Menu

Hokej

O pohár primátora města Mladá Boleslav (junioři)

AZ Havířov – BK Mladá Boleslav

4:2

konec (1:1, 1:0, 2:1)

09.08.2018, 15:30 • ŠKO - ENERGO Aréna MB • Vojtěch Tůma

Je dobojováno, Havířov poráží Mladou Boleslav 4:2 a připisuje si druhé vítězství v turnaji. Ve třetí třetině se domácím sice podařilo srovnat, jenže AZ poté přestálo jejich tlak a zásluhou Žídka si vzalo ztracené vedení zpět. Poslední gól tohoto mače vsítil Bochnak, a pouze tak pečetil havířovský triumf, Bruslaři si v závěru pouze vylámali zuby na brankáři Dufkovi. (17:31:54)

Konec zápasu.

59:24

Domácím se naskytla jedna z posledních možností na snížení, jenže Vasilev byl přichycen v ofsajdovém postavení.

59:00

Začíná poslední minuta třetí třetiny.

58:53

Havířov hraje v plném počtu.

58:15

Brankář Dufek lapil jak pokus z ostrého úhlu v podání Houšky, tak dalekonosnou ránu obránce Dottera, a stále tak drží Havířov v dvoubrankovém vedení.

57:37

Sudí v souboji o mantinelu ztratil kotouč z dohledu a přerušil hru, Vhazovat se bude před Dufkem, domácí branka je opět prázdná.

57:05

Vzhledem k tomu, že Bruslaři hrají přesilovku, se Kmec vrací zpět do branky. Jak dlouho tam ale zůstane, to je otázka.

56:53

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Janeček – 2 min., napadení).

56:42

Domácí zkouší své štěstí v šesti, Kmec odjíždí na střídačku.

56:30

Havířov hraje v plném počtu.

55:38

Změnit to mohl až Zajíček, který dorážel u pravé tyčky, jenže Dufek pouze potvrdil, že dnes chytá skvěle, a předvedl další klíčový zákrok.

54:58

Havířovští už dvakrát vyhodili kotouč přes všechny čáry, boleslavským hokejistům se přesilovka zatím nedaří.

54:30

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Rewaj – 2 min., sekání).

53:45

S boleslavskými nadějemi to tedy vypadá ještě o něco hůře. Dokážou se domácí vzepřít nepříznivému stavu, nebo si Havířov svůj náskok v klidu pohlídá?

52:53

Havířov právě vstřelil branku!
Havířov využívá nabídnutou přesilovou hru, a mílovými kroky se tak přibližuje druhému vítězství v turnaji. WIKTOR BOCHNAK si nabruslil na hranici pravého kruhu a přesnou ranou pod břevno překvapil brankáře Kmece. Asistence: Maxim Mastič.

52:27

Hráči AZ sice kombinují v obranném pásmu Boleslavi, zatím se jim ale nedaří Kmece jakkoliv zaměstnat.

51:55

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Houška V. – 2 min., hákování).

51:49

Michal Kuluris už neměl s kým kombinovat, všichni jeho kolegové totiž odjeli střídat, a tak pouze nahodil puk za branku soupeře a následoval je.

51:03

Dotterův pas se ukázal býti ideální nabídkou pro Vladislava Houšku, jehož rána se opravdu povedla, Dufek ale předvedl rychlé přemístění a skvělý zákrok.

50:09

No, tohle je pro boleslavského hokejisty velká nepříjemnost. Jak si svěřenci trenéra Křivohlávka s nastolenou situací poradí?

49:20

Havířov právě vstřelil branku!
Další smolný moment pro Bruslaře, Havířov si zničehonic bere ztracené vedení zpět. Po vyhraném buly tvrdě vypálil Janeček, načež se puk po teči JANA ŽÍDKA vznesl vysoko do vzduchu a doplachtil až za záda nic netušícího Kmece. Asistence: Michal Janeček, Marek Rewaj.

49:15

Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi.

49:00

Klikorka si vzal kotouč v obranném pásmu a na konci své akce se pokusil protáhnout mezi dvěma protivníky, ukousl si však příliš velké sousto.

47:56

Uhlíř nedokázal odpálit puk do bezpečí, a zadělal tak Havířovu na nepříjemné potíže, hosty ale už několikáté podržel pohotový gólman Dufek.

47:09

Boleslavští na ledě dominují a pokud to takhle bude pokračovat i nadále, tak je jejich třetí branka pouze otázkou času.

46:25

Na druhé straně vyslal nepovedenou bekhendovou střelu Jan Žídek, Kmec si ale kotouč pro jistotu nechal pro sebe.

45:24

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Domácí v posledních okamžicích na ledové ploše dominovali a nyní se dočkávají zaslouženého vyrovnání. Krásnou individuální akci předvedl NOVÁK, který se protáhl přes dva protihráče a poslal puk přesně pod horní tyč Dufkovy svatyně. Bez asistence.

45:14

Havířovský brankář se v posledních okamžicích musí hodně činit. Nyní nejprve zlikvidoval Simonovu ránu a o pár chvil později si poradil i s Houškovou pumelicí.

44:18

Z havířovského tlaku nevzešlo nic, na druhé straně Dlaskovo nahození ze středního pásma schoval v lapačce Dufek.

43:15

Po Hovorkově nahození puk nebezpečně poskakoval skrze havířovské brankoviště, Dufek se ale zorientoval ze všech nejrychleji a ukryl jej pod lapačkou.

42:17

Dotter vyslal do samostatného úniku Michala Simona, který zkusil překonat Dufka táhlou střelou nad lapačku, jako ideální řešení se to ale neukázalo.

41:49

Tomeček si užuž chystal puk na střelu, doslova v poslední okamžik mu to ale znemožnil natahující se Procházka.

41:01

Na druhé straně zajímavou ránu vypustil Vladislav Houška, brankář Dufek puk zkrotil až nadvakrát.

40:19

Žídkova rána byla ukrytá opravdu mistrně, jenže Kmec na poslední chvíli přeci jen stačil zareagovat.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina nám příliš hokejové krásy nenabídla, oba celky se trápí při kombinaci, na jejich hokejky se vkradlo hodně nepřesnosti. Spokojenější zatím můžou být hráči Havířova, kteří nejsou lepším týmem, díky Adámkově trefě z devětatřicáté minuty ale vedou nad Mladou Boleslaví 2:1. Třetí dějství začne přibližně v 16:57.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:46

Bruslaři si ještě stihli vypracovat příležitost, když od mantinelu prověřil Dufkovu pozornost Simon, jenže havířovský brankář zatím chytá spolehlivě.

39:01

Hraje se poslední minuta prostřední periody.

38:40

Havířov právě vstřelil branku!
Také ve druhém dějství se Havířov prosazuje krátce před odchodem do kabin, a poprvé v tomto duelu se tak ujímá vedení. LUKÁŠ ADÁMEK využil zaváhání boleslavské defenzivy, při samostatném úniku si vyměnil kotouč s Mastičem a poté jej s přehledem uklidil do sítě. Asistence: Maxim Mastič.

38:08

Po poměrně dlouhé odmlce si na puk sáhl i domácí brankář Kmec, který zdárně vyřešil situaci po ukrytém nahození od Grygara.

37:39

Novák bekhendem přišťouchl puk do jízdy Hovorkovi, který si jej dobře pokryl tělem a dostal se až do zakončení, Havířov však podržel Dufek.

37:03

Puk po teči jednoho z havířovských zadáků skončil v ochranné síti, vhazovat se tak bude po pravici Michala Dufka.

36:30

Přihrávka zpoza branky doputovala až k Matěji Houškovi, který se do něj opřel z voleje, jenže jeho rána přes hradbu těl k Dufkovi nedolétla.

35:55

Dufek chvíli nevěděl, kde ve výstroji má puk, nakonec jej ale našel a zvládl ho i uhájit před dotírajícím Schulzem.

35:08

Kmec teď podržel své spoluhráče, když proti hodně zajímavé střele od Maxima Mastiče v poslední možný okamžik stačil vytasit své levé rameno.

34:51

Puk se bez vážnějších šancí pohybuje od jedné branky k té druhé. Dotter jej teď udržel i přes tvrdý náraz od Kulurise.

33:37

Tomeček vybojoval puk u mantinelu, odkud jej zkusil zamést před branku, tam ale hokejkou výtečně zapracoval gólman Kmec.

32:39

Puk je znovu mimo hrací plochu. Vhazovat se tak bude v neutrální zóně.

32:09

Až nyní to po Hovorkově nahrávce od modré čáry zkusil Matěj Houška. Brankář Dufek toho moc neviděl, puk ale naštěstí pro Havířov prosvištěl mimo tři tyče.

31:27

Sledujeme opravdu mimořádně nepřesnou pasáž tohoto utkání, ani jeden z týmů se nemůže dostat k založení jakékoliv kloudnější kombinace.

30:26

Havířovští už sice hrají v plném počtu, stále se ale musí bránit pokračujícímu tlaku soupeře.

29:48

Tohle musí být gól. Vasilev připravil tutovku pro Zajíčka, jenže domácí kapitán před poloprázdnou brankou neposedný puk nezkrotil.

29:18

Až nyní vyslali Boleslavští první střelu této přesilovky. Stálo to ale za to, Dotterově pokusu scházely jen decimetry.

28:36

Havířov zatím první oslabení zvládá bezproblémově, o již několikáté vyhození hostí se postaral Grygar.

27:59

Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Pavelek – 2 min., faul loktem).

27:17

Přenosil se elegantně zbavil jednoho z protivníků a poté si to hodlal namířit vstříc Dufkovi, jenže v tom mu zabránil hokejkou zasahující Uhlíř.

26:46

Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až Daniel Stodůlky a jeho rána, která však směřovala pouze doprostřed branky, kde číhal Kmec.

26:03

Po Klikorkově faulu v souboji s Adámkem se domácí dožadovali odpískání faulu, bek Bruslařů ale podklouzl sám, o podražení se určitě nejednalo.

25:15

Vasilev se protáhl podél střídaček, načež si nabruslil až do střelecké pozici, jenže Dufek jeho ránu z ostrého úhlu vytěsnil.

24:37

Zakázané uvolnění Křivohlávkovy družiny, hra se stěhuje před Kmece.

24:01

Procházka předvedl velkou hrubici v rozehrávce a nachystal samostatný únik Rewajovi, ten ale tváří v tvář připravenému Kmecovi neuspěl.

23:04

Na druhé straně zase parádní sólo až před branku předvedl Klikorka, jeho forhendový blafák ale nebyl dotažen ke zdárnému konci.

22:15

Solidní šanci teď měli k dispozici hosté, když si na přihrávku od mantinelu najel Lukáš Adámek, s prostoru mezi kruhy ale nezacílil přesně.

21:41

A další ofsajd. Tentokráte na straně hráčů AZ, přistižen v něm byl Lukáš Juhasz.

21:26

Přečíslení dvou proti jednomu zakončil domácí útočník Dlask jen nepřesnou ranou nad branku, Dufek mohl zůstat ledově klidný.

20:59

Puk vylétl mimo hrací plochu, znovu se tedy bude vhazovat ve středním pásmu.

20:23

Druhá třetina začala ofsajdem domácího týmu, ve kterém se objevil Šípek.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je za námi, Boleslav zatím hraje s Havířovem nerozhodně 1:1. Do vedení domácí už po pětadvaceti vteřinách poslal šikovně tečující Simon. Jinak jsme sledovali hru s minimem přerušení, šancí bylo k vidění poskrovnu. Pár okamžiků před sirénou se ale ujalo Dufkovo nahození, a AZ se tak vrátilo zpět do hry.

20:00

První třetina skončila.

19:05

Havířov právě vstřelil branku!
Havířov se před koncem první třetiny přeci jen dočkal, Bruslaři inkasují nepopulární gól do šatny. Pro domácí se jednalo o hodně smolnou situaci, když si nahození z hokejky KARLA DUFKA do vlastní branky nešikovně srazil gólman Kmec. Bez asistence.

18:39

Havířov se utrhl do přečíslení, které chtěl Žídek ještě vyšperkovat pasem pro Rybnikára, výtečně se ovšem vrátil Matěj Houška.

18:18

Další rodící se akci svěřenců trenéra Křivohlávka zastavil ofsajd.

17:48

Novák z otočky od mantinelu hledal před branku si sjíždějícího Mrkuse, tomu však v zakončení zabránil poctivě bránící Topolanský.

16:51

Boleslavští poněkud zaspali při návratu ze střídaček, a pustili tak do brejku Janečka, s jeho ranou ale neměl Kmec výraznější potíže.

16:05

Nahození z hole Matěje Houšky mezi kruhy nebezpečně tečoval zatím jediný střelec tohoto utkání Simon, tentokráte mu ale kousek scházel.

15:37

Houška si narazil se Šípkem a poté připravil palebnou pozici Dotterovi, ten ale trefil jen připravenou lapačku Michala Dufka.

15:13

Zakázané uvolnění bylo tentokráte k vidění na straně AZ, hra se tedy postěhuje před gólmana Dufka.

14:09

Dlask našel na modré čáře číhajícího Hovorku, jehož táhlý pokus neudržel Dufek v lapačce, naštěstí pro Havířov ale puk stihl vytěsnit nad břevno.

13:42

Dlask nedosáhl na Hovorkovu přihrávku, na to konto sudí odpískali zakázané uvolnění. Později ale jeden z Havířovských přiznal teč, vhazovat se bude ve středovém kruhu.

13:15

Znovu se hraje dlouho bez přerušení. Utkání má solidní tempo, zatím je ale plné nepřesností v kombinaci, ovšem vzhledem k tomu, že se jedná o přípravu, se není čemu divit.

12:28

Domácí se vydali již do několikátého přečíslení dvou proti jednomu, Šípkovu nahrávku k Simonovi ale zastavil Máca.

11:28

Velkou šanci na vyrovnání měl Žídek, jenž vymíchal Kmece, v rozhodující mu ale puk přeskočil přes čepel a doputoval až do rohu kluziště.

11:00

Až nyní se po dlouhé době přerušila hra. Stalo se tak poté, co Michal Dufek skryl ve své výstroji puk po střele příklepem od Zajíčka.

10:31

Houška motal hlavy hostujících zadáků a nakonec přišel se skákavou pobídkou před branku, nikdo z jeho kolegů ale na puk nedosáhl.

09:18

Kmec nyní musel natáhnout svůj beton proti přízemní ráně z hokejky Dabrowského, nakonec mu na pomoc přispěchal spoluhráč Pokorný.

08:23

Nakonec to byl právě hostující bek s dvaatřicítkou na zádech, kdo vypustil jedovatou pumelici od modré čáry, prostor mezi třemi tyčemi však netrefil.

07:49

Havířovským zatím odskakují puky od hokejek, z jejich strany je to hodně nepřesné. Změní něco akce, kterou táhne Thiel?

06:58

Nápor domácího celku vyústil v povedenou střelu z hokejky útočníka Dlaska, brankář AZ ale vytasil proti puku své pravé rameno.

06:21

Tentokráte už musel brankář Dufek zasahovat, když jej z mezikruží prověřil Dlask, o bůhvíjak nebezpečný pokus se ale nejednalo.

05:54

Bruslaři po chvilkové pauze vydali do útoku, jenže Simon ideální moment pro přihrávku na volného Houšku doslova prováhal.

05:09

Další havířovská akce už skončila o poznání přesnějším zakončením, Kmec ale má puk ve své lapačce. Bude se tedy vhazovat po jeho pravici.

04:04

Ke střele od modré čáry se odhodlal Thiel, jenže puk mimo Kmecův dosah tečoval blokující obránce Pokorný.

03:41

Mladá Boleslav je v plném počtu.

03:00

Domácí zatím hrají při oslabení velice dobře, svého soupeře ani jednou nenechali se usadit ve vlastní obranné třetině. O jejích další vyhození se postaral Dlask.

02:14

Boleslav málem udeřila při vlastním oslabení, Houškův bekhendový blafák ale stačil vyrážečkou pokrýt Dufek.

01:41

Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jelínek – 2 min., podražení).

01:28

Vasilev chtěl podniknout průnik podél mantinelu, už mu ale scházely síly, všichni jeho spoluhráči navíc odjeli střídat.

00:25

Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
Lepší vstup do utkání si domácí asi nemohli přát, po pětadvaceti vteřinách se totiž ujímají vedení. Dotterovo ukryté nahození mimo Dufkův dosah šikovně tečoval MICHAL SIMON. Asistence: Samuel Dotter.

00:16

Domácí se málem dostali do přečíslení dvou proti jednomu, jenže Simonovi puk ujel. Následně Bruslaře navíc zastavil ofsajd.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou Vás vítám u našeho online přenosu, ve ŠKOENERGO Aréně za chvíli začne utkání mezi Mladou Boleslaví a Havířovem. Oba týmy mají na svém kontě jednu výhru, tak se nechme překvapit, kdo v tomto duelu přidá druhou.
Hezké odpoledne z Mladé Boleslavi! Město automobilů hostí přípravný turnaj v kategorii juniorů, v rámci druhého hracího dne je na programu hned pět utkání. My se v tomto online přenosu zaměříme na souboj, v němž domácí Bruslaři vyzvou AZ RESIDOMO Havířov. Začínáme v 15:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

AZ Havířov – BK Mladá Boleslav

4:2

konec (1:1, 1:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Dufek K., 39. Adámek (Mastič), 50. Žídek (Janeček, Rewaj), 53. Bochnak (Mastič) – 1. Simon (Dotter), 46. Novák

AZ Havířov: Dufek M. (Štipčák) – Máca, Thiel, Grygar, Pavelek, Uhlíř, Topolanský, Dabrowský, Holub – Kuluris, Dufek K., Tomeček, Janeček, Juhasz, Žídek, Rybnikár, Stodůlka, Mastič, Bochnak, Byčkov, Adámek

BK Mladá Boleslav: Kmec (Dusil) – Klikorka, Dotter, Procházka, Hovorka, Pokorný, Houška M., Přenosil – Houška V., Šípek, Simon – Dlask, Zajíček, Vasilev – Jelínek, Schulz, Moucha – Novák, Mrkus, Kapal

Rozhodčí: Macháč – Záhora, Šádek

Průběh zápasu
1. třetina
00:25 MBL 0:1 Simon (Dotter)
01:41 MBL 2 Jelínek, podražení
19:05 HAV 1:1 Dufek K.
Po 1. třetině
2. třetina
27:59 HAV 2 Pavelek, faul loktem
38:40 HAV 2:1 Adámek (Mastič)
Po 2. třetině
3. třetina
45:24 MBL 2:2 Novák
49:20 HAV 3:2 Žídek (Janeček, Rewaj)
51:55 MBL 2 Houška V., hákování
52:53 HAV 4:2 Bochnak (Mastič)
54:30 HAV 2 Rewaj, sekání
56:53 HAV 2 Janeček, napadení
Konec