Menu

Fotbal

2. německá Bundesliga

MSV Duisburg – VfL Bochum

0:2

konec (0:0)

11.08.2018, 13:00 • Schauinsland-Reisen-Arena • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

To je z mé strany pro tentokrát vše, příště na počtenou! (15:01:16)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 13:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.
Je dobojováno, Bochum nakonec ovládla derby s Duisburgem 2:0 a po úvodní porážce proti Kolínu si připsala důležité tři body do tabulky. Úvodní poločas přitom vyšel mnohem lépe Duisburgu, domácí své šance ale zahodili a po změně stran za to draze zaplatili. Nejprve se prosadil z přímého kopu Sidney Sam a o necelých deset minut později zvýšil na konečných 0:2 Mboussy Ganvoula. Autor první trefy Sam se následně nechal zbytečně vyloučit, ani proti deseti se ale Duisburští nedokázali v závěru prosadit.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Domácí Meidericher Sportverein už má opravdu jen minimum času. Dnes už poněkolikáté to zkusil Moritz Stoppelkamp, jeho rána z otočky ale o pár metrů minula levou tyč.

90+2

Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Robbie Kruse, přichází Timo Perthel.

90

V Schauinsland-Reisen-Areně už se rozběhla závěrečná minuta základního časového rámce a domácí teď měli k dispozici přímý kop nedaleko hranice šestnáctky, Moritz Stoppelkamp ale napálil jen zeď.

89

Fröde vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku, načež se k dalšímu centru z levé strany odhodlal Stoppelkamp, tentokrát ale jeho nákop nenašel nikoho v bílo-modrém.

87

Nyní se hlasitě píská na Danila Soarese, kterému se nechce na nohy po souboji s Gyauem. Bochumští už se pochopitelně nikam neženou.

86

Schnellhardt už mohl pálit, pod nohy se mu ale omylem zamotal rozhodčí Christian Dingert, což se samozřejmě nelíbí již poměrně frustrovaným domácím příznivcům.

85

Stadionem se mocně ozývá pokřik "VfL, VfL!", hostující kotel cítí, že vítězství v derby už je opravdu blízko.

83

Stoppelkampův centr z levé strany propadl až ke střídajícímu Verhaeghovi, nizozemský snajpr se ale ukopl a k velké nelibosti publika poslal míč až na tribunu.

82

Bochumští na chvilku zapnuli a hned se jim podařilo vybojovat rohový kop, z něj už ale hosté nedokázali zahrozit.

81

Ganvoula to přehnal s agresivitou při napadání, což schytal Wiegel, který si však alespoň bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.

80

Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Cauly Souza, přichází Joseph-Claude Gyau.

79

Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Borys Tašči, přichází Richard Sukuta-Pasu.

77

Domácí pálí ze všech možných i nemožných pozic. Z velké dálky to teď zkusil stoper Nauber, jeho rána ale proletěla o pár metrů nad břevnem.

76

Moritz Stoppelkamp se parádní otočkou zbavil dvou bránících hráčů, poté ale jeho průnik – byť za cenu faulu – zastavil vracející se Robert Tesche.

75

Svěřenci Robina Dutta už se prakticky jen brání, na útočné polovině pravidelně zůstává jen jeden hráč Bochumi – autor druhé branky Mboussy Ganvoula.

73

Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Stanislav Iljučenko, přichází John Verhaegh.

72

Stoppelkampův centr z levé strany nikoho v bílo-modrém dresu nenašel. Domácí poté ještě chvilku pokračovali v útočení, Taščimu ale následně ujel míč do zámezí.

71

Duisburští fotbalisté vybojovali rohový kop, z něj ale vůbec nezahrozili a hráči v zelených dresech poté zakopli balon do bezpečí.

69

Po nějaké době musel Manuel Riemann zasahovat, s pokusem Schnellhardta mířícím do středu branky si ale snadno poradil.

68

Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Lukas Hinterseer, přichází Jan Gyamerah.

67

Ani Kevin Wolze z následné strkanice nevyvázl bez trestu, domácí zadák vyfasoval žluté napomenutí.

67

A máme tu další zvrat. Sidney Sam u postranní čáry naprosto zbytečně srovnal se zemí Wolzeho a sudí Dingert mu ukázal rovnou červenou kartu!

65

Po druhém inkasovaném gólu hrají Duisburští ještě agresivněji, v závěru tohoto Revierderby se tak rozhodně ještě máme na co těšit.

64

Žlutou kartu dostává Ganvoula (VFL Bochum).

64

64. Mboussy GANVOULA - 0:2

64

Bochum právě vstřelil branku!
Hosté po hodině hry přidávají svůj druhý gól a opět v tom měl prsty duisburský obránce Kevin Wolze, který si počínal trestuhodně při bránění MBOUSSYHO GANVOULY. Ten se tak dostal k hlavičce a tváří v tvář Davarimu se nemýlil!

63

Sidney Sam teď šikovnou kličkou přechytračil Schnellhardta, poté si ale při zpracování míče pomohl rukou, rychlá protiakce Bochumi tak ještě rychleji končí.

62

Po rohovém kopu se pokusil prokousat se do zakončení Fröde, to se mu ale nepodařilo a následovat bude pouze odkop od bochumské svatyně.

61

Po trmě-vrmě v pokutovém území se nakonec dostal ke střele Borys Tašči a jeho pokus se ještě otřel o bránícího Hooglanda, domácí tak budou zahrávat roh.

59

Cauly Souza zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů, jeho dalekonosnou přízemní střelu si ale Manuel Riemann zkušeně pohlídal.

58

Wiegel teď nečekanou malou domů dostal brankáře Davariho pod tlak, íránský gólman ve službách Duisburgu ale nakonec dokázal odkopnout míč do bezpečí těsně před dotírajícím Hinterseerem.

57

Fröde za cenu faulu zastavil další rodící se akci Bochumi ještě u půlící čáry, krátce po rozehrávce ale hosté o balon přišli.

55

55. Sidney SAM - 0:1

55

Bochum právě vstřelil branku!
A ta končí gólem! Exekuce přímého kopu se ujal veterán SIDNEY SAM, jehož ránu k levé tyči sice Davari chytil, jenomže až za brankovou čarou – 0:1!

54

Kevin Wolze zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl k zemi unikajícího soupeře těsně před hranicí pokutového území, hosté tak budou zahrávat standardku z velmi nebezpečné pozice.

52

Frödeho nákop do pokutového území byl pro Taščiho příliš prudký, ukrajinský útočník si nedokázal balon zpracovat.

51

Zatímco v prvním poločase byli domácí jasně lepším týmem, v tom druhém jsou karty zatím rozdány zcela opačně: Bochum tlačí, Duisburg se brání.

49

Po nepřesné rozehrávce duisburských fotbalistů je míč znovu v moci hostů, kteří po změně stran znatelně ožili.

48

Robbie Kruse se vydal kupředu po levém křídle, neměl ale komu přihrát a o míč následně zase přišel.

46

Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantović, přichází Mboussy Ganvoula.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 14:01.
Po 45 minutách hry se jde do kabin za bezbrankového stavu, za což mohou být hosté z Bochumi rádi. Duisburských totiž bylo doslova plné hřiště a dokázali si vypracovat několik slušných šancí, Stoppelkamp ani Tašči ale nebyli přesní v koncovce.

45

První poločas skončil.

44

Žlutou kartu dostává Borys Tašči (MSV Duisburg).

44

V samotném závěru první půle už se ani jeden tým nikam nežene, hráči v zelených dresech teď kombinují poblíž půlící čáry.

43

Duisburští vybojovali rohový kop, z této standardky ale nezahrozili – míč skončil bezpečně skryt v Riemannově náruči.

41

Domácí se postupně prokombinovali až na hranici soupeřova pokutového území, načež ale Tašči fauloval Tescheho.

40

Dalekonosný nákop do bochumské šestnáctky si brankář Riemann pohlídal a s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebude.

39

První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Duisburští jsou i nadále jasně aktivnějším týmem, po Wolzeho centru z levé strany se ale zamýšlený adresát Iljučenko k hlavičce nedostal.

37

První žlutou kartu tohoto utkání dostal domácí stoper Gerrit Nauber.

36

Zkušený Moritz Stoppelkamp to teď zkusil znovu, ani tentokrát ale neměl domácí středopolař seřízená mířidla.

34

Cauly Souza prchl po pravém křídle a poté krásně přenesl hru na úplně volného Stoppelkampa, ten ale z okraje pokutového území zamířil nepřesně.

33

Wiegel si navedl míč na hranici pokutového území, odkud vystřelil, Manuel Riemann si ale jeho přízemní pokus bez potíží pohlídal.

32

Wiegel povalil Kruseho u postranní čáry, hosté tak ještě zůstanou u míče. Oba týmy začínají přitvrzovat, konečně se projevuje atmosféra derby.

30

Z následného protiútoku Bochumi málem vznikla gólová šance, nikomu v zeleném dresu se ale nakonec nepodařilo zakončit. Následovat bude roh pro Die Unabsteigbaren.

29

Boris Tašči reklamuje nedovolený zákrok na svou osobu, k velké nelibosti publika ale nechává sudí Christian Dingert pokračovat ve hře.

28

Cauly Souza se troufavě pokusil dostat se přes Hooglanda, hostující stoper ale jeho záměr vystihl a zakopl balon do bezpečí.

27

Z této standardní situace ale hosté nezahrozili, bránící hráči Duisburgu vytlačili hosty až k brankáři Riemannovi.

25

Robbie Kruse prchl po pravém křídle a nakonec se mu podařilo prakticky z ničeho vybojovat rohový kop pro Bochum.

24

Iljučenko na sebe navázal pozornost několika bránících hráčů a poté uvolnil rozběhnutého Andrease Wiegela, který se ale ukvapil a z velké dálky pálil vysoko nad.

23

Tlak Duisburgu teď poněkud ustál a Die Unabsteigbaren chvilku kombinovali poblíž půlící čáry, načež se Soares pokusil uvolnit Hinterseera, jeho nákop byl ale značně nepřesný.

21

Boris Tašči v hlavičkovém souboji předčil hned dva hráče soupeře – Soarese a Leitsche, nemýlím-li se –, jenže jeho následná hlavička proletěla o metr vedle levé tyče.

20

V posledních minutách domácí převzali iniciativu, další Wolzeho centr z levé strany byl ovšem přetažený a prolétl nad pokutovým územím bez povšimnutí.

18

Miloš Pantović už si zpracovával míč v zámezí, což neuniklo čárovému sudímu, a následovat tak bude pouze odkop od duisburské branky.

17

Opravdu ale jen na chvilku. Iljučenko šikovně sklepl míč volnému Moritzi Stoppelkampovi, který bez váhání vypálil, z nějakých dvanácti metrů ale poslal míč jen do míst, kde stál připravený Riemann.

16

Stanislav Iljučenko to přehnal s agresivitou při napadání a byl mu odpískán útočný faul, hosté si teď mohou na chvilku oddechnout.

14

Po rohovém kopu se dostal do zakončení Schnellhardt, jeho projektil byl ale zblokován a Bochumští poté zakopli míč až za půlící čáru.

13

Ze Souzovy překvapivé akce nakonec Duisburští vytěžili rohový kop, což slušně zaplněné tribuny kvitují hlasitým skandováním.

11

Celozzi si nepřidělával starosti a posunul míč pod sebe na Hooglanda, ten ale zaváhal při rozehrávce a těžit z toho může Cauly Souza.

10

Zatím sledujeme utkání plné nepřesností a nedorazů na obou stranách, oba týmy se však snaží praktikovat útočný fotbal.

9

Anthony Losilla zůstal ležet v bolestech na trávníku ve vlastní šestnáctce po vzdušném souboji s Frödem, hra je tak znovu přerušena.

7

Po nepovedeném odkopu domácího brankáře Davariho skončil míč v autu a vhazovat budou Die Unabsteigbaren.

6

Fabian Schnellhart z levé strany poslal zajímavý přízemní míč do pokutového území, tam se ale nikdo v bílo-modrém dresu do zakončení nedostal.

4

Aktivně napadající duisburští fotbalisté vytlačili hosty až k jejich vlastnímu brankáři, Bochumští ale i nadále v poklidu kombinují.

3

Poté, co Sidney Sam přišel o míč u půlící čáry, se vydal do protiútoku domácí Fröde, daleko se ale nedostal.

2

Pantovićův nákop na útočnou polovinu se neujal, následovat bude autové vhazování ve prospěch Duisburgu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

MSV Duisburg: Davari – Wiegel, Nauber, Neumann – Souza, Fröde, Schnellhardt, Wolze – Stoppelkamp – Tašči, Iljučenko.
Náhradníci: Mesenhöler – Seo, Bomheuer, Verhoek, Sukuta-Pasu, Gartner, Gyau

VFL Bochum: Riemann – Celozzi, Hoogland, Leitsch, Soares – Losilla, Tesche – Kruse, Pantović, Sam – Hinterseer.
Náhradníci: Dornebusch – Weilandt, Gyamerah, Fabian, Janelt, Perthel, Ganvoula

Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach.
VFL BOCHUM

Také Bochumi se letní příprava nadmíru vydařila, celek z města vzdáleného jen necelých 40 kilometrů od Duisburgu během přátelských zápasů dokázal porazit FC Curych, Stoke či remizovat 2:2 s Monacem. V prvním kole měli Die Unabsteigbaren velmi těžký los, čekal je totiž sestupivší Kolín nad Rýnem, jemuž podlehli 0:2. K hlavním esům bochumského trenéra Robina Dutta patří exleverkusenský Robbie Kruse, rakouský reprezentant Lukas Hinterseer či velezkušený Sidney Sam.
MSV DUISBURG

Duisburští mají za sebou vcelku vydařenou letní přípravu, v níž mimo jiné porazili Borussii Dortmund 3:0 či katarský Al Sadd 4:1, vstup do ligy ale porýnskému celku příliš nevyšel: svěřenci bulharského kouče Ilji Groueva podlehli Drážďanům těsně 0:1. Duisburg má tuto sezónu k dispozici vesměs mladý kádr, ke starším a zkušenějším hráčům patří štít Moritz Stoppelkamp či hrotový útočník John Verhaegh.
Srdečně vítám všechny nedočkavé fotbalové nadšence, kteří už vyhlížejí start elitních evropských lig. Německá Bundesliga sice ještě nezačala, my vám tak nabídneme alespoň přenos z druhé nejvyšší soutěže našich západních sousedů, v němž MSV Duisburg změří síly s VFL Bochumí. Výkop je naplánován na 13 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

MSV Duisburg – VfL Bochum

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 55. Sam, 64. Ganvoula

Karty:   37. Nauber (DUI), 44. Tašči (DUI), 67. Wolze (DUI) – 64. Ganvoula (BOC)   67. Sam (BOC)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 13:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:12.

MSV Duisburg: Davari – Wiegel, Nauber, Neumann – Souza (80. Gyau), Fröde, Schnellhardt, Wolze – Stoppelkamp – Tašči (79. Sukuta-Pasu), Iljučenko (73. Verhaegh).
Náhradníci: Mesenhöler – Seo, Bomheuer, Verhoek, Sukuta-Pasu, Gartner, Gyau

VfL Bochum: Riemann – Celozzi, Hoogland, Leitsch, Soares – Losilla, Tesche – Kruse (90+2. Perthel), Pantović (46. Ganvoula), Sam – Hinterseer (68. Gyamerah).
Náhradníci: Dornebusch – Weilandt, Gyamerah, Fabian, Janelt, Perthel, Ganvoula

Rozhodčí: Dingert – Christ, Gerach