Menu

Fotbal

Juniorská liga – Morava

FC Vysočina Jihlava – MFK Karviná

3:1

konec (2:1)

20.08.2018, 13:00 • Areál Na Stoupách • 5. kolo • David Suchý

Tipsport: 1.75 4.2 2.94 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec! Vysočina Jihlava nakonec dovedla dnešní utkání do vítězného konce, Karvinou totiž porazila 3:1. Hostující celek ve druhém poločase výrazně zabral, avšak žádnou vyloženou šanci si vypracovat nedokázal. Naopak to byla Jihlava, který se dočkala třetí branky. Z pokutového kopu se prosadil Javůrek, který tak uzavřel gólový stav tohoto zápasu. Poslední minuty nám nabízely velkou řadu nedovolených zákroků, hned několikrát jsme viděli lékařský personál v akci. (14:55:03)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Zdá se, že dnešní utkání už nenabídne žádnou branku. Jihlava se ještě pokouší přidat další zásah, Čápovu ránu ale pokryl brankář Ciupa.

90+1

Přenesení hry dokázal zachytit hostující Wala, který se ale daleko s míčem nedostal.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého. O aktivitu se stará především domácí celek, který stále drží dvoubrankové vedení.

88

To nevypadá vůbec dobře. Domácí hráč musel být odnesen ven z hrací plochy.

87

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Matůš Marcin, přichází David Karmazín.

86

Opět se nehraje, neboť na zemi skončil další z domácích hráčů. Tentokráte to vypadá na Marcina, který ulehl kousek za pokutovým územím.

85

Za pokutovým územím měl Čáp spoustu času na ideální centr, který posílal ke vzdálenější tyči. Svatíkovi moc nescházelo, aby zasunul míč do brány.

84

Vysočina si vyzkoušela rohový kop, což jí maximálně vyhovuje. Průša natáhl čas, navíc uvidíme další rohový kop domácích.

83

Máme před sebou něco málo kolem deseti minut. Karviné se nedaří dostat k brance soupeře, Kolář už je delší dobu bez zákroku.

82

Na druhé straně musel zasahovat Ciupa, který bezpečně sevřel míč do své náruče. Hostující brankář okamžitě zahájil protiútok.

81

V ofsajdovém postavení se zjevil hostující Gros, který ještě stihl zakončit. To ale bylo naprosto zbytečné, akorát tak zakopl míč do zámezí.

80

Až nyní se sudí vrátil k předchozímu zákroku, Vašíček ale stále leží na zeleném pažitu. Do akce přispěchal také lékařský personál.

79

Na zemi skončil domácí Vašíček, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Do velké šance se dostal Hykel, který trefil pouze protihráče.

74

Velice aktivní Hykel se snažil doběhnout kolmici za obranu, hostující obrana to nakonec zvládla na jedničku, neboť míč prodloužila do náruče Ciupy.

73

Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Jihlavě se i nadále daří odrážet útoky soupeře, Karviné se krátí čas...

72

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Filip Vedral, přichází David Šteffl.

71

Na zemi skončil jeden z hráčů Vysočiny, na scénu přispěchal také lékařský personál. Mezitím se ostatní hráči vydali k postranní čáře, kde doplňují tekutiny.

70

Z hodně ostrého úhlu to zkoušel Wala, který ale málem překvapil Koláře. Jeho rána směřovala pdo břevno, kam se vrhl také domácí brankář.

69

V pokutovém území se ocitl na zemi Čáp, o penaltový zákrok se v tomto případě nejednalo. Pochopitelně to ví také domácí hráč.

69

Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Bence Kocsis, přichází Adam Hruška.

68

Wala se ještě snažil zastihnout zdánlivě ztracený míč, dvojice protihráčů ho ale ubránila. Navíc si pro balón vyběhl brankář Kolář.

67

Vašíček si potáhl míč blíže k pokutovému území, načež hledal kolegu u vzdálenější tyče. V roli posledního protihráč zasáhl Dramé.

66

Karviná si vyzkoušela další z řady rohových kopů, i tentokráte jsme se nedočkali žádného zakončení. Kolař nemusel ani zasahovat.

65

Jenomže trvala opravdu krátkou dobu, míč se záhy ocitl až za postranní čárou. Kolář si dává s rozehrávkou od své branky hodně načas.

65

Žlutou kartu dostává Martin Svatík (FC Vysočina Jihlava).
Žlutou kartu dostává Jan Suchan (MFK Karviná).

63

Po delší době se k míči dostal také brankář Ciupa, který rozehrál na jistotu do strany. Hráči v bílém to zkouší po pravém křídle.

62

Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Jihlava se stále drží s dvoubrankovým vedení, hosté se za každou cenu snaží vsítit kontaktní branku.

61

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jan Javůrek, přichází Adam Průša.

60

Hykel se snažil procedit míč na Svatíka, včas ale zakročil Hujo, jenž odvrátil míč za postranní čáru. Jihlava si vybojovala další rohový kop.

59

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jose Merlo, přichází Tomáš Smejkal.

59

Volného míče se zmocnil Kocsis, který ho zkoušel zakroutit ke vzdálenější šibenici. Jeho projektil ale skončil pár metrů nad brankou.

58

Zdá se, že se hosté nadechují k sympatickému tlaku. Jejich akce ale většinou času končí na pozorné obraně soupeře, stejně jako tomu bylo nyní.

57

Domácí brankář vyboxoval míč pouze za brankovou čáru, avšak ani následný rohový kop nepřinesl nic závratného.

56

Karvinští se dostali k další rozehrávce rohového kopu, opět z pravé strany. Centr měl ideální výšku, nakonec musel Kolář zakročit.

55

Merlo se vydal po levém křídle až do velkého vápna, kde jeho zpětnou přihrávku dokázal Fokaidis odvrátit. Karviná si ale pořádně zahrává.

54

Křišťál si nebral s volným míčem žádné servítky, naopak ho nekompromisně poslal na druhou stranu. Vysočina ho udržel na hrací ploše.

53

Rychlý kontr domácích málem skončil další brankou! Přihrávka napříč šestnáctkou našla na zadní tyči volného Řezáče, který ale zamířil kousek vedle.

52

Hosté si okamžitě vybojovali rohový kop, který obstaral Galuška. Centrovaný míč se snesl na hlavu Turyny, jenž ho odvrátil za šestnáctku.

52

Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Daniel Turyna, přichází Matůš Marcin.

51

Karviná se tak opět dostává do velice obtížné situace, znovu totiž prohrává o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá hodně času.

50

50. JAVŮREK - 3:1

50

Jihlava právě vstřelila branku!
Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! K exekuci pokutového kopu se postavil JAN JAVŮREK, který bezpečně zamířil k levé tyči, zatímco se Ciupa vydal k opačné konstrukci.

50

50. Penaltový zákrok.

50

Je tu pokutový kop pro domácí!

50

Nakopávaný míč se snášel do prostoru, ve kterém se nacházel Vašíček. Hlavičkový souboj ale lépe zvládl hostující Dramé.

50

Vracející se Wala fauloval Turynu, načež standardní situaci dokázal ubránit Kocsis. Posléze se míč dostal až na kopačku Ciupy.

49

Hodně hraničním zákrokem si počínal Dramé, jenž u hranice velkého vápna skolil k zemi Čápa. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.

48

Karviná zahájila druhý poločas velice zdlouhavou kombinací u vlastního pokutového území. U míče se vystřídala kompletní obrana.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři přesné trefy. Nejprve se do dvoubrankového vedení dostali domácí hráči, avšak těsně před koncem poločasu stačila Karviná zkorigovat nepříznivý stav. Nutno dodat, že Vysočina měla v prvním dějství výraznou územní převahu, naopak hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli. Kolář si nepřipsal žádný ostrý zákrok, nicméně už jednou kapituloval.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Ciupa si vyskakoval na padající míč, který ale nedokázal sevřít do své náruče. Následovat bude rohový kop z pravé strany.

45

Na pořadu dne bude ještě jedna standardní situaci, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Dramé, který lehce zatáhl za dres Čápa.

44

Žlutou kartu dostává Tomáš Hykel (FC Vysočina Jihlava).

43

43. SUCHAN - 2:1

43

Karviná právě vstřelila branku!
Tak hosté se nakonec dočkali kontaktní branky! Akci po pravém křídle táhl Galuška, který zpětnou přihrávkou našel JANA SUCHANA. Rána druhého jmenovaného mířila pod horní tyč, Kolář se za míčem pouze ohlédl.

43

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta úvodního dějství. Hosté se ještě snaží zkorigovat nepříznivý stav, nyní mají k dispozici rohový kop.

42

Zpětná přihrávka našla v pokutovému území volného Turynu, která ale svým pokusem trefil pouze dolní končetinu protihráče.

41

Až nyní se Karviná dostala k velice pohotovému zakončení. Obstaral ho Kocsis, který spíše ještě zkoušel najít Galušku. Na druhé straně se málem o třetí branku postaral Javůrek.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

Až nyní se hosté konečně dostali k souvislejší práci s míčem. Kolmice měla na pravé straně najít Galušku, u balónu byl včas brankář Kolář.

38

Drobným faulem si pomohl hostující Wala. Jihlava rozehrávala volný kop z vlastní poloviny, míč směřoval na kopačku Křišťála.

37

Hosté si hodně zahrávají, nyní hasili další akci soupeře za minutu dvanáct. Čáp naservíroval míč na Javůrka, jehož přihrávku před odkrytou bránu stačil odvrátit Hujo.

36

Hostující obrana byla rozestoupená, čehož chtěl využít zakončující Čáp. Jeho rána měla zamířit ke vzdálenější tyči, kterou nakonec minula.

35

Karviná se po delší době podívala na útočnou polovinu, bylo to ale na krátký časový úsek. Hujovi se totiž nepovedl nákop na Grose.

34

Zhruba deset metrů před pokutovým územím, se na zemi ocitl domácí Merlo. Tento hráč se sám postaral o provedení rozehrávky.

33

K rozehrávce se postavil Hykel, který poslal míč do přehuštěného prostoru. K hlavičce se nakonec dostal Vedral, jenž tentokráte mířil vedle.

32

Na levém křídle měl překvapivě hodně prostoru Javůrek, jehož přízemní centr stačil odvrátit Dramé. Následovat bude rohový kop z pravé strany.

31

Karviná to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.

30

30. TURYNA - 2:0

30

Jihlava právě vstřelila branku!
Je tu další branka v hostující síti! Řezáč vyprodukoval velice kvalitní centr do pokutového území, do kterého strčil nohu DANIEL TURYNA. Ciupa nestačil reagovat, míč zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

28

Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Oliver Putyera, přichází Jiří Sembol.

28

28. Javůrek zamířil nad branku.

28

Po delší době kloudnější zakončení! Javůrek si hodil míč na levačku a poté z dobré pozice zamířil nad branku. Ciupa nemusel zasahovat.

27

Obrázek hry se nikterak nemění. V tuto chvíli sledujeme velice vyrovnanou podívanou, která se většinu času odehrává u středového kruhu.

24

Z hodně velké vzdálenosti zkusil své štěstí Wala, který ale trefil pouze záda protihráče. Mezitím domácí hráči uklidňují poněkud rozháranou hru.

23

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím jsme viděli jedinou branku. Vysočina je o něco aktivnější, naopak Kolář si ještě nepřipsal žádný vážnější zákrok.

22

Nyní to chytrou nabídkou na zadní tyč zkoušel Čáp, který ale na druhé straně nenašel Turynu. Ciupa si tak mohl oddychnout.

21

Javůrek se snažil prodrat až do pokutového území, ve finální fázi mu ale míč uskočil za brankovou čáru. Karviná se ale nemůže dostat k souvislejší kombinaci.

20

Dalekonosná kolmice měla na levém křídle najít Hykela, který se ale k míči vůbec nedostal. Ciupa bude rozehrávat od branky.

19

Jihlavští to opět zkoušeli přes pravé křídlo, kde operoval Turyna. Jeho přihrávka směřovala na Čápa, který se k zakončení nedostal.

18

Ten ale nepřinesl nic nebezpečného, ba naopak. Kolář nemusel ani tentokráte zasahovat, nyní se sám postará o rozehrávku od své svatyně.

17

Karviná je v posledních vteřinách o něco aktivnější. Pro nedovolený zákrok si došel Putyera, po jehož pádu se hosté dostanou k volnému kopu.

16

Jeho nabídka se snášel na přední tyč, kde se do zakončení tlačil jeden z jeho kolegů. Střelecký pokus ale nebyl vůbec povedený.

15

Gros si hodil míč daleko od kopačky, nakonec se mu ale podařilo vybojovat rohový kop. Ten z pravé strany obstará Jan Suchan.

14

Kulatý nesmysl se rázem ocitl za postranní čárou, zpět do hry ho poslal Řezáč, který si všiml zcela osamoceného Merla.

13

Domácí hráči si dobrým pohybem na pravé straně řekli o další rohový kop. Balón opět plachtil na zadní tyč, kde byl tentokráte připravený Ciupa.

12

Do rozehrávky se zapojil také brankář Ciupa, který chtěl oslovit kolegy v útoku. Gros ale v hlavičkovém souboji nezvítězil.

11

Na opačné straně se Kocsisovi podařilo uspět u postranní čáry, následně si Karviná vybojovala další standardní situaci.

10

Dramé si výborně potáhl míč do středu hrací plochy, kde se postaral o zakončení. Jeho rána ale směřovala přímo doprostřed.

9

Ciupa se ujal rozehrávky od své svatyně, jeho dalekonosný odkop se stal snadnou kořistí Merla. Posléze si Turyna pomohl drobným faulem.

8

Jihlavští se postupně dostali až k opačnému pokutovému území, výsledkem byl zisk rohového kopu. Centr ale stačil odvrátit Fokaidis.

7

7. VEDRAL - 1:0

7

Jihlava právě vstřelila branku!
Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Vysočina zahrávala další rohový kop, na který si na zadní tyči naskočil FILIP VEDRAL. Jeho hlavička směřovala k bližší tyči, Ciupa ale zakročit nedokázal.

7

Vedral zkusil přenést hru na pravou stranu, což se mu také podařilo. Svatíkovi ale uskočil míč daleko od kopačky, čehož využil jeden z protihráčů.

7

Autového vhazování se ještě ujal Putyera, který si ale neporozuměl s Walou. Také Vysočina si vyzkouší rozehrávku autu.

6

K oné rozehrávce se postavil Hujo, který zkoušel poslat do malého vápna nadýchaný centr. Tuto nabídku ale stačil odvrátit Hykel.

5

Hodně ostrý souboj se udál kousek od postranní čáry, přičemž na zemi skončil hostující Suchan. Následovat bude standardní situace.

4

Čáp se dokázal natlači před bránícího hráče a poté v šestnácte upadl. Pokutový kop se nepíská, nýbrž ofsajd domácího hráče.

3

Úvodní nákop směřoval na polovinu hostujícího celku, balón ale dokázal odvrátit Egri. Vysočina ale i nadále zůstává u míče.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Vysočina Jihlava: Kolář – Vedral, Merlo, Hykel, Křišťál, Čáp, Turyna, Svatík, Řezáč, Javůrek, Vašíček (C)
Náhradníci: Jágrik – Smejkal, Marcin, Šteffl, Karmazín, Průša

MFK Karviná: Ciupa (C) – Dramé, Egri, Fokaidis, Galuška, Gros, Hujo, Kocsis, Putyera, Suchan, Wala
Náhradníci: Sembol, Hruška, Drobek

Rozhodčí: Slabý – Dobrovolný, Pfeifer.
MFK Karviná

Na opačné straně se nachází Karviná, které se momentálně nachází na třetím místě, avšak první čtyři celky mají shodně sedm bodů. Karviná vstoupila do letošního ročníku remízovým výsledkem 1:1 proti Třinci, následující zápas proti Brno měl o dost jednoznačnější průběh, Brno totiž dokázalo hladce zvítězit 2:0. Karvinští si přichystali první vítězství do třetího kola, ve kterém se utkali s Baníkem. O jedinou branku tohoto zápasu se postaral Ramirez. Hostující tým dnešního utkání uspěl i v předchozím zápase, tentokráte na hřišti Sigmy Olomouc. Karviná nejprve prohrávala, avšak branky Ramireze a Galušky nakonec rozhodly o tom, že ti body poputují do Karviné.
FC Vysočina Jihlava

Fotbalisté Jihlavy se aktuálně nacházejí na šesté pozici, tedy ve spodní polovině tabulky. Vysočina má po čtyřech odehraných zápasech na kontě šest bodů, přičemž obě výhry přišly v posledních dvou zápasech. Hned v úvodním kole se Vysočina střetla s ostravským Baníkem, rozhodující branku pak vsítil hostující Mooc. Další utkání mělo celkem jednoznačný průběh, neboť Zlín nasázel svému soupeři hned čtyři branky. Zajímavá přestřelka se udála v souboji se Sigmou Olomouc. Vysočina se dostala do vedení o tři branky, avšak Sigma dokázala utkání vyrovnat, avšak čtyři minuty před koncem, vstřelil rozhodující branku jihlavský Hykel. Následující zápas rovněž přinesl Vysočině tři body, tentokráte za vítězství 4:1 proti Třinci.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Vysočina Jihlava a MFK Karviná.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

FC Vysočina Jihlava – MFK Karviná

3:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 7. Vedral, 30. Turyna, 50. Javůrek (pen.) – 43. Suchan

Karty:   44. Hykel (JIH), 65. Svatík (JIH) – 65. Suchan (KAR)

FC Vysočina Jihlava: Kolář – Vedral (72. Šteffl), Merlo (59. Smekal), Hykel, Křišťál, Čáp, Turyna (52. Marcin) (87. Karmazín), Svatík, Řezáč, Javůrek (62. Průša), Vašíček (C)
Náhradníci: Jágrik – Smejkal, Marcin, Šteffl, Karmazín, Průša

MFK Karviná: Ciupa (C) – Dramé, Egri, Fokaidis, Galuška, Gros, Hujo, Kocsis (69. Hruška), Putyera (28. Sembol), Suchan, Wala
Náhradníci: Sembol, Hruška, Drobek

Rozhodčí: Slabý – Dobrovolný, Pfeifer

Diváci: 100