Menu

Další

Tiskové konference

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

konec

28.08.2018, 12:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

12:43

Trenér Karel Jarolím odtajnil jména, se kterými vstoupí do Ligy národů a přípravného zápasu s Ruskem. Určitě ji bude ještě doplňovat, protože v nominaci je prostor ještě pro dva hráče. Navíc původně nominovaný Antonín Barák zřejmě kvůli svalovému zranění z nominace vypadne. (12:43:03)

12:41

Oficiální části tiskové konference právě skončila.

12:40

Situace ohledně Baráka: "Jedná se o svalové zranění, které si přihodil před zápasem. V pondělí šel na vyšetření. Požádali jsme o lékařskou zprávu, abychom věděli, jak vážné jeho zranění je," komentoval Šeterle.

12:36

Téma brankářské jedničky: "Všichni tři jsou výborní gólmani. Pro Vaclíka je dobře, že opustil Basilej. Španělská liga je kvalitně jinde a hodně ho prověří."

12:35

Jarolím ohledně volby kapitána: "Zatím nevím, komu svěříme pásku, ale i s tímhle problémem si poradíme."

12:33

Jarolím ohledně Daridy: "Mluvili jsme s ním v sobotu v Berlíně. Podstoupil magnetickou rezonanci, ale ještě není ve stavu, kdy by mohl běhat. Zatím není způsobilý ani k tomuhle.

12:32

Jarolím ohledně Ukrajiny: V poslední kvalifikaci bojovala do poslední chvíle s Chorvatskem o postup, takže síla tohoto týmu je jasná.

12:31

Jarolím ohledně Ukrajiny: "Viděli jsme ji v osmi až deseti zápasech po sobě. Mužstvo má pohromadě, velmi silný střed pole. Dobře organizovaný tým, který má nebezpečné protiútoky.

12:30

Jarolím ohledně doplnění nominace: "Alternativu na stopery máme, ale budeme uvažovat spíše o křídelním hráči nebo útočníkovi."

12:28

Jarolím o Schickovi. "Nějaké informace jsem měl. V Římě to má těžké. AS navíc udělalo hodně nákupů. V posledním utkání nastoupil na posledních dvacet minut a dostal se do nebezpečné situace. Potřeboval by se chytit střelecky, což by mu pomohlo k upevnění pozice.

12:27

Jarolím o Krmenčíkovi: "Že střílí góly nás těší. Jenom doufám, že si je nevystřílel všechny v klubu, ale přenese si je i do národního týmu.

12:26

Jarolím o Dočkalovi: "Hraje ještě v neděli v půd druhé našeho času. Z Philadelphie přiletí tak, aby byl v Česku ještě během pondělí. Uvidíme, snad se v letadle prospí.

12:25

Jarolím ohledně hráčů ze Sparty. "Mrzí mě, že tam hrají cizinci. Dříve byla nominace postavená na hráčích z tohoto klubu, a když se na ní teď člověk podívá, tak je to spíš příprava rumunského národního týmu.

12:23

Jarolím o Matouškovi. "Vyletěl jako kometa. Bylo by smutné, kdybychom si ho nevšimli. Reprezentaci do 21 let ale čekají klíčové duely a proto jsme se rozhodli ho ponechat tam. Stejně tak i Lischku.

12:22

Jarolím o středu pole: "Je tam hodně zranění. Vypadli Darida i Barák. Bořek Dočkal má určitá čísla v MLS. Mluvil jsem s ním osobně a těší se, že se objeví v reprezentaci po roční pauze a věřím, že nám pomůže k tomu, abychom uhráli dobré výsledky.

12:20

Jarolím ohledně cílů reprezentace: "Bylo by smutné, kdybychom si kladli nižší cíle. Chceme uspět. V úvodu pan Šeterle jasně řekl, co znamená skončit na určitém místě. Pro nás i hráče je tenhle systém určitě lepší a motivací pro všechny. Budeme chtít uspět jak v Lize národů – odehrát dobré zápasy, tak následně i v kvalifikace na mistrovství Evropy.

12:18

Jarolím ohledně nenominování Vydry: "Jeho pozice u nás je pořád stejná. V kontaktu spolu jsme. Je to jenom o tom, aby se dostal do základní sestavy a nastupoval co nejpravidelněji. Budeme ho sledovat stejně jako ostatní hráče.

12:17

Jarolím ohledně Petráka: "Podílel se na postupu Norimberku a hraje ve velmi slušné formě. Byli jsme se na něm osobně podívat a zápas mu vyšel skvěle. Navíc je výborná alternativa do sestavy.

12:16

Nominace reprezentačního týmu

Brankáři

Tomáš Koubek
Jiří Pavlenka
Tomáš Vaclík

Obránci

Jan Bořil
Jakub Brabec
Vladimír Coufal
Theo Gebre Selassie
Pavel KAdeřábek
Tomáš Kalas
Filip Novák
Radim Řezník

Záložníci:

Antonín Barák
Bořek Dočkal
Tomáš Hořava
Josef Hušbauer
Jakub Jankto
Jan Kopic
Ondřej Petrák
Tomáš Souček
Jan Sýkora

Útočníci:
Michael Krmenčík
Patrik Schick

12:13

Program reprezentace

6. září – Česko Ukrajina – LN
10. září – Rusko – Česko – PÚ

13. října – Slovensko – Česko – LN
16. října – Ukrajina – Česko – LN

15. listopadu – Polsko – Česko – PÚ
19. listopadu – Česko – Slovensko – LN

Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

konec