Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U19

Turecko – Francie

0:5

konec (0:3)

20.07.2018, 19:30 • Elisa Stadion (Vaasa) • Skupina B • David Suchý

Tipsport: 5.46 4.33 1.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:8. (21:25:42)
Je konec! Reprezentace Francie nakonec potvrdila roli jasného favorita, svému soupeři nasázela hned pět branek. Turecko ale nehrálo vůbec špatně, avšak chybělo větší štěstí v zakončení. Jak se mají proměňovat šance ukázala právě Francie, která hrozila ze smrtících protiútoků. Francouzi tak ještě mají šanci na postup, naopak Turecko na turnaji končí.

90+3

Konec zápasu.

90+2

90+2. CUISANCE - 0:5

90+2

Francie právě vstřelila branku!
Tak nakonec ještě jedna branka v síti Turecka! K rozehrávce pokutového kopu se postavil MICKAEL CUISANCE, který poslal brankáře na opačnou stranu. Samotnou penaltu zavinil právě brankář Dadakdeniz, který ve stoprocentní šanci fauloval Adliho.

90+1

Žlutou kartu dostává Ataberek Dadakdeniz (Turecko).

90+1

90+1. Penaltový zákrok.

90+1

Je tu pokutový kop pro Francii!

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zdá se, že žádnou branku už neuvidíme. Hrstka diváků by si to ale jistě přála.

88

Poslední vteřiny se odehrávají výhradně v blízkosti pokutového území Francie. Tam si hráči v bílém pohrávají s míčem.

87

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Oguz Güçtekin, přichází Ahmed Kutucu.

86

Nakonec uvidíme další standardku pro Turecko. Na zeleném pažitu totiž skončil kapitán Guctekin, který si ještě vyžádal péči lékařů.

85

Momentálně sledujeme hodně nepřesnou pasáž hry. Turecko se sice snaží s výsledkem něco udělat, při útočných výpadech ale hodně často chybuje.

84

Jenomže následovala další chybná rozehrávka, která přinesla zakončení z kopačky Oktaye. Střela směřovala po zemi a do náruče brankáře.

83

Jeden z hráčů Turecka potřeboval ošetření, nyní se už ale opět hraje. Do kombinace byl zapojen také brankář Diouf.

82

Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. S vysokou pravděpodobností se vítězem tohoto zápasu stane Francie.

81

Dadakdeniz se vydal z pokutového území pro balón, u kterého byl mnohem dříve Matondo, který si ale předkopl míč daleko od nohy.

80

Alespoň to tak chvíli vypadalo. Ihned poté se Kamara nikterak nesnažil útočit, naopak opět přihrával k brankáři Dioufovi.

79

Střídající Adli si zkoušel tělem dělat prostor, avšak za sebou nechal ruku, která poslala k zemi Kapacaka. Na scénu přispěchal lékařský personál.t

78

Turecko se rozhodně nevzdává, ba naopak. I tak nyní sledujeme polovinu hráčů v červeném, Francouzi usilují o dnešní pátou branku.

77

Alliou si u postranní čáry nevěřil na průnik kolem Yilmaze, místo toho následovala přihrávka až k brankáři Dioufovi.

76

Přenesení hery směřovalo na naběhnuvšího Gunese, který ale nezachytil míč na hrací ploše. Vhazovat tak bude protihráč.

75

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Abdulkadir Ömür, přichází Burak Kapacak.

74

Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Rafik Guitane, přichází Yacine Adli.

73

Najednou se do velké šance dostal Diaby, který trefil pouze brankáře. Posléze se z dorážky neprosadil ani Cuisance.

69

Nyní to směrem dopředu nevyšlo Guitanemu, který si neporozuměl s nevýrazným Cuisancem. Turecko okamžitě rozehrálo.

68

Co je to platné, že Turecko má více šancí, když to je reprezentace Francie, která střílí branky. Velkou zásluhu na tom má také brankář Diouf.

67

Další skvělý zákrok Dioufa! Soupeř se snadným způsobem dostal do velkého vápna, následovala přihrávka na Berisbeka, který trefil pouze brankáře.

66

Nyní má tento zápas skutečně šmrnc. Francouzi se totiž nedokázali v hojném počtu vrátit, zakončující Jalçın přesto trefil protihráče.

65

Francie si počkala na vhodnou příležitost k dalšímu kontru, který se štěstím zastavil Günej. Následovat bude další rohový kop, tentokráte zleva.

64

Na druhé straně to Omur zkusil za cenu rohového kopu, nakonec se mu ale nepodařilo trefit kopačku bránícího Basily.

63

Avšak krátce poté se mohlo znovu slavit. Tentokráte kousek za šestnáctkou vypálil Cozza, jehož rána div neskončila u bližší tyče.

62

Nakonec to bylo s tečí brankáře Dadakdenize, Francie se tedy dostala k rohovému kopu, který nebyl rozehrán vůbec dobře.

61

Máme za sebou více než hodinu hry. Francie se před malým momentem dostala do další šance, Matondo ale nedokázal překonat brankáře.

60

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Aurélien Nguiamba, přichází Boubakary Soumaré.

59

Situace je pro Turecko o dost horší. Nyní totiž prohrává už o čtyři branky, avšak i nadále se snaží tento zápas zkorigovat.

58

58. DIABY - 0:4

58

Francie právě vstřelila branku!
Turecko bylo sice aktivnější, avšak soupeř se prosazuje z rychlého protiútoku! Obrana hráčů v červeném byla hodně rozestoupená, čehož využil MOUSSA DIABY, který převzal přihrávku a posléze z menšího úhlu zamířil ke vzdálenější tyči.

58

Zdálo se, že to Diaby přeci jenom stihl na hrací ploše, výrok pomezního ale říkal něco jiného. Turecko se tak dostane k autu.

58

Turecko mělo k dispozici další přímý kop, který vzal sám na sebe Oktay. Jeho střela byla hodně slabá, Diouf s ní neměl žádné problémy.

57

Omur se s vypětím všech sil chtěl prohnat kolem Basily, který to ale zvládl na jedničku. Francie tak může uklidnit poněkud rozháraný úsek utkání.

56

Obrovskou hrubici vytasil brankář Diouf, který přízemní rozehrávkou našel pouze Oktaye, který ale zazdil nadějnou akci.

55

Francouzi to po delší době zkusili přes střed, kde si ale Allioui neporozuměl s Cuisancem. Turecká reprezentace se dlouho nedostala k míči.

54

54. Velká šance Turecka.

54

Na hranici ofsajdového postavení se Sinik dostal do obrovské šance, ránu po zemi ale poslal pouze do nohy Dioufa.

53

Nakonec se o autové vhazování z levé strany postaral Cozza, který si vybral svého parťáka z obrany Nguiambu.

52

Žlutou kartu dostává Rahmetullah Berişbek (Turecko).

52

Na opačné straně to individuálním způsobem zkoušel Allioui, který narazil hned na prvního bránícího hráče. Francie ale zůstává u míče.

51

Hodně pohotovou střelou to zamýšlel Sinik, který svým obstřelem našel pouze náruč brankáře. Diouf byl i tentokráte pozorný.

50

Tam ale výborným obranným zákrokem zasáhl Günes, který si navíc vybojoval nedovolený zákrok. Provinil se maličký Nguiamba.

49

Nakonec se hrací předmět dostal do moci fotbalistů Francie, kteří s ním doběhli k opačnému pokutovému území.

48

První kontakt s míčem má za sebou střídající Sinik, který ho pouze přeposlal vedle stojícímu Günesovi. Úvodní vteřiny jsou hodně opatrné.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Turecka. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Isaac Matondo.
Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Ilker Karakas, přichází Dogukan Sinik.

46

Začal druhý poločas.
Je za námi první poločas, který už zřejmě rozhodl o vítězi dnešního zápasu. Samozřejmě, do konce zápasu ještě zbývá celý druhý poločas, Francouzi ale vedou už o tři branky. Turecká reprezentace sice nehraje vůbec špatně, avšak její bránění útočných výpadů soupeře není ideální.

45

První poločas skončil.

45

Další střelu z dálky vyprodukoval Oktay, který rovněž zamířil přímo doprostřed branky.

44

Vypadá to, že žádnou branku v prvním poločase už neuvidíme. Zanedlouho se dozvíme, zda-li se bude nastavovat.

43

Ömür se skvěle zorientoval ve volném prostoru, načež poslal pas na levou stranu na Günese. Druhý jmenovaný odcentroval do náruče brankáře.

42

Diouf musel hodně rychle k zemi, neboť se střelou z velkého úhlu prezentoval Jalçın. Brankář Francie nakonec vyrazil míč na roh.

41

Diouf se zorientoval v malém vápně, následně navíc založil protiakci, kterou táhl Gouiri. Tento střelec dvou branek si v souboji s Çelebim pomohl loktem.

40

Turecko se sice snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, stále ale naráží na pozornou obranu. Nyní se o další roh postará Güçtekin.

39

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, uvidíme zda se bude nastavovat.

34

Gunes vyslal náramně přesnou kolmici na Omura, u kterého se okamžitě zjevil Cozza. Turecko se nemůže dostat na dostřel.

33

33. GOUIRI - 0:3

33

Francie právě vstřelila branku!
Tak tohle už může mít fatální následky! AMIN GOUIRI si nejprve narazil s jedním ze svých spoluhráčů, poté to zkusil individuálním průnikem až před brankáře, kterého potupil střelou mezi nohy.

33

Kdepak, ve vzduchu kralují Francouzi. Alespoň to platí pro dosavadní průběh hry, Turecko se totiž nemůže prosadit ve vzduchu.

32

Karakas se snažil patičkou uvolnit Oktaye, což se sice nepovedlo, bude z toho ale další rohový kop, o který se postará Yalcin.

31

Máme za sebou více než třicet minut. Turecko se opět dostalo k slibnému tlaku, který zatím nepřináší kýžený úspěch v podobě vstřelené branky.

30

Turecko mělo k dispozici přímý kop zhruba ze třiceti metrů. K míči se postavil Güçtekin, jehož táhlá rána směřovala metr nad.

29

Francouzi se snaží neudělat chybu, což se zatím daří na jedničku. Sám na sebe se to pokusil vzít Alliou, který ale narazil na Jılmaze.

28

Už se zdálo, že Allioui nakonec bude rychleji u balónu, než Çelebi. Nakonec to ale hravě zvládl právě druhý jmenovaný.

27

Sissoko ještě stačil před brankovou čárou odehrát míč, který nakonec skončil v zámezí. Následný aut Francie v poklidu ubránila.

26

Jako adresáta přihrávky si vybral Berisbeka, kterému uskočil balón od kopačky, což hrálo do karet pozornému Kamarovi.

25

Turecko to zkusilo po pravém křídle, kde se ale nedokázalo probít přes mohutný blok protihráčů. Nakonec se autu ujme Yilmaz.

24

Až nyní se Allioui přiblížil k šestnáctce, kde si nakonec centrovanou nabídku rozmyslel. Místo toho tento křídelník volil kolmici na Diabyho.

23

Nyní to bude mít Turecko hodně složité. S favoritem tohoto utkání prohrává o dvě branky, do konce zápasu ale zbývá dostatek času.

22

22. GOUIRI - 0:2

22

Francie právě vstřelila branku!
Jenomže záhy je tu druhá branka v síti Dadakdenize! Francouzi se trpělivou kombinací probíjeli do šestnáctky, nakonec se Diaby prezentoval neskutečnou rychlostí, díky které přeběhl Güneje a následně poslal míč před prázdnou bránu na AMINEHO GOUIRIHO, jehož střela směřovala do sítě.

22

Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Poslední vteřiny sledujeme stejný obrázek hry, a sice kombinace francouzské reprezentace.

21

Kamara pořádně zariskoval u vlastního pokutového území, kde si trochu nesmyslně pohrával s míčem. Nakonec to ale zvládl na jedničku.

20

Nedovolených zákroku přibývá. Günesovi uskočil míč daleko od kopačky, nakonec místo kulatého nesmyslu trefil kopačku Sissoka.

19

Kapitán Ömür se prezentoval dobrým pohybem, nakonec to ale s agresivitou přehnal napadající Nguiamba, který ho fauloval.

18

Yilmaz to vymyslel hodně parádně, neboť se mu podařilo vysunout Berişbeka. Nakonec jsme ale sledovali otřesnou práci s míčem.

17

Kamara si nechtěl komplikovat život a raději do kombinace zapojil také brankáře Dioufa, který ihned vrátil míč na kopačku Kamary.

16

Nakonec se k volnému míči dokázal dostat Berisbek, který to ale zkoušel až příliš okatým teatrálním pádem, což mu sudí nezbaštil.

15

Francouzi se po delší době přiblížili k opačné šestnáctce, Gouirimu se ale nepodařilo najít Cuisancea. Dadakdeniz tak bude rozehrávat.

14

Opět je pískáno. Gunes se při pokusu zachytit balón dopustil nedovoleného zákroku, čehož si všimlo pozorné oko hlavního sudího.

13

Yalcin si troufl na souboj jeden na jednoho proti Diabymu. Úspěšnější nakonec byl druhý jmenovaný, který poslal míč do zámezí.

12

Turecko začíná hodně zlobit. Nyní dráhu letu míče nedokázal přečíst Cuisance, který tak trefil pouze kopačku Güctekina.

11

Aby toho nebylo málo, tak Turecko zahrávalo rohový kop, který směřoval k zadní tyči. Tam byl trestuhodně volný Günej, kterému se ale nepodařilo zakončit.

10

10. Diouf měl plné ruce práce.

10

To nebylo špatné! Karakas si naběhl na přihrávku do pokutového území, následnou přízemní ránou pořádně vystrašil Dioufa.

9

K jeho rozehrávce se postavil kapitán Ömür, který to zkoušel nakrátko ve spolupráci s Oktayem. Prvně jmenovanému ale uskočil balón od kopačky.

8

Nakonec to centrovaným pokusem zkoušel Yilmaz, který ale trefil hned prvního bránícího protihráče. Následovat bude rohový kop.

7

Ani Francouzi si s míčem moc dlouho nepohráli, na pravé straně se totiž Diabymu nezdařila kolmice na Gouiriho. Turecko bude vhazovat.

6

Nakonec se Ömürovi nepodařilo přenést hru na levou stranu na Jalçın, naopak výborně vystoupil pozorný Sissoko.

5

Nyní sledujeme o poznání klidnější podívanou. Turecko si snaží pohrávat s kulatým nesmyslem, který putuje z kopačky na kopačku.

4

Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Diaby, který poslal k zemi Güneje. Turecko okamžitě rozehrálo standardku.

3

Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli čekat vůbec dlouho. Francie totiž zužitkovala hned svojí první vyloženou šanci.

2

2. GUITANE - 0:1

2

Francie právě vstřelila branku!
Tak to bylo skutečně hodně rychlé! Cuisance se na hranici velkého vápna dostal k průnikové přihrávce na RAFIKA GUITANEA, jehož kostrbatá rána skončila až v síti. Turecko naprosto zaspalo úvod tohoto zápasu.

2

Hráči v bílém to ihned po rozehrávce zkusili úvodním útočným výpadem. Polovysoký centr měl najít Alliouiho, což se ale nepodařilo.

1

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Francie, která bude hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Turecko: Dadakdeniz – Jılmaz, Çelebi, Günej, Güneş – Güçtekin – Ömür (C), Berişbek, Oktay, Jalçın – Karakaş
Náhradníci: Ahmet – Aktas, Cetin, Inci, Kapacak, Kutucu, Sapuc, Sinik

Francie: Diouf – Sissoko, Kamara (C), Nguiamba, Basila, Cozza – Diaby, Cuisance, Guitane, Allioui – Gouri
Náhradníci: Desprez – Adli, Dembélé, Matondo, Niakaté, Pinto, Soumaré

Rozhodčí: Munuera.
Francie

Svěřenci hlavního kouče Bernarda Diomèdeho postoupili z první fáze kvalifikace bez větších problémů, když skončili před Bosnou, Gruzií i Andorrou. I následující druhou fázi Francie pochopitelně zvládla, podařilo se jí totiž zvítězit ve všem třech zápasech, a to při skóre 9:4. Úvodní zápas francouzské reprezentaci vůbec nevyšel. Soupeřem byla ambiciózní Ukrajina, která byla pasována do role velkého outsidera tohoto zápasu. Nakonec to přeci jenom byla reprezentace Ukrajiny, která se radovala z vítězného výsledku 2:1.
Turecko

Reprezentace Turecka se v první fázi skupinové kvalifikace umístili na druhé pozici, která rovněž zaručila postup do druhé fáze. Prvním postupujícím se stalo Slovensko, jenž mělo na kontě sedm bodů. V následné druhé fázi se Turecko utkalo s Dánskem, Rakouskem a Bosnou a Hercegovinu. V konkurenci těchto tří celků nakonec skončilo na jediné postupové pozici, tedy na prvním místě. Jediná ztráta bodů přišla ve druhém zápase s Dánskem. Turecko má už za sebou jednou utkání na letošním mistrovství Evropy. Proti stála nevyzpytatelná Anglie, který nakonec v divoké přestřelce dokázala zvítězit 3:2.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Tureckem a Francií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Turecko – Francie

0:5

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 2. Guitane, 22. Gouiri, 33. Gouiri, 58. Diaby, 90+2. Cuisance (pen.)

Karty:   52. Berişbek (TUR), 90+1. Dadakdeniz (TUR) – 79. Adli (FRA)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:8.

Turecko: Dadakdeniz – Jılmaz, Çelebi, Günej, Güneş – Güçtekin (87. Kutucu) – Ömür (C) (75. Kapacak), Berişbek, Oktay, Jalçın – Karakaş (46. Sinik)
Náhradníci: Ahmet – Aktas, Cetin, Inci, Kapacak, Kutucu, Sapuc, Sinik

Francie: Diouf – Sissoko, Kamara (C), Nguiamba (60. Soumaré), Basila, Cozza – Diaby, Cuisance, Guitane (74. Adli), Allioui – Gouri (46. Matondo)
Náhradníci: Desprez – Adli, Dembélé, Matondo, Niakaté, Pinto, Soumaré

Rozhodčí: Munuera