dybala, Franco, Kannemann, Paredes, Pavón, Saravia, Simeone, Vargas, Vázquez.

Rozhodčí: Elfath – Morgante, Wienchowski (všichni USA).
Argentina

Také v argentinské reprezentaci došlo ke změně na trenérském postu, když kritizovaného Jorge Sampaoliho dočasně nahradili jeho dosavadní asistenti Lionel Scaloni a Pablo Aimara. Důvodem byl hodně nepovedený světový šampionát, na kterém Argentinci s problémy postoupili ze základní skupiny a v divokém osmifinále jim pak stopku vystavili budoucí vítězové z Francie. Nový cyklus Argentina zahájila s výrazně omlazeným kádrem, ve kterém chybí ostře sledovaná postava Lionela Messiho. I bez něj ale dokázala Argentina uspět v nedávném přípravném utkání proti Guatemale, kterou díky trefám Gonzala Martíneze, Lo Celsa a Simeoneho snadno porazila 3:0.
Kolumbie

Mužstvo okolo kapitána Radamela Falcaa si musí zvykat na novou éru bez hlavního trenéra Pekermana, který po šesti letech u kolumbijského národního týmu skončil. Na nedávném světovém šampionátu Kolumbie postoupila společně s Japonskem ze základní skupiny, ovšem v následném osmifinále prohrála penaltový rozstřel s Angličany. Před pár dny už na lavičku Los Cafeteros usedl dosavadní kouč Arturo Reyes, jenž se svým týmem absolvoval vítěznou premiéru. V přípravném utkání na domácím hřišti Kolumbie porazila Venezuelu 2:1 góly Radamela Falcaa a Yimmiho Chary.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování atraktivního přípravného utkání mezi dvěma jihoamerickými rivaly. V noci z úterý na středu se můžeme těšit na souboj mezi Kolumbií a Argentinou!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Kolumbie A – Argentina

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   65. Falcao (CLM), 69. Cuadrado (CLM), 87. Ospina (CLM), 90. Uribe (CLM) – 31. Pezzella (ARG), 65. Cervi (ARG), 82. Paredes (ARG)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 22:16.

Kolumbie A: Ospina – H. Palacios, Sánchez, Murillo, Machado – Barrios, Cuéllar (63. Uribe) – Cuadrado (78. Díaz), Quintero (73. Benedetti), Muriel (63. Bacca) – Falcao (C) (79. Villa).
Náhradníci: Arboleda – Benedetti, Borja, Campuzano, Díaz, Chara, Lucumi, Morelos, Tesillo, Uribe, Villa, Bacca.

Argentina: Armani – Bustos, Pezzella, Mori, Tagliafico (C) (85. Simeone) – Lo Celso (Pavón), Battgalia, E. Palacios (54. Dybala) – Meza (68. Paredes), Icardi (85. Acuña), Martínez (46. Cervi).
Náhradníci: Romero, Rulli – Acuña, Ascacibar, Cervi, Correa, Di Placido, Dybala, Franco, Kannemann, Paredes, Pavón, Saravia, Simeone, Vargas, Vázquez.

Rozhodčí: Elfath – Morgante, Wienchowski (všichni USA)

Diváci: 35 624