Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Dukla Jihlava

konec

05.09.2018, 12:00 • VIP prostory Horáckého zimního stadionu • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Petr Vlk prozrazuje, že jednička není určená a kluci si místo v bráně musí vychytat sami. (12:32:51)
"Naší výkladní skříní je gólmanská škola. Nicméně má to druhou stránku, oba loňští gólmani nám odešli do NHL nebo do zahraničí. A najednou jsme museli zacelit díru. Měli jsme na stolu spoustu jmen, ale na žádném jsme se neshodli. Ohledně Niklase jsme měli jasné reference od agenta. Nejprve se uzavřela smlouva na měsíčním try-outu a my jsme se pak rozhodli, zda využijeme opci nebo smlouva k 31.8. skončí," sděluje Bedřich Ščerban ohledně gólmanů.
Ohledně spolupráce s extraligovými kluby si Dukla kryje záda. "Je to na úrovni, že my si nějaké hráče napíšeme na papír, druhý klub také. A když se stane nějaká událost, jako více zranění, tak si vzájemně pomůžeme. Rozhodně to ale není tak, že budou hráči navzájem pendlovat mezi jedním či druhým týmem," podotýká Bedřich Ščerban.
"Jestli chceme uspět, musíme se vyrovnat se soupeři nebo i s mnoha vloženými pondělky," říká Petr Vlk na více zápasů základní části.
Nyní přichází na řadu dotazy novinářů.
Poděkování za záchranu lidského života:
Před zápasem Dukla – Motor proběhne na ledové ploše poděkování za záchranu lidského života, kdy Karel Nekvasil a Vitkor Ujčík (trenéři juniorky Dukly) a Metoděj Renza zachránili život hráči juniorů, který měl zástavu srdce.
"Chtěli bychom všechny pozvat na tento akt poděkování. Karel, Viktor i Metoděj se zachovali duchapřítomně, naprosto profesionálně, nezmatkovali, a zachránili hráči život. Taková událost si zaslouží ocenění. Nechali jsme vytvořit speciální plastiku, jsou pouze pro oceněné a každý má své unikátní číslo. Při této události mi došlo, že jsou důležitější věci než hokej... Po sestupu Dukly jsem se dlouho trápil, nesl jsem to těžce, blbě se mi spalo. Ale tahle událost pomohla nejen mě se lépe vyrovnat se sestupem, jelikož jsou důležitější věci. Pozvali jsme na tento zápas pracovníky nemocnice a záchranného sboru. Přijde ředitel nemocnice i ředitel záchranného sboru. Chceme zdravotníkům a lékařům vzdát hold, protože jejich práci je třeba ocenit," říká Bedřich Ščerban.
Novinky k začátku sezony:
Bedřich Ščerban: Měli jsme schůzku s Policií ČR ohledně stadionu. Policie měla nějaké doporučení, při zvažování všech pro a proti jsme se shodli, že bezpečnost lidí na Horáckém zimním stadionu je priorita. Vrátíme se k tomu, že sektor F bude vyhrazený pro fanoušky hostů a budou mít vyhrazený samostatný vstup tak, aby složky záchranného systému, Policie ČR a Městské policie měli co nejlepší podmínky dostat se na stadion. Chápu, že našim fanouškům bereme sektor F, který byl pro ně velmi oblíbený. Ale na prvním místě musí být bezpečnost a komfort. Samozřejmě jsme si vědomi, že stav Horáckého zimního stadionu už úplně nevyhovuje nějakým standardům. Proto jsme museli takhle rozhodnout a dnes ve 13:30 je další jednání na Městu Jihlava. Nebylo to jednoduché jednání, všechny strany musely udělat kompromisy.... Systém sektorů bude platit zřejmě na každý zápas s tím, že budeme jednat ještě na Městu Jihlava. Všechno je to na oltář toho, že stadion nesplňuje nějaké parametry a v rámci vnitřního provozu je na tom asi nejhůř v rámci profi klubů v celé republice. Není mi z toho nejlépe, protože vím, že budeme čelit kritice ze strany našich fanoušků. Ale jde o bezpečnostní riziko a kdyby k něčemu došlo a něco se stalo, jsme za to odpovědní my."
Horácký zimní stadion:
V červnu přicházely zprávy ohledně uzavření Horáckého zimního stadionu. Objevily se praskliny na některých svárech s tím, že se nedoporučuje zahájit provoz. Prvotní zpráva nedávala informace, jak to bude dlouho trvat. "Vypracovali jsme krizový plán s tím, že je třeba se připravit na to, kde budeme. Nemohli jsme s přípravou plánu čekat. Oslovil jsem kluby v okolí. Havlíčkův Brod nám mohl poskytnout 2 hodiny ledu, Humpolec nám byl schopen plnou kapacitu ledu, než zahájí přípravu. Jsem rád, že konečná zpráva byla taková, že to není tak vážné a půjde o dva týdny," popisuje toto období Bedřich Ščerban s tím, že dvoutýdenní výpadek nebyl tak hrozný, aby ovlivnil chod týmu do sezony.

"V současné době se pracuje na novém statickém posudku, jelikož aktuální platí do konce roku 2019. Nemáme bližší informace o novém statickém posudku," doplňuje jednatel klubu.
"Pokud by přišla nějaká krize, tak jsme na sezonu připraveni a máme jí zabezpečenou," ujišťuje Bedřich Ščerban.
Rozpočet A-týmu:
"Rozpočet má dva aspekty. Ten, který můžeme ovlivnit a ten, který nemůžeme. Druhé jsou třeba peníze za reklamní práva nebo televizní přenosy, která jsou samozřejmě jiná, nižší, než v Tipsport extralize ledního hokeje. Ale s tím jsme si poradili," prozrazuje Bedřich Ščerban s tím, že rozpočet je stabilizovaný.
"Cíl do sezony je jednoznačný – chceme postoupit zpět a děláme pro to všechno. Ať už na úrovni hráčů nebo realizačního týmu," říká Bedřich Ščerban.
"Jestli chceme být úspěšní, musíme porážet každého s hráči, které jsme si přivedli," říká Petr Vlk a s troškou úsměvu spolu s Bedřichem Ščerbanem dává odpověď na malou tipovačku. "Favoritem budeme my a černým koněm také my," usmívají se Ščerban s Vlkem.
Chance Liga je nesestupová, má 15 účastníků a celkem 60 kol, samozřejmě každé kolo jeden tým stojí. V základní části tedy klub odehraje o čtyři zápasy více a Petr Vlk s Bedřichem Ščerbanem a Tomášem Čachotským nyní mluví k modelu druhé nejvyšší české hokejové soutěže, která bude letos bez předkola play-off.
Vzhledem k nové otevřenější komunikaci klubu, která bude zveřejněná dnes po tiskové konferenci na webu hcdukla.cz, dochází k informaci ohledně Matěje Pekra a jeho příchodu do týmu. "Matěje Pekra jsme si vytipovali právě pro jeho vlastnosti, že je tím rebelem na ledě a umí dát góly. Jednání s ním byla korektní, dobrá. Matěj k nám chtěl jít. Co bylo v minulosti, to nás vůbec nezajímá a nemám zájem se v tom hrabat. Zajímá mě jediná věc – jak Matěj pracuje pro tým a jak zapadl. To je pro mě důležitá zpětná vazba. Nic jiného mě nezajímá," sděluje Bedřich Ščerban a dodává: "Můžu mluvit za všechny, ale já, kabina a vedení za Matějem Pekrem stojíme""
Funkce do nové sezony:
Tomáš Čachotský – kapitán
Josef Skořepa – asistent kapitána
David Kajínek – asistent kapitána.
Důležitá bude podle Tomáše Čachotského parta, ta se však tvoří během sezony a samozřejmě dle výher se tvoří lépe.
Petr Vlk ale ví, že rozpočet Dukly není nafukovací a někteří hráči, které klub chtěl, měli nesplnitelné podmínky nebo požadavky. "Tým je doplněn dobře. V předešlých letech byla výměna hráčů větší. Hokejisté, kteří přišli v přípravném období, budou přínosem. Věřím tomu."
Bedřich Ščerban zároveň sděluje, že někteří hráči samozřejmě dostali nabídku z extraligy. "Podařilo se nám ale přivést Vlastimila Dostálka a Matěje Pekra, což byla naše priorita," sděluje Bedřich Ščerban.
Po sestupu z extraligy jsme se soustředili na to, abychom udrželi hráče, o které jsme měli zájem. To se povedlo pouze s dvěma výjimkami, kterými byl Richard Diviš a Petr Šidlík. "Jinak se tým podařilo udržet tak, jak jsme plánovali," sděluje Bedřich Ščerban.
Také Bedřich Ščerban je s přípravným obdobím spokojený. "Splnil se plán a všechno se připravuje tak, jak má."

Tisková konference HC Dukla Jihlava

konec