Menu

Volejbal

World Tour Finals (ženy)

Hermannová, Sluková – Artachová, Clancyová

2:1

konec (13:21, 21:19, 17:15)

19.08.2018, 09:00 • Centrální kurt, Hamburk, Německo • Semifinále • Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

Barbora Hermannová s Markétou Slukovou se rozjížděly v semifinálovém utkání pomaleji, jak už tak trochu zvykem u českých jedniček. Po fantastickém obratu především ve třetím setu ale postupují před australskou dvojici Artachová, Clancyová do finále World Tour Finals!

Úvod prvního setu byl hodně nevydřený z českého pohledu. Markéta Sluková inkasovala několik es a Češky bleskově prohrávaly 0:6! Postupem času ale Hermannová se Slukovou stabilizovaly především svou hru, ale na dotažení protihráček to v první sadě nestačilo. Druhá sada byla o poznání vyrovnanější, ve střední části se podařilo českým jedničkám uniknout na potřebný dvoubodový rozdíl a zajistit si pokračování zápasu třetím dějstvím.

Ani tiebreak nezačaly české volejbalistky nejšťastněji. Ztrátu 0:3, ale velmi rychle dotáhly. Při stavu 5:9 už na řadu přišel oddechový čas a zdálo se, že už čerstvé vítězky majoru ve Vídni nemají síly na zvrat. Ten ale přišel! Barbora Hermannová předvedla fantastický výkon v závěrečné fázi utkání, servisem dokázala soupeřky trápit a vše završila hrou nad sítí.

Ve 14:00 si české jedničky zahrají duel o zlato s vítězkami druhého čistě brazilského semifinále Carol, Maria – Agatha, Duda. (10:12:09)

17:15

Třetí set skončil.

17:15

Češky jsou po fantastickém obratu ve finále! Markéta Sluková zatlačila plachtícím servisem Clancyovou. Ta útočila jen do české polařky, po zmatcích a úderech na první přes přišel útok Hermannová podél sítě a zápas končí!

16:15

Taliqua Clancyová za koncovou lajnou. Sluková udržela míč ve hře a milimetrovým úderem do dlouhé diagonály znovu posouvá český tým k mečbolu.

15:15

Hermannová na podání. Taliqua Clancyová smečovala nekompromisně do diagonály a je znovu srovnáno.

15:14

A právě Artachová se postavila na podání. Ani její podání se ale do kurtu nevešlo. Druhý mečbol pro Češky!

14:14

Markéta Sluková přidala následně také plachtící podání na Artachovou. Ta se vypořádala s tlakem a vynutila si pokračování zápasu.

14:13

Taliqua Clancyová rozhodně na podání nešetří silou. Sluková odpověděla tvrdým útokem do diagonály a zařídila mečbol pro českou dvojici.

13:13

Barbora Hermannová dokázala svým servisem už několik pořádně potrápit Australanky. Tentokrát mířila česká blokařka na Artachovou. Balon ale skončil v autu.

13:12

Mariafe Artachová se zaměřila servisem na Slukovou. Ta ale výrazně zlepšila svůj výkon a lehkým úderem přes blok nedala australské obraně šanci.

12:12

Markéta Sluková je na podání. Artachová smečovala z vysoké nahrávce přesně mezi obě české hráčky.

12:11

Taliqua Clancyová riskovala znovu podání na Hermannovou. Česká blokařka je ale teď jasně nejlepší na písku a s klidem posílá Češky znovu do vedení.

11:11

Barbora Hermannová je stále za koncovou lajnou. Artachová smečovala z velké dálky jen do Hermannová. První bodovku Češky neproměnily a to už byla šance pro Artachovou na opravu.

11:10

Hermannová pokračuje na podání. Australanky znovu jen odevzdaly míč a toho využila Sluková. Češky se dostávají do vedení v pravou chvíli. Australanky si berou oddechový čas.

10:10

Barbora Hermannová jde servisem po Artachové. Češky se dostaly jasně k bodovce a tu bez problémů proměnila Hermannová, která teď táhne české duo.

9:10

Po dalším servisu Hermannové přihrávala Artachová. Taliqua Clancyová byla na druhou pře ubráněna, ale Češky nemohly útočit. To Clancyová zazmatkovala nad síti a chybou dává bod českému páru.

8:10

Právě Hermannová se opřela do podání. Artachová byla ubráněna odstupující Hermannovou, která také posléze snižuje velkou ztrátu.

7:10

Sluková přihrála k síti, kde už Hermannová čekala na útok na druhou přes.

6:10

Markéta Sluková na podání. Artachová však jasně boduje úderem za blok.

6:9

Taliqua Clancyová pokračuje na servisu po oddechovém čase. Australská blokařka našla Hermannovou, která po delší odmlce ukončila výměn prudkou ránou.

5:9

Sluková neuspěla v útoku, Artachová vystihla úmysl české hráčky a poté sama zakončila tvrdým úderem do diagonály. Češky si berou v kritický okamžik oddechový čas.

5:8

Taliqua Clancyová se toho nebála, práskla do servisu a byla odměněna přímým bodem. Hermannová nepřihrála ideálně.

5:7

Barbora Hermannová přitlačila servisem Artachovou. Taliqua Clancyová však smečovala razantně na druhou přes do otevřené české obrany.

5:6

Sluková byla znovu pod tlakem na přihrávce, ale dokázala se s ním poprat a úderem podél sítě snižuje.

4:6

Právě SLuková se představila na podání. Artachové vyšel podobný úder jako před chvíli Slukové. Jen těsně nad blokem Hermannové.

4:5

Sluková smečovala jen lehce nad blokem, ale i to stačilo na australský pár.

3:5

Taliqua Clancyová přidala tvrdé podání na Slukovou. Česká polařka bod nedala, Artachová se skvěle natáhla pro balon a bodovkou posílá soupeřky znovu do vedení o dva body.

3:4

Hermannová tlačí Artachovou, ale tentokrát kazí servis do sítě.

3:3

Po servisu Hermannové útočila Artachová po vysoké nahrávce daleko do autu. Češky jsou zpět.

2:3

Hermannová je na podání. Taliqua Clancyová na druhou přes bod nedala, Češky se s přehledem ubránily a Sluková mohla smečí po lajně snížit.

1:3

Servis Artachové končí v síti. Češky si protentokrát mohou oddechnout.

0:3

Mariafe Artachová pokračuje za koncovou lajnou. Tentokrát už Sluková nedokázala přihrát a Češky nezačínají rozhodující set vůbec dobře.

0:2

Artachová je na podání. Sluková se útokem za blok neprosadila a to velmi rychle potrestala Clancyová.

0:1

Markéta Sluková zahajuje třetí rozhodující sadu na podání. Artachová skóruje úderem do diagonály.

0:0

Začal třetí set.

21:19

Druhý set skončil.

21:19

Taliqua Clancyová dokázala tvrdým servisem najít Hermannovou. Ta přihrávala snad poprvé v setu, ale dokázala se s tím poprat a úderem podél sítě vybojovala pokračování semifinále.

20:19

A právě Barbora Hermannová byla na servisu. Míč se však stočil do autu. První setbol je pryč.

20:18

Mariafe Artachová má kvalitní podání, které tentokrát šlo na Slukovou. Česká polařka bod útokem nedala. Následně ale smečovala Hermannová a ta už zajistila dva setboly pro české duo.

19:18

Servis Slukové šel na Artachovou. Češky se s přehledem ubránily, ale Sluková následně odmítla setboly vyhozenou smečí do velkého autu.

19:17

Taliqua Clancyová pokračuje na podání. Tentokrát Sluková udržela míč ideálně ve hře a následnou smečí poslala Češky znovu do potřebného vedení.

18:17

Taliqua Clancyová znovu riskovala tvrdé podání. Sluková přihrála jen daleko od své spoluhráčky a Clancyové rozebrala na síti obě Češky. Také české duo si žádá oddechový čas.

18:16

Taliqua Clancyová navíc přidává eso o pásku. Australanky se dostávají zpět do hry o druhou sadu.

18:15

Hermannová teď našla servisem Clancyovou a nebyl do dobrý nápad. Australská blokařka rychle snižuje smečí do diagonály.

18:14

Útok Artachové šel znovu jen těsně do autu. Australanky si ještě vzaly na pomoc video, ale to odhalilo úder do milimetrového zámezí.

17:14

Mariafe Artachová na podání. Sluková nepřihrála teď ideálně, ale útokem to dokázala napravit.

16:14

Sluková za koncovou lajnou. Artachová smečovala do odstupující Hermannové velmi tvrdě. Stále to je jen o dva body.

16:13

Taliqua Clancyová na podání. Sluková udržela koncentraci, ale útokem bod nedala. Češky se stačily ještě jednou ubránit, Sluková dokonce předvedla blok proti útoku Artachové.

15:13

Hermannová jde servisem po Artachové. Taliqua Clancyová pomáhá své spoluhráčce úderem na druhou přes.

15:12

Hermannová pokračuje na podání i po oddechovém čase. Artachová je teď pod velkým tlakem, který nezvládá ustát. Hermannová boduje znovu po mizerném příjmu Australanky.

14:12

Ostravská rodačka Barbora Hermannová na servisu přitlačila Artachovou, která následně vyrobila chybu na útoku. Australanky si berou oddechový čas.

13:12

A právě Artachová se postavila na podání. Útok Slukové šel přes Artachovou do zadní části kurtu.

12:12

Další servis Slukové šel na Artachovou. Ta následným útokem do diagonály vyrovnává stav druhé sady.

12:11

Sluková na podání. Australanky teď chybují na přihrávce a to potrestala na síti Hermannová.

11:11

Taliqua Clancyová riskovala podání na Slukovou. Česká dvojice ale rychle srovnává krok úderem po lajně.

10:11

Po servisu Hermannové byla pod tlakem Artachová. Ta ale dostala ideální nahrávku od Clancyové a smečí sestřelila Hermannovou. Je tady technický oddechový čas.

10:10

Artachová následně servíruje jen do sítě.

9:10

Artachová měla znovu potíže s přihrávkou, z toho pramenit i lehký útok. Taliqua Clancyová však zapracovala v poli, vydřela ještě jednu možnost pro svůj tým a tu už proměnila.

9:9

Po servisu Slukové musela přihrávat Artachová a také ona udělala chybu. Bleskově je srovnáno.

8:9

Markéta Sluková se vrací do hry umístěným úderem za blok Clancyové.

7:9

Taliqua Clancyová hledala servisem Slukovou. Česká polařka prohrála souboj s Clancyovou nad sítí a Hermannová to už úderem v poli nezachránila.

7:8

Hermannová znovu na podání. Taliqua Clancyová tentokrát vymetla úderem na druhou přes roh kurtu na české straně.

7:7

Barbora Hermannová je na podání. Artachová smečovala do Hermannové, od které se míč odrazil hned na polovinu soupeřek. Srovnáno.

6:7

Artachová šla servisem znovu po Slukové. Ta sice smečovala v nouzi, ale dokázala míč dostat mimo dosah australské polařky.

5:7

Sluková přihrávala plachtící podání jen na tribunu.

5:6

Sluková pokračuje za koncovou lajnou. Taliqua Clancyová však podržela australskou dvojici další smečí ihned po přihrávce Artachové.

5:5

Po servisu Slukové útočila Artachová po vysoké nahrávce jen do autu. Snad první chyba Australanek na útoku.

4:5

Taliqua Clancyová přitlačila servisem, ale míč také vyhodila do metrového autu.

3:5

Hermannová byla znovu bez šance být u sítě na útok Clancyové na druhou přes.

3:4

A právě Mariafe Artachová byla na servisu. Sluková útočila lobem přes obě soupeřky. Artachová si ještě sáhla na míč, ale už ho neudržela ve hře.

2:4

Servis Slukové byl až příliš dlouhý, Artachové jen pustila míč do jasného autu.

2:3

Taliqua Clancyová pokračuje na podání. Sluková tentokrát smečovala jen do obrany Artachové, poté ale zapracovala v poli netradičně Hermannová, která na první přes se štěstím vydřela bod.

1:3

Servis Clancyové zatlačil Slukovou. Ta nemohla naplno útočit a toho Australanky využily k již třetímu bodu ve druhé sadě.

1:2

Barbora Hermannová umístila své podání na Artachovou. Taliqua Clancyová ale opět smečovala bleskově na druhou přes.

1:1

Sluková začíná také skvěle, když svůj útok otřela o pásku sítě.

0:1

Také druhou sadu rozehrála na servisu Markéta Sluková. Artachová smečovala podél sítě po ne zcela ideální anhrávce, ale dokázala dostat míč do kurtu.

0:0

Začal druhý set.

13:21

První set skončil.

13:21

Artachová na podání. Sluková měla ideální pozici pro útok na středu sítě, ale bála se přitvrdit a smeč vyhodila do autu. První sada jde jasně na konto australského páru.

13:20

Sluková našla servisem jen aut za postranní lajnou. Sedm setbolů!

13:19

Taliqua Clancyová navíc přidala i kvalitní podání na Slukovou. Češky se ještě drží v prvním setu povedenou ránou do zadní části kurtu.

12:19

Hermannová na podání. Taliqua Clancyová však smečovala ještě než se stačila Hermannová přesunout na blok ze servisu.

12:18

Artachová pokračuje na podání. Útok Hermannové na druhou přes byl skvěle umístěn a je sníženo.

11:18

Sluková obstála na přihrávce, ale útokem ohrozila jen reklamy za kurtem. Velký aut české polařky.

11:17

Markéta Sluková na servisu. Artachová ale dokázala opět přehrát českou obranu v poli i na síti technickým úderem podél sítě.

11:16

Taliqua Clancyová se opřela do servisu, ale Hermannovou nezaskočila. Právě česká blokařka teď drží českou dvojici útokem.

10:16

Hermannová se prezentovala dalším plachtícím servisem na Artachovou. Mariafe Artachová však dokázala míč zpracovat a ještě ho technickým úderem umístit za pásku.

10:15

Hermannová na servisu. Hermannová skvěle zatlačila soupeřky a ty kazí útok v nouzi do autu.

9:15

Po dalším podání Artachové přihrávala Hermannová. Ta také útočila nekompromisně po lajně přes blok Clancyové.

8:15

A právě Artachová byla na podání a zaskočila Hermannovou na přihrávce.

8:14

Markéta Sluková hledala servisem Artachovou. Australská polařka dokázala s lehkostí přejít k útoku a zasmečovat před Slukovou.

8:13

K technickému oddechovému času odcházejí Australanky za vedení o pět bodů. Sluková dokázala tvrdým útokem do diagonály alespoň lehce snížit.

7:13

Taliqua Clancyová předvedla tvrdé podání na Slukovou. Hermannová ještě udržela míč nad pískem, ale ne na dlouho. Australanky se ještě více vzdalují ve skóre.

7:12

Po servisu Hermannové útočila Artachová kobrou do zadní části kurtu mimo dosah Slukové.

7:11

Mariafe Artachová pokračuje na podání. Slukové se podařilo přihrát a následně také uklidit míč lehkým útokem po lajně.

6:11

Po servisu Artachové hrála na české straně zase Sluková. Taliqua Clancyová následně úřadovala nad sítí a už to je znovu o pět bodů.

6:10

Sluková riskovala plachtící podání na Artachovou. Také Taliqua Clancyová ale umí hrát ihned na druhou přes.

6:9

Sluková přihrávala servis o písku k síti, kde už čekala Hermannová na útok z druhé.

5:9

Barbora Hermannová přitvrdila na podání, rozhodila Australanky, ale Artachová stačila píchnout do balonu, který poté skončil na české straně.

5:8

Taliqua Clancyová na servisu. Po dlouhé době smečovala také Hermannová a útokem podél sítě překvapila soupeřky.

4:8

Další servis Slukové přihrávala Artachová. Češky nebyly daleko od úspěšné obrany, ale nakonec míč spadl na české polovině.

4:7

Markéta Sluková hledala servisem Clancyovou, která nedokázala přihrát. Češky se dostávají postupně do tempa.

3:7

Taliqua Clancyová na servisu. Její podání se však zaseklo v síti.

2:7

Po dalším servisu Hermannové přišel útok Artachové na druhou přes.

2:6

Barbora Hermannová na podání. A také ona dává eso! Taliqua Clancyová se za míčem jen ohlédla.

1:6

Artachová znovu šla servisem po Slukové. Ta už se vypořádala s přihrávkou a následně umístila míč lehce za blok.

0:6

Mariafe Artachová se představila na podání i po oddechovém čase. Sluková už udržela míč ve hře, ale poté smečovala jen do bloku Clancyové.

0:5

Artachová jde pro Slukové servisem a i na třetí pokus jí nedala šanci. Češky si musí brát oddechový čas za stavu 0:5.

0:4

A další chyba české polařky na přihrávce. Už to je o čtyři body.

0:3

Tak to není vůbec povedený start zápasu. Sluková kazí přihrávku.

0:2

Také Sluková se předvedla v útoku, ale byla Artachovou ubráněna. australská polařka následně přidala bod smečí.

0:1

Do prvního setu vstupuje servisem Markéta Sluková. Taliqua Clancyová přihrála přesně a poté mohla útočit po lajně mimo dosah české dvojice.

0:0

Utkání právě začalo.

0:0

Všechny čtyři aktérky semifinálového utkání už jsou na centrálním kurtu. Boj o finále, tak může za několik málo okamžiků začít.

0:0

0:0

0:0

Barbora Hermannová, Markéta Sluková

Hermannová se Slukovou prožívají vynikající sezonu. Jen jednou z deseti odehraných turnajů skončily Češky na horším než děleném pátém místě. Na úvodním majoru roku ve Fort Lauderdale musely Hermannová se Slukovou skousnout čtvrtfinálovou porážku od Brazilek Barbary a Fernandy.

První z fantastických výsledků přišel na domácí půdě v Ostravě, odkud si české volejbalistky odvezly titul a potvrdily tak roli nasazených jedniček. Na druhém majoru sezony ve švýcarském Gstaadu z toho bylo znovu "jen" páté místo po čtvrtfinálové prohře, ale poté přišly na řadu už jen medailová umístění.

Z mistrovství Evropy si české duo odvezlo zasloužený bronz, když v semifinálovém utkání nešťastně prohrálo v pozdějšími vítězkami z Keizerová, Meppelinková. Forma Hermannové se Slukovou vygradovala na závěrečném majoru roku ve Vídni. Po fantastických výkonech především ve vyřazovací části si Češky došly pro své nejcennější zlato!

World Tour Finals 2018

Na úvod české jedničky zvládly dramatický zápas s australskou dvojicí Artachová, Clancyová ve třech setech. V závěrečné sadě se rozhodovalo až v koncovce, kterou uhrály o něco lépe Češky. Ve druhém utkání naopak musela česká dvojice otáčet duel s domácím duem Bienecková, Schneiderová, ale i zde se zadařilo ve třech setech. První porážka přišla až ve třetím představení. S nebezpečnou kanadskou dvojicí Pavanová, Humanaová-Paredesová se Češky k ničemu nedostaly a zaslouženě prohrály 0:2. Závěrečné představení ve skupině české duo prohrálo s Brazilkami Agathou a Dudou v tiebreaku, ale díky souhře dalších výsledků se probojovalo do vyřazovacích bojů.

Ve čtvrtfinále Hermannová se Slukovou předvedly svůj nejlepší výkon na turnaji a byly odměněny postupem do semifinále, když znovu ve třech setech přehrály kanadský pár Bansleyová, Wilkersonová.

0:0

0:0

0:0

Mariafe Artachová, Taliqua Clancyová

Australanky zazářily letos nejvíce na tříhvězdičkovém turnaji ve švýcarském Lucernu, odkud si odvezly dokonce zlaté medaile. Podobně skvěle se Artachové s Clancyovou vedlo také v Espinhu, kde v boji o první příčku přehrály Brazilky Marii s Carol.

Na majoru ve Gstaadu ale australský pár odjížděl z nepořízenou. Po dvou excelentních zápasech ve skupině přišlo osmifinálové vyřazení od německého páru Laboureurová, Sudeová.

Dělené deváté místo si Australanky připsaly také na majoru ve Vídni, kde nestačily právě na českou dvojici Hermannová, Sluková. Stejně tak dopadly Artachová s Clancyovou také v Moskvě.

World Tour Finals 2018

Na úvod hamburského finals si Australanky až překvapivě lehce ve dvou setech poradily s párem z Kanady Pavanová, Humanaová-Paredesová 21:16 a 21:19. Poté ale přišla zatím jediná porážka a to od české dvojice Hermannová, Sluková ve třech setech. Zcela jednoznačné ale bylo ve prospěch Australanek třetí utkání, které zvládly jasně 21:18 a 21:12 proti Agathě s Dudou. Na závěr skupiny si Australanky vybojovaly postup z první pozice přímo do semifinále, když znovu ve dvou setech nedaly šanci domácím Bieneckové s Schneiderovou.

0:0

0:0

0:0

Systém World Tour Finals

Deset nejlepších párů letošního roku bylo rozděleno do dvou pětičlenných skupin. Systémem každý s každým odehrály nejlepší letošní páry po čtyřech zápasech v základní skupině. Vítězné dvojice z obou skupin postoupily přímo do semifinále. Páry na druhých a třetích místech si to rozdaly o poslední dvě místa v nejlepší čtyřce.

Vyvrcholení turnaje je na programu právě dnes, kdy se nejprve dopoledne odehrají semifinálové boje a následně v odpoledních hodinách pozná World Tour Finals majitelky medailí.

0:0

Krásné nedělní dopoledne, vítám všechny příznivce plážového volejbalu. Barbora Hermannová s Markétou Slukovou se na World Tour Finals propracovaly už do semifinále! V cestě do boje o zlato čeká české jedničky australská dvojice Artachová, Clancyová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

Hermannová, Sluková – Artachová, Clancyová

2:1

konec (13:21, 21:19, 17:15)

Zpět na online

Hermannová, Sluková: Barbora Hermannová Stát: Česká republika Datum narození: 7.11. 1990 Věk: 27 let Místo narození: Ostrava Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: blokařka Markéta Sluková Stát: Česká republika Datum narození: 28.6. 1988 Věk: 30 let Místo narození: Praha Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: polařka

Artachová, Clancyová: Mariafe Artachová Stát: Austrálie Datum narození: 24.10. 1993 Věk: 24 let Místo narození: Lima, Peru Výška: 175 cm Ruka: pravá Pozice: polařka Taliqua Clancyová Stát: Austrálie Datum narození: 25.6. 1992 Věk: 26 let Místo narození: Kingaroy Výška: 184 cm Ruka: pravá Pozice: blokařka

Rozhodčí: Mairio Ferro (BRA) – Suzanne Lowryová (USA)