Menu

Volejbal

World Tour Finals (ženy)

Bansleyová, Wilkersonová – Hermannová, Sluková

1:2

konec (15:21, 21:17, 7:15)

18.08.2018, 16:45 • Centrální kurt, Hamburk, Německo • Čtvrtfinále • Vít Schück (@VitSchuck)

0:0

České jedničky si na World Tour Finals v Hamburku zahrají o medaile. Ve čtvrtfinálovém utkání přehrály ve třech setech silný pár z Kanady Bansleyová, Wilkersonová!

Čerstvé vítězky majoru z Vídně vstoupily do utkání skvěle, rychlá vedení ze začátku první sady dokázaly Hermannová se Slukovou dovést až k zisk setu. To druhá sada byla v režii Kanaďanek. České duo muselo dotahovat od samého začátku a ztrátu už se nepodařilo smazat. Rozhodnout tam musel až tiebreak, který znovu vyšel českému páru. Bansleyová s Wilkersonovou najednou neměly co nabídnout, už po třech rozehrách si musely brát oddechový čas, který ale nic nezměnil. Sluková zářila při zákrocích v poli a Hermannová k tomu přidala parádní výkon především na bloku.

Zítra čeká Hermannovou a Slukovu semifinálový zápas proti Australankám Artachové s Clancyovou, tedy hráčkám, které už dokázala na tomto turnaji v základní skupině porazit. (17:56:45)

7:15

Třetí set skončil.

7:15

Druhý už je po servisu Wilkersonové využít. Hermannová se v zápase příliš nedostala k přihrávce, ale teď na ní letěl balon. Po útoku po lajně zakončila česká blokařka čtvrtfinálový zápas.

7:14

Heather Bansleyová přihrála jen nad sebe, ale poté mohla skvěle smečovat po lajně. První mečbol je smazán.

6:14

Hermannová našla servisem Bansleyovou. Ta poté útočila z vysoké nahrávky jen do bloku Hermannové. Češkám teď vyjde úplně vše.

6:13

Barbora Hermannová pokračuje na podání. A dalším úspěšným zásahem nad síti posílá Češky už do sedmibodového vedení.

6:12

Po servisu Hermannové byly Kanaďanky v problémech. Heather Bansleyová nakonec smečovala jen do pásky a to už by si Češky měly pohlídat.

6:11

Heather Bansleyová na podání. Sluková se ale dostala do skvělé formy a lobem přes polařku Kanady připsala další bod.

6:10

A právě Sluková byla na podání. Heather Bansleyová smečovala tvrdě do středu zadní části kurtu.

5:10

Sluková rychle vstala z písku, dokázala se bleskově přemístit k síti, odkud smečovala do ostré diagonály.

5:9

Po servisu Hermannové útočila Heather Bansleyová přes konečky prstů české blokařky.

4:9

Heather Bansleyová přihrála skvěle, ale poté útokem míč jen odevzdala. Češky se dalším proměněným útokem dostávají do luxusní pozice ve třetím setu.

4:8

Heather Bansleyová za koncovou lajnou. Sluková svým útokem nedala soupeřkám v poli šanci. Dělovka do diagonály.

4:7

I další servis Slukové měl světové parametry. Heather Bansleyová však stačila přihrávat i následně útočit po lajně.

3:7

Heather Bansleyová nedokázala přihrát plachtu Slukové. Češky už vedou o čtyři body.

3:6

Wilkersonová servírovala na Slukovou. Česká hráčka následně útočila jen do Bansleyové, ale na druhý pokus už vytloukla blok.

3:5

Brandie Wilkersonová přitlačila na podání, ale na Slukovou to nestačilo. Česká polařka se neprosadila v útoku, ale Češky se také dokázaly ubránit. Maratonskou výměnu zakončila až Sluková a její přetažený lob do autu.

2:5

Barbora Hermannová pokračuje na podání. Tentokrát ale už míč skončil v síti.

Bansleyová, Wilkersonová – Hermannová, Sluková

1:2

konec (15:21, 21:17, 7:15)

Zpět na online

Bansleyová, Wilkersonová: Heather Bansleyová Stát: Kanada Datum narození: 13.9. 1987 Věk: 30 let Místo narození: Londýn, Ontario Výška: 171 cm Ruka: pravá Pozice: polařka Brandie Wilkersonová Stát: Kanada Datum narození: 1.7. 1982 Věk: 26 let Místo narození: Lausanne Výška: 180 cm Ruka: levá Pozice: blokařka

Hermannová, Sluková: Barbora Hermannová Stát: Česká republika Datum narození: 7.11. 1990 Věk: 27 let Místo narození: Ostrava Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: blokařka Markéta Sluková Stát: Česká republika Datum narození: 28.6. 1988 Věk: 30 let Místo narození: Praha Výška: 180 cm Ruka: pravá Pozice: polařka