Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FK Partizan Bělehrad – FK Rudar Pljevlja

3:0

konec (2:0)

19.07.2018, 20:30 • Stadion Partizana, Bělehrad • 1. předkolo • Karel Jedlička

Tipsport: 1.13 9.03 17.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Partizan Bělehrad potvrzuje bez nejmenších potíží roli favorita a postupuje po shodném výsledku 3:0 z obou dvou zápasů. Za rozhodnutého stavu se hrál po přestávce otevřený útočný fotbal, který mohl skončit výraznějším rozdílem, ale i srbského favorita několikrát podržel brankář.
Vítězové narazí ve druhém předkole na litevský celek FK Trakai a i v tomto dvojzápase budou Srbové jasným favoritem.
Děkuji za pozornost při našem přenosu a blahopřeji do Bělehradu vítězům. Hezký večer a dobrou noc! (22:20:22)
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:0. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:9.

90+2

Konec zápasu.

90+2

90+2.

90+2

Po nepřesné přihrávce hostů následoval rychlý protiútok a na jeho konci Gomesova rána levačkou, z níž byl přímý zásah tyče za strnule stojícím Radovićem!

90+1

Partizan dělí od postupu do druhého předkola ještě dvě nastavené minuty.

89

Černohorci efektně kombinovali v domácím vápně, hráči Partizanu je dlouho nedokázali od míče odstavit. Nakonec podebral míč z úhlu Janketić a z vnější strany ho posadil těsně kolem spojnice.

88

Pantić si naběhl do šestnáctky na výbornou přihrávku do běhu, kličkou se zbavil i Radoviće, ale už se dostal z ideálního úhlu a míč mu odskočil do zámezí.

86

Další roh vybojoval Rudar Pljevlja, polovysoký Djalovićův centr byl pro Kljajiće lahůdkou.

85

85.

85

Domácí fanoušci jsou spokojeni a tleská i trenér Partizanu Miroslav Djukić. Djerlek si v plném běhu vyměnil míč s Pantićem a vystřelil těsně vedle zadní tyče.

83

83. GOMES - 3:0

83

Partizan právě vstřelil branku!
Druhou vyloženou šanci během minuty už RICARDO GOMES využívá. Převzal přihrávku do uličky od Enacheho, povodil si dva hostující obránce ve vápně a pak levačkou po zemi propálil Radoviće.

82

Domácí Gomes byl v běžeckém souboji hráčů tmavé pleti rychlejší než Soppo a na závěr pálil tváří v tvář Radovićovi, který jeho ránu nohama vytěsnil.

80

Radović dobře přečetl hru, vyběhl a sebral míč ze země před nabíhajícím Ivanovićem.

79

Fotbalisté z Černé Hory se nechtějí loučit s Evropou bez bodu i bez vstřeleného gólu a snaží se tvořit hru. Domácí už jsou mírně zatažení a hrají na brejky.

76

Soppo nejdříve hrubkou v rozehrávce umožnil Pantićovi samostatný nájezd, dokázal se však s domácím kapitánem vrátit a jeho zakončení zablokovat.

74

Roh vzápětí vybojovali i hosté, nic z něj nevytěžili a musejí se honem rychle vracet.

72

Po následném rohu se dostal ke střele zpoza šestnáctky Pantić, jeho projektil proletěl těsně vedle.

72

72.

72

Tošić z "krátkého rohu" ideálně našel úplně volného Zdjelara, který ze tří kroků nedokázal překonat Radoviće v bráně Rudaru! Srbský vicemistr získává z tutovky pouze klasický roh.

71

Soppo nabídl faulem krátký roh Partizanu, k míči míří Zoran Tošić.

69

69.

69

Takhle blízko ještě Černohorci čestnému gólu nebyli. Kljajić nejprve vyrážel jen před sebe pohotovou střelu právě vystřídavšího Kuče, domácí obránci umožnili dorážku zblízka Bošnjakovi. I jeho střelu na dlouhou nohu zblízka dokázal brankář Partizanu zneškodnit, i když snad ani nevěděl jak.

68

Jako poslední dnes střídá Rudar Pljevlja: hřiště opouští Dejan Kotorac, přichází Edvin Kuč.

68

Ricardo Gomes se dohaduje po souboji u postranní čáry o aut s Alphonsem Soppem, rozhodčí dává za pravdu hráči Pljevlji.

65

Ze závaru v pokutovém území Rudaru nedokázal srbský vicemistr zakončit.

65

Mitrović trochu kostrbatě kolenem odvrátil centrovaný míč na roh.

63

Partizan brzy využívá poslední možnosti ke změně: odchází střelec druhé branky Ognjen Ožegović, kterého nahradil Ricardo Gomes.

61

Střídá Rudar Pljevlja: ze hřiště odchází Željko Tomašević, místo něj nastupuje Radule Živković.

59

59.

59

Radomir Djalović si naběhl na skvělou kolmici za obranu a tváří v tvář přinutil dosud se nudícího domácího brankáře Kljajiće předvést své umění.

57

Dvojnásobné střídání Partizanu Bělehrad: dnes mají dohráno Seydouba Soumah a Marc Valiente, na hřiště míří Svetozar Marković a největší domácí hvězda Zoran Tošić.

57

Fotbalisté z Pljevlji se rychlou souhrou dostávali do šance, jenže Janketić přebíral finální přihrávku v těsném ofsajdu.

55

Pantić předběhl obránce a byl u Ožegovićovy přihrávky z pravého křídla dříve, v těžké pozici však nedokázal seřídit mířidla.

54

První střelecký pokus si po přestávce připisuje Djerlek, který placírkou bez přípravy z velkého vápna těsně přestřelil.

53

Ani jedno mužstvo se zatím ve druhém poločase nemůže dostat do správné provozní teploty, hru navíc brzdí časté fauly.

50

Soumah kličkoval a kličkoval, než míč nepřesnou zpětnou přihrávkou zase odevzdal.

49

Domácí Djerlek byl v souboji tělo na tělo v pokutovém území odstaven od míče Šekulićem a skončil na zemi, k jeho nelibosti se penalta nepíská.

46

Hosté o přestávce provedli jednu změnu v sestavě. Místo Aleksandara Macanoviće vyběhl do druhé půle Velizar Janketić.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 21:31.
Statistiky první půle:
Držení míče 72% – 28%, střely na bránu 4:1, střely mimo 2:0, rohy 2:1, fauly 11:6, ofsajdy 2:0.
Favorizovaný srbský vicemistr míří za bezproblémovým postupem, když do brány černohorského soupeře nasázel ke třem gólům zvenčí další dva. Oba to byla angličany a druhý poločas bude už jen formalitou.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Sudí Doveri nastavuje jedinou minutu.

44

44. OŽEGOVIĆ - 2:0

44

Partizan právě vstřelil branku!
Nemanja Miletić II sice napoprvé neodcentroval, dokázal ale míč vybojovat zpátky a opakovaný centr od koncové čáry posadil dokonale na hlavu OGNJENA OŽEGOVIĆE, který umístil hlavičku o zadní tyč do sítě.

41

Golubović si na druhé straně koledoval o druhou žlutou kartu a měl štěstí, že byl hlavní rozhodčí hodně shovívavý.

40

Đorđe Ivanović (Partizan Bělehrad) se rozběhl do sóla, píchl si míč mezi dva stopery Pljevlji a bez kontaktu s Tomaševićem upadl. Italský sudí měl tentokrát bystrý zrak a správně mu uděluje žlutou kartu za filmování.

37

Partizan obléhal pokutové území hostů, Radović podběhl centr a k míči se snadno dostal Ožegović, což mohlo mít pro Rudar fatální následky. Italský pomezní naštěstí pro Černohorce naprosto nepochopitelně odmával neexistující ofsajd!

35

Na trávníku to opravdu jiskří, Kotorac se teď omlouvá Ožegovićovi, jehož vzal předtím přes kotníky.

33

Za obranu hostů si naběhl Zdjelar a zpětnou přihrávkou hledal Ožegoviće, který se sice napoprvé k míči nedostal, ale Mitrovićovi balon odskočil a tak srbský útočník přece jen z poloskluzu vypálil, avšak v těžké pozici vysoko přestřeluje.

31

Ivanovićova skákavá přízemní střela zpoza šestnáctky těsně minula bránu Rudaru.

29

Žlutou kartu dostává Nemanja Miletić II (FK Partizan Bělehrad) za faul na Vukoviće, který po jeho zásahu doslova odletěl.

28

Bělehradští fotbalisté jsou zjevně fotbalovější, ovšem v posledních minutách se jim nedaří ze středu pole postupnou kombinací přiblížit soupeřově šestnáctce. Enachemu je máván ofsajd.

25

Kolem Ožegoviće se seskupila hned trojice bránících fotbalistů Rudaru, nakonec ho obrala o míč, přesto si domácí útočník za odvážný výpad vysloužil potlesk.

22

22.

22

Mladší Nemanja Miletić našel přetaženým centrem Soumaha, který si míč předkopl na zadní tyči a bombou ho tlačil do šibenice. Radović by byl bezmocný, ale guinejský záložník napnul síť kousek od spojnice z vnější strany.

20

K rohu, rozehranému Bošnjakem, si nikdo z hráčů Rudaru cestu nenašel. Rozhodčí Doveri přitom přehlédl jasný faul Mitroviće, který trefil domácího Pantiće loktem do krku.

19

Domácí brankář Kljajić musel před dotírajícími Černohorci odehrát míč na roh.

18

Parádičku předvedl také domácí Enache, který zastavil útok hostů v zárodku frajerskou, i když poněkud riskantní patičkou.

17

Hezkou otočku si dovolil hostující Macanović, byl při ní znovu faulován.

15

Srbsko-černohorské derby se hraje zatím hodně ostře, fauly přibývají rychlým tempem na obou stranách.

13

Další roh Partizanu po tečované střele Ožegoviće rozehrál nakrátko, leč nepřesně Pantić.

11

11. PANTIĆ - 1:0

11

Partizan právě vstřelil branku!
Soumah rozehrál roh nakrátko a po rychlé narážečce našel zpětnou přihrávkou domácího kapitána DANILO PANTIĆE, který placírkou o tyč uklidil míč s přehledem do sítě.

10

Nemanja Miletić II prudce odcentroval po zemi, Černohorci srážejí míč u bližší tyče na roh.

10

Další žlutou dostává vzápětí Nemanja Šekulić (Rudar Pljevlja). Rozehrávka trestného kopu se Soumahovi hrubě nepovedla, míč šel přímo na kopačky soupeře.

9

Milija Golubović (Rudar Pljevlja) zajel skluzem do kapitána Partizanu Pantiće a vysloužil si první žlutou kartu.

6

Fotbalisté Partizanu vstoupili do zápasu dost vlažně, dvojzápas evidentně považují za rozhodnutý. Slušně zaplněný stadión a nároční bělehradští fanoušci je jistě postupně poženou do útoku.

4

Na trávníku sedí po nedovoleném zákroku domácího Pantiće v péči zdravotníků Rudaru Mitrović, po krátkém ošetření bude ve hře pokračovat.

2

Seydouba Soumah je italským rozhodčím už podruhé nucen spěchat zpátky. Nejdříve mu byl pískán faul, vzápětí nato hra rukou.

1

Dnešní zápas je poněkud černobílý, aspoň co se ústrojů týče. Domácí jsou barvou dresů věrni přezdívce Grobari, černohorský celek nastoupil ve sněhobílých dresech.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Aby se nám to nepletlo, nasazuje Partizan dva jmenovce, oba v obraně a oba narozené roku 1991. O půl roku starší z obou Nemanjů Miletićů je stoper, na dresu nosí číslo 73 a přišel do Bělehradu před rokem po sezóně, kterou odehrál v belgickém Westerlo. Jeho jmenovec hraje na levém kraji obrany s číslem 26 a v Partizanu působí o rok déle.
Úvodní sestavy:

FK Partizan Bělehrad: Kljajić – Enache, Valiente, Nemanja Miletić I, Nemanja Miletić II – Djerlek, Zdjelar, Pantić /C/, Soumah – Ožegović, Ivanović
Náhradníci: Jovičić – Tošić, Ricardo, Marković, Šehović, Kosović, Kokir

FK Rudar Pljevlja: Radović – Tomašević, Mitrović, Soppo, Šekulić – Golubović /C/, Kotorac – Vuković, Macanović, Bošnjak – Djalović
Náhradníci: A. Kuč – Pesukić, Janketić, Živković, E. Kuč, Zečević, Talović

Rozhodčí: Doveri – Giallatini, del Giovane (ITA).
Rudar Pljevlja je poměrně málo známý černohorský klub z městečka na srbských hranicích, který se sice ze slabé domácí soutěže probojovává do předkol evropských pohárů téměř každoročně a dvakrát se stal i mistrem Černé Hory (2010 a 2015), ale z osmi pokusů se mu podařilo jen dvakrát projít přes úvodního soupeře. Jednalo se o Tre Fiori ze San Marina a arménskou Miku Jerevan.
Letos skončil Rudar v lize až pátý a do předkola mu pomohla shoda okolností – jednak černohorský pohár vyhrála Podgorica, která současně obsadila třetí příčku v lize, a čtvrtý Grbalj nedostal kvůli dluhům evropskou licenci.
Odveta v srbském hlavním městě má jasného favorita a co se týče postupu, bude zřejmě jen formalitou. Všechny trumfy drží v rukou domácí Partizan Bělehrad, který úvodní zápas v Černé Hoře vyhrál 0:3 (44. Jevtović z PK, 51. Soumah, 57. Gomes).
27-násobný mistr Jugoslávie a Srbska se posledních šest let pravidelně střídá o tituly s konkurenční Crvenou Zvezdou a v sudých letech na Partizan zbývá druhé místo a tedy jen předkolo Evropské ligy.
Finalista Poháru UEFA z roku 1966 si v této soutěži připisuje střídavé úspěchy i v novější době. Za posledních 15 let prošel devětkrát do základní skupiny, jednou z toho dokonce do Ligy mistrů. V roce 2005 se probojoval do osmifinále a nejčerstvěji loni postoupil Partizan ze skupiny do jarní fáze, kde ho v prvním kole vyřadila Viktoria Plzeň (1:1, 0:2).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

FK Partizan Bělehrad – FK Rudar Pljevlja

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 11. Pantić, 44. Ožegović, 83. Gomes

Karty:   29. Nemanja Miletić II (PAB), 40. Ivanović (PAB) – 9. Golubović (RUD), 10. Šekulić (RUD)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:0. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:9.

FK Partizan Bělehrad: Kljajić – Enache, Valiente (57. Marković), Nemanja Miletić I, Nemanja Miletić II – Djerlek, Zdjelar, Pantić /C/, Soumah (57. Tošić) – Ožegović (63. Gomes), Ivanović.
Náhradníci: Jovičić – Šehović, Kosović, Kokir

FK Rudar Pljevlja: Radović – Tomašević (61. Živković), Mitrović, Soppo, Šekulić – Golubović /C/, Kotorac (68. E. Kuč) – Vuković, Macanović (46. Janketić), Bošnjak – Djalović.
Náhradníci: A. Kuč – Pesukić, Zečević, Talović

Rozhodčí: Doveri – Giallatini, del Giovane (ITA)

První zápas: Rudar - Partizan Bělehrad 0:3

Evropská liga (předkola)

Kajrat – Engordany 15:00 7:1

Tobol Kostanaj – Samtredia 15:00 2:0

Irtyš Pavlodar – Riteriai 17:00 0:1

Gandzasar – Lech Poznań 17:00 2:1

Laçi – Famagusta 17:00 1:0

Dinamo Minsk – Derry City 17:00 1:2

Constanta – Racing FC 17:00 0:0

Gżira United – Niš 18:00 0:1

Molde – Glenavon 18:00 5:1

Slavia Sofia – Tampereen Ilves 18:00 2:1

Kalju – Stjarnan 18:00 1:0

Slovan Bratislava – Milsami 18:30 5:0

Riga FC – Sofia po penal. (3:5) 18:30 1:0

Häcken – FK Liepāja 19:00 1:2

Sarpsborg – Vestmannaeyjar 19:00 2:0

Keşla FK – Balzan 19:00 2:1

M. Tel-Aviv – Ferencváros 19:00 1:0

Soligorsk – Connah's Quay 19:00 2:0

AIK Stockholm – Shamrock po prodl. 19:00 1:1

Vardar – Pjunik 19:00 0:2

Zaria Balti – Zabrze 19:00 1:1

Apollon Limassol – Stumbras 19:00 2:0

Dinamo Tbilisi – Dunajská Streda 19:00 1:2

Priština – Fola po penal. (4:5) 19:00 0:0

Žalgiris Vilnius – KÍ Klaksvík 19:00 1:1

Nordsjaelland – Cliftonville 19:30 2:1

Niederkorn – Gabala 19:30 0:1

Beitar Jerusalém – Čichura 19:45 1:2

Kodaň – KuPS 20:00 1:1

Luftëtari – Ventspils 20:00 3:3

Sarajevo – FC Banants 20:15 3:0

Maribor – Partizani 20:15 2:0

Partizan – Rudar 20:30 3:0

Titograd Podgorica – B36 Tórshavn 20:30 1:2

Trenčín – Budućnost 20:30 1:1

Dundalk – Levadia Tallinn 20:45 2:1

Tre Fiori – Rudar Velenje 20:45 0:3

Runavík – Hibernian 20:45 4:6

Osijek – CS Petrocub 20:45 2:1

Coleraine – Spartak Subotica 20:45 0:2

Újpest FC – Neftçi Baku 21:00 4:0

Domžale – Široki Brijeg 21:00 1:1

Hafnarfjördur – Lahti 21:15 0:0